Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thomasso :)

102 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Thomasso szemmel Péntek reggel 2008.09.21 00:00:00
Kategória: "Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!"   Itt-ott fény szűrődik be az ablakon. Egy foltocska pont ráesik a bal lábikómra, így egy piciny részem elfelejti, hogy hideg van. ...Egyébként viszont fázom.   De legalább süt a Nap! Mostanában nem…..
Thomasso szemmel Életem értéke 2016.04.12 14:28:30
Mi végre van is az ember?Haszna csekély, gondja tenger,s amit egy élet alatt úgy megkedvel,a halál választja attól el. Mit ér hát parányi életem?Jótéteményekben mérhetem?Jussomat evégre kérhetem?Semmi jó nem járna énnekem. De mit ad Isten, rám tekint!Értem vállalta a kínt,elvette bűnöm…..
Ember csak az okát látja,Isten a célját is! Mi a múltban keressük a miértre a választ,De Ő a jövőbe tervezte bele azt! Mikor azonban Rábízzuk utunkat, egyszeriben megértjük,hogy a dolgok nem azért történnek, "mert"..., hanem azért, "HOGY"...!!!..
Thomasso szemmel Adj kapaszkodót! 2013.11.15 21:10:32
Szereteted minden izma keményen megfeszül, mert rám gondolsz minduntalan, akit legféltettebb kincseddé tettél különös önszántadból, s ölelni vágysz áldásod szent karjaival, pedig képzeletem bizonyára valahol másutt jár, s oly kevés az alkalom, mikor eszembe jutsz, …még ha…..
Minő parányi is az ember, mikor e lángoló hőség kénye-kedvére aszalhatja, piríthatja mindazt ki alant szitkozódik, restkedik, vagy rohan. Elillan a nedv szalmálló füvekből, megszőkülnek dombok, s völgyek amerre a szem ellát. Talajvizek áldó népe alászáll a komor mélybe, szántások, veteményesek mind…..
Az élet olyan, mintha egy magasan szálló repülőgép pilótafülkéjébe születnénk minden szaktudás és tapasztalat nélkül. Vezetnünk kell a gépet egy ideig, aztán vagy lezuhanunk, és mindennek vége, vagy sikeresen landolunk, és valami új kezdődik. Így aztán nem mindegy, kitől…..
A fiatalember hosszú órák óta ücsörgött a kapualjban lehajtott fejjel. Kék farmernadrág volt rajta, valamilyen sötét póló és egy fekete zakóféle, aminek hátát már jócskán bekoszolta a falról lemálló vakolat. De csak ült és várt. Ezalatt sokan megfordultak arrafelé, páran be is mentek az ajtón, még…..
Thomasso szemmel Fordulópont 2012.08.30 21:03:41
„Egy korszak lezárult, egy új kezdődik.” A mai napig nem voltam biztos a dolgomban… Vártam, hogy Isten biztosítson szándékáról, akár a kinevezéssel kíván megajándékozni a jövőben, akár valami mással. Tudtam, hogy aggódnom nem kell, minden az Ő irányítása alatt van, és…..
Kedves Királyi Testvéreim!Istenünk, megváltónk és bátyánk: Jézus Krisztus nevében és Atyánk, a Teremtő Isten dicsőségére Királyi Gyűlést hívok össze. A részvétel nem kötelező, ahogy ez lenni szokott, de számítok hitbeli jelenlétetekre!A gyűlés tárgya egy kérés,…..
Thomasso szemmel Hiábavalóság! 2012.06.18 15:33:00
...Néha feleszmélek! ...Mint ahogy most is. - A világ sok érdekes, csillogó szemetében való gyönyörködés, azok másolása időrabló teher, de mikor csokiöntettel vagy tejszínhabbal együtt nyomják a fejünkre, nem olyan könnyű belátni, hogy nincs rá igazán szűkség. Ezért mehet…..
Thomasso szemmel "Sorsosság" 2011.08.14 17:12:00
Kategória: "Látva valami nagyobbat" - Mivel szolgálhatlak? - kérdezte a fényes harci öltözetben álló alak. Tekintete nemes, mégis tisztelettudó volt, sima arcvonásai rezzenéstelenek, miközben jobb térdén és bal talpán támaszkodva várta, hogy következő…..
Thomasso :) 2012.05.23 09:57:50
Thomasso szemmel Iránytű 2012.03.13 08:25:51
 ...Meddig menekülsz még kegyelmem elől, ó Ember?!Könyörögve kértelek, térdemen álltam előtted, hogy fogadd el végre jóindulatomat, s térj vissza bőségem asztalához, de Te kemény nyakadból ácsoltad lakhelyed, s nyögéseidért engem okoltál szüntelen!De most felkelek én,…..
Thomasso szemmel Isten igája 2011.03.05 21:36:31
Beleolvastam a MERA legújabb Antenna kiadványába, és szíven ütött, vagy inkább szelíden megsimogatta szívemet a következő rövidke iromány:Egy vasárnapi iskolai tanító éppen arról beszélt, hogy az Úr Jézus kijelentette: "Az én igám boldogító..." A tanító…..
Kategória: "Az élet szép, hiszen olyannak lett tervezve" Mulatságos szombati nap volt. Részben kimerítően kalandos, máskor veszélyesen kies, ám a maga módján frissítően hatott rám ez a változatos forgatag. Motoszkálás zajára ébredtem. Az ablakomban évekig csak…..
 Kategória: "Minden, mi apróság, sokat jelent valahol!" Mindazt, mit leírtál, mondtál, vagy üzentél, szívemben őrzöm én.Érzem, hogy Te vagy, ki fényt hozol elmémbe, s amit most nem értek, nem kéred számon, csak várod, hogy tisztuljon a kép.Formálod lényemet,…..
hajnalcsillag vidám reggelem volt. 2010.09.27 15:49:00
Hétfő reggel. Mi jellemző rá? Mindenki "nem akarom ezt a hetet, utálom a hétfőt" fejjel ül a buszon, vagy éppen becsukott szemmel próbál koncentrálni hátha egyik pillanatban valami álompor hullik a szemeire, és néhány pillanatig el tud menekülni a nyüzsgés elől.…..
Thomasso :) 2010.10.03 10:52:24
@hajnalicsillag: Lehet, hogy te nem, de sztem ő már kikezdett veled, szal mindegy...
Thomasso Objective Kontúr 2010.06.25 11:15:54
Röpke dísz az éjszakában csak nekem. És persze nektek! :)..
Thomasso :) 2010.09.08 15:41:52
Kategória: "Hurrá!"Mindig rácsodálkozom törődésének komplexitására. Most is. Hosszú fáradalmas nap kellős közepén, mikor éppen van 5 percem, hogy félúton a délelőtti és a délutáni előadássorozat közti ebédszünetem előtt rákukkantsak az e-mail fiókomra,…..
Thomasso szemmel Megtiszteltetés! 2010.07.30 18:16:00
Kategória: "Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!"Engem küldtél Uram! Hogy miért, azt nem tudom, de köszönöm. Ezer másik szolgád és barátod lehetett volna a választott, de Te mégis nekem szóltál! …Nekem, aki irtózik az idegen bűztől, és a szennytől,…..
Kategória: "Sok pici változás mihez tart vajon?" ...Érdekes, hogy most csak akkor csapott meg a szürkésbarna szagú lüktető felleg, mikor már nagyon közel voltam hozzá. A pénztárnál álltam sorban, és éppen előttem volt, talán azért nem vettem észre korábban, mert…..
Thomasso szemmel Hajnali történet 2010.06.25 10:59:00
Kategória: "Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!"  Éles hangra ébredezem. Amint tudatosul, hogy ébren vagyok, hamarjában rá is jövök, hogy madárcsicsergést hallok, ráadásul olyan hangosan, hogy nem tudok visszaaludni. Az ablakom és az erkélyajtó is nyitva maradt, kissé csípős a hajnali…..
Kissé le vagyok t                           l                      ö                         e    …..
Thomasso szemmel Áldás vagyok! 2008.09.15 03:08:00
Kategória: "Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!" "Született: itt, és ekkor." - szokták mondani/írni. ...No, de várjunk csak! Valóban ennyi lenne? Így kezdődött minden? Hát nem ám! Kezdjük inkább a valódi elejéről életem pillanatképeit!…..