Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BéDéKá posztumusz

65 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bdk blog archívum Piréz vagyok 2007.03.07 19:17:00
Az alábbi blogbejegyzéssel én lettem az ELSŐ PIRÉZ... Aztán sok minden történt...  Tegnap a híradásokat olvasva, hallgatva, nézve  még csak azt éreztem, hogy kifejezett rokonszenvet érzek a pirézek iránt. Mára beláttam, ezzel nem elégedhetek meg. Ezennel kijelentem tehát, hogy mától teljes…..
Tiltakozásul az ellen, hogy az Erzsébet-híd pesti hídfőjét politikai célokra bárki kisajátítsa, virtuális hídfőt foglalok és csatlakozásra hívok mindenkit, akinek elege van.....
A legnagyobb magyar blogkereső, a miner.hu új szolgáltatást vezetett be. Lényege, hogy mérik a rendszerükbe felvett blogok népszerűségét, értékét, súlyát, szerepét - és az egyes mutatók összegzéseként alakul ki az úgynevezett BlogRank, amely 1-től 10-ig értékeli az egyes…..
bdk blog archívum Virtuálom magam 2007.03.06 16:36:00
Nem azért mondom, de a virtuális hídfoglalás okán ma egy órán belül hívott telefonon Friderikusz Sándor és Orosz József. Kerülő úton fülükbe jutott az interakció híre, felkeltette érdeklődésüket. Sajnos a televíziós egyenes adás több mint gubancos, viszont a Klubrádióban…..
Rossz hír az Arvisura és UFÓ-hívőknek: nem földön kívüli lények építették, és nem is nekik szóló üzenetet rejt a mindeddig titokzatosnak számító 13 darab egyvonalban álló kis bástya az Andokban, a perui Chankillo-erőd romjai közelében...
Az ember normális esetben elmenekül olyan webhelyekről, ahol nem talál tartalmat, és nem tér vissza újra meggyőződni a semmiről. Én azonban, valamilyen ismeretlen eredetű perverzitásból, időnként visszakattintok csodálkozni az üres honlapokra..
Blog-performansz Balla D. Károly posztumusz előadása >Online blog-közvetítés< >Godot-ra várók listája< >Előzetes kommentek<   A SEMMI APOTEÓZISA prezentáció, online összművészeti és tudományos performansz Helyszín: ARHIPENKO-TEREM Művészeti és…..
bdk blog archívum URLguru, RSSlap 2007.03.01 20:09:00
Két nagyon webkettes oldal is indult a napokban, az egyik a HVG farvizén hajózó közösségi linkajánló, az URLguru, a másik egy feedes ajánló gyűjtemény, az RSSlap. Én nem vagyok mániása ezeknek és a hasonló alkalmazásoknak (pl. blogkeresők), de a hasznukat felfogom-belátom,…..
Versem jelent meg az aradi Irodalmi Jelenben. (Alighanem több is, de a honlapjukon egyelőre csak ez van fent ízelítőként:) Balla D. Károly Repetitív vers pufajkára feküdj csak rá a vattakabátra bátrak gyávája és gyávák bátra feküdj csak rá a vattakabátra ne félj ők…..
BéDéKá posztumusz 2007.03.04 13:29:00
BéDéKá posztumusz 2007.03.05 07:19:15
bdk blog archívum Mikrokozma 2007.02.25 12:16:00
Új versem a Népszava Szép Szó mellékletében. MIKROKOZMA a kartávolság jó lesz a kinyújtott hüvelykujjra támasztott horizont és ahogy beledől a képbe a magtár idétlen tornya a lépésnyi épp megfelel a Holdon…..
Kiegészítések ehhez a poszthoz:Virtuális hídfő - halk tiltakozásulElőször is a választott Csontváry-kép a festményen valaha szepelt talán legkisebb kőhíddal:Szüts Miklós festőművész gesztusa:Kedves Károly,egyetértésem jeléül küldeném egy új opusom kicsinyített mását,…..
A "helló" köszönés miért lenne kerülendő? Mai lapjaink közül kettőben is ún. nyelvművelő cikket találtam. Egyik az idegen, másik a "csúnya" szavak használatát kárhoztatja. Ne köszönjünk hellóval és ne beszéljünk csúnyán "nyelvünk, társadalmunk, ... emberségünk megőrzése érdekében." Hogy az ilyen…..
BéDéKá posztumusz 2007.03.02 14:55:23
Ha valóban 33 milkát rongyot ér, nagy engedménnyel gyorsan eladnám!..
Indulatoktól sem mentes vitát indított Bodor Pál (Diurnus) Népszabadság-beli cikke A baloldal nemzeti balfogásáról. Szokatlanul élesen reagált Fejtő Ferenc, az igazi robbanást éppen az ő vádjai idézték elő. Szó se róla, Fejtő fejtegetésében eléggé hajmeresztő…..
bdk blog archívum Ó-sajtÓ 2007.02.25 11:30:00
Két sajtótörténeti adalék: 1) amikor a KMKSZ lapjában még lehetett bírálni a KMKSZ-t; 2) miről beszéltem 10 éve a magyar újságírók kárpátaljai  szövetségének alakuló ülésén. Mostanában többször is szóvá tettem a sajtónkban megjelent bakikat, címben szereplő…..
BéDéKá posztumusz 2007.02.27 08:10:15
Bő évtizede még jó hírnek számított, ha az újságok arról számoltak be, hogy csökken a csökkenés üteme. A Szovjetunió felbomlása után az önálló Ukrajnában az ipari termelés és a GDP mélyrepülésben volt, a negatív számok növekvő tendenciát mutatattak, és bizony annak…..
A zöld Kárpáti Igaz Szó továbbra is identitászavarral küzd, két jeles költővel ékes szerkesztői kara pedig képtelen egy versrészletet híven visszaadni. A lap csütörtöki száma meglehetősen furcsa összeállítást közöl 4. oldalán - ráadásul egy hibásan idézett verssort…..
NAPOK HORDALÉKA  Egy manzárdőr feljegyzéseiből, 2007. január „Miközben a 84 esztendős Mester, Michelangelo Antonioni feleségével Velencében töltötte a karácsonyt, római lakását kirabolták. Elvitték, többek között, díjait is, így a Cannes-i fesztiválon a…..
Bada Dada ismer engem. Vagyis hát ő annyira mégsem, hiszen ez a különös öntörvényű punk-undergrund-avantgárd-dadaista művész tavaly nyáron önkezével véget vetett életének. Barátai, tisztelői, művészetének ismerői most virtuális közösségbe gyűlnek. Ez szép. Örömmel léptem be a  holt költő…..