Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sand Lover

0 bejegyzést írt és 870 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában rengeteget járunk (legalábbis virtuálisan New Yorkban), persze az a veszély nem fenyeget, hogy unalmas lenne a világ egyik legizgalmasabb, rengeteg érdekességet kínáló városa. Mai kalauzunk ismét Susan, aki két részben írta meg New York-i kalandjaikat (az elsőt itt…..
Sand Lover 2017.11.14 10:35:53
@Eltévelyedés: Igaz. A metró elég lepukkant. Viszont jó hosszú. Az ember kimegy Manhattan-ből Coney Islandre (tök más világ) és hopp, metróztál 1 órát. Mondjuk először és utoljára NYC-ben láttam a metróban patkányt.

Nekem anno nagy élmény volt a Wall Street (főleg az Amerikai Pénzügyi Múzeum), A Grand Central Pályaudvar (megvan az a jelenet, amikor a Halászkirály Legendája c. filmben spontán keringőzni kezd a tömeg?) A Strawberry Fields a Central Parkban. Brooklyn. A Dakota-ház (Rosemary Gyermeke!) A Közkönyvtár. A Barnes and Noble könyvesbolt. Stb. Rengeteg látnivaló, kultúra és maga a miliő, ami elvarázsolja az embert. Pl Little Odessa Coney Island-en elég meglepő.  
Régen jelentkezett az Urbanista ingatlansaláta-különkiadással, és még régebben minden magazin, újság és blog kedvenc témájával: a legdrágább eladó házakkal! Úgyhogy akkor jöjjenek most ezek. Végigpörgettem pár hirdetési oldalt a javáért, aztán kirostáltam az egyértelmű…..
Gyakran hallani, hogy a gyerekek könnyen, szinte játszva megtanulnak egy idegen nyelvet, így nekik kisebb törés a külföldre költözés. Attila és gyermekei története az ellenkezőjét bizonyítja. Áldozat, törés nélkül a gyermekeknek (sem) megy egy idegen nyelv elsajátítása és a…..
Sand Lover 2013.12.10 09:47:22
Első kézből megtapasztaltam, milyen „messziről jött gyereknek” lenni – szüleimmel 3,5 évig egy közel-keleti országban éltünk, 5-8 éves korom között, tehát az általános iskolát is ott kezdtem el, nulla angol- és arab nyelvtudással. Szerencsémre nem én voltam az egyetlen „idegen”, de rajtam kívül csak egy pár magyar volt az iskolában és ők is magasabb évfolyamra jártak.
Már az elég stressz, hogy az embernek hirtelen iskolába kell mennie (addig anyámmal meg öcsémmel voltunk otthon, anyám nem dolgozott) – de mindezt úgy, hogy semmit sem értettem, - sőt, az arab iskolában még a betűket sem tudtam elolvasni, az elég nyomasztó volt. Ott kialakult az a nézet, hogy csak magamra számíthatok, mert másnak nem tudtam elmondani, ha valami bajom volt, legfeljebb otthon a szüleimnek. Az arab iskolából ki is vettek a szüleim, mert nem éreztem jól magam, és onnantól kezdve egy amerikai iskolába jártam, minden nap volt „Special English” óra, azt nagyon szerettem. A mai napig megvannak a füzeteim, amibe naplószerűen minden nap egy-két mondatban le kellett írnom, mi történt velem aznap. (Ezeket mostanában, 30+ év távalából nagyon vicces visszaolvasni) A tanítónénim negyedéves értékeléseket adott a gyerekekről, és hát az első három negyedévben olyan minősítéseket kaptam, hogy „SandLover visszahúzódó, a többi gyerekkel ritkán játszik, a feladatainak eleget tesz, de nem beszél” és végül a negyedik negyedéves értékelés lett olyan, hogy „a közösségbe teljesen beilleszkedett, boldog, elégedett.” Érdekes, arra nem emlékszem, hogy különösképpen csúfoltak volna.
Bezzeg a magyar iskolában! Másodikos voltam, mikor hazajöttünk Magyarországra. Kaptam hideget-meleget, mert nem tudtam kötötten írni (nyomtatott betűkkel tanítottak addig), nem ismertem az alapvető dolgokat pl. mi az a „fillér” meg az iskolatej, stb. Tehát megintcsak az volt, hogy „idegen” voltam. A magyar iskolában végig piszkáltak, sokat csúfoltak, utáltam is nagyon, életem eddigi legrosszabb élményei a magyar általános iskolához kötődnek.
Minden idők egyik legnagyobb könyvsikere a Harry Potter-sorozat. A sodró lendületű cselekmény mögött azonban pár elég meglepő jelenség is felsejlik. Szerencsére mindez az elsődleges célközönségnek számító gyerekekben nem tudatosul, ők csak kedvenc varázslótanoncaikért…..
Sand Lover 2013.07.11 11:49:59
Amikor a gyerekek bekerülnek a varázslóiskolába, kb 10 évesek, tehát valamennyire számolni, írni-olvasni tudnak, nem ott tanulnak meg.
„Szerencsére mindez az elsődleges célközönségnek számító gyerekekben nem tudatosul,” – azt te csak hiszed. A gyerekek nem hülyék, nagyon pontosan leveszik a metaüzenetet, csak nem tudnak még beszélni ezekről. Ez olyan, amikor a gyerekek nagyon pontosan érzik a családban a feszültséget, azt csak a szülők hiszik, hogy a gyerek nem tud semmit.
„Ugyanakkor érdekes a pénz és a rabszolgaság jelenléte, miközben mindent meg lehetne oldani varázslattal is.” van valami szabály, hogy semmiből nem lehet valamit csinálni, tehát pénzt meg ennivalót nem lehet varázsolni.
Que tapas hay: „Rowlingnak nem sikerült ezt az akadályt vennie, mert még a saját világát (a kilencvenes évek egyesült királyságát, ami megfeleltethető lenne a könyvbéli muglivilágnak) sem ismeri eléggé.”
Nem lehet, hogy azért nem tért ki jobban a két világ összekapcsolására, mert akkor elveszett volna a cselekmény? Egyszerően a történet szempontjából nem annyira lényeges, hogy a valódi és mágikus világ hogyan létezhet egymás mellett; amennyire kapcsoni kellett, úgy kapcsolódott is, de erősen megdobta volna a terjedelmet, ha ennél részletesebben is leírja.
„Sajnos az írónő gyakorlati műveltsége (különösen természettudományi, gazdasági és politikai/közigazgatási vonalon) elégtelen volt ahhoz, hogy ez sikerüljön.” – ezt honnan veszed? A csaj tanár. Nem gondolom, hogy a történet szempontjából lényeges, hogy beleírja, _pontosan_ hogy működik pl a közigazgatás. Nem írta bele, de ez egyúttal nem biztos, hogy azt jelenti, nem is tudja, hogy működik. Ez fikció, ráadásul elsősorban gyerekeknek/fiataloknak íródott.
Esküszöm, nem direkt terveztem így, de ma ismét egy amerikai történet következik, méghozzá egyenesen Chicagóból, ahová Domonkos némi bécsi kitérővel jutott el. Mint kiderül, noha az a legsimább megoldás, ehhez még megnősülnie sem kellett. Ami persze csak vicc, de az biztos,…..
Sand Lover 2013.05.10 14:46:37
@morsels: Az a baj, hogy az alapanyag nem ízletes. Bármit veszel a boltban, alig van valami íze, legyen az gyümölcs, zöldség vagy bármi. Pl. NY-ban ódákat zengtek a kagylólevesről, de semmi extra. Pedig nincs gond az ízérzékelésemmel. Ja meg: minden iszonyúan hizlal. Amikor ott laktam, fél év alatt felszaladt 10 kiló, pedig akkor a suliban minden nap sportoltam. És nem ettem többet, mint itthon.
Mondjuk, a derék amerikaiak azon eléggé kiakadtak, hogy nem szeretem a pizzát (!) és hogy ebéd után nem csokit eszem, hanem gyümölcsöt. El is neveztek fruit eaternek.
Sand Lover 2013.05.10 15:29:39
@morsels: Nos, lehet, hogy én futottam bele rossz dolgokba. Meg, ahogy írod, szokás – vagy ízlés – kérdése.
„suliban gyakorlatilag spagettin, pizzan, meg sajtos makaronin eltek :-)” – mert a menzán csak ezt lehetett kapni...komolyan, visszasírtam a tökfőzeléket. :)
Amúgy itthon elterjedt nézet az, hogy az amerikaiak milyen ostobák, amin én csak röhögni tudok, az átlagember még nemhogy nem beszélt, de nem is találkozott amerikaival; és persze van ilyen is meg olyan is, mint ahogy a magyarok között is. Talán naivabbak meg könnyebben átverhetőek, de ilyenből azért itthon sincs hiány. Azért kint sok, kifejezetten jóindulatú emberrel találkoztam, arányaiban többel, mint itthon.
Sand Lover 2013.05.10 16:10:34
@DieNanny: Ne izgulj, általában dobozból főznek.:) Vagyis, vedd meg a dobozt, összekevered a tartalmát egy kis vízzel, be a mikróba/sütőbe és kész is. Lásd még: blueberry muffin, pancake (pl Hungry Jack) stb.
(Mondjuk nekem nagyon ízlett a macaroni+cheese, még dobozból is. Talán most már itthon is lehet kapni.)
Jean-Christophe Bonis francia tanácsadó két éve él Budapesten. 5 éve tagja a CouchSurfingnek. Beválogattam őt is a leghelyesebb CS tagok listámba. Szerettem volna tudni hogyan él egy francia Magyarországon, ezért elhívtam kávézni.  Miért költöztél Budapestre? Mindenki ezt…..
Sand Lover 2012.12.06 09:41:31
@Zimme-zumm: „amúgy tökéletesen egyetértek a pasival nyugati nők ügyében: pénzéhesek, férfiasak, törtetők, akarnokok, karrieristák (rossz értelemben), a nőiesség, kedvesség szikrája is hiányzik belőlük, családcentrikusság kb 100 éve kihalt arrafelé, nem csoda, hogy rengeteg nyugati pasi hozat magának thai, filippínó, kínai, orosz, magyar, ukrán feleséget”

Nem értek egyet. Igaz, hogy nem ismerek túl sok nyugati nőt, de nem érdemes idekeverni a thai, filippínó stb. nőket, mert – véleményem szerint – ez az emberkereskedelem egyik kifinomult formája. Őket nem azért importálják, mert párkapcsolatot óhajtanak folytatni velük, vagy mert “nőiesek” és “családcentrikusak” hanem mert készséges cseléd és szexpartner kell, olcsón. Ugyanis ezek a nők a helyi nyelvet esetleg nem beszélik, kiszolgáltatottak és egy kis talmi jólétért cserébe bármit megcsinálnak. Aztán, ahogy öregszenek, kidobják őket, hiszen mindig van szebb és (egyre) fiatalabb.
Ma elmesélem, mi fut át egy Lobster agyán, amikor bestsellert olvas. (A komolyabb könyvek ismertetését meghagyom Pirospöttynek, ő komoly témákkal is sokkal jobban mulattat.) Király Rák a minap említette, hogy a munkahelyén egymásnak adják a 50 Shades-t. A nyugati sajtó is tele van…..
Sand Lover 2012.12.04 13:39:19
@Étteremkritikus: Meglehetős felnőtt vagyok, és én is olvastam mindkettőt. Csak hogy hozzá tudjak szólni a témához egy entellektüel társaságban:) Meg kíváncsi voltam, mi ez a nagy hírverés a könyvek körül.
Sand Lover 2012.12.04 14:55:25
@Étteremkritikus:
Jó, hát persze. A Twilight kb 15-18, az 50 meg 20+ éveseknek „ajánlott” – ahogy én lövöm be. Huszoniksz évesen az ember még talán elhiszi a sok blődséget, amit Lobster is felsorolt.

Metrós könyv: hát persze. Ha épp nincs nálam valami olvasnivaló, a betűéhség rávesz, hogy ezeket az ajánlásokat is elolvassam. Ahogy látom, főleg nőknek ajánlgatnak könyveket- már a témaválasztásból ítélve – pl erdélyi úrilányok, rúzs és vörös cipellő félredőlve, ez valami 50árnyalat-klón lehet, - vagy azért mert a nőknek bármit el lehet adni amiben van egy kis, öö szex, vagy mert alapvetően a nők többet olvasnak. :)
Önműködő és önfenntartó pénzügyi rendszerre van szükség a kormányban a Magyar Rektori Konferencia (MRK) legfőbb döntéshozó szerve, a plénum szerint.Ezt hétfő reggel, a kormány rendkívüli ülésén mondta el Plank Kelemen, a konferencia elnöke. Kijelentette: a kormány…..
Pálinkás József közgazdász előadást tartott az 50. Közgazdász Vándorgyűlésen Egerben. Hogy egészen pontosan miket mondott nem tudom, még az is lehet, hogy megszabta az új, az üdvözítő irányt ennek a rettenetesen eltévelyedett tudománynak, legyünk türelemmel, majd…..
Sand Lover 2012.09.28 13:07:33
@adambum: “Hanem a mentalitásról, ami e mögött van.”
Ezt hívják úgy, hogy fogyasztói társadalom, jó reggelt. Lehet panaszkodni meg átkozni, de okosabb, ha az ember megpróbál hasznot húzni belőle, ha már ebbe az irányba megy a világ. Pl. programokat írni az iPhone5-re.
Ööö lehet, hogy rosszul emlékszem, de ha már fogyasztásról van szó, valamelyik nap volt egy ilyen cikk, hogy 90 mrd-ba került a minisztériumok eszközbeszerzése – a költségstop ellenére.
Sand Lover 2012.09.28 13:09:48
@rekszem: “a tény viszont azt, hogy ez így egy ökörség, hiszen nem élünk tovább (vagy nem jelenetősen), mint az ipari forradalom előtt “
Hát szerintem meg igen, és ez a nagy probléma a nyugdíjrendszerek tervezésével is.
Sand Lover 2012.09.28 13:29:29
@maroz: jaja, igazad van, a továbbiakban nem is foglalkozom vele.
Aki nem olvas blogokat, és főleg nem kommentel, annak sejtelme sincs arról, micsoda vadászterület ez a szféra. Mert egy-egy bloghoz kapcsolódóan összeverődhet olyan jó társaság, amelynek tagjai előbb-utóbb elkezdik ismerni egymást, csipkelődés, flörtölés alakul ki. No, és…..
Sand Lover 2012.09.18 14:33:27
@skarlát betű: Egyetértek. A jó szöveg/stílus nagyon fontos. A helyesírási hibák kiábrándítóak. Meg a túl sok smiley. Meg a túl sok ... [három pont]

Volt egy ember, akivel írásban jó kis pengeváltások voltak, odamondogattunk egymásnak rendesen – nos, az a személyes találkozón meglehetősen visszafogottan adta magát elő. Sőt, fel sem ismertem a társaságban, úgy kellett valakit megkérni, mutassa már be. :)
Sand Lover 2012.09.18 14:55:45
@paternoszter: Akinek szóban megy, annak menjen élőben is! :)
(amúgy az illető később feltalálta magát.;))
Kedves egybegyűltek! Tegnap addig szórakoztunk, bosszankodtunk a szürke összes árnyalatán, hogy nem bírtam ki, és kölcsönkértem a bérma-keresztanyámtól a könyvet. Azt ugyan nem tudom megítélni, hogy az ár/nyalat-arány milyen benne, mert az erotikus könyvek olvasásával…..
Sand Lover 2012.07.30 17:47:43
@A Tyne folyó déli partja: Olvastam, mit ne mondjak, ez még lektűrnek is gyenge, de ilyen volt a Twilight (aminek fanfic-je). Ez a könyv könnyed olvasmány a strandra, nem kell tőle semmi veretes üzenetet várni, nyelvileg is pongyola…de az, hogy ez a tótisz (sic) így szétbarmolja, az Ulpiusnak kellemetlen. Ezután nem fogok pénzt adni az Ulpiusnak, elég jól tudok angolul, jobban is, mint tótisz, és még a Kings of Leonról is hallottam. :)
Megjegyezném, hogy rákeresve a Sex on fire kifejezésre azonnal és kizárólag a Kings of Leon jön be. Vagyis tótisz még ahhoz is lusta volt és IGÉNYTELEN, hogy megnézze...de a pofája, az nagy.
Nemrégiben egy olvasó szólított meg azzal az ötlettel, hogy írjak posztot az egyedülálló férfi-férjes asszony szeretői viszonyban rejlő lehetőségekről is. Ez a klasszikus nős férfi-magányos lány felállásnak pont az ellentéte, talán ritkább is, bár nem rendelkezem…..
Sand Lover 2012.07.18 15:01:12
@ST83: “Gondoltam hatha itt akadok ra bolcsek kovere, de a nagy ellenallas is csak azt erositi bennem, hogy bizony nem igy lesz.”

Hallod, azért nem vagy semmi. Egy blogon kívánod megtalálni a bölcsek kövét…elég sajátos. :)
Szerintem tudod a választ, csak mivel túl fájdalmas beismerni, inkább kerülgeted, és mindenféle elméletet próbálsz gyártani hozzá. Szerintem. Ugyanis jártam hasonló cipőben.
“Csak azt tudom biztosan, hogy mindegy mi okbol huzza le egy no a rolot a parja elott, utana a faszi mar eselytelen.”
Na és szerinted fordítva nem így van?
Sand Lover 2012.07.18 15:10:16
@skarlát betű: Nem a bloggal van bajom, csak valaki itt csodákat vár.
Nyilván érdekes dolog emberekkel beszélgetni, de a problémát mindenki magának tudja megoldani. Nem lehet megspórolni a tanulóéveket.
Sand Lover 2012.07.18 15:25:31
@skarlát betű: Igaz. Csak ahogy Zsit írta, nincsenek univerzális megoldások.
Nyilván nem eltanácsolni akarom ST83-at. Csak éreztem némi élt a mondatban, (ti. “ellenállásba ütközött”) ezért reagáltam erősebben. A bölcsek kövét nem adják ingyen, és lehet, hogy nem is akkor fogja megtalálni, amikor nagy elánnal keresi.
Úgy tűnik, a vendégposztok korszaka köszöntött ránk, és ismét egy pasi billentyűzetéből. Gondolom, lesznek néhányan, akik magukra ismernek White Rabbit nicknevű posztírónk történetéből, ha nem is teljes egészében, azért részben igen. Talán gyakoribb jelenség ez, mint…..
Sand Lover 2012.06.19 12:30:37
„nem akar a másikkal fizikai kontaktust. Vagy nem így van?”
Nekem az jutott erről eszembe, hogy mi van, ha az illető nő – tudat alatt vagy tudatosan – büntetni akarja a férjét? A sikertelen 6 évért? A nehéz terhességért? Vagy akármiért, amiről a posztíró nem tud, vagy nem nyilatkozott?
Azért egy lombik vagy akármi művi beavatkozás iszonyatos. Hormonkezelés feszt – erről egy férfinak fogalma sincs, hogy milyen, mert őket nem kezelik. Egyfolytában belenyúlkálnak az emberbe (persze, vizsgálni kell, de ezt ép ésszel kibírni is kihívás – és erről a férfi megint csak nem tud képet alkotni, mert ők nem járnak urológushoz, teszem azt, hetente) És persze ott van az “én-nem-vagyok-elég-jó” kínzó érzése, hogy pont nekem nem lehet gyerekem, ami az önbizalmat is eléggé próbára teszi. Az, hogy végül megszületett a gyerek, elsősorban a nő érdeme, az ő kitartása, az ő (ki)állóképessége. És akkor a “szegény” pasi panaszkodik, hogy neki bezzeg “órára kellett szeretkeznie” – hát sag schon, ő olcsón megúszta, mert nem őt zaklatták az orvosi vizsgálatokkal, injekciókkal stb.
Ki tudja, hogy milyen élmény volt szülni? Vajon idő eléőtt kapott-e a nő oxitocint (ami még fájdalmasabbá teszi de felgyorsítja a szülést?) Volt-e gátmetszés? Stb, stb. Ez nem nőgyógyászati meg efféle blog, úgyhogy itt abba is hagyom. Csak ebbe is gondoljunk bele.
Vajon a pasi mindent megtesz otthon a gyerek mellett? És nem a “segítésre” gondolok. Egy gyereket ketten vállalnak, és szerintem természetes, hogy a gyerekgondozásból a férfi is kiveszi a részét. Nem csak “segít” amikor épp olyanja van.
Nem ismerem ezeket az embereket, de talán egy párterápia jót tenne mindkettejüknek, vagy ha nem is pár- de minimum egyéni. Ahol mindketten meg- vagy éppenséggel: ki tudják beszélni a problémáikat; majd ezeket otthon, egymással is meg kell beszélni. A kapcsolat alapja a kommunikáció, jelen esetben ez nem működik. Ha működne, a nő tisztázná magában, mit akar a kapcsolattól és felhagyna a “büntetéssel”.

Nem tehetek róla, de azt külön visszataszítónak tartom, ahogy a pasas társkeresőzik. Ugyanis a társkereső, mint ahogy a nevében is mutatja: társat kereső emberek fóruma, nem pedig a saját zűrös viszonyát tisztázni nem merő, otthonról bújkáló emberek menedéke.
Sand Lover 2012.06.20 13:34:40
@skarlát betű: “Mindez igaz lehet, és nőként teljesen együttérzek azzal, akinek ezen át kell mennie. Bár nem KELL. Szerintem a gyerekvállalást nem kell erőltetni, ha nem megy természetes úton.”
Hát persze, hogy nem. Meg felmerült bennem az, jogy lehet, hogy a pár nem kompatibilis egymással – bármilyen okból. Nem passzolnak egymáshoz biológiailag, lelkileg vagy akárhogy máshogy, nem véletlenül tartott ez 6 (!) évig…

“Viszont azért, mert a nő ennyit szenvedett, NEM a férje a hibás. Nem ő tehet róla, és nem őt kéne büntetni.”
Nyilván, és nem is azt akartam sugallni, hogy bárkit is kellene, de mondjuk tudat alatt a nő ettől még érezheti úgy, hogy a férjének a gyerekvállalásból csak a kellemesebbik rész jutott, emiatt frusztrált, stb. Nem biztos, hogy direkt bünteti, de ez így csapódik le.

“Az döbbent meg leginkább, hány ember nem hiszi el, hogy vannak kapcsolatok, amelyekben az egyik fél nem hajlandó bizonyos témákról beszélni, semmi szín alatt. Van ilyen, és ettől még nem kell otthagyni valakit.”
Azért valamiféle kommunikáció kell. Ezek az emberek alsó hangon 6+ éve házasok, nyilván nem gyerekek már. Szerintem mindent meg lehet beszélni. És elsősorban a feleségnek kellene terápia. De talán a pasinak sem árt. Valószínűleg a nő nem akarná ezt, de más megoldást nem látok – kell egy mediátor. Az semmiképp sem megoldás, hogy a pasas társkeresőzik. Ő ugyanis nem társat keres, mert az már van neki, hanem dugócimborát, és ez a kettő nem feltétlen ugyanaz.
Sokszor és sokat csevegtünk már azon, miért leszünk hűtlenek, legyen szó férfiakról vagy nőkről. És megnéztük azt is, milyen a női hűtlenség forgatókönyve - hiszen nekünk a jelek szerint még az is van, a férfiak képesek ezt script nélkül is végrehajtani. Kérdeztem már a…..
Sand Lover 2012.06.05 09:10:58
@HoldViola: Nekem is ez a vélemányem: ez tök emberfüggő. Ami rám, nekem igaz, nem biztos, hogy másnak is az. Nincs univerzális recept, minden ember más.
Nekem pl. a hűség döntés kérdése. Mindig lesznek ugyanis olyanok, akik megtetszenek, ki ezért, ki azért, pl. mert MÁS, mint a párom; az ember szívesen kipróbál ezt-azt, ugye…viszont eldöntöttem, hogy nekem a párom fontos és nem fogom átverni, múló pillanatok öröméért.
Ha nem lenne fontos, akkor megcsalnám, de persze akkor felmerül a következő: ha nem fontos, ugyan miért vagyok vele?
Sand Lover 2012.06.05 11:10:02
@skarlát betű: Elsősorban önismeret kellene, tudni azt, ki vagyok én és mit keresek?
A libidó olyasmi, ami nagyjából adott, van aki megelégszik heti egy alkalommal, van akinek napi 5 sem elég – vérmérséklet kérdése, mint ahogy vannak akik szeretik degeszre zabálni magukat, mások meg beérik egy kiflivel – nő is, férfi is van ilyen.
Ha nagyétvágyú vagyok, nem állok össze valakivel, aki nem olyan, mint én, mert rövid távon, az újdonság varázsa meghozhatja az étvágyat, de hosszú távon idegesítő a túl visszafogott avagy vérmes partner. Szóval remek, ha az illető ffi/nő szeret szexelni, de válasszon olyat, aki (legalább ebben) hasonló, mert a szex egy párkapcsolatban kardinális kérdés.
Lehet, hogy nem fognak együtt múzeumba járni vagy bélyeget gyűjteni, de a lepedőt legalább együtt gyűrik össze.
Persze ha valaki csak azért van együtt egy hapsival, mert per pillanat nem volt jobb ajánlat, az mit vár?
Sand Lover 2012.06.05 16:23:09
@ARISZTOKrataTATA: "A poszthoz: a hűség nem megvehető, a bizalom mindig kockáztat, a csalódás nem kiküszöbölhető és ez nem ok a bizalmatlanságra..."
Köszönöm. Frappáns és igaz.
Előfordult már, hogy olyan vádak értek, miszerint én a hűtlenség-szeretőtartás témakörében nem nagyon foglalkozom a negatívumokkal. Akkor most jöjjön az abszolút negatívum: a destruktív szerető. Igaz, én ilyet személyesen nem ismerek, de már hallottam, olvastam hasonlóról,…..
Sand Lover 2012.05.30 14:36:23
@est ragon: “amikor valakire azt mondod " mosolyog, mint pek kutyaja a meleg kkflire", akkor az embert hasonlitod a kutyahoz, vagy az orom oszonte egyszeruseget jellemzed vele?”
Nos, ezt a mondást még nem hallottam, én egy trágárabbat ismerek.:)
Az analógia viszont azért nem jó, mert először teszel egy kijelentést, majd alátámasztod olyan dolgokkal, amivel állatokat szoktak trenírozni. „bontsak le monel egyszerubb, termeszetes cselekvesi formakra, es reszeredmenyenkent jutalmazzak szex-el, dicserettel.”
Pont ezt szokták alkalmazni a kutyás/macskás reklámoknál.
Közeli rokonom kutyákkal foglalkozik, innen tudom. :)
Sand Lover 2012.05.31 10:48:55
„a femme fatale mint jelenség nem lehetetlen; és mivel eléggé szélsőséges viselkedésminta, érdemes a szélsőséges pszichológiai folyamatokkal rendelkező (ti. pszichopata) nők között keresni őket -- aminek egyik jele lehet a promiszkuitás.”
Szerintem a femme fatale egyáltalán nem szélsőséges viselkedésminta. Miért az, ha valakinek nőies, férfiak számára vonzó, sőt, őrjítő kisugárzása van? Mitől lenne pszichopata?
Az emberek különböznek egy sor dologban. Mindenkinek más tetszik, ezért nincs “univerzális” famme fatale, aki mindenkit behehálóz. Nyilván Mata Harira sem bukott mindenki (amúgy mindenkit a _saját korához_ kell viszonyítani. Pl. szerintem Andrássy Gyula nem volt jóképű, még csak vonzó sem, de _abban a korban_ még Párizsban is ő volt a “szép akasztott”) Szóval, a femme fatale sem tetszik mindenkinek, legfeljebb 100 férfiból mondjuk 80-nak. Ahogy Brad Pitt sem tetszik minden nőnek.

A destruktív szeretőről nekem Betty Blue jutott eszembe. (anno Beatrice Dalle volt az ügyeletes szexszimbólum) A nő igazi pszichopata és a pasas aki vele van, teljesen becsavarodva követi őt a rajta egyre jobban elhatalmasodó elmebajban. Még akkor is mellette van amikor a csaj teljesen bedilizik és önmaga ellen fordul.

A femme fatale nem feltétlenül promiszkuis, de ha az embernek akkora nagy sikere van a férfiaknál, miért kellene önmegtartóztató életet élnie? :) Érdekes, a nőcsábász férfiakra nem mondják sem azt, hogy pszichopata, sem azt, hogy promiszkuis, az teljesen rendjén van…
A femme fatale még csak nem is biztosan _szép_. Ismertem egy francia csajt, nem volt szép, max. csinos, de leginkább _nem átlagos_. Minden kicsit elnagyolt volt rajta és öö, nem szeretett fürdeni, de az összes ffi ismerős meg volt érte őrülve. Szerintem ő egy femme fatale volt, és rá is játszott erre.
Sand Lover 2012.05.31 12:15:19
@neoteny: “hogyha képes úgy manipulálni a szeretőit hogy azok olyan -- jórészt illegális -- dolgokat tesznek meg "érte" amit nem tennének meg maguktól vagy egy "normális" (értsd átlagos) nőért.”
Akkor ebből kiindulva, ha veleki szerelmes és a szerelme kedvéért illegális dolgokat is megtesz – akkor a másik fél egy femme (homme) fatale? :)

“Nem láttam ezt a filmet, de gyorsan elolvastam a szinopszisát a Wikipédián. Annak alapján nem úgy tűnik hogy a női karakter egy pszichopata volt.”
Hm. Beleköthetnék, hogy mióta pontos a Wiki, de nem érdekes. Én láttam a filmet, nekem nem az volt a benyomásom, hogy a csaj szerette volna a fickót, de ez is lényegtelen, mivel ez az én szubjektív véleményem.
Kösz a gyorstalpalót a pszichopátia felismerésére:) Eddig úgy gontoltam, hogy egyfajta elme/lelki betegség, de hogy rávilágítottál, hogy “csak” személyiségi defektus, gyorsan átértékeltem magamban egy korábbi pszichopata partneremet.
:)
Lobsterizmus A bizalom hatalma 2012.05.24 14:50:00
Egyszer már rugóztam azon, hogy minden önszolgáló nemzeti mítosz ellenére a magyar alapvetően nem szabadságszerető nép. Sokkal inkább gyáva. Arról is volt szó, hogy a látványos hisztik és melldöngetés sosem a cél elérését szolgálja, hanem hogy elmondhassuk…..
Sand Lover 2012.05.25 08:25:51
@d.hardman: egyetértek.Az analógia megvan, értem, hogy figyelemfelkeltés - de úgy tűnik,a sikeres klikkvadászathoz manapság egy jó kis nőket fikázó cím kell, és meg is van a blogketrec. (pl. tegnapi modorosblog-bejegyzés a sunyi, stb nőkről) Kicsit csalódtam Lobsterben.
Serbia Insajd Tesla, a geek-király 2012.05.18 07:00:00
Egy szellemes, képregényszerűen illusztrált blogbejegyzésben tiszteleg Matthew Inman amerikai kultblogger (értsd: sokezer követője van világszerte a 27 éves webdesigner-fejlesztő, online marketinges srácnak) a XIX-XX-századforduló szerb származású feltaláló-géniusza, Nikola Tesla…..
Sand Lover 2012.05.18 11:11:19
@közönséges üregi zsidó: Egyetértek. Egy név: Westinghouse. Tesla és Westinghouse a váltóáramban látták a jövőt, Edison makacsul ragaszkodott az egyenáramhoz, igyekezett Westinghouse üzletét aláásni, mondván, a váltóáram veszélyes és különben is, a villamosszék is működjön váltóárammal. Ennyit Edison jelleméről. Furcsa, hogy Westinghouse és Tesla megmaradtak „szürke eminenciásnak” és a nagyközönség nem tud róluk semmit.
Sand Lover 2012.05.18 17:28:13
@Punxsutawney Mormota: Jah, hamar belátta a tévedését – előtte meg 25 centet fizetett gyerekeknek, hogy kisállatokat fogdossanak össze, majd ezeket Edison váltóárammal kivégezte – hogy bizonyítsa az igazát, ti. hogy a váltóáram veszélyes.
Arról nem is beszélve, hogy – mint írod – nagy a hálózati veszteség, és pont emiatt minden utcasarokra kellett volna egy áramtermelő erőmű.
Mit csináltam volna? Hamarabb kapcsolok…Ac-re:)
A körmöm lerágom az izgalomtól, hogy kirúgják-e vagy sem a BKV-s vidám sofőrt. Aki nem tudná: kies fővárosunk egyik buszjáratán dolgozik egy pilóta, aki menet közben szórakoztatja az utasokat, kommentálja az eseményeket, viccelődik, zenét szolgáltat. Őt aktuálisan kirúgja a…..
Sand Lover 2012.04.19 17:20:12
@sörtelen: "Érv eddig se volt, ilyenkor jöhet a gyalázkodás."
Érvek voltak, más kérdés, hogy érted meg, hogy mások mit írnak. Sebaj.

A BKV-s buszvezetőket általánosan tisztelem, mert egy rosszul megfizetett, veszélyes munkát végeznek roncs buszokon, paraszt utasokkal – és ritkán van baleset! És lehet, hogy vannak tahó sofőrök is, az utasok között _lényegesen_ több idióta található, mondom ezt úgy, hogy mindenhova BKV-val járok, tehát van tapasztalatom bőven.
Egy 35 éves, budapesti férfi vagyok - igen: autós, 18 éves vezetési tapasztalattal. Hétvégente átvedlem én is kerékpárossá, gyalogossá: hatalmasat csatangolunk vagy karikázunk az Asszonnyal meg a Srácokkal a környéken. Van tehát némi fogalmam arról, hogy milyen az utak…..
  Styxx bácsi ismét, rég láttuk.   Másnaposok 4. rész – budapesti szín; e-mail edition From: r.zuzo@bitumex.hu To: loser.laca@freemail.hu C.c: B.c: sabine.m@beauty&carreer.hu, ITbandee3.14csa@gmail.com, kovacs12istvan@brfk.hu Subject: Bocs, be voltunk baszva   Hi…..
Sand Lover 2011.10.20 16:58:47
@Professor Pizka: 15 évesen, amikor olvastam, a baszobán még csak röhögtem. Pedig.
:)
Egyre többen osztják azt a nézetet, hogy az igazi profi prostitúció nem is a szemétégetőnél, a 10-es úton, a lányosházakban vagy akár Dubajon zajlik - hanem civilizált, társadalmilag is támadhatatlan mintacsaládokban: legyen az lakótelepen, polgári lakásban vagy…..
Sand Lover 2011.10.18 15:24:43
@mrbateman: Erről eszembe jutott az a buddhista irányzat, ahol a meditációs gyakorlat egy idő után önfeledt szexbe torkollik. Igaz, - mondta G., buddhista ismerősöm, hogy addigra a gyakorló, sok időt töltvén a lelki felkészüléssel, a 70-es éveit tapossa, de annál intenzívebb az élmény.
(csak azt nem sikerült megtudnom: mihez képest?)
Sand Lover 2011.10.18 15:57:46
Sand Lover 2011.10.19 12:34:41
@lárvalányhaj: “Hogy lehet az, hogy egy ember az élet egyik területén képes határozottan fellépni és jól kommunikálni, a másik területén pedig nem?”

Egy tipp: EQ
Ahhoz, hogy valóban sikeres legyél, nem elég az IQ, mert intelligens emberből sok van, de akik érzelmileg is intelligensek, sikeresen alkalmazkodnak, felismerik, hogy helyzetekben hogy kell viselkedni, mit kell mondani, széles a kapcsolati hálójuk, stb. Érdeklődőek, empatikusak, vagy ha nem, meggyőzően tudják ezt mutatni.

Csak egy példa: van egy pár ffi ismerősöm, akik teli vannak sérelemmel, mert a nők “kicsesztek” velük, meg “minden nő k*rva”. Sajnos ők nem ismerték fel – pedig mondogattam nekik egy időben – hogy sérelmei mindenkinek vannak, de panaszkodásból meg vádaskodásból nem lesz szex szombat este. Mézzel könnyebb legyet fogni, mint ecettel.
Aki érzelimleg is intelligens, felismeri, hogy az általánosítás hülyeség, hogy maga is részese volt a játéknak, tehát ő is hibás a történtekben, helyére teszi a dolgokat és továbblép.
Aki meg képtelen erre, az hiába jó a munkájában, hiába tud kommunikálni a főnökével, külföldi partnerrel, stb., valahogy nem fog jól járni. Ugyanazokat a köröket fogja végigjárni, persze sosem fogja megérteni, hogy miért.