Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztus rabszolgája

52 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
írta Charles H. Spurgeonhttp://www.spurgeon.org/calvinis.htm   „Az ősi igazságot, amelyet Kálvin hirdetett, Ágoston hirdetett, és Pál apostol hirdetett, kell nekem is prédikálnom, máskülönben elárulom a saját lelkiismeretemet és Istenemet. Én nem alakíthatom az…..
Krisztus rabszolgája 2016.05.25 17:35:28
@Robert Babos:
Kedves testver!
Orulok, hogy hasznos az iras es forditas.
Ajanlom figyelmedbe a kovetkezo oldalakat is:
www.reformaltbaptista.hu
divinity.szabadosadam.hu
Szabadon felhasznalhatok az anyagok.
Orommel vennenk a szemelyes ismerkedest is.
Isten aldjon!
Miklos
And WHY, dear Savior--tell me why,You thus would suffer, bleed and die?What mighty motive could Thee move,The motive's plain--'twas all for love! For love of whom? Of sinners base,A hardened herd, a rebel race!That mocked and trampled on Thy blood,And trifled with the wounds of God! They nailed…..
Róma 9:1-6. Igazat mondok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem tanúskodik mellettem a Szentlélek által, hogy nagy az én szomorúságom, és szüntelen fájdalom gyötri a szívemet. Mert azt kívánom, hogy inkább én magam legyek átok alatt, Krisztustól elszakítva, testvéreim, az én…..
Újjászületésünk előtt, minden „jó” cselekedetünk Isten szemében megfertőztetett rongy. A világiak tudnak jót tenni? Életet menteni, adakozni, stb? Tudnak. Szerez ez nekik üdvösséget, pontokat Istennél? Nem. Akkor Isten igazságtalan, amikor egy hitetlen…..
Néhány szó a nem mentő, vagy előrehozott kegyelemről: az üdvösség kegyelemből van; egyetért ebben az arminiánus a kálvinistával. A kegyelem az üdvösség szükséges feltétele. De kell hozzá az ember döntése, állítják tévesen. De, elismerik, hogy az ember halott, és nem…..
Krisztus rabszolgája A bögrék 2010.02.09 09:49:00
Elmosogattam tegnap este nyolcra. Rakosgattam a bögréket fel a polcra. Köztük van két letört fülű, de előröl szépek Előröl ugyanolyan mint a többi: épek. Csak a hibás részt kell hátratenni Nem kell azt a hibát úgy szemügyre venni. Eszembe jutnak most felebarátok, Kiket…..
Krisztus rabszolgája Leltár 2010.01.18 17:56:00
Jób 32:1-33:30 – „Ez a három férfi nem válaszolt többé Jóbnak, mivel ő igaznak tartotta magát. Akkor haragra gerjedt a Búzból, Rám nemzetségéből való Elíhú, Barakél fia. Megharagudott Jóbra, amiért igaznak tartotta magát Istennel szemben. De három barátja ellen is…..
Amikor korábbi írásomban azt írtam, hogy Isten kimunkálta a tudásszomjat, az ismeret utáni vágyat életemben, azt értettem alatta, hogy a dicsőség Atyja megadta a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjem őt, és hogy megmutassa kegyelmének mérhetetlen…..
Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon.Mit jelent az, hogy megismerteted? Azt hogy a bűn rabságában szenvedő akaratomat áthágod, hogy megismerjem az élet útját, Jézust.Kinek köszönöd üdvösségedet? Istennek vagy…..
Sokaktól hallottam mostanában, mikor Bibliaolvasásra és tanulmányozásra buzdítottam őket, hogy „bár csak azt lennénk képesek megélni, amit tudunk.” Másszóval azt mondják: minek tanulni, gyarapítani az ismeretet, tanulmányozni Isten Szavát, ha úgysem tartom meg?…..
(Arthur Pink, "Felhívás elkülönülésre")“Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? Vagy mi azonosság van Krisztus és Beliál között? Vagy milyen közösség…..
 (John Newton levelei)„Tudom én, hogy milyen nagy az ÚR, nagyobb a mi Urunk minden istennél. Amit csak akar az ÚR, megteszi az égen és a földön és a mélységes tengerekben.” Zsoltár 135:5-6Isten kormányoz mindent! És még ha a másodlagos okok fátyla el is rejti Őt a…..
Milyen csodálatosan kormányozza Krisztus az Ő kegyelmének királyságát! Ő minden teremtményével vele van, de különleges módon az Ő saját népével, aki közül mindegyik az Ő szabadító erejének az emlékműve. Mert Ő mindegyiküket lázadó és ellenséges állapotban találja,…..
   Isten akarata az, hogy teljes bizonyosságunk legyen. „Ám azt kívánjuk, hogy közületek mindenki ugyanezt a serénységet tanúsítsa mindvégig, hogy a reménység teljes bizonyosságára jussatok.” Zsidók 6:11A bizonyosságot részben a keresztyén igazságok…..
A kulcszsó ebben a szakaszban a „bizonyságtétel.” Egy egész sorozat bizonyságtétellel találkozunk ebben a részben.Érdekes megfigyelni a „bizonyságtétel” szó használatát. Egy gyors tanulmányozás után úgy tünik, ez a szó teljesen csak kegyes…..
(John MacArthur:The Key to Maintaining Family Unity)A legfontosabb erény, amely minden kapcsolatban szükséges, a legfontosabb hozzávaló, amely összefog egy házasságot, vagy egységben tart egy családot, valami ami abszolút döntő egy házasság és egy család sikeréhez: a…..
 Ézs. 40:6-7 - Egy hang szól: Kiálts! Én kérdeztem: Mit kiáltsak? Minden test csak fű, és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az Úr szele. - Bizony csak fű a nép!Ézs. 40:15 - A népek olyanok előtte, mint egy vízcsepp a…..
Részlet R.C. Sproul „A Szentírás megismerése” című könyvéből (ötödik fejezet: A kultúra és a Biblia; harmadik alcím: Alapelvek és szokások)Bizonyos körökben ma az alapelv és a szokás a téma. Hacsak nem arra a következtetésre jutunk, hogy az egész Szentírás…..
"Félelemmel szolgáljátok az Urat, reszketve vígadjatok! Csókoljátok a fiút, hogy meg ne haragudjék, és el ne pusztuljatok az úton. Mert hamar föllángol haragja, de mind boldog, aki hozzá menekül!" Félelemmel szolgáljátok az Urat...Ez a parancs nem érvényteleníti a…..
A kormányzó gondviselés – Esettanulmány: József (2. rész)1Mózes 39Az 1Mózes 39:1-2-ben található szakasz emlékeztet Isten gondviselő jelenlétére a 37-ik rész minden nehézségében: „Amikor Józsefet Egyiptomba vitték, megvásárolta őt az izmaeliektől, akik odavitték,…..
A kormányzó gondviselés – Esettanulmány: József Eddig Isten megtartó gondviselésére összpontosítottunk. Enélkül a megtartó gondviselés nélkül nem létezne semmi kormányozni és irányítani való. Mi értelme a megtartásnak cél nélkül? És hogyan lehet elérni egy…..
  Fel tettem közönség előtt a kérdést, hogy „mikortól kezdve van Isten 100%-an értünk?” És adtam egy olyan választ, mely joggal gondolkodtatja el a megfontolt, biblikus embereket. Így tehát ez a cikk egy próbálkozás, hogy válaszoljak kérdéseikre.A…..
Isten megtartó gondviselése a természet felettIsten megtartó gondviselése az emberek felett egy végtelenűl személyes és nagyon gyakorlati tanítás. A Szentírás arra tanít, hogy Isten – nem Sátán, nem a természet, és nem mi magunk – tartja minden egyes…..
Részlet R.C. Sproul „A Szentírás megismerése” című könyvéből (negyedik fejezet: A bibliaértelmezés gyakorlati szabályai; ötödik alcím: Állapítsd meg gondosan a szavak jelentését)Bármi más is még a Biblia, ez egy olyan könyv, amely szavakon keresztül közli az…..
Isten megtartó gondviselése az emberek felettMár láttuk az elmúlt leckék folyamán idézett igeszakaszok sokaságából, hogy Isten uralkodik az emberi lét minden területe felett. Ez egy távlati kép, mintha távolról szemlélnél egy nagyon nagy képet. Most viszont szeretnénk…..