Regisztráció Blogot indítok
Adatok
törzsmókus

0 bejegyzést írt és 705 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárhol esik szó fenntartható városstratégiáról, városüzemeltetésről, előbb-utóbb előkerül a kérdés, hogy az áruszállítás vajon hogyan oldható meg egy ilyen keretrendszerben. Milyen jó, hogy a kérdés lépten-nyomon előkerül, azonban a problémának van egy sokkal sötétebb oldala is: a válasz egyáltalán…..
Az évi 1%-os növekedés önmagában nem jelent akkora gondot, hogy drasztikusan be kellene húzni a féket. Valójában sokkal régebb óta fennálló, krónikus közlekedési, parkolási, közmű- és férőhelyi problémáink vannak. Csupa olyan jelenség, amelyekért jórészt a városmenedzsment okolható. ..
  Szerző:Koronkai Zoltán SJ Ferenc pápa magyarországi látogatására készülve a napokban tartottuk Szólj be a pápának című programunkat. Ezen a Szólj be a papnak rendezvénysorozatból inspirálódva igyekeztünk válaszokat találni a fiatalok kérdéseire. Több mint 150 kérdés érkezett, és legtöbbjük a…..
törzsmókus 2023.05.03 11:34:35
@gyongyosy:

* kicsit OFF: le vagy maradva, az Index már évek óta nem független vagy ellenzéki, az is a rendszeré. felvásárolták és pacifikálták. azt írja, amit a Rogán-művek „ellenzéki sajtó”-ként hallani szeretne. a korábbi munkatársai által alapított Telex ellenben színvonalas cikkeket hoz katolikus témákról és emberekről.

* „Már a katolikusok sem tudnak egymás között normálisan kommunikálni.” – igen, érdemes volna fenntartani a párbeszédet, nem pedig kiátkozni-ignorálni az orbánistákat/libsiket (a megfelelő aláhúzandó).

* A mostani kormánynak semmilyen cselekedetét nem menti a 13 évvel ezelőttié
Törődsz a környezeteddel és szeretnél hozzájárulni, hogy a lakóhelyed tisztább, rendezettebb, biztonságosabb és szebb legyen? Akkor csatlakozz a Járókelő csapatához!..
Punktérítő, rocktérítő, észheztérítő, horgolt terítő. 8 éve kezdett futni - új addikciót talált a kábítószer helyett. A teljes adás mozgóképben csak a Patreonon. Audio formában a Podpad és Spotify platformokon. Become a Patron! Ma már ultrafutó és építőipari munkás, a Csécsei-recept szerint…..
Beszéljünk akkor Bese Gergőről. Kezdjük egy jó emlékkel. Amikor 2021 őszén újságíró-tanfolyamot szerveztem, őt és Hodász Andrást is meghívtam előadónak. Órája elején Gergő atyát a csoportnak úgy mutattam be, mint akit – a következő alkalomra tervezett – pap kollégájával „egy csomagban szerződtettem…..
törzsmókus 2023.02.21 23:49:55
@ogab: Bese Gergő és az általa kritikátlanul, disztingválatlanul támogatott, magukat kereszténynek, minden ellenfelüket keresztényellenesnek tételező politikai erők szerintem többet ártanak az Egyháznak, mint ezer „prájd” meg tízezer 168óra (ami már rég a fideszé). Vagy szerinted melyik korszak tett jobbat az Egyháznak: a katakombák vagy a Borgiák kora?
Ön szerint hogy helyes? „Had adjak egy puszit” vagy „Hagy adjak egy puszit”? Cikkünkből ez is kiderül, mint ahogy az is, hogy mi köze a biciglinek a fridzsiderhez.  Jóllehet idegen szóval fridzsidernek hívjuk hűtőszekrényt, ezt mégsem írhatjuk le, mivel…..
törzsmókus 2022.08.09 16:00:23
Amikor éjszaka, a legmélyebb álmunkban már a bilibe is belelóg a kezünk, akkor nemcsak arról álmodozunk, hogy egyes városi szakpolitikai, szakmai kérdéseket hogyan lehetne sokkal jobban csinálni, hanem arról is, hogy hogyan is nézne ki a mainál sokkal jobban a városnak mint társadalmi-politikai,…..
Kovács Gergő összefoglalója: „Aki megtapasztalja, hogy a panaszkodásnál eredményesebb a közös cselekvés, már nem keres erős vezetőt, hogy az mondja meg, mit gondoljon, mit tegyen. A cselekvő ember saját életében is jobban boldogul a kihívásokkal – és nem szavaz diktátorhajlamú politikusokra.” – és…..
törzsmókus 2021.11.29 16:55:09
Az „Adatok a szemétdombról” minisorozatban olyan eseteket mutatunk be, amelyekben kidobott vagy kótyavetyére kínált számítógépek adattartalmát vizsgáljuk. A sorozattal szeretnénk felhívni a cégek és magánszemélyek figyelmét arra, hogy a kiselejtezett eszközök adattartalmára figyelni kell, az…..
törzsmókus 2021.10.01 08:27:53
@nominal: Wow, köszi, érdekes olvasmány volt. B.J. -nek megpróbáltad eljuttatni a cicás képeit?
Nehéz erre a kérdésre válaszolni anélkül, hogy pontosan tudnánk, mi a fene történt valójában. Egy igen kedves kollégám fejtegette, hogy ha kiadnák a logokat akkor a szakmai közösség elég gyorsan tudna konkrét válaszokat mondani – a naplófájl semleges, egyik oldal felé sem elkötelezett. Legfeljebb…..
A házhozszállítás egyre népszerűbb, a teherbiciklik pedig csökkenthetik a városok zsúfoltságát és szennyezésettségét.  ..
törzsmókus 2021.09.28 08:29:22
@szltzs: Az emelkedőn bekapcsoljuk az elektromos rásegítést. XII. kerületben lakom és teherbiciklivel járok, tudom miről beszélek
törzsmókus 2021.09.28 08:32:25
@GyMasa: „A cikkben kifejezetten a teherautók alternatívájaként akarták bemutatni” – nemtom te milyen cikket olvastál, ebben itt fent a kis fehér furgonok alternatívájaként mutatják be, nem pedig a nagy teherautókéként
törzsmókus 2021.09.28 08:37:34
@fifibá55: „közel sem olyan gyors, mint a sima kerékpáros kiszállítás, mert a rászerelt csomagtartó miatt az araszoló járművek között nem fér el” – ezt tapasztalatból cáfolnám, a kétkerekű long john típusú (kétkerekű) teherbiciklivel majdnem olyan jól lehet manőverezni mint egy átlag városi biciklivel (a csomagtartó nem szélesebb mint a kormány, tehát az egész bicikli ugyanolyan széles, csak hosszabb)
Az előző rész tartalmából: megnéztük, hogy ki a migráns, a menekült, az oltalmazott, a befogadott és a menedékes. Ebben a részben egyéb, szintén nagyon fontos alapfogalmakról fogok írni.  1. Dublini eljárás Talán az első rész alapján nem volt egyértelmű, de a kommentekben kifejtettem, hogy a…..
törzsmókus 2021.08.24 00:31:40
@Bravehearth: „migri”, „fészekalj”… bazmeg, EMBEREKRŐL beszélünk, nem a kutyádról.
A várospolitika, a fenntarthatóság, a Budapest iránt érdeklődők nyilván tudják, hogy miért, de az egyszeri utas szokásain csak az fog változtatni, hogy milyen áron és mit kap. Ennek fényében, ha amiatt aggódunk, hogy a járvány után sok ember nem tér vissza a tömegközlekedéshez Budapesten, akkor vagy…..
törzsmókus 2021.07.21 01:08:23
@kiskisutca: re kapacitás: azzal nem számolsz szerintem, hogy 1-200 autó utasai szabadulnának rá egy villamosra. Sokkal kevesebb ember ül autóban, mint közösségi közlekedésen csak épp sokkal több helyet foglalnak (és mindig lesz olyan, aki sosem ül át, mert bojlert visz meg a fél lábú nagymamát szülni)
törzsmókus 2021.07.21 01:09:37
@kiskisutca: Illetve ha kevesebb az autó, akkor a közösségi közlekedés kevesebbet áll a dugóban, ami automatikusan növeli a kapacitást egy fillér befektetés nélkül
Nemrégiben bukkant fel a hír, hogy az I. kerület egy új turistabusz-parkolót építene a Mészáros utcában, hogy ezzel enyhítse a Várra nehezedő forgalmat. Kezdetben a buszok a Vár közelében tennék le és szednék fel az utasaikat, de pár év elteltével a kerület elektromos midibuszokat szerezne be, és az…..
törzsmókus 2021.05.01 17:11:09
   Ma  a sokadik generációs hülye Constaninovits Milán esett neki Tóth Krisztinának, tegnap a liberálisokat az irracionalizmus felszámolásával vádoló, ergo komplett idióta, Kovács Gergő előtte pedig a nyíltabban nyilas Joó István. Nagyon várom, hogy a bécsi egyetemistaként muszlimok és melegek…..
Amint arra altoid törzsolvasónk is rámutatott: hoppá.Teljessé vált az einstand, megy a maradék nyugdíjpénz is a levesbe, és a már elvitt se jön vissza. Az oroszok ettől annyival jobbak, hogy ott a legteljesebb összeomlás pillanatában is volt vas, és abban letudták az adósságot.…..
Már régóta meg akartam írni ezt a posztot, csak valami mindig közbejött. Egy ma olvasott index cikk azonban megadta a szükséges utolsó lökést. Ebben a mai index cikkben szülők csodálkoznak rá jogosan, hogy miként lehetséges, hogy a gyermekük karanténba kerül a lakásukban, mindeközben nekik szabad…..
South Bendben az autósok évekig úgy tartották, fogd az autód, érd el “mágikus sebességet”, és úgy száguldhatsz át a városon, hogy még csak nem is látsz piros lámpát. Amikor Pete Buttigieg 2012-ben polgármesterként hivatalba lépett, mindent megváltoztatott. Egy 25 millió dolláros tervvel állt elő,…..
A forgalomcsillapított zónák gyorsan a közbeszéd tárgyává váltak az Egyesült Királyságban, különösen Londonban. Ez a viszonylag gyorsan és olcsón kialakítható megoldás illeszkedik a kormányzat által támogatott vészhelyzeti intézkedések sorába, melyek a (COVID és a közlekedés szempontjából is)…..
törzsmókus 2020.12.17 10:55:10
@Boar.: Az út mindig is elsősorban a lakóké volt, ehhez képest az utóbbi évszázadban az arra autózó, illetve autót tároló emberek számára aránytalanul nagy helyet hasítottak le belőle. A méltánytalanul szűk hely attól még méltánytalanul szűk, hogy járdának nevezik (nem mellesleg a legtöbb belvárosi járda szintén autókkal van tele).
Létezik egy elképzelés, mégpedig az Egészséges utcák, amelynek célja, hogy az utcák, közterek kialakításánál az elsődleges szempont az emberek életminőségének és egészségének maximalizálása legyen. A Járókelő oldal 8 éve segít a városlakóknak abban, hogy jelezhessék a kátyúkat, letört szemeteseket,…..
törzsmókus 2020.12.16 21:41:17
@laci_52:
> akik az Ezredes utcában laknak, csak az utcán tudnak parkolni

LOL, több ezer férőhelynyi parkolóház / mélygarázs van 3 perc sétára az Ezredes utcától (Mammut, Millenáris, Széllkapu)
Nem színészkednek, tényleg az életükről van szó. Miközben minden figyelem a színművészetisek tiltakozására fordítódik itthon és világszerte, kevesebb támogatást kap a médiától a XI. kerületi polgárok ügye. Pedig ez nem szimbolikus, hanem húsbavágó valós probléma...
törzsmókus 2020.10.24 11:58:39
A felvetéseid, kételyeid, kifogásaid nagy részére értelmes válaszokat találsz itt: delikorvasut.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek/
Egyébként egy ilyen horderejű vasúti fejlesztésnél simán bele kellene férjen annál sokkal több szívás, mint hogy egy ideiglenes park csökkenjen. Ez vegytiszta NIMBY, nem zöldség