Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MirwaisJanan

7 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Austral&Boreal A terv 2010.06.24 17:47:35
Budapest - Róma - Buenos Aires - Puerto Madryn - Bariloche - Santiago de Chile - Valparaíso - Arica - Arequipa - Ica - Paracas - Lima - Iquitos - Lima - Cuzco - Titicaca - La Paz - Salar de Uyuni - La Paz - Asunción - Buenos Aires - Róma - Budapest..
Durva Szociális közlemény 2009.11.07 12:50:00
Azt tanították valamikor az általános iskolában, hogy háttal nem kezdünk mondatot. Pedig egy mondattal le is tudhattam volna ezt a bejegyzést, úgyhogy elnézést Edit néni, de most panelproli leszek: hát, hogy alkotmányellenes lesz. Lesz?  Nézzük milyen elvi és jogszabályi…..
MirwaisJanan 2009.11.08 01:28:01
@mefisto: a jogforrási ütközés alkotmányellenességére nem tudtál mit mondani, azaz ha részben igazad is van, emiatt szinte biztos, hogy megfog bukni.
Durva Mi a magyar? 2009.10.31 14:45:00
Várom az első kommentet, melyben némi finomkodó káromkodással (bazz, esetleg wazze, talán fa**) kijavítják a címet, hiszen ez helyesen úgy hangozna, ki a magyar? Oké, ha pontosítok és megelőzőm az ilyen jellegű kommenteket, akkor a mi a magyarság? címet adom neki, de hát én…..
MirwaisJanan 2009.11.07 12:15:47
@mefisto:

én tágabban értelmezem a magyarság fogalmát, mint ahogy remélem ez a bejegyzésből kiderült, nálam nem feltétlenül magyar az, aki annak vallja magát, inkább az, aki tesz is valamit ezért az országért, ezért a társadalomért. fel lehet hozni a határon-túli magyarokat: ettől függetlenül természetesen ők nem románok, szerbek, szlovákok, ukránok.
MirwaisJanan 2009.11.07 12:17:16
@phaidros:
nemzetmeghatározás: muhahaha, mondj egy olyan országot ahol meghatározták mi a nemzet. Igen, a náci Németország és láthattuk, hová vezet az.

Nem kell definiálgatni, egy hosszú folyamaton kell végigmenni, ahol rá kell jönni minden egyes embernek, hogy a magyarság érdek. ezt nem felülről kell meghatározni.
MirwaisJanan 2009.11.07 12:18:41
@Kendaq Pendragon:

"(sámánhit és kellékei, meg Jézus a párthus). "

:D igen, ez nekem is nagy kedvencem.

és most megyek megírni, hogy mi bajom a monoki szociális kártyával.
Összefoglaló arról, hogyan is éli mindennapjait hazánk egyáltalán nem ritka figurája, az ellentmondásokat csírájában elfojtó, hazafias fiatal, más néven a cigánygyűlölő munkanélküli. A cigánygyűlölő munkanélküli önmagát szélsőségesként definiálja. Évek óta nem…..
MirwaisJanan 2009.10.19 18:56:59
@TaTa86.:
nem látod a példákat? menj ki az utcára.
MirwaisJanan 2009.10.19 19:00:36
@AdamT: :)@

rettegettegérfog: te vagy a tudálékos faszfej. és milyen munkahely az, ahol ennyi idő lehet tölteni kommentezéssel?

fogalmazz még nagyobb körmondatokban hátha okosabbnak tűnsz:D

@szvsz: köszönjük, hogy megosztottad. erről nekünk is tudomásunk van , ezek szerint egyetértesz a posztban leírtakkal.

@Editor Bob: hogy olyan gyenge kommentelők, mint te, kifejthessék a véleményüket.
Durva Elindultunk 2009.09.06 16:32:00
Elindult a 2010-es kampány. Nincs mese, mostantól nap mint nap újabb botrányokkal lesz tele Bárdos András és Eszményi Anett papírja és szája. Ezek lopnak. Mindent visznek, mi mozgatható: fel kell készülni az ellenzéki évekre-mondja nekem kéjelegve Anettka. Ők meg nem fognak mindent…..
MirwaisJanan 2009.09.06 21:23:15
@TaTa86.:

"A gond az, hogy tönkre tette(, illetve feltette az i-re a pontot, hiszen az elqrást már előtte elkezdték) az országot."
nem írtam, hogy bármiféle gondom lett volna azzal, hogy hazudott. szarok rá, én is azt csinálnám. Az igazi elkúrás számomra az volt, hogy nem volt meg se neki, se a kibaszott szociknak, hogy valóban csináljanak valami értelmeset ezzel az egésszel. próbálkozások voltak, de a vizitdíj, tandíj, kórházi napidíj önmagában nem reform. Ha valamiben vádolom a szocikat, akkor ez a kurva kádárista szemlélet.

"Egyrészt a kapitalizmus nem (csak) a nagytőkéről szól."
Nyilván nem. A nagytőkés kijelentésem arra vonatkozott, hogy márpedig a Fidesznek fel kell hagynia azzal a kommunikációval, miszerint minden ami t betűvel kezdődik és őkével folytatódik az az ördögtől való.
A kapitalista kijelentéssel pedig arra utalnék, hogy a fejekben is rendet kellene tenni. A kapitalizmus nem feltétlenül egy politikai, gazdasági rendszer: egy életszemlélet is, amelyet Magyarországon nagy többségben még nem sikerült elsajátítani. Elképesztően ötvöződik a posztkádári és fogyasztói mentalitás. Kádárkori életstílus (a legkisebb dolgokban is), fogyasztói hitelekből.

"1921-1931ig Bethlen István vezetésével.
És míg Bethlen egy kemény libsi gazdpolt nyomott, addig Horthyék bizony zászlólengettek, Trianon-szobrokat húztak szerte a csonka-országban."
A párhuzam elfogadható, csak ne feledd, hogy a 20-as években a politikától kezdve a csepeli munkások ebédszünetéig bezárólag mindenhol ott volt a revízió gondolata. Akkor ez társadalmi ügy volt, ma nem az. Ma inkább mesterségesen generált ez a nagymagyarozás.

"Inkább csökkentsen adót, egyszerűsítse a törvényeket, rúgjon szét kiskirályseggeket az apehnél, antsznél, rendőrségnél, érje el, hogy a vállalkozásokat az állam, ha más segíteni nem nagyon tudja, legalább ne fojtsa meg. stb."
ha ezt megteszi, rájuk szavazok. Azt a szemléletet kellene elérni, hogy mindegy ki van hatalmon, a lényeg, hogy elérje az általad leírtakat.
Durva Megint meleg van 2009.09.04 14:46:00
A mára már menetrendszerűvé vált melegfelvonulás közeledtével évről-évre hangzanak el érvek pro és kontra melegügyben. MirwaisJanan pár napja átfogóan foglakozott a témával, mostani írásom inkább kiegészítése annak, semmint válasz rá.A problémát rövidtávon szerintem…..
MirwaisJanan 2009.09.06 16:11:30
Durva Erőltetett menet 2009.08.26 18:19:00
Közeledik a gaypride napja, mikor is egyes polgártársaink fogják magukat és bizony felvonulnak az Andrássy úton, mert az nekik jó móka. Jó mókát pedig nem illik elrontani, még akkor sem, ha nekünk nem tetszik. Szabadságban, demokráciában, Budaházy és Tamás Gáspár Miklós…..
MirwaisJanan 2009.08.27 19:00:10
@mefisto:

két megjegyzés:

1. ezek szerint, aki nem úgy minősíti őket mint a katolikus egyház, az nem is igaz katolikus?

2. hát, akkor tessék szépen elfogadni, hogy a meleg közösség, mint társadalmi szcéna, hogyan minősíti katolikus egyházat. nyilván neked szarul esik, nekik meg az, hogy betegeknek vallják őket. akkor kérdem én, hogy itt a keresztényi szeretet és tolerancia, amiről írtál?
MirwaisJanan 2009.08.27 21:51:48
@phaidros: ajjaj, kedves phaidros a tumblren szerettelek, tiszteltelek, becsültelek (egyébként faszé' törölted le magad), de most nem értünk egyet. nézzük miért:
"Továbbá, azt akarom - a gyerek érdekében - hogy ha van egy meleg pár, és van egy normál pár, és mindkettő megfelel az örökbefogadás feltételeinek, akkor a normál pár kapja meg a gyereket (ha a gyerek véleménye nem számít, nem tudom, ez hogy működik most - ha számít, és ő a meleg párt szeretné, akkor legyen, természetesen)."

aha, aha. nálam nem olvastad, hogy a melegek elsőbbséget élvezzenek, az biztos. A heterok se élvezzenek, csak azért mert ők heterok. Az tudjon örökbefogadni, akinek minden egzisztenciális és érzelmi-értékbeli háttere megvan ahhoz, hogy gyermeket vállalhasson. Függetlenül attól, hogy buzi-e vagy sem.

"És házasságon persze az egyházit értem. A csak jogi (ami nekem is lesz pl.) az tőlem mehet a melegeknek, nem vitatom el tőlük a jogukat, hogy élvezzék a házassággal járó előnyöket. De az nem lesz házasság. Isten nem liberális, sorry. :o)"

Azaz én muzulmánként, ha elveszek egy lányt, de nem lesz "egyházi" esküvő, akkor buktam a dolgot? Akkor én is kvázi buzi vagyok?

Isten nem liberális.
De nem is konzervatív. Nem is egy bácsi, aki békésen szivarozgat, tejet iszik, sakkozik az angyalokkal. erről később lesz majd poszt, mert nagy gondok vannak itten az isten-képpel-tudattal.
MirwaisJanan 2009.08.28 06:55:26
eztigyhogy.tumblr.com

: )

és most dolgozó...
Mester Csaba (az egyik feltételezett elkövető védőügyvédje) védencének vallomása alapján teljesen új megvilágításba helyezte a februári tragikus eseményeket. A gyilkosság hamarosan jogos önvédelembe fog átfordulni, szerintem ez már csak napok kérdése.…..
MirwaisJanan 2009.08.24 20:05:08
@idosb: nekem aztán nem kell sok, hogy szidjam a magyar jogrendszert és a magyar államot, de mondd csak ebben az ügyben ugyan mi a fészkesfeketefene nem jogállami? légyszíves konkrét példákkal támaszd alá...
MirwaisJanan 2009.08.24 20:07:38
@mefisto: :)

@sesshomaru: egyelőre még nem éltek vissza. majd meglátjuk, de ne kezeljük úgy, mintha visszaélnének ezzel: ez alaptörvény: ítéletig nincs bűnös. ezt nem kell továbbmagyarázni, még akkor sem ha NAGYON rossz arcú emberekről van szó.
MirwaisJanan 2009.08.24 20:52:51
@sesshomaru:
"Én annak az ügyvédnek az erkölcsi érzékét kritizálom ezzel, aki egy ilyen sztorit ennek az elvnek a kisajátításával tolmácsol."

ha itt belemegyünk erkölcsi kérdésekbe, akkor ne csak az ügyvédeket nézzük, hanem a teljes magyar (és hát tulajdonképpen az egész globális) társadalom értékrendjének relativizálódását.

de egyébként sajnos igazad van, az ügyvédek többsége: mondjuk ki: geci. pénzhajhász majmok. de hát melyikünk nem az? oké majmok nem vagyunk: )
Durva Sólyom ante portas 2009.08.22 11:48:00
AdamT szerkesztőtárs megköszönte köztársasági elnökünknek, hogy nem lépte át a szlovák határt, hiszen így európai módon viselkedett. Fura, egy elnök aki európáner? Szokatlan. Ha Sólyom átlépi a szlovák határt, le kellett volna azonnal mondania, és valószínűsíthetővé…..
MirwaisJanan 2009.08.23 12:33:48
@IRCking:

háborús bűnösök? milyen háború áruld már el? az addig oké, hogy köcsögök, szerintem is, de miért kellene magyar bíróság elé állítani őket?

@zisten: téged se értelek. miért ne kellene? egyáltalán miért majom? hm? többször hangsúlyoztam a posztban is kiemeltem, hogy Sólyom nélkül Magyarország rosszabb hely lenne.
MirwaisJanan 2009.08.23 15:15:29
@mefisto:

:) kösz
a mindenesen igen, a másik blogon a mindenaminem-en volt már pár.

@IRCking:
juujjj, ezek a kis gecik. minden szlovák egytől egyik gonosz. :((((( most mi lesz, már minden szomszédunk gonosz lett és az egész világnak az a célja, hogy tönkre tegye a magyarságot? mi lesz veled óóó Szent István műve?

és mondd csak mi lesz a szlovák rendszámú magyar kocsikkal? mi lesz a szlovák bejegyzésű magyar cégekkel? ők is idegenszívűek? mondd csak ki amit régóta le szeretnél írni: itt bizony el akarják tiporni a magyarságot, és természetesen ebben a zsidók is közrejátszanak. Mária elhagyta Magyarországot?
MirwaisJanan 2009.08.23 23:14:21
@sesshomaru:

na, nézzük mert érdekes dologról írsz. utálom a személyeskedést, illetve a blogszcéna nem arra való, hogy személyes információkat áruljak el magamról. akinek kérdése van, e-mail. de!

hogy mi a rohadás faszáért nem megyek vissza Afganisztánba? Mert, bár ott születtem, szüleim nagyon korán kikerültek ide, így én is. Büszkén mondhatom, hogy mind szüleim, mind én is teszünk annyit ezért az országért, hogy nyugodtan, mindig, mindenkor, bármilyen körülmények között SZIDHASSAM és KRITIZÁLHASSAM Magyarországot és a magyar embereket.

Kurvára nem ugattam erről addig, amíg jöttek az olyan posztok, hogy "mocskosszlovákok nincsen hazátok". Hogy jön egy szittya magyar ahhoz, hogy meghatározza ki, vagy mi a nép. Ahogy az egyik kommentben írtam, hagyjuk meg a népek önrendelkezési jogát. Miután bizonyos kommentek ezt megsértették, illetve erre utaló ostoba és primitív megjegyzéseket tettek, így én is nyugodt lelkiismerettel elküldöm őt a fenébe és kigúnyolom a magyarságát. (Mintahogy ezt ő is megteszi az én afgánságommal.)


ha megfigyeled: egyik kommentemben, (vagy nézz meg más bejegyzéseimet), sehol nem írtam, hogy a magyarok, románok, szlovákok így-úgy gecik. Mert ilyet nem lehet feltételezni: nincs egységes Magyarország. Szubkultúrákból tevődik össze, és azoknak alétjogosultságát el kell fogadni. van, aki náci, van aki zsidó, van aki rocker, van aki muzulmán. de soha, SOHA nem vonhatjuk kétségbe egy nép önrendelkezési jogát, illetve öndefiniálását. ha ezt megtesszük, akkor ne csodálkozzunk az olyan MirwaisJanan válaszokon, miszerint Mária elhagyta Magyarországot.

Kérdésedre pontosan válaszolva: jó nekem itt, és Magyarországnak is jó hogy én itt vagyok. Ha ennek olyan nyilvánvalóan ostoba, faszfejek mint öregmogyi nem is örülnek.
Durva Fohász 2009.08.18 19:13:00
Istenem! Ha kérhetek valamit: Jövőre lesz ez az új jobboldali-konzervatív-nemzeti kormány. Biztosan hallottál róla. Nincs nekem semmi bajom velük, azonkívül, hogy hülyének mutatják magukat, közben pedig adják ők az intelligenciát és értelmet. Tudom én. És épp ezért arra…..
MirwaisJanan 2009.08.22 12:32:52
@AdamT: ez lehetne átok is! Szuszogjon melletted a Gyurcsány! vagy csináljon neked kávét a Kövér! úúú, ezt még leírni is rossz. : )
Durva Nagy Magyar Végkielégítés 2009.08.15 13:15:00
Akár egy Kovi film címe is lehetne, de témánk szempontjából a magyar pornókirály most sajnos irreleváns. Az elmúlt hetekben ugyanis másról sem szóltak a különböző híradások, mint a hatalmas összegekre rugó végkielégítésekről. Botrány. Undorító. Gusztustalan fehér…..
MirwaisJanan 2009.08.16 15:04:41
@bng:

miért legyek én tisztességes?
kiterítenek úgyis!
miért ne legyek tisztességes?
kiterítenek úgyis!

fogadjunk, hogy a 386 képviselőből, hát minimum 385-nek valahol a szekrénye legalján van ilyen kis "miért akarok képviselő lenni programja" és fogadjunk, hogy 80%-ban egyezik a te általad leírtakkal.

szép és jó amit mondasz, csak gyerekes és naiv. egyrészt az emberi alaptermészetből adódóan (amivel a ti blogotok és kulturális rendezvényeitek gyakran foglalkozik) minél több hatalomra vágyunk. a hatalomhoz pedig néha (kurva gyakran) hazugságok és lopások útján vezet az út. Másfelől ha olyan jó képviselő akarsz lenni, akkor eleinte alkalmazkodnod kell, és az bizony bármilyen politikai viszonylatban sok-sok hazugságot és csalást jelent.

Az elmúlt 30 év egyik legmenőbb politikusa Gorbacsov volt, aki a glasznoszty és peresztrojka politikájával gyakorlatilag felbomlasztotta a Szovjetuniót. Tisztességes ember volt? Ha csak ezt a lépését nézzük, igen! De szerinted Mihail Gorbacsov lehetett volna pártfőtitkár ha a különböző pártszinteken, minden egyes feljebbjutási lehetőségnél kinyilatkoztatja, hogy neki bizony a Szovjetunió felbomlasztása a célja? HAZUDOTT! Mégis az egyik legnagyobb politikusnak tartjuk.

Max Weber volt az első, aki szerint a politikai és magánerkölcsöt szét kell választani, és milyen igaza volt.
MirwaisJanan 2009.08.18 19:20:14
@bng:
"a politikai hatalomba szükségszerűen hazugságokon át vezet út."

CSAK és KIZÁRÓLAG. No other way. Nincs más lehetőség. Lásd a fent említett Gorbacsov példa.

@AdamT:
"Ellenben (és itt most bng felé hajlok) azt el tudom képzelni, hogy egy még komoly politikai beágyazódottsággal nem rendelkező politikai tömörülés (pl. Jobbik, LMP) tagja képes tiszta maradni. Tehát a "politika" eredendően nem "bűn". Csak a most meglévő elit romlott."

és mondd csak 1990-ben nem ezt gondolták Orbánról és társairól? Nem ezt gondolták Fodorrol, Kunczeról, Petőről? Elmentek a kommunisták, itt az új elit, ők akár képesek tiszták maradni. És most hol tartanak? Na, hol? Hát elkurvultak, de nagyon randán ám. És ezzel lesz a Jobbikkal. Az LMP-t direkt nem vettem ide, pár világbéke hippi fiatal gyülekezete, az nem politikai párt. Az Sziget és Volt fesztivál feeling.
Szabadelvű Polgári Egyesület néven új liberális kezdeményezés ütötte fel a fejét az SZDSZ szárnyai alatt. Még nem tudni pontosan, hogy a Hankó Faragó és Sándor Klára nevével fémjelzett egyesület mit tervez, csak annyit lehet tudni, hogy "politikai teret szeretnének…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
MirwaisJanan 2009.06.03 09:39:46
@reflex35: úgy hiszel Istenben, ahogy akarsz. Tótawé sem a hitedet kérdőjelezi meg, hanem a hitre épült alibi-rendszert. Szerintem is van egy magasabb rendű erő, amit az egyszerűség kedvéért hívunk istennek. ha én ordas gecinek akarom elnevezni, akkor annak nevezem el, ugyanis ez az én személyes magánügyem. nem is értem miért kell kifejteni a 21. században, hogy a vallási meggyőződésed senkire, de tényleg SENKIRE nem tartozik. innentől kezdve az egész államvallás egy elcseszett dolog, hiszen ne szóljanak bele az én privát szférámba. a demokrácia egyik alapköve ez.

A kurva nagy keresztények 90%-a itt egy békésen szivarozgató tejet meg almás pitét zabáló fehérszakállú öreg bácsiként gondol Istenre, bele se gondolva abba, hogy mit is jelent a nem materiális világ értelme, egyáltalán van-e egy, nem a világ anyagias dolgaihoz kötődő szféra, és ha van ki a legfőbb mozgatórugója. Hihetek én egy természetfeletti erőben, hiszek is, tessék muzulmán létemre (mer ugye primitív vagyok), de a darwini evolúciót nem kérdőjelezem meg. a hit és a tudomány, illetve annak olyan alaptézisei amelyek szembe mennek az "isteni akarattal" igenis elférhetnek egymás mellett, csak ahhoz kellene egy kicsit GONDOLKOZNI. de nem, a sok faszkodó kommentelőnek egyszerűbb gecitóta, mocskoszsidózni, meg egyéb kedves kommenteket írni a kétségbevonókhoz, mint elgondolkodni ilyen dolgokon. Ilyen a vallásos ember. Már ha ezek "vallásosnak" nevezhetők. Én is tudok testvérezni. Attól keresztény leszek? Harleem-ben a niggerek is tudnak bráderezni.
MirwaisJanan 2009.06.03 16:32:41
@Tóta W. Árpád: és vajon az augusztus 20.-ból mit fogunk fel? este tűzijáték, azt bambi.
MirwaisJanan 2009.06.03 19:56:01
@Paszternak: a lényeg nem a rendszeren van (bár szerintem fenntartható és működőképes...), hanem azon, hogy én mit gondolok a demokráciáról. A demokráciafelfogásokon múlik minden: pl. magyarországon nem elsősorban az intézményi impotencia, hanem a felfogás, és jogkövetés hiánya okozza azt a kurva nagy demokrácia deficitet.

ám ha mégis tévedek, akkor irány Afganisztán vagy Irán. : )
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
MirwaisJanan 2009.05.26 20:52:14
@Letícia: te meg hülye vagy mint a föld. narancsveszedelem, 50-es évek? orbán egy megátalkodott kis cigány ebben egyetértünk, dehogy a saját véleményed, szabadságod féltsd, azért mer jön a fidesz, hát az ritka nagy baromság. nem értjük, hogy neki is meg kell csinálnia olyanokat, amelyek fájni fognak, vagy legalábbis meg kell ilyen intézkedéseket tartania?
persze lesz egy kis mária országa, erdő péter szentté avatása, meg egyéb finomságok, de a politikai váltógazdaság egyáltalán nem erről szól.
MirwaisJanan 2009.05.26 21:40:05
@Letícia: EU, IMF, Obama, stb: ezek miatt sem kell félni a személyi kultusz kialakításától. gyurcsány sem volt kevésbé népvezéribb. sőt. ennek az országnak mindig is olyan vezetője lesz (Szépmosolyú Gordon trónolása kivételes), akiben ott van a messianisztikus küldetéstudat. orbán, gyurcsány is ilyen volt. horn, kádár, antall, horthy pedig olyan atyafigurák.

kicsivel több toleranciát kell mutatni: 98-2002-t túlélted? igen. a mindennapi életedbe olyan szinten beférkőzik a politika, hogy a saját szabadságod félted különböző erők megjelenése miatt? ugyan már. pl. akkor mi van ha a jobbik bejut a parlamentbe? Hernádi Judit: "meghalunk" kezdetű klasszikusa nem elfogadható válasz.

@Kristl: a közt. elnök is párhuzamba állította a kurucinfot a 168 órával (te a népszavával is). őt is ritka nagy idiótának tartottam akkor. minőségben lehet, hogy nem jobbak, de tartalmilag semmiféle párhuzam nem húzható. az egyik egy szélsőségesen náci, a másik egy baloldali (de azért a kommunista-bolsevik-szocialista vonaltól távol) lap.

MirwaisJanan 2009.05.26 22:32:21
@sün!malac69-nek már csak 12-öt kell aludni: sztem te is érted, hogy a cigányt itt milyen értelemben kell használni... hiába, a magyar nyelv szépségei: )

@Nyugdíjas Szektor: fölösleges az új alkotmány? igen, végül is sztálinista alkotmányról beszélünk, amelynek száma: 1949 (!!!), és preambulumában ott szerepel: a hazánk új alkotmányának elfogadásáig. vagyis átmeneti alaptörvény. tényleg felesleges.

az oktatási és az egészségügyi törvények nagy részét egyszerű többséggel meg lehetne változtatni, ennek nincs köze a 2/3-os rendszerhez. amiben viszont egyetértünk az önkormányzatok rendszere. sajnos ez nagyon fontos, és meglepően keveset szerepel a médiában. az ezeréves vármegyerendszer sajnos azon elemek közé tartozik, amelyre a fidesz stratégiát épít, és emiatt tényleg nem fog engedni belőle. pedig azonnal rregionális igazgatásra kell átváltanunk, ha tényleg hatékony közigazgatást szeretnénk elérni, kevesebb bürokrata munkanélkülivel.
w Jön a farkas 2009.05.20 15:30:00
Nem maradt már más fegyverük, csak a félelem. Az pedig egyben rossz tanácsadó is. A legfélelmetesebb természetesen a fasizmus, a konkrét nácik rohamcsapatai, az utcai harcok, a pogromok. Ezt a veszélyt a Jobbik parlamentbe jutása testesíti meg, nem egészen világos, milyen…..
MirwaisJanan 2009.05.23 23:41:14
@sün!malac69-nek már csak 15-et kell aludni: akkor pontosítok. malac69, tótaw, bokros, tölgyessy és persze wilbur nem ér. : )
MirwaisJanan 2009.05.25 08:32:19
@sün!malac69-nek már csak 13-et kell aludni: OFF

pontosítok, mert az elejét véletlenül kitöröltem. :) szóval, hát nem tudom malac. inkább neveljen két apa...

cicisleg az Alkotmányban nincs benne, hogy a házasság férfi és nő között köttetik. AB határozat köti egyébként, és ott is tkp. csak abból indulnak ki, hogy a házasság történeti kialakulását tekintve egy férfi-nő között létrejött gazdasági és érzelmi közösség.
Megint összecsúszott két forduló, így viszont két végleges dologról is be tudunk számolni a 36-37. olasz fordulók kapcsán: bajnok az Inter és kiesett a Reggina. A nyitott kérdések száma kettőre csökkent: melyik ússza meg a Lecce, Torino, Bologna hármasból és ki lesz a Lazio és…..
MirwaisJanan 2009.05.25 08:50:53
@_benito: így van. nem is értettem mire fel ez a nagy felháborodás. "büszke vagyok, hogy nem közülük való vagyok" maldini nemcsak az egyik legjobb védő volt, hanem az egyik legintelligensebb ember is az elmúlt 25 év labdarúgásában, ez a mondata is ezt támasztja alá.

41 évesen fejezi be, te jószagú atyaúristen!
Játék nélkül lesz bajnok az Inter. Bármire megesküszünk, hogy ez volt a leadjéig elkészült olasz beharangozó első mondata, amely a magyar kézilabda jeles eseményei miatt marad meg a magyarázkodás szintjén. Mindegy is, az igazán lényeges dolgok ma történnek a Serie A-ban, hiszen…..
MirwaisJanan 2009.05.17 19:19:26
@Mr.AT: :)

ha ranieri marad az edző, nem vagyok hajlandó többet juve-meccset nézni. jójó, komoly ember, köztiszteletnek örvend, ért is a szakmájához, de a tűz mint olyan teljesen kiégett belőle. vagy nem is volt. amit ranieri tud a fociról, azt kevesen tudják, de most egy olyan valaki kell a kispadra, aki megfelelőképpen tudja motiválni a játékosokat. Kábé visszasírom a fasz Ancelottit. Lippiről nem is beszélve...

  Az Ingatlanmagazin végigpörgette az Ingatlan.com árait és megnézte, hol vannak a legdrágább négyzetméterárak a városban. Úgy tűnik az évszázados favoritok mellé nem nagyon lehet beférni a top 10-be, bár azért van egy-két utca, amelyre nem számítottam volna. Íme tíz utca…..
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy év elteltével ismét egy díszsorfallal kezdődjön a világ legnagyobb érdeklődést kiváltó rangadója. A Valencia, az Atlético és az Espanyol - szerepükből kilépve – elfelejtettek felnégyelődni, így a Barcelona játékosai a bajnoki cím…..
MirwaisJanan 2009.05.03 11:23:22
@Juan de Keserű, a keselyű: ha visszaolvasod, azt írtam, hogy minden képessége megvan ahhoz, hogy ő legyen a 21. sz. legnagyobb játékosa. nem azt írtam, hogy ő lesz, vagy hogy ezt objektíven el lehet majd dönteni, mert mindig lesznek olyan keserű emberek, mint te, dehogy minden adott hozzá, az biztos.
MirwaisJanan 2009.05.03 11:26:24
@ChapMan: a világ legjobb csapata per pillanat a barca, akárki nyeri a Bl-t, nem fog tudni olyan játékot mutatni, mint amit az elmúlt 9 hónapban ők. ugyanígy a bajnoksággal. ettől függetlenül szerintem még mindig úgy érzem el fognak bukni londonban...
MirwaisJanan 2009.05.03 11:32:11
@Titi120: reméltem is :) ja és persze az előző komment utolsó mondatának semmi értelme nincs úgy... "ettől függetlenül,szerintem el fognak bukni londonban" így helyes. na.
A Közép-Kelettel foglalkozó katonai és biztonságpolitikai szakértőket az elmúlt hetekben-hónapokban leginkább foglalkoztató kérdések egyike az afgán nemzeti hadsereg tematikája volt. Hogy a világ jelenleg egyik legneuralgikusabban viselkedő államának, az Afgán Iszlám…..
MirwaisJanan 2009.05.02 12:47:50
@janos900: ilyen hülyeséget írni csak egy valódi keresztény, "demokrata" tud. a demokrácia nem keresztény alapú. a demokrácia szekuláris alapú. európa nem keresztény. ha majd az iszlám elindul a szekularizmus útján, tényleg elkezdődhet a demokratizálódás.

te nagyon félreértetted a cikket, és mérhetetlenül felszínes tudásod van afganisztánról (nem úgy mint a posztírónak, nagyon jól sikerült írás lett.)
Volt, aki négynégyszerű csodát várt ma este is. Volt, aki katalán gálát szeretett volna londoni zakóval. Cserébe, kaptunk egy dezsavűt tavalyról, így az sem lepne meg minket, ha ezt a párharcot is Scholes rakétája döntené el.Hatalmas csalódás volt az egész mérkőzés, egy…..
MirwaisJanan 2009.04.29 09:16:44
azért azon vitatkozni, hogy a chelsea JÓ volt tegnap, eléggé felszínes és ostoba. a chelsea nem volt jó tegnap. eredményes volt. 10 kőkeményen védekező ősmajom ellen még a brazil 70'-nek sem ment volna, csak hogy szemléltessem milyen az eredményes védekezés.

hiddink azért mágus, mert már az első pillanatban látszik a fején, ő tényleg lejátszotta magában ezt a meccset. egy szerény 0-0val, vagy egy véletlenül odapiszkáló Drogba góllal számolt, de semmi, az égvilágon semmi spontán reakció, mert ő erre tökéletesítette a londoniakat. zseni a maga módján.

@Walmer:
"Ezt meg azért, mert úgy látom sokan, főleg te igencsak meglepődtél és zokon vetted, hopgy a Chelsea nem kapott egy 4-est a Nou campban.
Engedd meg, hogy a nevükben én kérjek elnézést."

most tényleg, ezt melyik kommentben olvastad? előzetesen is mindenki arra számított, hogy a chelsea nem az a csapat, amelyet ki fog tömni a barca. senki nem számított durva eredményre. ha a poolt kapja a barca már akkor sem. és a spanyol bajnokságot vagy a bayernt így degradálni, amiért egy négyest (ötöst, hatost) kapnak a barcától? nem a spanyol bajnokság gyenge, ember, hanem a barca ilyen kibaszottul eredményes.
MirwaisJanan 2009.04.29 09:31:13
@Woland: nem az a baj, hogy a chelsea 0-0-ért ment a camp nouba, ez valahol rendben van. a gond ott van, hogy baszki egy stoke city-től nem várom el, hogy legalább egy normális támadást indítsanak, míg azért a "meghalt a foci, mert megjött" abramovics pénzéből összerakott csapatnál igenis jó lenne látni, hogy drogba bebizonyítsa, hogy ő már nem a fáról pottyant le, vagy ballack fején látni valami minimális tenni akarást.

semmi baj azzal, hogy vki döntetlenre játszik barcelonában, ez is bizonyítja, hogy mekkora istenkirály mostanság a barca, de könyörgöm essien ne adja már haza középpályáról...

a másik probléma, hogy sokan most kiprovokálják pár "barcástól", hogy igenis vallják be, hogy nekik fáj ez az x. hát persze, hogy fáj baszki, de ettől függetlenül a tények, tények. senki nem várt előzetesen nagy barca-gálára, mint ahogy most leírom londonban sem lesz az. sőőt, ma sem lesz semmiféle gálaelőadás...
Két érdekes kérdés foglalkoztat az antiliberalizmussal és azzal kapcsolatban, ahogy hozzánkállnak azok, akik nem liberálisok. Nem csak az SZDSZ-hez vagy akármilyen más szabadelvű csoportosuláshoz - bárkihez, aki liberális gondolkodású, és ennek néha hangot is ad.Miért…..
MirwaisJanan 2009.04.24 16:38:18
@Gárdista Pista: ügyes gyerek vagy te gárdista pista, remélem még egyszer miniszterelnök leszel, hülye fasz.

teljesen egyetértek a poszttal, és tudom, hogy nem ez volt a téma, de mikor értjük meg mit jelent valamilyen oldalon állni: milyen baloldalinak, vagy konzervatívnak lenni. olyan retardáltak mint gárdista pista, még csak nem is hallottak pim fortuyn-ről, esetleg (bár ő határeset) le penről, stb. Remélem lesz még egy normális szélsőjobboldali pártunk, mert akkor teljesedne ki itthon a liberális demokrácia.
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
MirwaisJanan 2009.04.22 18:49:57
@mecarn: na, azért nem feltétlenül kell közgazdász végzettség ilyen folyamatok, illetve törvényszerűségek megállapításához. mondanám, hogy a józan ész elég lenne, de akkor tényleg nagyon szűkülne a kör.

illetve eddigi anti( és radikális anti) tótawé barátaim! most akkor szeressük az árpádot, vagy nem szeressük az árpádot? most már nagyon fasza gyerek?
w Kim Dzsongil köszöntése 2009.04.18 15:00:00
Ügyes döntés volt a Crysis című játék alkotóitól, hogy a halomra mészárlandó ellenséget a Koreai Népi Felszabadító Hadsereg katonái játsszák, mivel az észak-koreaiakat gyakorlatilag a világon mindenki rühelli, ők maguk pedig szinte egyáltalán nem vásárolnak…..
MirwaisJanan 2009.04.19 21:22:56
@encsike 70: flores maga nyilatkozta egyszer, hogy neki példaképe che guevera, és leginkább az ő tevékenységét kívánja folytatni... és ez inkább bulvárhír, valljuk be.

egyébként észak-korea még tényleg nem atomhatalom, ettől függetlenül az új bajnai kormány, vagy éppen a világpolitika sokkal fontosabb, mint az ő személye.

ez a baj a mai médiával, és általában a "homo tájékozottal", hogy úgy gondolja a külpolitika le van tudva, ha beszélünk kicsit eduardo floresről.

mit tudunk evo moralesről? mit tudunk kim-dzsong ilről? azonkívül, hogy elmebeteg. mondjuk ezt én is kétlem.
szóval tessék a külpolitikában is tájékozottnak lenni, mert kicsi hazánk szempontjából igenis fontos, ad absurdum még az új-zélandi kormány is.