Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zUlU

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldog új évet, pupákok! A Karotta-háztartás halmazati influenzafertőzéstől szenved, így sajnos a szokásos szószátyárságra nem számíthattok, mert nem nagyon látok a láztól. Viszont nagyszerű örömhíreim vannak. Egyrészt elkészült a Hangyász futóműállítás utáni…..
Igen, megvolt a 0–100 2,8 sec alatt. Nem, nem tudom, hogy csinálták. Egyetlen ember tudja, egy huncut nagyapó a világ keleti végén. Meg is magyarázta, de nem értettem. Ahogy senki más se az egész föld kerekén. ..
Papp Tibi lemeze elakad a prémiumbarázdában az új Opel Zafirában, ami kiviszi a két kilót bő 30 rekesszel. Videoblog: Karotta egy kiskamerával elkószál a világ egyik legérdekesebb helyére, ahol semmi érdekeset nem szabad levideózni. Igen, itt készül minden McLaren versenyautó, és…..
zoli voltam Vasárnap este 2011.05.08 21:21:00
Az előbb jöttem ki a fürdőszobából, a tévében kamualbán buzukizott playbackről a kamugörögnek, csodás dolog ez a Való Világ.Hajrá Dzsörzi. Itt szeretném megkérni újságíró olvasóimat, hogy alkalmasint kérjék meg, hogy árulja el: hogyan kell IGAZÁBÓL mondani a nevét.…..
Eleinte furcsának tűnt, de aztán rászoktam a köszöngetésre. Mármint a forgalomban. De elegem lett, leszokom róla. Vélemények az azonos című írásunkról...
zUlU 2011.05.04 12:36:56
A cikk egy részét először nem is értettem. Ha valaki besorol, láthatóan van helye/ideje besorolni, akkor nem szokta megköszönni, nem is kell megköszönni, ha mégis ilyet tesz, az hülyeség tényleg. DE. Ha látod, hogy valaki jobbról egy elfogyó sávból be akar sorolni, és nincs egy autónyi helye és lassítasz (talán még fékezel is), beengeded és megköszöni, az nem tudom miért baj. Vagy fordítva, ha látom, hogy valaki lassít, csak azért, hogy könnyen beférjek, én is megköszönöm. Tovább megyek: ha valahol (jellemzően Bp-en) hülyeséget csinálok (mert szerintem mindenki szokott) és valaki rám dudál, akkor is szoktam inteni, nekem ez a "bocs, elbasztam" üzenetet hordozza.
Ugyanez van országúton, van egy csukott kisbuszom, tudom, hogy nehéz a nagy lapát visszapillantó miatt előre látni, úgyhogy kidobom az indexet jobbra, hagy menjen. Az esetek 90%-ban megköszönik valami módon (jobbra-balra index, vészvillogó, kézzel intés) és nemcsak a magyarok. Nekem ez a fejemben így néz ki:
-Nem jön senki, menjél! (index jobbra)
-Kösz öreg! (vészvillogó stb.)
-Szívesen! (villantás refivel)
Azt mondja a cikkíró, hogy szabálytalan? Igen. Biztos. Viszont ebben a kis toprongyos országban, ahol csak könyökölve egymásra taposva élnek az emberek, nekem rohadt jól esik egy kis udvariasság. Nem ildomos külfölddel összehasonlítani, Németországban nem köszöngetnek, ok, mert ott megszokták, hogy működik a forgalom, mint olyan sok más az egész életükben. Itt meg egy olyan országban élünk, ahol ez a "szabálytalan" viselkedés kicsit mindenkinek jobbá teszi a napját.
..már ami a tyúningautókat illeti ebben az esetben. Z talált a szombathelyi piros-kék áruház parkolójában egy szépséget. Neki is óvatosnak kellett lennie, ugyanis a tulaj benne ült a kocsiban. Úgy látszik, az Opeleket nem szívesen hagyják egyedül (lásd. tegnap déli…..
zUlU 2011.04.21 08:04:59
@evil.: Alapból szép, de itt az iskolapéldája, hogy sikeresen el lehet rontani. :) Az a két kipuff, ami miatt lehaltam, de rájöttem, hogy az igazából fellépő, mint a kukásautókon a nagy spoilerbe meg jól lehet kapaszkodni. :)))
 Hihetetlen, de meg lehet oldani, hogy a NoDo feltelepüljön a készülékekre, a hivatalos frissítési idő előtt! Sőt! Kiszivárgott a hír, hogy a következő update, a Mango is megoldható, kisebb hack-el! Az új rendszer (Mango) még nagyon fagy, de már tartalmazza a Multitasking-et…..
zUlU 2011.04.14 09:04:44
@M_Peti: Szia, bocs, nem szóltam, de köszönöm a tippet, így már elsőre megvolt a NoDo. :) Csak azt tudnám, miért kell trükközni, mikor ez egy teljesen hivatalosan kijött támogatás. :I
zUlU 2011.04.14 09:42:24
@M_Peti: Ami számomra még szomorúbb, hogy egyelőre free app-okon kívül semmit nem tudok használni, max. triál verziókat. Pedig nem sajnálnám rá azt a pár eurót/dollárt, ami hasznos lenne, megvenném. Ilyenkor kicsit úgy érzem, hogy felbillen a térkép, és ez nagyon nem szimpatikus cégpolitika.
Legutóbb arról posztoltunk, hogy miért nincs WRC a magyar bajnokságban. Nos, nekem az alábbi érv jobban tetszene, bár ez is inkább az érzelmeinkre hatna, és nehéz lenne egy éles vitában felhasználni.A WRC kissrácoknak való, a B csoport volt a férfiaké. Valami ilyesmit…..
...boldog névnapot kívánok magamnak, mivel mindenki más a kurva hóvirágokkal lesz elfoglalva úgyis.Ilyenkor annyira együttérzek minden Ádámmal, Évával és Szilveszterrel. Nekik is einstandolták a névnapjukat. ..
Belváros, téli hideg, mindenki kabátban, csutkára csavart fűtéssel áll a dugóban. Kivéve egyvalakit. Vladimír nem fázik, Vladimír ugyanis be van tintázva, mint az atom, sőt, akár rá is segíthetett egy-két gyorsítótablettával is. Vladimír egy Hyundai Terracant vezet, ami…..
Nem is olyan régen a Burzsuj blog tette közzé a hírt, mely szerint egy Hassan al Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah nevű úriember eladna egy pár igazán érdekes autót. Barátunk, Hassan, akit mindenki csak brunei szultánként ismer, az utóbbi időben némiképp gondterhelt, hiszen nem mennek…..
Ma délelőtt betoppant egy fiatal srác a szerkesztőségbe. Senki nem tudta, honnan jött, nem tudtuk, ki ő. Aztán kiderült, hogy Winkli hívta meg, mert ő egyszerűen kíváncsi volt egy napunkra, mi pedig - minden feltételezés ellenére - nem vagyunk olyan elfogadhatatlan gyökerek, hogy…..
zoli voltam Viva la musica 2010.07.18 10:36:00
- Nem "de széles", hanem "veszélyes". - jegyezte meg a kopasz, vékonyka, negyven körüli fickó. - Hogy mi az anyád van?  - kérdezett vissza a mokányabb cigánylegény, aki eddig a gitárt pengette. Hárman ültek a Moszkva téren, a döglött villamosvágány…..
Karotta Közlöny Sajtóközlemény 2010.06.02 23:28:00
Budapest, 2010. 05. 29.Azonnali közlésreA magyar blogoszféra két jeles kiadványa, a zamat.blog.hu és a karotta.blog.hu szerkesztősége ünnepélyes keretek között fuzionált. Az összeolvadás előkészítése során a felek feltárták a kínálkozó szinergialehetőségeket és…..
A mai napon kollégánk és barátunk, Árpád, valamint kedvese, Dóri, Isten színe előtt esküdtek örök hűséget egymásnak. A sajátos szertartáson ott voltunk (Bobby Hebb Sunny-jára vonultak ki), ajándékainkat átadtuk és ezúton mi, mindannyian, sok boldogságot és csak a legjobbakat…..
zUlU 2010.05.23 09:12:33
@Banović Strahinja:
OFF:
Miért, Vályi még egész fess, az ing teljesen jó. Bendéről inkább nem mondok semmit, lassan hozzászokom, hogy minden képen úgy néz ki, mint egy humanoid manó. Vagy csak erős gerincdeformitása van, de én inkább hiszek abban, hogy csak a "világ legrosszabb tartása" díjra pályázik, mert akkor az nem acut egészségprobléma - még.
Jó hát a túristaing megint más kérdés. Esküvő. Tudom, lazaság, meg minden.

ON:
Sok - sok boldog pillanatot az életben az Ifjú Párnak, na és kevés perecet!
zUlU 2010.05.23 17:02:49
@lacza87: Akkor megkövetem mind a Bendét, mind Téged, mert ugyan napi olvasó vagyok, de én mind az 500 alkalmat elszalasztottam, úgyhogy nekem új volt, amit mondtál. Mindazonáltal természetesen akkor is és most is aggodalmamat fejeztem ki, és a reményemet, hogy ez csupán rossz tartás, igazán sajnálom, hogy ez egy egészségügyi probléma következménye. Ezzel nem illik és nem szabad viccelni, orbitális méretű közhely, de az egészségnél nincs fontosabb.
A ruhára tett megjegyzést mindazonáltal tartom. :)
Van egy ügyvéd barátom, Zoli, aki – hogy is szól az a szőke nős vicc? – nagyon szereti, de nem érti az autókat. Élete legjobb döntését hozta tehát, amikor tíz évvel ezelőtt vett magának egy Volvo Amazont, hiszen az stílusos, jó vezetni, nem romlik el. Zoli hosszú…..
zUlU 2010.04.22 15:23:23
Nem tudom, én életemben először tegnap fél 9-kor jutottam el oda, hogy Kecsóról le kellene menni Pécsre. Nosza autópálya. Dunaföldvárnál cseles a dolog, mert ugyan mutatja, hogy erre meg erre az új m6-ra, de egy időre a sima 6-on kell menni, és én korom sötétben bizony fostam, hogy eltévedtem, de egyszer csak hopp, felhajtó. Az útról semmit nem tudok mondani, azon kívül, hogy mocskos sötét és borús volt, tehát semmi de semmi nem jött át a tájból. :) Az alagutak látványosak, meg beérsz az első (és egyetlen valamire való méretű) alagútba, azért kicsúszik egy wow!. Aztán kicsúsznak a káromkodások is, mert este MINDEGYIK alagút után középen ott ültek a rendőrök, túristafotózták a népet. Ok, hogy 90 az alagutakba, de előtte már jóval faxom110-es tábla, meg az utolsó után is végtelen ideig. Az M60-ason meg egyenesen sportot űztek a 110-es táblarakogatásból. Azt még megértem, mikor átmegyünk vmi csatornán (pl. Sió), és nincs rendes leállósáv és 110. De az a sok idiótán megoldott kaptatósáv meg emelkedő 110-es táblaerdővel, na meg utána a tényleg halál indokolatlan ugyanilyen korlátozótáblák garmada... Kicsit egyébként szellemautópályának tűnt, mert este fél10 körül halálosan üres pihenők, csili-vili, de kongó benzinkutak. Vissza éjjel 1 körül jöttem, na akkor már tényleg idegenek bolygója feeling. Először is, igaz, csak sötétben kolbászoltam, de Pécsett alig találtam fel a pályára...Ezer tábla, mindig csak tábla után, de biztos mentem egy 10 km-es karikát, mire felkolbászoltam, de ez lehet az én gyengeségem is, lehet, hogy nappal jobban tájékozódtam volna. Viszont az autópálya kész rémálom, Dunaföldvárig (cca. 110-120 km) EGYETLEN autóval sem találkoztam, és összesen 2 kamionnal. Az első fél órában semmivel, se szembe se az én oldalamon, komolyan néha eszembe jutott, hogy valami lezárt részre kókányoltam fel magam. :)
Nem győzött meg a dolog, bár szerintem szerencsésebb lesz legközelebb világosba menni, biztos egész más érzés.
Karesz elkészült Dezsővel, azaz most még egy utolsó cserélendő olaj van benne, amit majd én cserélek le szűrőstől, mert ő csak pár száz métereket tudott ott menni az utcában, az kiadott három olajcserét. Ez a negyedik, hosszan futtatott olaj remélhetőleg a legmikroszkopikusabb…..
zUlU 2010.03.19 18:56:03
@Csikós Zsolt: Ja natürlich.
Akkor a személyt kell csak kicserélni a mondandómban, de a lényeg ugyanaz. Tényleg, tudom az már rengeteg energia lenne, de már rengeteg rész között valahol elmélkedtem erről, hogy wie romantisch lenne - lett volna. Najó, először a legyen rendben úgy 80%-ra, aztán lehet majd erre is gondolni.

Mindegy, legalább igazolva vagyok, hogy másnak is elgurul a gyógyszere... :) Ez jó.
  Egy hétig voltunk távol, minden megtörtént velünk. De az öreg Mercedest elhoztuk a sarkkör alól, és már tett önerőből egy kört Kareszéknál, az utcában. Utólag már el se hisszük az egészet. Vélemények az azonos című írásunkról. A sztori eddig: 1.rész, 2.rész,…..
Karesz persze nem bírt magával, szokás szerint mire kettőt pislogtunk, könyékig belenyúlt a motorba. Reggel már jött az esemes: megvan a hiba igazi oka...
zUlU 2010.03.09 20:31:24
@dr.oid: Szolgálati közlemény: kéretik dr.oid minden ilyen költeményét beleapplikálni bármilyen kiadványba, ami erről az útról születik. Annyira hülye, hogy az már jó.
Belsőség Sárvár-poszt 2010.03.08 13:55:00
Itt vannak. Megjöttek. Eufória, baráti vállveregetés, őszinte öröm. Nézzék, nézzék! Hamarosan indulunk Viszre, jelentkezem. Pista A sztori eddig: 1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész,…..
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..