Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mike255

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valójában 2 témáról szerettünk volna még beszámolni nektek, az egyik az azori ételek második bejegyzése, a másik pedig egy összegző bejegyzés, amiben a legeket foglaljuk össze és ami a telefonomban egy éve már megkezdetten pihen. Egyszer már írtam az ételekről, de az az utazás felénél volt, most…..
Mike255 2022.12.27 16:52:04
Zozó ötlete alapján most írok egy külön bejegyzést az ételekről. Végülis tényleg nagyon fontos, hogy milyen a gasztronómia egy országban. Összességében azt kell mondjam, hogy eddig nem tartjuk valami fenékreülősen különlegesnek a portugál konyhát. Jókat eszünk, de egy francia vagy olasz konyhához…..
Mike255 2019.06.03 16:09:11
Nos, hát úgy tűnik, hogy nagyon megérte erre a hétre átutaznunk erre a szigetre, mert itt szuper az idő és jó szállást is találtunk így szezonon kívül az utolsó pillanatban. Az utazásunk előtt ilyennek képzeltem az időjárást és nem olyannak, mint amit a múlt héten Sao Miguel-en tapasztaltunk. Még…..
A harmadik napra hagytuk Matyinak a nagy élvezetekkel kecsegtető Óceanáriumot. Szerintem ez Lisszabon fő gyermeklátványossága, Európa egyik legnagyobb akváriumával, amiben rengeteg hal van. Matyinak nagyon tetszett is az akvárium a sok hallal (“haaaaal”), meg cápákkal (“kápa”), mindegyiket meg is…..
Ígértem a Lisszaboni útleírást, összességében szuperül sikerült eddig minden, bár a legtöbb dolog nem pont úgy, ahogy terveztük, de máshogy is jó volt. Pont ma nevettünk rajta, hogy itt nem lehet előre tudni, hogy mi hogy sikerül, csak ha már túl vagyunk rajta :) Első itt töltött napunk egy szombat…..
Utazásunk elején egy hetet Lisszabonban töltünk, amiből eddig 3 nap telt el, most egy rövid kis bejegyzést írok csak, hogy az elmúlt napok alapvető tapasztalatait megosszam, és az élményeket nagy vonalakban, hosszú beszámoló később lesz majd.  Utaztunk már Matyival kb 9 hónaposan és egy évesen is,…..
Mike255 2019.05.02 21:38:00
Úgy látszik, folytatása lesz a blognak, bár nem Ázsia, és nem is csak én megyek, de ez egy remek hely lesz arra, hogy a kalandjainkat megosszuk.  Úgy döntöttünk, hogy mielőtt visszamegyek dolgozni, és mielőtt Matyit bedarálja a bölcsőde mókuskereke, Zozó kivesz némi szabadságot és elutazunk, hogy…..
Ironman 2013 Az úszásról 2013.02.09 13:04:42
Arra gondoltam írok három bejegyzést sportáganként arról, hogy honnan indultam mit tudok most és mire lehetek képes. Mielőtt azonban rátérek az úszásra pár szó az elmúlt két hétről. Sajnos nem tudtam teljes értékű edzésmunkát végezni, mert több lépcsős betegség söpört…..
Rég nem írtam....  Jó hír, legalábbis nekem, hogy a Karácsonyra kitűzött célomat sikerült teljesítenem. :) -20 kg Most végre kép is készült. Jöhet a következő hajrá nyárig..... ..
Folyton ez a búcsúzás... Kicsit szomorú, kicsit vidám. Ma még elbúcsúzom attól a néhány embertől, akiktől még nem tettem meg, vagy nem eléggé, mert folyton csak húzzuk a búcsúzkodást, és holnap indulok hajnalban Hong Kongba, Münchenbe majd haza. Előre is bocsánat azokért a…..
Egy három nap - két éjszakás túrára fizettünk be a Ha Long öbölbe, mert tök buli hajón aludni, és másnap pedig szerettünk volna a Cat Ba szigetre is elmenni, mert itt legutóbb túl rövid idöt töltöttem, viszont tudtam hogy megér egy napot.Általánosságban a következő dolgokra…..
A 15 órás hazaút után Kambodzsából majd a világ legjobb tavaszi tekercse után (ld a következő képen) hulla fáradtan hazaértünk, de sajnos megint hajnalban indultunk Hue-be. Amilyen idő fogadott az első nap, nem sok reményt fűztünk ahhoz, hogy megússzuk megfázás nélkül, mert…..
Ez persze Kambodzsára vonatkozik és nem Vietnámra. Bár közös nyaralásunk elsö napját még nem Kambodzsában töltöttük, hanem nekem immáron harmadszor a csodálatos Mekong Deltában. Persze most azért jobban tetszett a Mekong Delta is, és egy-két új dolog számomra is akadt a…..
Keverj össze ...: - egy oroszlánt és egy halat, hogy kapj egy Merliont (vannak egy-ketten az olvasóim között, akik nem beszélnek angolul, a többiektől elnézést a dilettáns fordításért: Haloszlán-t) - az angolt meg a mandarint, hogy kapj egy furcsa nyelvet, a…..
Mike255 2012.12.06 13:39:11
Nagyon szerettem volna már egyszer elkezdeni azt, hogy leírjam Indiát, de egyrészt 5 napot egyben leírni nagyon brutál, másrészt meg mióta visszajöttem eléggé durván sok a munka, plusz a "munkajellegű" szabadidőtöltés is. Na ez most jól félreérthető, de ezt most csak arra…..
Nem is tudom, hogy hol kezdjem a blogot, talán ott, hogy mindig is utáltam fogalmazni, de még inkább bele kezdeni a fogalmazásba. Így hát egy blog elkezdése extra nehéz feladat számomra. Nem is csoda, hogy már 2 órája ülök a monitor előtt azon agyalva, hogy mi legyen a bejegyzés…..
Mike255 2012.09.02 21:03:03
Nászút 2012 08.19-21. Forróság 2012.08.21 19:32:19
Az egy dolog, hogy begyulladt a fülem és emiatt nem nagyon terveztünk kimozdulni, de valami olyan forróság telepedett Toszkánára, hogy amúgy is csak a jó kis szállásunkon bírtuk ki. Fülfájásom sajnos tovább romlott, 2 este alig bírtam aludni, cserébe annál többet haladtam a Steve…..
És a cím nem egy oximoron.. Pedig eddig azt hittem. A hétvégén Dalatban voltam. Szerda körül elhatárzotam magam, hogy "na mikor ha nem most, most van 3 napom augusztus 20.-a miatt, ígyhát hajrá!" Foglaltam gyorsan egy szállást, ami nem volt egyszerű, 2 okból. Az első, hogy éjszaka…..
Vasárnap a szombati csodanap után a Ha Long öbölbe mentem egy hajótúrára. És hát igen, nem véletlenül válaszották a világ 7 természeti csodája közé... Egyébként is kértétek többen, hogy tegyek fel több képet, szóval most rászántam magamat, és feltettem a képeket.…..
Hát ez a szombat egy fura nap volt. Valószínűleg pozitív emlékként fog megmaradni, de azért az, hogy mennyit küzdöttem az emberekkel az durva... Fura hely ez a Ha Long (Bai Chay a neve igaziból).. És megtapasztaltam, hogy a vidék tényleg más mint a nagyváros. Azzal kezdődik, hogy…..
A hétvégére eljöttem a Ha Long Öbölbe, mert Hanoiba megyünk hétfőn, és gondoltam, akkor ezt az alkalmat kihasználom. Az út, ahogy ideértem, már maga megér egy bejegyzést. Nagy élmény helyi közlekedést használni. Az utazás - ahogy sok utazás szokott - a belföldi reptéren…..
Úgy tűnik nekem egyelőre, hogy a jetlag elmarad... Elég jó volt, hogy a repülőn csak 4 órát aludtam, azt is elég rosszul, és ezért tegnap hajnal 1kor elaludtam már.. fél8kor kelni mondjuk nem esett túl jól, de azért korántsem volt annyira vészes, mint ahogy azt páran…..
Hoppá, kicsit úgy tűnik lemaradtam. De most igyekszem bepótolni mindent. Elsőként a hát tetején készült képpet teszek fel. Aztán igyekszem leírni sokmindent! A mai nap kvízkérdése: Melyik fényképre vonatkozik a bejegyzés címe? Nehéz lesz kitalálnotok! :D  Múlt héten…..