Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pacak

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éjszaka lejátszották a CHL kétmérkőzéses előszezonjának első felvonását. Kóger Dániel csapata, a Laredo Bucks kikapott a Rio Grande Valley otthonában, 3-2-re vesztett a magyar szélső csapata hosszabbításban. Kóger nem szerzett pontot, egy lőtt és egy kapott gólnál volt…..
"Régóta gondolkodtam azon, hogy játékvezetésre adom a fejemet, de döntésemet megnehezítette, hogy soha nem voltam egy szolid, könnyen kezelhető játékos, és a bírók sem tartoztak a kedvenceim közé" – mondta blogunknak Vas Mátyás. Vas Márton és Vas János 32 éves…..
On the Spot Dél-Afrika gettói 2010.07.05 09:00:00
Dél-Afrika kegyetlen, ha az ember bepillanthat a függönyök mögé. Ebben az országban van a legnagyobb különbség gazdag es szegény, fekete, színes és fehér között, bár az Apartheid 16 éve véget ért. Ezért is mutatjuk ebben az On The Spot-ban a végleteket, hiszen ezek miatt a…..
Pacak 2010.07.06 20:44:12
@mojoking77: Szia

2006-ban jottem el Del-Afrikabol es meg akkor is ilyen volt a helyzet es ezt kar lenne tagadnod..miert irnam le ha nem igy lenne.
6 evet eltem ott folyamatosan, a felesegem is del-afrikai ugyhogy nem nagyon ertem miert ketelkedsz abban amit leirtam. Az ottani, ugymond mostoha anyamat(echte del-afrikaiak) akikkel eltem 5 evig, 2szer is csomagtaroba raktak es izzo vasat tartottak az arcahoz, hogy a bankkartyajanak a pin kodjat adja ki. Te ezek szerint ott elsz es azt is tudod, hogy R3000 a napi max ami leszedhetsz, pontosan ezert...
Legyszives ne hazudtoljal meg mert ugy van minden ahogy leirtam.
Attol fuggetlenul, hogy szinte minden evben visszajarunk a felesegemmel, most is megyunk a honap vegen majdnem 3 hetre.
Szerintem te strucc a politikat folytatod, ha nem latod vagy hallod akkor az nem letezik. Amiota a fent emlitett mostoha anyamek atkoltoztek az egyik leggazdagabb kornyekre, Sandtonre, ott is gunpoint volt 2 honap utan az auto bejaroban...tehat legyszives ne mond azt, hogy elferditem a valosagot vagy tulzasokba esek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annak pedig semmi koze sincs ahoz, hogy mennyire szep orszag vagy, hogy milyen kedvesek az emberek. Imadtam ott elni es ha tehetnem, vissza is koltoznek, mert attol fuggetlenul, hogy mik tortennek, sokkal rosszabbul hangzik igy leirva, vagy ugy is fogalmazhatunk, hogy csak a rossz dolgokat emlitve, mint amikor az ember ott el. Ettol fuggetlenul, ez az igazsag es szepitheted barhogyan is, akkor is igy van.
Amugy a felesegem nem szeretne visszakoltozni, mert nem erzi magat biztonsagban, afrikaans holgyrol beszelunk. Szoval ez mindent elarul!!!!!

Ja, es nem sertettel meg de ugy allitottal be engem, mint aki nagyzol vagy hazudik...viszont ha ez volt a szandekod, akkor ez eleg serto es inkabb te vagy az aki elferditi a dolgokat!!!

Udvozlettel,

Kovago Kristof
Pacak 2010.07.07 16:50:46
@mojoking77: Semmi koze hozza de szinte ugy beszelsz Magyarorszagrol, mintha semmi kozod sem lenne hozza...de teljesen mindegy.
Nem egyes mondataidon duhongtem, hanem azon, hogy ugy allitottal be engem, mintha nem az igazat irtam volna le. A velunk megtortent VALOS esemenyeket irtam le es olyan torteneteket amik a korulottem elo barataimmal megtortentek.
Ja, meg valamit, legyszives kuld be a szoke 25 eves lanyodat egyedul Sowetoba dokumentum filmet kesziteni nehany napra...azutabn majd meg beszelunk...

En ezzel lezartnak tekintem az ugyet...
A dánok Mezey Györgye, Morten Olsen hétfőn már háromnegyed kilenckor elment aludni, lázas, fekszik, nem is ő tartja meg a keddi tréninget - jelentette a dán közszolgálati rádió. Arról nincs hír, hogy a vírus végigsöpört volna a válogatotton, konkrétan egyetlen játékos sem…..
Pacak 2010.06.09 02:16:01
Sziasztok

En Del-Afrikaban eltem 7 evet es a felesegem is del-afrikai.
Az orszagrol csak annyit, hogy tenyleg az egyik legveszelyesebb a vilagon, foleg Jo'burg, viszont tudni kell, hova lehet menni es mit szabad csinalni, illetve mikor. Ha nem vagy idiota, hulye turista akkor hidd el nekem az egyik legszebb es legjobb hely a latogatasra. Az emberek (atlag) nagyon kedvesek, mindig mosolyognak es udvariasak, nyitottak.
Az etelek nagyon finomak es mivel szinte minden kultura megtalalhato, ezert a konyhajuk es nagyon valtozatos.
Hihetetlen jomoduak, mar a feketek is es nagyon bokezuek. Nagyon tudnak elni, bulizni, nagyon fiatalosak.
Gondolom Afrika szepsegeit mar nem is kell bemutatnom, szinte minden megtalalhato, sivatagtol kezdve, a sipalyakig, minden. Az egyike azon keves orszagoknak amiben ugyanazon a napon sielhetsz, majd levezetsz 300km az ocean partra es kifekhetsz a homokos ocean partra napozni a 28-30 fokba.
Safarik, borok, hihetetlen elovilag, gyonyoru tajak es kedves emberek.
Az mind igaz amiket a mediakban lathattok, olvashattok, sot olyanok is tortennek amiktol szinte megall az ember esze es elkepzelhetetlen szamunkra de mivel csak igy lehet eladni egy ujsagot vagy egy hir musort, csak azokat kozlik. Ettol fuggetlenul, igazak a hirek csak nem olyan intenzitassal ahogy azt nekunk beallitjak.
En imadtam ott lakni, most is megyek "haza" 2 hetre es merem ajanlani mindenkinek,hogy latogassatok el Del-Afrikaba ha megtehetitek, erdemes.

Udvozlettel...
Pacak 2010.06.09 02:53:46
Sziasztok

Ez a rohadek net...fel orat gepeltem az orszagrol de nem jelent meg ez a kocsog comment, majdnem kidobtam a gepet az ablakon.

Szoval most rovidebben irok valamit, en 7 evet eltem Del-Afrikaban, a felsegem is del-afrikai.
Szoval csak rosszat hallani, latni, olvasni az orszagrol es, hogy milyen veszelyes, stb...ez igy igaz, nagyon veszelyes, este nem lehet kimenni az utcakra, meg ha tobben vagytok akkor sem. Feherkent meg plane nem. Amugy sem erdemes setalni mivel a tavolsagok nagyon nagyok igy sehova sem juthatsz el auto nelkul. Johannesburg az egyik legveszelyesebb varos a vilagon es meg olyanok is megtortennek amit ep esszel nem lehet felfogni, illetve europai emberkent szinte elszornyulkodsz az ott szinte mindennapos eseteken.
Pl,ujszulott csecsemoket rabolnak(lopnak) el a korhazakbol es eroszakoljak meg, mert meg mindig megvan az a hituk, hogy ha egy szuzzel kozosulsz, nem kaphatsz AIDS-HIV betegseget. Talaltak mar csecsmot a kis puncijan keresztul logo belekkel a kukaban, mivel 6-an eroszakoltak meg, de mivel azt nem tudtak, hogy a baba mar a betegseggel szuletett, igy mind a hatan elkaptak. En most a feketekrol beszelek.
Kepesek leloni R10-ert ami kb 250ftnak megfelelo osszeg. Este a piros lampanal nem kell megallni ha nincs senki korulotted, mivel veszelyes. Meg nappal is jobb ha felhuzott ablakkal jarsz.
A rendorok nagyon nagyon korruptak es sz%$#rnak mindenre.
Iskolaba nem szeretnek jarni, meg ugy sem, hogy nekik szinte ingyen van, mig a nem feketek (kinaiak, arabok, feherek...) fizetnek hihetetlen osszegeket. Tudnek meg meselni ezer ilyen dolgot amit otthon el sem lehet kepzelni.

Igy elmeselve nagyon szornyen hangzik, ugye, de ez azert nem ilyen szornyu az igazi eletben. Ugy ertem, hogy ha ott elsz, ismersz embereket es a helyet akkor azert biztonsagban vagy es az egyik legszebb orszag a vilagon. A media igy tudja eladnia hireit, nincs jobb hir,mint a rossz hir...
Szoval, hogy valami jot is mondjak az orszagrol, nagyon szep, valtozatos es a legjobb klimaju orszagok egyike.
Az allatvilaga kimagasloan az egyik legszebb. Az emberek(atlag) nagyon kedvesek, mindig mosolyognak es bokezuek. Imadjak az eletet, a termeszetet es nagyon fiatalosak.
Minden alkalmat megragadnak, hogy pihenjenek a csaladjukkal, barataikkal, szeretteikkel. Nagyon jomoduak, meg a feketek is kezdik felvenni a "ritmust".
Az egyike azon orszagoknak, ahol ugyanazon a napon, sielhetsz, majd levezetsz 300km-t az ocean partra es kifekszel napozni, vagy megmartozol a kellemes homersekletu oceanban. Van sivatag, oazis, hegyek, siksagok, szavannak, ho, napsutes, minden amit csak el tudtok kepzelni.
En mindnkinek ajanlom ha megtehetitek akkor Del-Afrika az az orszag amit mindenkinek latnia es tapasztalnia kell . Mozambikrol, Botswanarol, Namibiarol vagy eppen Zambiarol nem is beszelek, GYONYORU!!!!!

Udvozlettel

KK
"Nagyon élvezem ezt a munkát. Eddig is maximálisan hittem csapattársaimnak, barátaimnak, akik azt mondták, hogy Ted Satorral nagyon jó dolgozni, és néhány nap alapján én is így érzem." Az előző évhez hasonlóan ismét megbeszéltük Ladányi Balázzsal, hogy rendszeresen…..
A magyar jégkorong-társadalom évek óta élen jár a jótékonysági akciókban. Eddig leginkább a rászorulókon segítettek a szervezők, ezúttal is így lesz, de kicsit másképp. A Ladányi Balázs által kitervelt gyűjtés célpontjai nem emberek, hanem kutyák. A válogatott csatár…..
Kiérkezésem után derült ki, hogy négyen pályázunk a két légióshelyre, rajtam kívül két finn és egy kanadai hokis, mondta blogunknak a csütrötök délután, 15 órás utazás után hazaért fiatal válogatott csatár, aki augusztus végén a Sapa Fehérvár AV 19 ajánlata helyett…..
A 2009-10-es szezonban megváltozott arculati elemeket visel magán a nemzeti szelekció szerelése. A Magyarország felirat és a stílus marad, a mintázat változik, a hátsó félen a szám alá szponzorlogó is került. A Madonna Stúdió mezét a vb-n kívül minden fellépésén hordja Ted…..
Pacak 2009.09.29 16:29:33
@KicsiÉn: Ha jol tudom akkor az IIHF kuldi a mezeket, ok szponzoraljak...es igen az a csoporton kivul mindenki Tackla az utobbi par evben.
A fiatal magyar szakember évek óta dolgozik az ázsiai szigetországban. Munkájával elégedett a helyi szövetség, ezért az éves közgyűlésen újabb szerződést kötöttek az egykori dunaújvárosi válogatott játékossal. Kővágó Kristóf eddig az ifjúsági válogatott szövetségi…..
Pacak 2009.07.06 05:11:51
Gazdára talált a zalaegerszegi jégcsarnok. A Markó Galéria Kft. 2009. április 21-én aláírta az adásvételi szerződést az MKB Bank Zrt.-vel. A szerződés aláírását követő harmadik napon a birtokba vétel is megtörtént. A tényeket és a terveket ismertetjük. A felszámolási…..
A divízió 1-es U18-as világbajnokság fehéroroszországi csoportjának küzdelmei 2009. április 4-én kezdődtek és 12-én fejeződtek be. A magyar csapat megjárta a mennyet és a poklot, aztán a végén üdvözült. A számok és adatok között kutakodtunk. A tornát az a fehérorosz…..
René Fasel IIHF-elnök kitűnőnek minősítette Magyarország 2014-es vb-pályázatát. De riválisaink is komolyak. A döntés Svájcban, a vb záróhetében születik meg. Nem árt jó hajrát kivágni, ezért is gondoltuk két hete, hogy a magyar szurkolók is kivehetnék a részüket az…..
A fehéroroszok könnyedén leverték a kazahokat, pontosan annyira (6-1), amennyire a divízió 1-es U18-as világbajnokság minszki csoportjának harmadik helyén végzett magyarok. Említésre méltó: az immár A csoportos Fehéroroszország összesen hat gólt kapott, egyet a lengyelektől,…..
Tizennégy góllal játszott jobban a magyar ifjúsági válogatott a divízió 1-es vb minszki csoportjában, mint két napja. A csúnya vereségre gyönyörű győzelem jött, simán vertük azt a Kazahsztánt, amely sikere esetén a feljutásért játszhatott volna vasárnap. Az első harmad…..
Hihetetlenül hangzik, de nagyon jó mérkőzést játszottunk a lengyelekkel, mondta Ancsin László szövetségi edző a divízió 1-es ifjúsági világbajnokságon 9-0-ra elvesztett csata másnapján. Az eredmény szerinte nem tükrözi a látottakat. Értékelés következik.…..
Öt másodperc hiányzott, hogy a divízió 2-ből feljutott magyar válogatott legyőzze az A csoportból kiesett Fehéroroszországot. 4-3-ra vezettünk Hári János utolsó perc elején ütött góljával, a házigazdák előbb szimpla, majd dupla előnybe kerültek, a kapust is lehozták,…..
Pat Cortina a csütörtök délelőtti edzés előtt kihirdette a Finnország elleni első mérkőzésre nevezett 24-es keretet. Jelentős meglepetések vannak, de mint tegnapi cikkünkből is kiderült, ez a találkozó is válogatottunk világbajnoki felkészülését szolgálja.Énekes Lajos…..
Pacak 2009.04.02 14:12:10
@comp3232:
Hat az igaz, hogy jatszhattunk volna a Norvegokkal eloszor es a Finnekkel masodszorra de sajnos meg nem mi vagyunk azok akik valaszthatnak, pontosan ezert elegedett a Finnek szov kapitanya, ok kezdik a felkeszulest ellenunk es majd kesobb erosodnek az ellenfelek.
Az is igaz, hogy az Oroszok ellen jatszunk utoljara bar szerintem az egy kicsit mar tul kozel van a VB-hez de megint csak, nem minden nap jatszhatunk az Oroszokkal sem. Tanulo ev!!!

Nehany even belul mar valogathatunk az ellenfelekbol is, remelhetoleg.:)

Tisztelettel,

Kovago Kristof
Pacak 2009.04.02 16:21:15
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem érkeznek kanadai bírók az EBEL-döntőre. Helyettük NHL-es supervisor jött a rájátszásra, akinek nem más a dolga, mint hogy kiválassza a döntők vezetésére alkalmas játékvezetőket. Lance Roberts vasárnap a Linz–Klagenfurt mérkőzést…..
Magyarországon a mini, azaz a 10 éven aluliak és a szupermini, a nyolcnál kisebb korosztályok tornáit új pályabeosztással bonyolította le a Kisstadionban 12 csapatos tornát szervező MAC. 33 százalékkal megnövelték a pálya hasznos felületét, az ötletet Németországban…..
Ha csak átmenetileg is, de lélegzethez jut a magyar jégkorongsport egyik leendő bástyája, a Zalai Titánok csapata. Kercsó Árpád műhelye szünetmentesen folytathatja működését. A cél érdekében mindenki gyorsan mozdult, és a részsiker érdekében cselekedett. Két hónap levegő az…..
Pék György szövetségi edző készségesen állt rendelkezésünkre, és tőle szokatlanul hosszasan értékelte az ijesztő eredményű magyar–olasz mérkőzésen látottakat."Ez az olasz csapat minden csapatrészében, a játék minden momentumában jobb volt nálunk. Nem lehet azt…..
Pacak 2008.12.19 04:17:55
Sziasztok


Sajnalattal olvastam az Olaszok elleni eredmenyt, gondolom senki sem szamitott erre az edzoi beharangozas utan.
Ez a jegkorong es egyet ertek a hozzaszoloval aki azt irta nem lehet mindig 100% nyujtani. Minden merkozes teljesen mas, ujra es ujra fel kell kesziteni a csapatot es a jatekosoknak onmagukat, lelkileg es mentalisan is.Ilyen szinten a jatekosoknak mar tudni kell mentalisan felkeszulni minden egyes merkozesre, igaz ehez kell az edzoi segitseg is.
A letamadasos taktikarol csak annyit, hogy az tenyleg jo ha gyengebb az ellen de ha ekkora korcsolyazasbeli kulonbseg van a csataraink es a hatvedeink kozott ahogy azt a szakvezetes is allitja akkor nem biztos, hogy jo dontes volt mivel ezt mindenki tudja, ehez korizni kell. Ha a szakvezetes tenyleg megnezett nehany Olasz meccset elotte akkor 2 lehetoseget latok a vereseg okanak. Az egyik az az, hogy az Olaszok, meccsrol-meccsre javultak es nem adtak ki 100%-ot magukbol az erosebb cspatok ellen, mert tudtak, hogy semmit sem er a szoros eredmeny az Osztrakokkal ha kikapnak a Magyaroktol es kiesnek. A masik lehetoseg pedig az, hogy nem sikerult rendesen felterkepezni az Olaszok jatekat ami tenyleg erdekes abban az esetben, ha kint jart a kapitany Olaszorszagban, illetve ha megtekintettek az Olaszok elozo VB meccseit. Sajnalom a sracokat de igy senki sem fog arra emlekezni, hogy majdnem elkaptuk Daniat es milyen jol jatszottunk Ausztria ellen...hacsak el nem kapjuk az Ukranokat.

Amugy ez a csapat felelossege nem csak egyes jatekosoke vagy edzoke. Konnyu lenne mindent az edzo nyakaba varrni de ha a jegyzokonyvet nezzuk, ennyi kiallitassal nem lehet meccset nyerni 1 teljes harmadnyi kiallitas plusz egy 10 perces fegyelmi az nagyon sok. Igy nem is lehet letamadni vagy eppenseggel golokat utni. A fejekben kelle rendet tenni es akkor van esely a bentmaradasra.

Sebaj, fel a fejjel es MEG KELL VERNI UKRAJNAT!!!!!!!!!

Udvozlettel,

Kovago Kristof
Kedden, a Dab.Docler-SC Csíkszereda Mol Liga-mérkőzés előtt köszönnek el az újvárosiak hivatalosan és ünnepélyesen Vargyas Lászlótól, a hazai csapat kiváló hátvédjétől. Az erdélyi származású, immár 38 éves Vargyas 1990-ben került Magyarországra, előbb Jászberényben…..
Novemberben olimpiai előselejtezőt játszik válogatottunk, hamarosan össze kell hívni a legjobbakat. A Mol Ligából és az EBEL-ből lement tizenegy forduló. Az edzőket arra kértük, ajánljanak a szövetségi kapitány figyelmébe játékosokat. A 22 szapporói jégkorongozó nem jött…..
Pacak 2008.10.17 07:51:57
Sziasztok


Ne felejtsuk el, hogy a Vb-ig lesz meg nehany valogatott merkozes amire nem kell a legerosebb csapatunkat kiallitani, hanem inkabb az eddig mellozotteknek lehet lehetoseget adni a bizonyitasra. A felkeszulesi merkozeseknek nem csak az a feladatuk, hogy meccsrutint szerezzenek, illetve osszeszokjanak, megismerjek egymast a jatekosok, mivel erre mar nemigen van szuksege a Vb nyertes csapatnak hanem az "ujoncoknak" adni bizonyitasi lehetoseget. Mivel sosem lehet tudni...serules, betegseg..etc.
Nem kvanom senkinek de ne felejtsuk el, a Volan heti 2-3 meccset jatszik "A" csoportos szinten. Hihetetlen megterheles ez a szervezetuknek, igy a serules veszelye is nagyobb, stb.
Ezert is ertek egyet jagor68-al, pihentetni is lehet ezeket a sracokat amivel ugye jateklehetoseg nyilik masok elott, igy a hazai ligaban jatszo jatekosok is felvehetik a nagyobb ritmust.
Az is igaz, hogy mivel Cortina a szakember es az o felelossege mindezt eldonteni kit, miert es mikor valogat be, amit biztosra veszek, hogy sokkal jobban tud mindenkinel, nyugodtan rabizhatjuk ezt a feladatot. Raadasul fizetest is kap erte, illetve a boret viszi a vasarra a donteseivel. Szoval egyet erthetunk abban, hogy nem fog direkt bevalogatni rosszul teljesito, nem odavalo hokisokat, foleg a jovo evi Vb csapatba nem. Teljes nyugodtsaggal kijelenthetjuk, az oaltala legjobbnak velt csapatot fogja kivalogatni, meg akkor is ha ez sok embernek nem fog tetszeni.
Mindig is lesznek, ketelkedo es "megbantott" emberkek, mivel sajnos csak megszabott szamu jatekos nevezheto, de ezert o az edzo, hogy ezt a legjobb tudasa szerint eldontse es vallaja is a kovetkezmenyeket. Csak is o tudja, kit, miert valogat majd be, mivel mindenkinek meglesz a sajat feladata es ezert is lehetnek olyan furcsanak tuno dontesek amit csak o ert, es nem hiszem, hogy ezt meg kellene magyaraznia barki kivulallonak is. Peldaul az elso ket sornak kell ugye a golokat lonie, mig a masik kettonek tartania az eredmenyt, igy nem lesz szuksegunk annyi gollovo csatarra. Azt is be kell latni, hogy nem mi leszunk a merkozesek esellyesei, igy tobbet fogunk vedekezni, mint tamadni, ami azt jelenti, hogy meg talan az elso ket sorban is lesznek valtozasok, a megjobb vedomunka elvegzese erdekeben.
Azt is be kell latni, hogy mindig is lesznek berelt helyek, egyes jatekosokat egyszeruen nem lehet kihagyni a csapatbol, meg akkor sem ha nem csucsformaban hokiznak, mivel kepesek meccseket eldonteni egy-egy jol idozitett megoldassal. Szoval a vegso csapat, valoszinuleg ugyan az marad, 2-3 valtozassal.

Bocs a prozaert...:)

Kovago Kristof
A nemzetközi jégkorong-szövetség (IIHF) elkészítette a 2008/09-es szezon világbajnokságainak bíróküldését. Kilenc magyar csíkos ruhás jutott IIHF-mérkőzéshez.A legmagasabban jegyzett magyar vezetőbíró, Gebei Péter Szófiába utazhat, a divízió 2-es felnőtt világbajnokságon…..