Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FDToth

0 bejegyzést írt és 2569 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
FDToth 2022.01.21 11:25:22
@chrisred: akor vegyük kötekedésnke, d e érted, ez a lányeg ;)
FDToth 2022.01.21 11:43:10
@para_noir: nekem érdekes még sosem büntteőfékeztek. Vagyis igen, régebben kétszer, mert rádudáltam. Na ez az amikor kb ok nincsen.
De nem haladok a beső sávban, jobra tartok, ha esetleg igen ,akkor vagy gyorstok, vagy azonnal kisorolok és elengedem a mögötem jövőt, akármennyire gyoran is jön.
Követésit tartom, 'zippzárelvet' szintén, engedem aki be akar sorolni, stb.
Ha 1 x1 sávos úton jönnwk mögötem gyorsn, akkor segtyem az előzését, jelzek neki ha mehet, és le is húzodom, gázelvétel is ha kell.
A közlekdés eghymás segtyáse nem hátrlátatása.
A büntetőfék meg 90%-ban jogos elvekből indul ki, azaz szebálytalansáégból, de hangsúlyozom h az ilyen szintű böüntetést én is jobban böntetném, de én az is aki ezt kiváltotta.
de sjanos egyre több az iylen felvétel és ez a mai fitala genezrációnka imponál azaz ezt látják, ezt csinálják.
FDToth 2022.01.21 14:12:02
@Motorogre: segíts: egy 1x 1egy sávon úton lerobbansz, eltorlaszolod az utat. Villognak, dudának, nem tudod elvinni az autót.
Ne kivételekkel jöjjünk, amit te írsz az más, mint amikro 1x1-es előzni lehet és még is vki 60-nal döcög nylíegyens úton, persze, megelőzöd, na de indokolatlaul lasan halad.
az nem inddok h nem tud vezetni, vagy íg ybizotságos, mert akkor nem lehetne jogsiaj ;)
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
Amióta itthon ülünk, a futáros-csomagos sztorik kaptak egy egészen szokatlan mellékízt. A nem tartózkodott otthon és az átvevő hiánya kifejezésektől hisztérikus kacagva zokogásba kezdünk, főleg ha idősebb olvasónktól jött levélben olvassuk. Persze előfordulhat, hogy nem halljuk a kertben a csengőt,…..
Ezekben az időkben, amikor azt mondják, hogy az utcai cipőddel be se menj a lakásba, amikor a kiszállítások alapfogalma lett az érintésmentes kifejezés, olvasónk 70 éves édesanyjának lépése teljesen érthető. De a UPC-Vodafone átállás során megrendelt internetet csak be kell kötnie valakinek, meg is…..
FDToth 2020.04.21 20:38:24
@ekat: telekom 2016, irasos megallapodas x havidijrol (4 szolgalatas). Nem azt szamlaztak, hiba kertem, vagy nem valaszoltak, vagy total hulyeseget. Mknden honapban fizettem a megallapodott dijat, aztan tavaly nyaron jott egy mendzser aki rendberakta es nuklaztak a kamu tartozast,
Vodanalmugyanez volt a helyhet, tavaly nyaron krasos megallapodas, nem azt szamlaztak, hiabba szoltam, nem valaszoltak konkretan, fizettem a megallapodast. Most ki akartak kapcsoni andolgojat, de mondtam en azt fizetem amiven megallapodtunk, nezzek meg. Megneztek, nullaztak a kamu tartozast.
Telekom 2019 uj csomagok (4 szolgaltatas). Megallapodott arat fizetem, de joval tobbet szamlaznak, de itt hiaba szllok 6 honap volt mire valaszoltak. Jonnek a felszolitok, de majd megunjak, amikor kikapcsoljak, elotte szolok h nezzek meg a megallapodast.

Sajnos ikyenek, rossz a rendszeruk... legalabis erre fogjak
FDToth 2020.04.22 11:14:09
@octy: nem mentem sehova, van vagy volt dedikalt kapcsolattarto. Valszeg ott is lehet bibi h a menedzser leirt egy arat, elfogadtam, de o mar nem tudta kozpontilag ervenyesiteni, igy kb az o hulyesege miatt kerultem szar helyzetekbe. A vodas el is ismerte h olyan arat adott, amit nem fogadtak neki el. De ez engem nem nagoyn erdekel, majd tole bevasalja a voda ioletekes csoportja.
Azer vannak a kapcsolattartok h intezzenek mindent, nem kell ezer ugyfelszolgalatossal beszeleni, de azta ez a forma sem valt valik be...
De hat nem lehet mit csinlani, ez van...
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
via GIPHY Olvasónk alaposan dokumentálta a szervizelési (várakozási, szarakodási, időhúzási) folyamatot, úgyhogy nagyon szép kerek történet született arról, hogyan nem csinál senki semmit a mosógépével heteken át. A pontosan ismert fogyasztói jogokat, azaz hogy a szerviznek törekedni kell ugye a 15…..
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
FDToth 2020.04.08 19:35:27
@aptijankót kedvelő Kompínó: mindenki maskepp ertelmei. Az
H a pisztiro azt irja h a lany maskepp fogta fel es kiemeli h trusszogott, majd kiment...
Lehet ugy is pruszkolni h a tavolabbi konyokodhot, lehet ugy h a kozelebbihez. Ez sose derul ki, viszont a bizornsago or azert van ott h rendet tehyen, ha kell, a veszekedo felel miondefgyiket tessekekelje ki (mint a szorkaozohelyek ha valhe van, ott se kerdznek mindenki megy ki magatol vagy nem magatol)
FDToth 2020.04.09 05:54:08
@élhetetlen: en ertem, te nem. A kozelebbi tavolabbi dolgot. Melletted allo ember kapcsan mondom. All balra toled egy ember, azonos iranyba. Ha tusszogsz akkkor nem a bal konyokodbe teszed ;) es itt lehet igy tett. De sok a kerdojel ;)
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
Zoltán garanciális mikrofonja továbbra is jól működik, ám a hozzá tartozó, azzal együtt használt állvány már kevésbé. A kereskedő segítőkész, de a nagyker szervize nem tud mit kezdeni a problémával. Sőt, szerintük a törésre nincs garancia sem, úgyhogy továbbküldtük a levelet a fogyasztóvédelmi…..
FDToth 2020.04.01 20:55:59
@a fekete krindusz: a jotallast a gyarto adja, a nagyker, szerviz, kisker tovabbviszi, vagy ratesz. Ez le van irva, szabaly, rendlet. Na de az sehol sincs h bocsi, en mint kisker nem tudok csinalni semmit, mert a nagyker, gyarto. Mivel toles vaette a fogyazto kozvetlenul es koztetek all fenn szerzodeses jogviszny igy a fogyasztot hol erdekli h te hogyan jatszod le a nagykerrel/szervizzel/gyarttoval. Az a kisker poblemaja.
Es igen, ha a kisker ad jotallasi jegyet, ha cegre vasarolsz, az ugy oke. Sztem hulyeseg h megkulonboztetnek fogyasztot es jogi szemelyt, mert lehet a togyaszto ugyanazt a cikket (pl mobil), jatekra hasablja, egesz nap tolja rajta, aki meg cegre veszi az max telefonal rakta es ceges hivasokra hasznalja.
Itt az a baj h szarul hoztak meg ezt a torvenyt, mert ha en cegre veszek egy varrogepet, es varrodam van, azt a varokgepet nem rendeltetesszruen hasbalom hanem a munkam celjabol. Na ekkora pl nalam mar nem elne mondjuk 3 ev gari mert ‘tulhasznalom’
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
Bár már majdnem tavasz lett, most egy kicsit újra aktuális a kérdés: meddig várjon olvasónk arra, hogy megnézzék a fél éves autóját, amiben nagyon zörög valami? A hideg időben ugyanis azért nem vállalták, mert akkor törnek a műanyagok. De mi van ott, ahol mindig hideg van, ott sose néznek utána az…..
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
FDToth 2020.03.23 15:47:39
@juhaszvik1: nem feltetlen kell likviditasi problema a hitelfelvetelhez. Sok sok 0%-os aruhitel van, amit erdmes lehet felvenni, ha mar akcios. Prrsze azt sem adjak oda, sot diman elutasitjak (nekem ano 4 eve a cetelem azert utasitotta el, mert nem adtam meg amunkaltatohoz vezetekes telefonszamot (nincs vezetekes telefon). De emlekszem, az elottem levo kb hajlektalankihezetu emberke minimalberre megkapta a pozitiv biralatot. A banknak sokszor jobb a bizonytalan ugyfel, igy lehet rola tobbet legombolni,
FDToth 2020.03.23 16:31:36
@juhaszvik1: de. van egy előtörlesztéis díj, mondjuk 0,5%, ezzel számolsz, és lezárod végztörlestéssel a hiteled a másikból. persze nehézség itt azzal van, hogy ha fleveszed a másdoik hitelt, akkor ott látják h van egy hiteled nem bizto megkapod. rafküs ;)
via GIPHY Olvasónk és a másfél éves Nikonja egy jótállási helyzetbe keveredett. A szerviz először nem talált hibát, majd a második körben közölte, hogy megvan, de nem garanciális. A Nikon a szervizre mutogat, majd elhallgat.  Elromlott a 18 hónapja vásárolt, középkategóriás Nikon D7100-as…..
FDToth 2020.03.17 13:20:31
@a fekete krindusz: az h most a fogyaszto cseszte el vagy sem... ha a fogyaszto kozvetlenul a forgalmazohoz vagy a szervizbez fordult (es nem oda ahol vette), es a szerviz mondott olyat h ez beazas, attol meg mehet a fogyaszto oda ahol vette, hatha ok megnezik meg egyszer es kiderul h a szerviz a ludas.
Ezert erdmee elvinni oda ahol vetted mert megsprolhatsz egy kort ha kozvetlenul a szerviz elutasit
Meg ugye gari sem szunik meg, max egy bizonyos reszre, de ez sem megszunes csak fizetis javitas, a beepirtt uj alkatrszre ugyanugy lesz gari. Ez a jotallas megszunese dolog is ordas nagy tevhitt es baromsag...
László nem most kezdte: már hat éve fizet a saját bankszámlájáról egy olyan villanyszámlát, ami nem az ő nevén van. Ez eddig nem is okozott gondot, ám most az Elmű rosszul állított ki egy számlát, ezért vissza kéne utalnia a befizetett pénzt. És mint kiderült, ez nem megy egyszerűen, ráadásul a…..
András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az,…..
  György 2019 novemberében vett Samsung tévéje nem éppen úgy muzsikál, ahogy arról az ígéretek szólnak. Nem elég, hogy a Bluetooth, illetve a WiFi vezérlés meghibásodott, a rossz élményhez nagyban hozzájárul az ügyfélszolgálattal és a szervizzel folytatott harc, ami nagyon kimerítőnek és…..
FDToth 2020.03.10 08:41:44
@Semmitnemérszakitiltással: persze, ethernet a legjobb, az is lesz. Más a wi-fi. Korábban eg ylakásban voltunk, telekom modem router kombo. ost ház, pincében telekomos router, emeleteken meg ap-k, amik kb szart sem érnek, annyira gynege a vétel mindeütt.
Tamás márciusi utazását egy hirtelen jött lehetőség miatt pár hónappal az indulás előtt lemondta. A lehetőség egy műtéti időpont volt, amire régóta várt és ismerve az ilyen listákat, teljesen érhető, ha inkább a gyógyulás mellett döntött. Mivel volt stornóbiztosítása, úgy gondolta, egyszerűen…..
FDToth 2020.03.05 09:33:18
@Terézágyú:

Egyertértek! Sokan hülyék, de itt a posztban nem arról van szó, hogy alapvető dolgot nem olvasott el. Egyszerűen a biztosítási feltételekben nem ragadt meg az a rész amiről szó van.
A másik, hogy a fogyasztó hibázik, már söprik is le, ha a vállakozás, akkor elég nehéz elérni, hogy a fogyasztónak legyen igaza.
Pl nekem van most lakáshitelem. Olyan dokumentumot követelnek most rajtam, ami nem feltétel. Hiába kérem, hogy idézzenek az aszf (szerződésből), nem tudnak, így hiába van nekem igazam, mehet mnb stb... ami hónapok, addig ülnek a ‘pénzemen’.
Én kések egy napot, büntetőkamat. A bank benéz vmit, nem válaszol 30 napon belül, annak nincs következménye.

E-mail mindig megérkezik, előforul h 1-1 nem, de hivatalos szerveknek küldött mindig és visszaigazolják ;)
FDToth 2020.03.05 10:17:42
@Terézágyú: de 99,9%-ban igen. Ahogy a postai sem érkezik meg mindig, semmi sem 100%-os de meg is ragaszkodnak csomoan a papir alapi postai levelezeshez. Gondolom vmi elavult jogszabalyvaltozas miatt.
via GIPHY Nem lehet elégszer elismételni a kellékszavatossági jogokat, vagyis azt, hogy ha hibás a cucc, amit vettünk, milyen lehetőségeink vannak és mire nem kötelezhetnek. Ha a hibát a kereskedő is elismeri, első lépésben jön a javítás, vagy a csere. A csere itt teljesen ugyanolyan, de hibátlan…..
FDToth 2020.02.29 06:26:20
@ebella2: nem erre gondolok. Az egyertelmu h a ceget erinto nagyobb volumenu ugyekben (pl megrendeles, penzugyek) a vezeto dont, vagy van belsziolasi jogs, na de egy 20eft-s lathatoan hibas ruhanemuvel kapcsolatos panaszkezeleshez nem kell fonokseg. Ha minden kis szar kerdesben vezetoi dontes kell akkor ott nagyon lassanfognak menni a dolgok.