Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viphulb

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan a kivándorlási adatokat érdemes fenntartásokkal kezelni (különösen az Európai Unión belüli országokba, ahol különösen nehéz mérni), a legfrissebb magyar adatok szerint is megfordult a trend, tavaly ismét többen mentek külföldre, mint ahányan visszaköltöztek. Közben a magyar kormányfő szerint a…..
viphulb 2023.09.26 19:55:04
@kék madár: Szerintem valamit keversz, mert az oroszok utazhatnak. Az ukrán férfiak nem mehetnek külföldre.
A civilizációnk húsz éven belüli összeomlását jósolták meg egy nemrég megjelent interjúban a 24.hu portálon. Ezzel az előrejelzéssel nem tudunk egyetérteni. Ugyanakkor a Szkeptikus Társaság szerint is komoly problémákkal áll szemben az emberiség, amelyekre sürgősen megoldást kell találjunk...
viphulb 2022.07.20 00:32:09
@vilagnezet.blog.hu: "1. A legnagyobb probléma a túlnépesedés. Erre kellene koncentrálni. "
Egyenlőre a nagyokosok arra koncentrálnak, hogy a fejlett világ, bevándorlás nélkül amúgy is csökkenő népességét tovább csökkentsék, illetve bevándorlással javítsák a számokat. A harmadik világ, pl. afrika népességrobbanása ellen még semmilyen javaslat sincs.
A hír rövid volt, mi több, számítani is lehetett rá, ennek ellenére alighanem sokakat nagyon rosszul érintett: Magyarország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahová nem engedik be az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket...
viphulb 2020.12.22 14:21:45
@Folytonutazok: Nekem is nagyon fura! Ugyanis már két másik országban is regisztrálták az új mutáns vírust. Dániában, és Olaszban. Mégis csak angliát zárták le. Nehéz nem arra gondolni, hogy kapcsolatban áll a dolog azzal, hogy jól szivassuk meg az engedetlen angolokat. Mutassuk meg, hogy így jár aki ki akar lépni.
Tamás Oxfordban él és munkájából adódóan napi szinten dolgozik együtt muszlim kollégákkal. Megírta saját, személyes tapasztalatait arról, milyen velük együtt dolgozni. Ezek persze egyetlen ember benyomásai, ezzel együtt is érdekesek lehetnek 2019 Magyarországán. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
viphulb 2019.08.20 14:18:42
@Shanarey: "Nem beszélve arról az apróságról, hogy anno akiket ott a rendőrök összeszedtek, mind "békés járókelők" voltak, s még véletlenül sem tüntetők, vagyis még annyi bátorság sem szorult beléjük, hogy bevallják, tüntettek. " Látom, megy a történelemhamisítás 1000-el. Az egy békés megemlékezés volt 1956 ötvenedik évfordulójából, és nem tüntetés. Ráadásul nem csak fideszesek voltak ott, hanem a Gyurcsány beszéd miatt kiábrándult szocik és liberálisok is. Én is ott voltam, és a tömeg annyira nagy területen volt szétszóródva, hogy a körúton is tömegek hömpölyögtek. Ja, igen. Volt ebben a békés tömegben egy pár ezreléknyi rendbontó, akiket a gyurcsány rendőrsége beletolt a békés tömegbe, utána pedig a teljes, több tízezres tömeget kikiáltotta rendbontó anarchistának. Én például nem is voltam azokon a területeken ahol a tényleges akciók zajlottak, mert idő előtt elmentünk a barátaimmal. Csak a rendőrautókat hallottuk, meg a távoli petárdák, lövések zaját.
Meglehetősen nagy port kavart a minap az a poszt, melyben arról beszélgettünk Bandirepublickal, mi lenne, ha hirtelen hazaköltözne félmillió magyar. Nos, Orsi egyike azoknak, akik hazaköltöztek (ő ráadásul 10 év külföld után), tapasztalata tehát nagyon érdekes. Szerinted mi történne, ha…..
viphulb 2019.08.19 08:18:34
@onewayticket: Furcsa, hogy én pedig a magyarországi ellenzéki szavazóknál tapasztalok tökéletes intoleranciát és kirekesztést, amint megemlítem hogy a jelenlegi garnitúrából a fidesz jobban tetszik. Abban a pillanatban elhatárolódnak, kirekesztenek, ahogy ezt megemlítem nekik. Ezért a legjobb velük politikáról egyáltalán nem beszélni. Illetve rögtön más témára térni, ha gyűlölködő hangnemben elkezdik a kormányt szídni. A szavazásról annyit tudok mondani, hogy több ismerősöm is volt szavazóbiztos, és azokban a szavazóhelyiségekben, ahol több párt delegáltjai is ott vannak, minden egyes párt delegáltja átszámolja a szavazatokat, és egyezteti azokkal a számokkal amelyek a választási központban megjelennek. Vagyis ha te azt mondod hogy csalás történt a szavazáson, akkor azt állítod, hogy az ellenzéki delegáltak is benne kellett hogy legyenek a csalásba, vagyis őket is csalással vádolod. Hiszen ők is átszámolják, egyeztetik a központi adatokkal.
viphulb 2019.08.19 08:18:40
@Zsuzsi65: Igen, amerika helyett ma ny-európa a célállomás.
Pangea Színes városok 2014.08.13 20:37:13
308,745,538 millió pont. Magyarországon valószínűleg hatalmas botrány kerekedne, ha esetleg Pásztor Albert rajzolgatna hasonló térképeket Miskolc városáról. Az Egyesült Államokban azonban nem csinálnak túl nagy problémát a szergregáció-kutatásból és a lakosság bőrszín szerinti nyilvántartásából,…..
Deutsch Soha Nem Drogoztam Tamás megint nem cifrázza túl az aktuálpolitikai véleményét. Ezúttal Facebook bejegyzésben tette tisztába a magyar-holland helyzetet...
viphulb 2017.08.25 23:22:15
@Punxsutawney Mormota:
"és az is igaz, hogy két és fél hétnél többet nem töltöttem ott"
Egy túristának egy diktatúrában is paradicsomi állapotok vannak. Akkor kapna valós képet, ha elkezdene dolgozni mint dél-afrikai fehér állampolgár, akinek nincs más útlevele.
-
" de valahogy kurvára nem úgy tűnt, hogy a "feka" hordák vadásszák le a fehéreket. "
Hány farmon volt ez idő alatt, és hány ottlakót kérdezett meg?
-
"Az is elgondolkodtató, hogy vajon az Ön által vázolt genocídiumról, miért nem lehet olvasni? "
Mert fehér ember a világon sehol nem kap menedékjogot azért, mert fehér volta miatt üldözik. Politikailag korrekt beszédmód. Hallott már erről? E-szerint fehér ember nem lehet rasszizmus áldozata, csak színesbőrű. Kérném minimálisan tájékozódni, mielőtt ide írogatni méltóztatik.
-
"Tudom, hogy egy olyan rasszista számára, mint amilyen maga ez a rémálom, de messziről el kell kerülni Afrikát és nem lesznek rossz álmai a sok "fekától"."
Rasszista, aki elítéli a rasszizmust? Ez már a cinizmus csúcsa.
-
"Valószínűbbnek tartom, hogy az Ön által ismertetett eset sokkal inkább arról szól, hogy két bűnöző lelépett az ottani igazságszolgáltatás elől."
Mindkettő magasan képzett szakember. Aligha kaptak volna európai állampolgárságot, ha bűnöző multtal rendelkeznek, akik amúgy egymást sem ismerték.
-
"Sokkal inkább arról van szó, hogy a lakosság arányait figyelembe véve patikamérlegen mérik ki a fehér és fekete vezetőket, és valószínűleg ugyanilyen arányok vannak a boardban is. "
Vagyis az egyik mondatával elismeri amit a másikkal cáfol, vagyis hogy nem a rátermettség számít, hanem az arányok...
viphulb 2017.08.25 23:33:36
@Punxsutawney Mormota:
Mellesleg a két ex dél-afrikai fehér azt is mondta, hogy fehérek elleni bűncselekményeknél egyszerűen nincs nyomozás, jogorvoslatra nem számíthatnak. Politikailag nem korrekt beszélni a fehérek elleni rasszizmusról, ezért nem hall az irányadó médiában semmit erről.
Egy ideje már tologatom magam előtt ezt a témát, de most arra gondoltam, csak megírom, és kíváncsi leszek a ti tapasztalataitokra. Elég sokat lehetett olvasni, hallani arról, miként változott meg a hangulat Angliában a Brexitről szóló népszavazást követően, járt a…..
viphulb 2016.10.02 08:21:40
@tanato:
Nem tudom, tanato. Én semennyire nem tapasztaltam hogy bárki is beszólna, soha egyetlen ilyen esetem sem volt, a brexit előtt sem. Ez a része nekem kicsit sci-fi-nek tűnik.
viphulb 2016.10.02 08:21:43
@Buchhalter:
Mert az már politikailag nem lenne korrekt. Az már állásvesztéssel járna. Minket szabadon lehet gyalázni. Ezért tűnik, csak mi vagyunk a rosszak. Amiről nem hallasz, az nincs is.
viphulb 2016.10.02 09:52:37
@Buchhalter:
Az a helyzet, hogy mi túl sokan jöttünk, és a britek azt érzik, hogy nem ők irányítják az eseményeket, hanem brüsszel. Ha nem mi jövünk, akkor helyettünk már még több muszlim lenne itt, ezért nekünk csak hálásak lehetnek.
Mivel Budapest fejlődése a 19. században rendkívül felgyorsult, a század vége felé a lakosság száma rohamos növekedésnek indult, és így a város képe jelentős változásokon ment át. A város terjeszkedése során olyan területeket is bekebelezett, amelyek korábban jóval a városon kívül estek,…..
viphulb 2016.04.02 18:42:21
@Balogh Ebner Márton:
Azért kicsit gyanús, hogy akkortájt az összes budapesti híd felrobbant, vagyos túl sok a véletlen baleset :D
viphulb 2016.04.03 01:40:58
@¿Qué tapas hay?:
Kösz a kimerítő választ!
A mai poszt finoman szólva is rendhagyó lesz, ugyanakkor a magyar és az angliai lakások és házak közti különbség olyan gyakori téma, hogy úgy gondoltam, még olyan részletesen is érdemes beszélni róla, ahogyan Digger teszi mai írásában. Nem állítom, hogy nem megy elképesztő…..
viphulb 2014.08.31 15:00:08
Nagyon érdekes írás, és látszik hogy a szerző érti a dolgát, jó szakember, benne van a témában.
Én is az építőiparban dolgozom, és lenne pár hozzáfűznivalóm. A gipszkarton közfalak szigetelésénél szerintem téved a szerző, mert pont engem is gipszkarton választ el a fürdőszobától, és valami egészen jelentéktelen a zajszint a gipszkarton mögött lévő zajszűrő/hőszigetelő anyag miatt.
A betonalap után pár sorban "engineering brick" -et raknak, mert az vízálló, utána jön a normál vörös tégla.
Most kaptam egy árajánlatadáshoz egy építészeti tervrajzot, aminél 1 méter 50cm-ig kell lemenni a földbe a betonalappal a beépítendő gerendavégek, az oszlopok alatt, 60cm szélességben.
A gipszkarton valóban nem olyan teherbíró mint a normál tégla közfal, de korlátozottan azért lehet terhelni. Pl. a radiátorokat is a gipszkartonra szerelik ha nincs más lehetőség. Ilyen csavarokat használnak, illetve ez a legfejlettebb a csavarásra kereszbe forduló stift miatt:
www.screwfix.com/p/spit-metal-39mm-pack-of-100/31546
Nekem először az egyik ügyfél el sem akarta fogadni a favázas épülettoldásnál a gipszkarton falat. Rétegelt falemezre akarta cserélni, merthogy a gipszkartonba egy szöget sem tud beverni. (persze a tervrajzon csak a külső szigetelésnél volt pácolt rétegelt lemez megjelölve, nem akarta elhinni hogy a gipszkarton után már rögtön a szigetelés jön) Aztán megmondtam neki, hogy kérdezze meg a tervezőt. Biztos megkérdezte, mert többé nem vetette fel a témát, én meg adtam neki gipszkartoncsavart, és elmondtam, hogy a radiátorja is ezen függ...
viphulb 2014.08.31 15:23:17
@Cascabel:
"A vendegmunkasok annyiban kulonboznek, hogy dolgoznak napi 10-14 orakat, de nem er a munkajuk semmit. "
Pontosan tudom mit értesz ez alatt. Nekem mint munkaadónak itt londonban pont ellentétes a tapasztalatom mint a cikkek és kommentek többségében. Igencsak meg kell izzadnom hogy normális melóst találjak, miközben rengetegen arról írnak, hogy nem lehet munkát találni. Vajon akkor hol vannak azok, akik valóban munkát keresnek, (és dolgozni is akarnak)? Az én tapasztalatom, hogy felelősséget nem akarnak vállalni semmiért. Nehezen értik meg, hogy egy vállalkozó haszna nem ér az égig. Hogy az ügyfelek is begyüjtenek jópár árajánlatot mielőtt elfogadnák az enyémet. Amit többnyire a legalacsonyabb ár miatt fogadták el, vagyis elég gazdaságosan kell a kivitelezést megoldani hogy jusson is maradjon is. Ebbe nem fér bele, hogy szakembernek adja ki magát, miközben mindösze van némi gyakorlata, vagyis sokkal lassabban és gyengébb minőségben tudja ugyanazt megcsinálni. Természetesen a saját tanulópénzét velem akarnák kifizettetni. Vagyis miközben nem kiforrott szakember, rögtön a magasabb fizetési kategória kell neki. Aztán jön a magyarázkodás, hogy én sem tudnám annyi idő alatt megcsinálni, bla-bla-bla... Utána mikor meg látom, hogy nem lehet észérvekkel hatni, és kirakom az illetőt, jönnek azzal hogy milyen szemetek a magyarok, itt is a lehúzás megy... Persze két szót sem tud angolul, és folyamatosan mellette kell lenni, hogy mutogassam, helyesbítsem amit csinál. A szakember is megéri a pénzét. Mikor mellette dolgozom, akkor 20 perc alatt ugyan abban a tempóban megcsinálja a melót, de ha egyedül van, akkor 5 darabot csinál meg egész nap a 20 perces melóból. Mikor kérdőre vonom hogy a 20 perc szorozva 5 az sehogy sem 1 nap, akkor jön a magyarázkodó szöveg, hogy ezért meg azért, meg hogy milyen felháborító hogy egyáltalán feltételezem hogy ő lóg ha én elmegyek, stb.. Persze a lapát után megint csak a munkaadó a szemét, aki olyan pofátlan, hogy némi hasznot is szeretne, és nem óhajt csődbe menni...
A TASZ jelenti Holokamu 2014.07.04 12:25:30
P. Péternek rossz napja volt július másodikán. A Pesti Központi Kerületi Bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve. Na de mit követhetett el emberünk? Lopott? Sikkasztott? Áfát csalt? Egyik sem. Péter felragasztott egy matricát az autójára, majd ugyanezzel az autóval hajtott fel…..
viphulb 2014.07.06 01:16:26
@J.László:
A holokaszt az olyan, mint a fekete lyuk asztrofizikában. Ahogy közelítesz, minden fizikai törvény anomáliákba csap át.
viphulb 2014.07.06 19:08:57
@mizrolist:
Figyelmedbe ajánlom az alábbi törvényt:
„ 1978. évi IV. törvény 269/C (2010.június 8.)
„Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, büntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” ”
A törvény mint te is látod, nem tesz különbséget a holokauszt tagadása, a kommunista rendszerek által elkövetett népírtások, vagy egyéb emberiség ellenes cselekmények között. Vagyis a két alap és az összes többi népírtás mellérendelő viszonyban van egymással. Azzal hogy te kizárólag a holokauszt bűneit emeled ki, tagadod/kétségbe vonod, jelentéktelen színben tünteted fel a másik kettőt, vagyis 3-évig terjedő szabadságvesztéssel vagy bűntethető.
viphulb 2014.07.06 19:27:47
@mizrolist:
Bocs, igazad van, véletlenül valakivel kevertelek.
Már csak pár hónap és Tarlós mester átadja szeretett városlakóinak a négyes metrót, az elmúlt húsz év egyik legnagyobb elkúrását. Persze a bukásra álló kőbunkó főpolgi helyében bárki más ugyanezt tenné. Nem az ő saruk elsősorban, a fekália ügyes tálalásában és…..
Így az év vége felé lassan már megállapítható, mi volt az esztendő legnagyobb botránya. Sokáig úgy tűnt, a trafik-mutyi és a szocik bajai videóhamisítása viszi el a pálmát – aztán jött Horváth András adóellenőr és kipakolt. A NAV - most már csak volt – munkatársa nem…..
viphulb 2013.11.14 18:28:17
@Tökibá3:
"És a különadó? Az a pár milliárd smafu?
És a CBA-t miért nem említed?
Mert magyar? Hát, nem az..ellenben tolvajok ők is."
Ha valaha is lett volna vállalkozásod tudhatnád, ha egy adott rendszerben mindenki csalja az adóz, akkor te sem maradhatsz ki, mert csődbemész. Egy fecske nem csinál nyarat, pláne ha csődbement. Reális esély a változásra csak rendszerszinten lehetséges.
Sin Cityben nincs alvás: este a megállóban gonosz csibészek támadnak Vágási Ferire , de a helyi védegylet és Pintér " Tábortűz" Tibi megvédi a hősünket. ..