Regisztráció Blogot indítok
Adatok
basten

0 bejegyzést írt és 345 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt bárki megijedne, hogy ezekről a kissé visszataszító állatokról kell olvasnia, megnyugtatom: egy metaforáról van szó. Mikor 2008 nyarán az interim menedzsmentről írtam menedzsment-üzleti tanácsadás szakirányú szakdolgozatomat, még nem ismertem Charles Handy Az…..
Maga a legfőbb ügyész kezdeményezte a "Normális Magyarország" első számú képviselőjének, a töpörödő botrányból botrányba bukdácsoló párt elnökasszonyának, Dávid Ibolyának, valamint a mai napig diploma nélküli egykori rovarirtó kisiparosnak hűséges…..
Nem terveztük, hogy rovat lesz ebből, de látva, hogy az előzőhöz is örömmel szóltatok hozzá, közkinccsé tesszük az újabb NST-taktikai értekezleten kirobbant vitát, mely ezúttal szintén egy liverpooli játékosról szólt. Nincs senki, aki meg tudná mondani, hogy került szóba…..
 Vicces aloldalt hoztak létre a fidesz.hu szerkesztői a párt 20. születésnapjára. A husz.fidesz.hu szájton összegyűjtött híranyagok nosztalgikus retróba repítenek bennünket, az utazás során kérjük kapaszkodni szíveskedjenek. Ha valamelyiküknek kísértetisesen emlékezetesek…..
w Hörömpő cirkusz, világszám! 2008.03.19 06:00:00
Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law. A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt…..
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
w Szofi a vérzivatarban 2007.10.08 08:00:00
Nyilasok 1956-ban? Bizony, volt olyan is. De nemcsak olyan...
w Szentírás-magyarázat 2007.05.02 05:00:00
[Ezzel most egy időre abbafejeződik a hitéleti kalandozás, és visszatérünk a jelenbe, a közéleti véna domborításához.] Hogy milyen csuda dolgokban lehet hinni, ha az ember akar, arról elég sok szó esett itt. Ideje tehát bemutatni Erich von Dänikent, ő ugyanis figyelemreméltó…..
w Tűzszínű pizsama 2007.03.14 06:30:00
Fölkúrtam a fejlécbe az árpádsávot, hujhuj. Nesztek. Gondolom, majd jön valami übermagyar, és elmeséli, miért nem való nekem. Addig is megpróbálom kitalálni. Nem fogok a nyilaskereszttel szarozni, jóhiszemű leszek. Nem azért lengetik, megmondták, és ezek becsületes…..
basten 2007.03.14 21:15:04
Előre is elnézést kérek, ha hosszú lesz, de...
ESTERHÁZY PÉTER
A SZAVAK CSODÁLATOS ÉLETÉBŐL (részlet)
"Ha az élettér kifejezést mérnök vagy belsőépítész használja, nem történik semmi. De ha már a „magyarság életteréről” beszélnénk, szándékaink legyenek bár a legnemesbek, ott üvölt a szó mögött az egész náci vircsaft. Vagy finomam szólva nem szerencsés a romák lakásproblémájának végső megoldásáról beszélni, egyrészt mert nyilvánvalóan hazudnánk, másrészt azonnal betemetne minket az Endlösung nyomasztó árnya.

Tévedés ne essék, ez nem politikai kérdés, hanem nyelvi kérdés. (Bár az igaz, hogy az meg politikai kérdés…) A nyelv erősebb. Annak idején nem értettük, hogy mért lett nemzetközi botrány abból, hogy a Fradi-Ajax meccsen „huhogtak” (ti. ha egy színes bőrű ért a labdához). Azt hittük, hogy ez csupán a nagyképű hollandok fölényeskedése. A hollandok valóban nagyképűen fölényeskedtek, de a huhogás, mely sokkal gyakoribb vagy gyakoribb volt a nyugati futballpályákon, mint nálunk, az olyasmit jelent, mint „büdös nigger”. Csak föl kell lapozni a nem létező szótárt. És erre hiába mondjuk, hogy mi ezt nem úgy értettük. Mi ezt nem akartuk mondani. Helyes, akkor meg kell tanulni a nyelvet, semmi nem indokolja, hogy ezt sértődötten ne tegyük meg, és akkor azt mondjuk, amit gondolunk. Többé-kevésbé.

De hát nem abszurd ez? Azért mert egy vacak náci vagy nyilas használta ezeket a szavakat, azért én ne használhassam? Igen, azért. De én a szót az eredeti értelmében használom! Nincs eredeti értelem, hanem van, ami van. De hát ez a szabadságom korlátozása! Valóban az. Ha nem történt volna meg mindaz, ami megtörtént, nem kerültünk volna ebbe a helyzetbe. De a 20. század, maradjunk ennél a szónál, abszurditásai után nem ez a legkevesebb, ez a figyelem, ez az óvatosság, ez az önkorlátozás? Nem másnak teszünk gesztust, nem mások történetéről van szó, hanem a miénkről, érzékenységünk nem udvariasság, hanem erkölcs."
HZát így! Mégegyszer bocs a hosszáért!
w Utáljátok ellenségeiteket! 2007.02.05 07:00:00
Helyiérdekű, de azért elég hangos ribilliót okozott az ausztrál baptista egyház húzása: templomaik előtt szép nagy, terepszínű táblákat helyeztek el azzal a felirattal, hogy Jézus szereti Oszamát. Lett belőle menten uproar, azaz felhördülés, megszólalt a miniszterelnök is, a…..
basten 2007.02.05 10:53:20
outsider 2007.02.05. 10:39:38
Tóta W. Árpád ·
www.worluk.hu/ 2007.02.05. 09:46:31
" A ker. története nem szeretetgesztusokkal szegélyezett."
Ez gondolom az egyházra értendő, mert akkor elfogadható.
Nem ugyan az keresztény módon gondolkodni és egy keresztény szervezetet működtetni. A szervezetnek meg lesznek ugyan azok a hibái mint az adott kornak, viszont ez nem összevethető egy olyan előremutató gondolattal ami jóval megelőzte a korát.

outsider 2007.02.05. 10:39:38
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.02.05. 09:46:31
" A kommunizmus története nem szeretetgesztusokkal szegélyezett."
Ez gondolom a kommunista pártokra értendő, mert akkor elfogadható.
Nem ugyan az kommunista módon gondolkodni és egy kommunista szervezetet működtetni. A szervezetnek meg lesznek ugyan azok a hibái mint az adott kornak, viszont ez nem összevethető egy olyan előremutató gondolattal ami jóval megelőzte a korát.:))
w Fekete zongora 2007.02.02 15:09:00
Ebből lesz egy jogi vita nyilván, oszt jónapot. Az sem lesz érdektelen, csak az nem most van. Nagy-Britanniában egyébként - például - úgy megy ez, hogy nem szabad mindenhol tüntetni, ám amikor a rendőr elvonszolja a grínpíszes hülyegyereket a helyről, ahol nem szabad, konkrét…..
w A huszonnégy karátos szerver 2007.02.01 18:44:00
Nem vonom kétségbe, hogy számítógépből létezik nagyon drága; mobilból is gyártanak gyémántberakásosat, meg Hollywood se sulinetes PC-n dolgozik. De vajon mit tudhatnak az APEH 13 milliós szerverei?Bónuszkérdés: ha kábé ugyanezt a gépet normál dobozban 6600 dollárért, vagyis…..
w Kedves Naplóm! 2007.02.01 06:30:00
Egyéves lett a Gyurcsány-blog. Boldog szülinapot. Vessünk számot. Vajon jó dolog-e, hogy a miniszterelnök blogol, és jól blogol-e a miniszterelnök? A miniszterelnöki blog önmagában se nem jó, se nem rossz. Még az sem, hogy Gyurcsány olykor hírértékű dolgokat jelent be…..
w Zászló lábhoz 2007.01.31 19:21:00
Kiderült mára, hogy fölöslegesen izgattuk magunkat az új párttal. Ezek nem agyafúrt taktikából küldték előre Őfelsége Titkosügynökét, hanem mert nála alkalmasabb frontember nincs a csapatban. Ezek a meghatározó értelmiségiek azért nem voltak eddig kormányközelben, mert…..
w Háromszor tagadsz meg engem 2007.01.30 05:00:00
Kádár Jánoson gondolkodott mostanában Gyurcsány Ferenc, szóba is hozza írásban és tévében. Nagyon helyesen tette. Aki politikusnak áll, annak fel kell tennie ilyen kérdéseket magában, és meg kell válaszolni, felelősen, okosan. Sajnos Gyurcsány, úgy tűnik, máris befejezte a…..
Tényleg nem akarunk ötleteket adni a márciusi demonstrációkhoz, de azért lenne egy tuti tippünk, hogyan is lehetne minél több felháborodott, mindenre elszánt embert az utcára vinni. Szóval ha kormányellenes tüntetést kellene most szerveznünk, akkor egyszerűen csak elindtanánk egy…..
basten 2007.01.31 21:58:13
w Valami Amerika 2007.01.31 03:30:00
Most érdemes visszafogottan spekulálni. Gorka Sebestyén a Klubrádióban kibontotta az új jobboldali párt zászlaját, valamint beígérte, hogy huj-huj-hajrá, két héten belül ők bizony belerobbannak a közéletbe. Szorítkozzunk most csak erre a fellépésre, mivel a felkonferált…..
w De profundis 2007.01.29 05:00:00
Túl van Orbán Viktor is a maga teljesen felesleges megszólalásán. Szembenézett magával, elmondta ő is ugyanazt még egyszer. Lehetne most gurulva nevetni, ahogy a bumburnyák Jones gazda a nők felé fordul, és szól, hogy törődjünk többet asszonyainkkal és leányainkkal. Lehetne a…..
w Úr ír 2007.01.26 11:00:00
Bloggerkolléga írt egyet a Népszabadságba - sőt, nemhogy beleírt, hanem komplett mellékletet töltött meg Szembenézés című töprengésével. A címlapképen a szerző látható kampánybeszéd közben, IGEN MSZP feliratú táblák és lufik közt, olyan arckifejezéssel, mely szerint…..
Általában fel tudjuk fogni a magyar tévéadókon leadott felvételeket, de ez az izé a szentesi tévé archívumából egyszerűen felfoghatatlan. Ki, miért, minek, mikor, kivel és hogyan? ..
w Maci volt II. 2007.01.18 07:00:00
Ledöntötték Wass Albert szobrát Solymáron. Kényelmes megoldás, hogy a MAGUKFAJTÁK tették, úgyhogy aki inkább a maga kis zsákvilágát ápolná ma, az ne olvasson tovább. Az se, aki hős cheguevarista felkelőket sejdít a bűncselekmény mögött, és titkon örvendezik; utóbbi viszont…..
w I.H.B. 2007.01.18 20:30:00
Schmidt Mária elegánsan belenyomta Liszkay orrát a dögkútba, amit újság címén szervezett magának. Persze egyértelmű volt az első pillanattól, hogy nincs semmiféle Horváth Zsolt. Csak paranoid balfaszok csapata van, akik szívesen összehordanak bárkiről bármit, de csak álnéven,…..