Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ria**

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A boltok egy hónapja tele voltak a kétnapos megemlékezési verseny kellékeivel: ízléses tobozkoszorúkkal és olcsóbb, bilikék klónjaikkal; vágott, cserepes, és PET-palackokból készült krizantémokkal; szolid, filléres mécsesekkel, és mindenféle bibliai figurával telikovácsolt,…..
Ria** 2010.11.02 16:04:46
@kovacsguszti68:
Te milyen temetést képzelsz el magadnak, az a szuverén jogod, Rád kik és hogyan emlékezzenek azt meg soha nem fogod megtudni, ha már elhunytál.
Viszont tiszteletben kell tartanod más emberek gyászát, vagy szokásait.
Örülj annak, hogy még nem volt részed olyan fájdalomban, mint gyermeked elvesztése pld.
De mondhatnám ezt szülő, férj/feleség-re is.
Ne ítélkezz, amíg nincs tapasztalatod.
8ker Al-bérlet 2010.05.06 15:33:00
Megszoktuk már, hogy azt mondjuk, albérlet. Pedig ezt azt jelenti, hogy valaki bérel egy lakást, majd további bérlőknek adja ki, ők lesznek az al-bérlők. Ilyen ma már nem nagyon van, legfeljebb szobákat adnak ki külön, de akkor ott egy lakóközösség lesz a bérlő.Önkormányzati…..
Sárdobáló Testvér-barát 2010.05.16 10:25:00
Olyan szép az emberek lelke. Az Országgyűlésben a Fidesz nagyrészt csatlakozik a Jobbik énekkarához, a Fatah pedig együtt ünnepel a Hamasszal a "katasztrófa napján". Persze szebb lenne, ha a Fatah a még egyelőre meg sem valósult "megbékélés napját" ünnepelné,…..
Ria** 2010.05.17 05:17:37
@Várúr:
Csanády György (Székelyudvarhely, 1895. február 23. – Budapest, 1952. május 3.) költő, újságíró, rádiórendező.

A székelyudvarhelyi Református Kollégiumban érettségizett 1913-ban.
Nem éppen zsidó volt .
Magyarországon 1941 és 1944 között az iskolákban kötelezővé tették a tanulását,

A himnuszt a 2009. szeptember 5-én Székelyudvarhelyen megtartott Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésen határozatban fogadták el az önkormányzati képviselők Székelyföld hivatalos himnuszának.

Bocsesz, de nem csak országoknak van himnusza, lásd Quebec

Szóval inkább nem írom, hogy buta vagy, mert még félreértenéd.
Ria** 2010.05.17 05:49:56
@Molay:
Fidesz székely himnuszt énekel, tehát egyivású a Jobbikkal, tehát a fasizmus árnyéka vetül rá.

Értem

Összegezzük ezt egy másik gondolatsorral:

A Gellérthegy magas, magasabb mint amilyen hosszú egy villamos, tehát akkor a Gellérthegy sárga.
Na most a sárga, az a felvarrt Dávid-csillag színe, tehát buldózeróljuk el a fasiszta Gellérthegyet....

Nem érzed úgy, hogy "kisebb-nagyobb" logikai hibák vannak a gondolatmenetedben?
Úgy látszik nem csak a Margitszigetre rendelt rendőrök akciója volt a füvesek basztatása, hanem központilag szervezett jelenségről van szó. A jó érzéssel a Kenderpiknikkel egy napra szervezett fóti ska+reggae partit ha lehet, még jobban szétkúrták a zsaruk. JahNkie…..
  Magyarország azért lett Izrael célországa, mert „kellemes a klímája, amely önfenntartó tud lenni, amely jó helyen fekszik, stratégiai helyen fekszik, amelynek a népe kellően birka ahhoz, hogy önmaga vesse a nyaktiló alá a fejét. S akkor vannak olyan politikai…..
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Ria** 2010.04.22 15:40:05
@vizsla:
Abban igazad van, hogy nem az Aeroviva tehet arról, hogy kitört a vulkán, de az utas sem tehet erről. Viszont az utas megvette a jegyét, amit nem bírt felhasználni. Az ilyen estekben szerintem az érintett légitársaságnak kötelessége lenne, vagy visszafizetni a jegy árát, vagy gondoskodnia arról, hogy az utas valamelyik később induló járattal tudjon tovább utazni, amikor erre lehetőség van. Természetesen a jegyek átírásával.
Láttam most a TV-ben olyan esetet, hogy hajóval oldották meg a tengeren túlra utazok gondjait. Nem + pénzért, hanem az érvényes repülőjegyekkel.

kb. 1 hónapja utaztam az Airfrance járattal. A gép késett 1 órát, így lekéstem a csatlakozást. Vagyis volt 30 percem, ami kevés volt arra, hogy elérjem a másik gépet. Párizsba nagyon kedvesen elintézték, hogy másik gépre tudjak felszállni. Ráadásul nem a turista osztályon kaptam helyet, hanem az I. oszt. Persze sűrű bocsánat kérések közepette, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe kerültem.
Lehet, hogy ez most rossz pld, volt erre a vulkán hamus dologra, de akkor is az a véleményem, hogy a légitársaságoknak (utazási irodáknak) kellene megoldani ezeket a problémákat, és nem az utassal kell újra kifizettetni azt a jegyet, amit már 1x megvett.
A magyar rendőrség elérte azt a tahósági szintet, amit már nem nagyon lehet überelni, legközelebb talán Pintérsanyáék alatt. Naiv kismamát éjjel fél egykor vitték be a disznók egy feljelentés alapján, mondván okirathamisítás miatt országos körözés van ellenük. Reggel 9-ig…..
Ria** 2010.03.08 16:06:16
@SteviBoy:
egyetértek..
a BKV- MÁV ügyek embereit,(már akit) nappal vitték el, milliós csalásaik miatt, és persze ügyvédek is azonnal ott voltak...érdekes, hogy nem éjjel.
Ria** 2010.03.08 16:12:05
@gyikusz:

ezt a részt nem olvastad?

"Bezártak egy zárkába, és többszöri kérésemre, hogy nézzenek utána, vagy tegyenek valamit, hogy valaki kihallgasson, mert kimerült vagyok, ugyan is egész éjszaka semmit nem aludtam, és a hasam egyfolytában keményedik, enyhén görcsöl. A válasz minden alkalommal az volt, hogy majd szólnak, ha valaki kihallgat."
Ria** 2010.03.08 16:27:36
@akikaztmondjákni:
azért mégsem lehet olyan unalmas, ha munkaidőben itt írogatsz :)
A Tv2 az utolsó pillanatban, de azért már a TVR-Hét lapzártája után (hogy az RTL Klub már ne kavarhasson be) bejelentette hivatalosan is, hogy hogyan rügyeznek ki a sorozatok tavasszal. Ahogy már megírtuk, márciusban új részekkel jelentkezik Doktor House, 3-án az ötödik évad záró…..
Ganyager és párja volt az annak idején, aki az első, gánti blogtalálkozóra elsőként ért oda, még mi is mögötte, alaposan kidekorált Astrájukat kísérve futottunk be. Kedves mozgáskorlátozott pár, akiket nem akadályozott meg ez abban, hogy eljöjjenek és jól érezzék magukat.…..
Elöljáróban elmondanám, hogy epilepsziás, depressziós-pszichés tünetekkel, és pánikbeteg vagyok. Sajnos minden évben kórházba kell mennem, hogy a gyógyszereimet átállítsák. Maximum 3 hét, amit benn kell lennem, de eddig még elviselhető volt a 3 hét. Most, gondolom az alant…..
Ria** 2010.01.16 01:40:19
Elég régi szokás nálunk, hogy az orvosnak valamilyen formában kifejezzük a hálánkat, ha gyógyít. Főleg, ha még meg is gyógyulunk.
A Kádár korszakban is ez volt. Pedig akkor sem volt jó a fizetésük az orvosoknak. Most sem az. Ezek az emberek sokat tanultak, azért, hogy gyógyitani tudjanak. Szerintem megérdemelnének annyi fizetést, hogy ne keljen nekik elfogadni senkitől hálapénzeket.
Nézzünk csak kicsit körül más munkaterületeken. Pld miért keres egy igazgató havi 2 és fél millát? lásd BKV vezérigazgatója.
De ha megérdemli a fent említett igazgató ezt a hatalmas fizetést, akkor szerintetek egy orvos nem?
Na jó, tudom ez így kicsit sok lenne, ha minden orvosnak ennyi fizetése lenne. Az állam nem birná el.

Igaz igazgatók azért nincsenek annyian, mint orvosok. De akkor is nagyon nagy a különbség.
Itt inkább csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy igazgató mitől tud többet egy orvosnál.

Vagy egy másik megoldás.
Ha egy orvosnak minél több betege van, annál nagyobb lenne a fizetése. Akkor esetleg nem a beteg hajkurászná a sztár orvost, hanem az orvos a beteget, hogy meggyógyíthassa. Ha az orvos úgy kapná a fizetését, hogy milyen kezeléseket alkalmazott a betegen. Vagy mondjuk minden orvosnak lenne egy bizonyos számú kórházi ágya a saját betegeinek, amit ő bérelne egy adott kórházban. Tehát azért neki kellene fizetnie. Láttam ilyen rendszert. Persze voltak orvosok akiknek szinte mindig tele volt a bérelt ágyaik, de láttam olyat is akinek meg 10-ből, ha 3 jó esetben. Viszont ez is elég rizikós dolog, mert akkor az orvos esetleg akkor is operálni fog (mivel ez a legdrágább beavatkozás), amikor esetleg nem is kellene. :)
30 milliárd forintnyi összeget örökölt egy hajléktalan testvérpár, akik egyike szociális otthonban, másikuk viszont a Róka-hegy egyik barlangjában él - írta meg a héten számos lap itthon és külföldön. A különös történet felkeltette az érdeklődésünket, részben…..
Anyánk, az index már beszámolt az Angliát lázba hozó Big Brother botrányról: a valóságshow celeb kiadásában "kutyának" és "pakinak" (a derogatív jelzővel az angoloknál a pakisztáni és indiai bevándorlókat illeti a társadalom kevésbé toleráns és IQ-harcos…..
Egy kolléga hívta fel figyelmünket arra, hogy az NBC minap indult új zenei tehetségkutatójában egy magyar csaj is feltünt, leszedtük legott a Grease - You Are The One We Want című reality első két epizódját, és megnéztük. Bár ne tettük volna. A 10 millió dolláros…..