Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jagger3

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020. november 10-én fogadta el az Országgyűlés szinte ellenszavazat nélkül a rendkívüli jogrendre való felhatalmazásról szóló törvényt a koronavírus elleni védekezés jegyében. Pont ezen a napon viszont számos törvényjavaslat és egy alkotmánymódosítási javaslat is megjelent – nagyrészt a…..
Kezd egyre szánalmasabbá válni a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mivel jachtozásával kapcsolatban érdemi válaszokra nem méltatja a sajtó munkatársait, az ősi fideszes műsort adja elő minden egyes megszólalásában. A mindig magabiztos Szijjártó Péter most azzal szembesül, hogy saját…..
Az extrém erőhatások számos élettani folyamatban változást idéznek elő a pilóták testében 3-5G sebességnél, többek között ezért is kell kifogástalan egészségi állapottal, nagy fizikai és szellemi állóképességgel rendelkezniük...
A könyveket majdhogynem mindig én vettem magamnak. A család elég hamar be- és átlátta, hogy ha könyvajándékot kapok, vizet hordanak a tengerbe, és már így is alig fér az olvasnivaló a gyerekszobába. Így jártam, véleményem szerint Szerelmetesfeleségtársammal is. Mert két dolog van. Egyfelől valóban…..
Kármán Tódor leginkább azokkal a külföldi kutatásaival vált ismertté, amelyek a szu­per­szonikus repülést és az űrhajózást segítették elő (nem véletlenül Kármán-vonal a neve az űr határának). Pedig mielőtt kivándorolt, az Osztrák–Magyar Monarchiá­ban is nagy aeronautikai, azaz repüléstani sikert ért…..
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
System error / rendszerhiba – ez a számítástechnikai kifejezés jutott először eszembe, amikor megnéztem az HBO csernobili balesetről szóló minisorozatát. A film fő üzenetei a véleményem szerint valójában nem is elsősorban a csernobili balesetről és nem is az atomenergiáról, hanem arról a hibás…..
Ma a világon nem ismert még egy olyan energiaforrás, ami hasonló mértékben környezetileg felelőtlen, az adófizetők számára drágább és működésileg veszélyesebb lenne az atomerőműveknél. Az atomipar elkeseredetten próbálja zöldnek beállítani a nukleáris energiát, ami nem…..
Manapság, amikor nap mint nap arról hallani a hírekben, hogy Észak-Korea nukleáris fegyverkezése korábban soha nem látott méreteket öltött, s az interkontinentális ballisztikus rakétáikkal már akár az Egyesült Államok keleti partvidékét is képesek fenyegetni; az orosz elnök pedig szintén nukleáris…..
A hazai augusztusi uborkaszezon egyik friss híre, hogy a kormány nem nyilvános telefonhálózattal kötné össze az összes fontosabb kormányzati és közigazgatási szervet. Első körben vezetékes (kanócos) hálózatról van szó, később állítólag megcsinálnák a cucc mobilos verzióját is. Ahogyan azt…..
Először is a fehérneműkkel kezdte. De nem az SS tisztekbe reménytelenül szerelmes titkárlányok és kémnők alsóneműjével foglalkozott, hanem egy családi vállalkozást örökölt. Miután leáldozott a csipkék és selymek uralta piacnak, saját márka alapításába fogott, ami a nevét a nemzetszocialista berkek…..
JogÁsz Jog és/vagy erkölcs 2017.08.02 20:06:52
Csaknem két hete háborog a jóérzésű közönség a BKK, a T-System és a „hekker” viadalán. A történet ismert: egy 18 éves fiatalember feltörte a BKK online jegyértékesítési rendszerét és 50 Ft-ért vásárolt egy tízezer forintos bérletet úgy, hogy az online rendszerben átírta a bérlet árát. Amint ezt…..
jagger3 2017.08.04 05:49:29
A T-systemsnél ez zsigeri reflex. mindenéle ilyen akciót sugár andrás és a westel 450 csúfos feltörése (1993 körül) azonnali feljelentéssel jutalmaznak. Ez nálluk a "protokoll". ( az akkor még egyszerűen nem volt bűncselekmény, mert 1995 májustól tényállás a számírógépes csalás, és amilyen szamár volt a jogalkotó akkor még a kárt mint a tényállási elemet is bizonyítani kellet volna. Szerencsére a magyar bíróság akkoriban a "saccolt" (mondjuk lehetett benne valami... :) ) miliárdos kár bemondásával nem elégedett meg, így az ügy annó egy egyszerű orgazdaságban való bünsegédlettel (a provokátor telefonjának megcsinálása miatt, persze ő sem használta, így kárt sem okozott...) elrettentő 40 ezer forintos pénzbüntetéssel és némi bűnügyi költséggel ért véget a kecskeméti városi bíróságon 1998 ban,
A T-SS ystem akkor is folyamatos propagandát csinált, most is. Akkor is a tudott, külföldről ismert hibákkal bíró telefonrendszert hozta ide magyarországra olcsón, "okosba" és csodálkozott, hogy szarrá vált.
Semmit sem változott azóta, ahogy elnézem : osszehánytak valamit, majd amikor valami hekker kiszúr benne hibát és bukik a mű feljelentik.
Ez részükről egyszerű lenéző üzenet a társadalomnak: csak használni és fizetni, és nem ujjat húzni a multival.
Annó a 900 as rendszerük IMEI szám átírása miatti "szolgáltatási minőségrontással" is vádolták az elkövetőket, de amikor az ügyész meglátta a vádlott által a Pannon GSM-el kötött szerződését (ugyanis a másik szolgáltató megvette a programot amivel IMEI -t lehetett átírni, hogy a gyártók felé bizonyítsák hogy termékük minősége gyenge) egyszerűen kinevette a feljelentőt. (még vádat sem emelt az IMEI átirkálás miatt akkor...)
Forrás : az Ítélet és nyomozati iratok, személyes visszaemlékezések.
Furdancs Blog Off topic 2017.01.26 16:57:00
Üdvözlet az aktuális poszthoz nem kapcsolódó kommentek oldalán! Itt minden kérdésre szívesen válaszolunk és ide írjátok a "posztoló hülye, az írás pedig hihetetlen inkompetenciáról tanúskodik" jellegű üzeneteket is...
A Star Wars filmek 40 éve tartó szakadatlan népszerűsége és folyamatos sikerei nem csupán a történet(ek)nek és a szereplőknek köszönhetőek, hanem a fantasztikus helyszíneknek, különleges világoknak, bolygóknak is. Ezek a helyszínek a Star Wars stílusjegyek sorába tartoznak (a 11. helyen). Érdemes…..
jagger3 2017.04.21 14:21:51
Csöpp nosztalgia, így a kajakómára időzitve! Emlékeztek még az őskorra, az agyonmásolt, hangalámondásos, VHS kazettákra? Feltúrtam az egész netet, de sajnos így is csak egyetlen videót találtam . Igaz, ez is segitett visszarepülni a  "gondtalan" nyolcvanas évekbe.…..
jagger3 2012.02.08 04:12:26
@zero: Tényleg "Nightrider" volt a szivar, ma is emlékszem a hangalámondásra, és nagyon jó volt a Mad Max. Ahogy a Nightrider az elején az üldözés közben mondta : "úgy született, hogy kormány volt a kezében és gáz a lába alatt!"
Hogyan veszünk rá valakit, hogy órákig nézze a termékünket? Online játékkal! A Volt Stockholm kreatívjai arra gondoltak, reprodukálják az egyre népszerűbb "aki utoljára engedi el az autót, megnyeri" játékot, ezúttal online formában.   A dolog…..
Star Wars Darth Vader Transformers 2011.06.23 09:45:00
Jaj, jaajjj, erről nem akartam volna tudni! A játék négy alakot tud ölteni, lehet Darth Vader, Anakin Skywalker, Star Destroyer és Republic Destroyer. Mit szóltok?..
jagger3 2011.06.23 12:53:19
Több bekezdésen át nyomhatnánk, hogy a közszolgálati média értékközvetítése, a szórakoztatva informálás eszméje, Európa ránk szegeződő figyelme, és egyébként is Ki tud többet a Szovjetunióról? De hagyjuk a felesleget, a lényeg, hogy a Magyar Rádió tudósítóinak…..
Mandiner blog Biszku-film: letiltva 2010.06.09 18:01:00
  Biszku Béla családja letiltotta a Biszku Béláról és az 1956 utáni megtorlásokról szóló filmet (nem mi hátráltunk meg, a tervezett bemutató helyszínét, az Urániát kereste meg a család, és ők döntöttek úgy, hogy nem vállalják a bemutatót). A film nyilvános…..