Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Acilles

0 bejegyzést írt és 579 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jégkorong 3 éves a jégkorongblog 2010.11.08 07:00:00
Vagyunk kik, akarunk mit címmel írtunk bejegyzést 2007. november 8-án, lefektettük az alapokat, elindultunk. Új koncepciót 2008. november 8-án nem kellett fogalmaznunk, majd 2009. november 8-án egyebek közt erről beszéltünk: "Persze így is túlnőtt rajtunk az egész, olykor úgy…..
A hétfői forduló előtt még hibátlan Torontót a New York Islanders, a Dallast a Tampa verte. A Chicago 0-2-ről fordított a St. Louisszal szemben. Jevgenyij Malkiné a nap gólja. Megszakadt a Toronto és a Dallas veretlenségi sorozata. A Maple Leafs otthon kapott ki a nagyszerű formában…..
Október hetedikén öt meccsel kezdődik az NHL 2010/2011-es szezonja. Addig hat részben bemutatjuk a csapatokat, elemezzük a nyári változásokat és a kellő óvatossággal latolgatjuk az esélyeket. Az első felvonásban a keleti Atlanti-divízióval kezdünk. Az elmúlt három évben ebből…..
Nem volt rossz napjuk idegenlégiósainknak, valamennyien jégre léptek szombaton. Vas János megszerezte első pontjait a svéd másodosztályban. A Tingsryd 6-3-ra verte a Vasterast, az ezúttal első soros Vas előbb csapata NHL-es múltú játékosának adott gólpasszt emberelőnyben, majd a…..
Acilles 2010.09.19 15:07:27
Kilenc nap múlva kezdik a csapatok a közvetlen felkészülést az NHL október 7-ei rajtjára, szeptember 21-én már előszezonmeccseket játsszanak. Sokan jöttek, sokan mentek, néhányan hosszabbítottak. Előbb a Keleti Főcsoportban nézzük meg, kik hol tartanak. 2006 óta a Kraft Foods…..
Acilles 2010.09.09 00:04:13
@Thresher: @Doktor-úr: Hehe, és irígykedjetek, mert ha minden jól megy, én ott leszek az első hivatalos mérkőzésen (még ha preseason is) a Consolban a Red Wings ellen :). A jegyem már megvan, már csak valahogy el kell jussak New York környékéről Pittsbe. Valaki Pittsburghben 22-én?
Amúgy én bízom a csapatban, a mag együtt maradt, s ha Malkin meglesz jól a szélen Jordan Staal mellett, akkor szép dolgok várnak ránk. Plusz Martin, Michalek, Comrie és Asham is tisztességes igazolások, együttesen talán valahogy pótolják Goncsárt, és ne feledjük, hogy Goligoski és Letang is kezd alapember lenni.
Kétnapos kutatás-fejlesztési, iránymeghatározó tábort (NHL RDO Camp) tartott a múlt héten az NHL a Toronto Meaple Leafs gyakorlópályáján Etobicoke-ban. Brendan Shanahan az NHL jégkorong- és üzletfejlesztési alelnökeként az első komoly küldetését teljesítette. 33 junior korú…..
Acilles 2010.08.25 19:22:42
A sárga vonal tényleg egy jó ötlet. A többi szerintem meglehetősen kevéssé fontos változás lenne, kivéve a hosszabításos dolgot. Szerintem az egy óriási ökörség, most komolyan golndoják, hogy még arra is fognak figyelni a játékosok, hogy hoppá, lejárt az első három perc, szálljunk le a jégről. Az kecsegtető, hogy kettő kettő ellen megy a játké, érdekes és teljesen új, de pont itt a lényeg, ez egy sosem látott alkalmazás, soha senki nem játszott még senki hivatalos meccsen kettő kettő ellen, ez minden addigi edzéstervvel megy szembe. És rohadt hamar születnének a gólok így, attól függően, hogy melyik csapatnak sikerül fenntartania a jó csatárát és melyiknek a hátvédéjét. Arról nem is beszélve, hogy gyilkos lenne a játékosokra nézve. Én valahogy nem élvezném az ilyen hosszabbítást, bár mint mondtam, azért a kettő kettő ellen érdekes ötlet, talán inkább emberhátrányokban kéne bevezetni, hogy lehessen két ember is jégen. Szinte biztos a gól, de jobban figyelnek a csapatok.
Szerintem ezek szinte teljesen fölösleges szabályváltozások lennének, nem szereznének vele új szurkolókat a sportnak (már így is sokan azért nem néznek hokit, mert bonyolult a szabályrendszer, és most jönne egy három részre felosztott hosszabbítás, a cseresznye az egészen). Márpedig szerintem nem baj, hogy ha több a hokiszurkoló. De így még a meccsek se lennek szórakoztatóbbak. Amúgy is, miért kell minden évben szinte újabb és újabb szabályváltozásokat eszközölni? Megértem a sérülések elkerülésére vonatkozó szabályokat, de azontúl a hoki elég régóta egy szórakoztató sport, nem feltétlenül kell "fejleszteni". Ez nem technikai sport, hogy minden évben be kell vezetni a legújabb váltót, vagy valami.
A The Hockey News néhány napja összerakta a jelenkor legjobb NHL-hokisainak ötvenes listáját. Link nincs a részletes cikkhez, csak a pőre felsorolást tudjuk megmutatni. Az első két helyre természetesen Sidney Crosby és Alekszandr Ovecskin került, ebben a sorrendben. Nemcsak mi vagyunk…..
Vancouverben harcolta ki a továbbjutást a Blackhawks, ezzel egymás után másodszor jutott a nyugati konferencia fináléjába. A Stanley-döntőért a San Joséval küzdhet majd. Chicago idén is bejutott a nyugati döntőbe, ahol tavaly a Detroittal szemben maradt alul. Az első harmadban nem…..
3-0-ra vezet a San Jose a Detroittal szemben, a Sharks idegenben nyerte a harmadik meccset. A Pittsburgh is átvette a vezetést, Montrealban nullázta le a Canadienst. Jaroslav Halak negyvenkét percig tartotta a lelket csapatában, a Pittsburgh az utolsó húsz percben húzta be a sikert.…..
A Kings hosszabbításban nyert Anze Kopitar góljával, akit így már biztosan nem látunk a ljubljanai vb-n. Egy csapat sem tudott két győzelemmel kezdeni, egyenlített a Washington és a Boston is. Nicklas Backström és a montreali Andrej Kosztyicin is triplázott. A védő Zdeno Chara és a…..
A Blackhawks első nekifutásra nagyon simán kikapott otthon a Nashville-től, a továbi párharcokban egyenlített a New Jersey, a Pittsburgh, a Detroit és a San Jose. Sidney Crosby győzelemre vezette csapatát. A Pittsburgh kapitánya gólt lőtt, gólpasszt adott az Ottawa elleni meccsen, a…..
Acilles 2010.04.17 15:43:20
@Thresher: Hehe, nem hittem volna, hogy három meccsen belül még egyszer ilyet csinál, annyi hogy a múltkori meccsen nem volt passz sem, akkor gólra hajtott.
Azt hiszem kinevezhetjük a gól-gólpassz-védés kombinációt Crosby-Hat Tricknek, ha már Gordie Howe-nak is van egy :D...
Végre Flower is visszanyerte a formáját, remélem Leopold is visszajön, nem nézett ki jól az a hit Suttontől...
Nem kéne nagy gondot okozzon ennek a csapatnak ez a csapat :) (remélem érthető volt:))
Drámai harcban verte a Flyers a Rangerst. Fontos meccset nyert a Los Angeles, elkerülte a Chicagót, a Vancouverrel játszik. Szerdán négy meccsel kezdődik a playoff, megvan a szereposztás. Kelet: Washington Capitals–Montreal Canadiens, New Jersey Devils–Philadelphia Flyers,…..
Acilles 2010.04.12 13:24:23
@Lazlee: Csatlakozom. Amit tegnap elművelt Crosby, az mutatja, hogy igenis az egyik legjobb mai játékosról beszélhetünk. Hihetetlent nyomott a hamrmadik harmad végén, mikor vagy egy percen keresztül senki nem tudta leszedni a korongról... Az beteg volt, ha az gól lett volna... De mindegy azt leszám+ítva is 5 pont az nem kevés, és még csak nem is ez volt az idei legjobb meccse.
Szerintem semmi értelme szapulni Crosbyt egyik oldalon, Ovecskint a másikon. Mindkettő egy hatalmas játákos, akik más stílusban játszanak és más csapatnál. Én csak Crosby védelmére hoznék még fel annyit, hogy ő a szezon alatt 1 üreskapus gólt lőtt, Stamkos négyet és Ovecskin azt hiszem hatot. Szerintem ehhez nem kell kommentár. És még annyit: tény, hogy Crosby nem fogja hazavinni a Hartot. Ugyanazért, amiért a tavaly Malkin sem tette: mert egymással játszanak. Amíg mind a ketten a Pensben nyomják, addig egymást fogják akadályozni ebben, mert sokan mondják majd hogy Crosby Malkin nélkül, meg Malkin Crosby nélkül nem nyernének, nem lőnének annyit stb. Szerintem ez hülyeség, gondoljunk csak Crosby első évére, amikor hazavitte az Art Rosst, és hol volt akkor Malkin? Gondoljunk arra, amikor tavalyelőtt úgy ment a Pens a PO-ba, hogy Crosby kiesett két hónapig, és azalatt Malkin a hátán cipelte a csapatot (mondjuk Conklinnal karöltve) és kétpontos meccsátlagot produkált azalatt.
Nekik csak az kell, hogy hozzászokjanak ahhoz, hogy egyedül játszanak, és akkor ugyanúgy jönnek a pontok és gólok. Persze ha együtt nyomják, az sem árt, így lesz a jó szezonból Stanley-kupa, például tavaly:).
Mindent összevetve én nem gondoltam volna szezon elején, hogy Croby ezt képes megcsinálni, én a 40-ben sem bíztam. És nem gondoltam tegnap sem, hogy meglesz az 50-ik. De megcsinálta. És az, hogy el tudta hitetni velem, hogy ő meg tud szerezni 8 pontot egy meccs alatt, még ha végül nem is sikerült neki, ezt köszönöm neki, és én ezért tudok felnézni rá, és ezért tartom az egyik legjobb jelenlegi játékosnak.
Acilles 2010.04.12 16:02:10
@Thresher: Kaphatnak úgy tudom. Bár általában a kapusok megkapják a Vezinát, azzal le vannak tudva. Sokkal inkább szem előtt vannak a csatárok, és könnyebb nekik adni.
@LinesMan: Igazad van, kaphatná, bár nem hiszem, hogy neki adnák, én megint Ovecsre tippelek. Tavaly Malkin is csinált 78 passzt, megnyerte az Art Rosst, mégsem ő kapta. Szerintem Sedinnek is betehet hogy túl jó mellette a tesó. Bár ennyi erővel mondhatnánk, hogy Ovie mellett túl jó Backström vagy Semin.
A Calgary súlyos vereségével egyre távolabb kerül a playfftól. A Detroit csak a 22. büntetővel nyert szétlövésben, győzelmével hatodik. Keleten a New York Rangers nem tud közelebb férkőzni a legjobbakhoz, a Philadelphia már csak a nyolcadik. A szombati játéknap továbbjutói: a…..
Acilles 2010.03.28 16:32:50
@hunberga: Újabb? Elcsalt? Mondd már meg, mit néztél te tegnap. A pens nagy odaadással küzdött, és nem azon a néhány bírói tévedésen múlott a meccs. A gólt teljesen szabályosan nem adták meg a Flyersnek, arról nem is beszélve, hogy idén már nem egy hasonló gólt nagyon is megadtak a Pens ellen, szóval ezzel csak egy kicsit kiegyensúlyozták az egészet. És egy kétpercest tényleg félre fújtak, az tény, de gyakorlatilag minden meccsen történik hasonló eset, és az már tényleg nem osztott-szorzott. Plusz egészen biztos vagyok benne, hogy az Nhl-ben nem merül fel a bírói csalás lehetősége sem, ezt csak innen, Kelet-Európából lehet így kommentálni.
Mindamellett volt már szebb meccse is a Pensnek, de Fleury szerencsére végig a helyzet magaslatán volt. És meglátjuk mi lesz majd ha visszajön Malkin és Goncsár is...
Az NHL-alapszakasz legjobbja szétlövésben verte a Pittsburghöt. A Rangers nyerte a New York-i rangadót. Henrik Zetterberg és Valtteri Filppula playoffba tolja a Detroitot. Henrik Sedin vagy Ovecskin lehet a szezon első százpontosa, előbbi 99-nél, utóbbi 98-nál tart. A nap rangadóján a…..
A Vancouver Canucks amerikai játékosa némi meglepetésre kerül a borítóra. Korábban csupa világsztár, többek között Ovecskin, Nash, Spezza, Thornton, Shanahan reklámjával jelent meg a népszerű játék, és még bőven akadt volna marketingszempontból nagyobb név. Mindenesetre a…..
Acilles 2010.03.11 21:39:50
@Gretzky99: Szerintem az NHL 2004 minden hokis játékot üt, már ha az ember hajlandó időt rászánni. Nem olyan nyilvánvalóan jó, nekem kb. egy hónapomba volt míg megszerettem annak idején, de azóta (hosszú idő) még mindig azt játszom. Dynasty módban iszonyat nagy szórakozás... Az újabbakkal az a bajom, hogy még a kommentárt sem tudták kicserélni teljesen, csak feltuningolták. A többi sportjátékba azért sokkal többet fektetnek(pl. NBA sorozat, ahol még a 2008 és 2009-es között is óriási az eltérés), itt kipróbáltak valamit a 2004-gyel, ami nem lett jövedelmező, mert hosszú távú játékra tervezték. Az újabbak aztán visszatértek a korábbi sémához, ami rövidtávon, egy-két meccsen kellemes, de sosem tudott lekötni hosszú ideig.
Bár az igazat megvallva én megrögzött PC-s vagyok, és ezért a 10-eseket nem próbáltam, de a videók alapján olyan sokat nem változtattak rajta, amennyit szerettem volna.
A 2004-esnek is megvannak a hátrányai, pl. hogy nincs külön büntetőzés meg ilyenek, de szerintem a játékélmény kompenzálja...
Hosszabbításban győzte le a Pittsburgh a New York Rangerst. Az olimpia befejezése óta már a második meccsét bukta el az Ottawa. A Carolinától Washingtonban szerződő Scot Walker nyerte meg a meccset a Capitalsnak. A tavalyi szezon legjobb kapusa, Tim Thomas lett a Boston-Toronto meccs…..
Acilles 2010.03.05 20:27:47
@Lazlee: Nálad sem játssza? Nem értem mi van, többször is próbáltam az nhl.comon és a Pens honlapján is, de nem akarja lejátszani...
Egyébként időközben Malkinnak adták a nyertes gólt, ahogy elsőre is látta a kommentátor.
Jégkorong Kanada–Svájc 3-2 2010.02.19 05:59:00
Megvan az olimpiai jégkorongtorna első nagy meglepetése, Svájc elvett egy pontot a házigazdától. Az egy lehetett volna kettő is, a büntetőlövések azonban a kanadaiaknak jöttek össze jobban. Ehhez képest sokáig úgy tűnt, sima lesz minden, Heatleyék támadtak és lőttek…..
Az alapszakasz második és harmadik helyezettje vívja az első Mol Liga-elődöntőt. A Dunaújvárosban 14 órakor kezdődő SC Csíkszereda-UTE mérkőzést a Babic, Kovács B., Mayer G. trió vezeti. A final fourban a csapatok kulcsjátékosai csapatuktól eltérő színű fejvédőben…..
A Pittsburgh cserekapusai nem bírtak a Canucks-csatárokkal. 11 gólos meccsen nyert Columbusban a Chicago. A Dallas, a Los Angeles és a New York Islanders is szétlövésben nyert. Ez utóbbiban Rick DiPietro több mint 12 hónap után volt győztes csapat kapusa. A Dallas Steve Ott hatodik…..
Hát ennek a címnek első ránézésre nem sok értelme van, mindjárt meglátjuk, van-e másodikra. A január 9-ei 1-4-es Toronto–Pittsburghön az orosz Goncsar hatalmas lövést eresztett meg, amely annak rendje és módja szerint Gustavsson kapujába vágódott, de olyan gyorsan kijött…..
Acilles 2010.01.13 11:43:20
@ivan6: Jaja, én is azzal voltam el a meccsen. Bár én (kicsit bölcsködjek) már akkor láttam, hogy középről jött ki a korong, amikor még a bemondók, sem a gól-, sem a vonalbíró nem látta. Bár persze, miután nem ítélték meg, én is azt hittem, hogy rosszul láttam, de a kezem már a levegőben volt. De az biztos, hogy ilyen erősen még az All Star gálán is ritkán lövik meg (és hát a második gólja sem volt semmi Goncsnak - Gustavsson észre sem vette, hogy hol ment be. Én mindenesetre élvezném látni Goncsárt a All Star gálán is...
Todd Bertuzzi pénteken az Anaheimnek, szombaton a Nashville-nek is két-két gólt lőtt, mindkétszer ő döntött a hosszabbításban, írtuk a minap. Ebből a négy találatból hármat egészen biztosan érdemes megnézni. A Detroit csatára elképesztő kunsztokat csinált, mindegyik…..