Regisztráció Blogot indítok
Adatok
??????

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Carlo Maria Martini (jezsuita) bíboros a Róma melletti Aricciaban tartott papi lelkigyakorlaton azoktól a bűnöktől óvott, melyeket a leggyakrabban követnek el egyházi személyek. Irigység, rágalmazás és hiúság fordul elő a legtöbbször az Egyházban. „Az irigység a legjobban…..
Nem tudom, ismeritek-e a régi egyházi lózungot: extra ecclesiam nulla salus! Diadalmas formula, nem?! De vajon igaz? Szerencsére egyre kevesebben gondolják így – és ez így van az egyházon belül is! Tudtátok ezt, Kedves Ateisták (Agnosztikusok/ Keresők/Még-Csak-Nem-Is-Keresők…..
A napokban a világhálón böngésztem, Néri Szent Fülöpről kerestem anyagot, s véletlenül egy fiatal lány alábbi naplóbejegyzésre bukkantam: „Ma Cirifischioról álmodtam (a Néri Fülöpről szóló /1515-1595/ „Legyetek jók, ha tudtok” c. filmből). Loyolai Ignác is…..
Szerintetek van különbség vallás és vallás között? Nem a felekezetekről beszélek, ott már nincs probléma: a katonaságnál a legjobb barátom református teológus volt – én meg ugye jezsuita lettem… De ma mintha az ökumenizmus szónak lenne egy szélesebb jelentése.…..
Jezsuita bloggerek Van határ? Hol? 2008.07.29 11:44:00
Már régóta foglalkoztat a kérdés, s most ismét szembetaláltam magam vele. S pláne, hogy van kivel megvitatni, ezért szívesen dobom fel:). Szóval az foglalkoztat, hogy a kereszténységünkben van-e határ. Helyesebben fogalmazva a kereszténységünk megélésében van-e határ. Magyarul:…..
Nemrégiben jött hozzám valaki azzal, hogy a családban történt egy tragédia, autóbalesetben meghalt valaki, és azóta a nagyobbik lány, 16 éves, nem akar járni templomba. Gázos helyzet. Ti mit válaszoltatok/tanácsoltatok volna? Az anyuka próbálta kicsit erőltetni a dolgot, de azért…..
Jezsuita bloggerek BODIES 2008.09.04 20:13:00
Jó vagy rossz? Mi egyáltalán a célja ennek a kiállításnak? Beszélhetünk-e még emberi méltóságról? Kinek mi az álláspontja? Folytathatnám még a kérdések sorát, de gondolom ezek mindenkiben megvannak, akik hallottak erről a kiállításról vagy már meg is tekintették. Egyik…..