Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prixi

226 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pozitív tendencia, hogy az emberek egyre többet foglalkoznak az egészséggel, az egészséges táplálkozással. Mint minden divatnak, ennek is vannak túlkapásai, de sokan csak információhiányban szenvednek, amire természetesen a marketing szakma is rájátszik.  Van egy közkeletű tévhit, amelyet fontos…..
Óriási öröm, hogy az egy hónapja alakult Szeged Bike Maffia túl van az első akcióján! A szegedi csapat nemrég (2016 májusában) kezdte el működését a budapesti, a pécsi, valamint a debreceni szervezetek után. Csapatunk jelenleg körülbelül 20 főt tud magáénak, mely rohamosan növekszik, változó…..
Bicikliszerelés, kiállítások vagy minőségi élelmiszer? Budapesten egyre több olyan hely van, amit független közösségek hoztak létre és tartanak fent. Nyitott bicikliműhelytől a kortárs színházon át a közösségi kertig sok szálon kapcsolódnak a mindennapokhoz ezek a helyek, de ma még kevesen ismerik…..
Mihez kezdjünk, egy szabadnappal, most, hogy végre itt a tavasz, és nem kell bent savanyodnunk a tévé előtt? Bringázzunk vagy sétáljunk, lépjünk le a városból, vagy csak menjünk ki a Duna-partra, játszunk a barátainkkal, vagy inkább ismerkedjünk új emberekkel, alkossunk valamit a saját örömünkre,…..
A túra, amelyen részt vettünk, kifejezetten olyan helyeket szemelt ki úti célul, ahol egy átlagos városlakó nem nagyon fordul meg. Nem tudom, hányan voltak már csináld magad közösségi bicikliszerelő műhelyben. Nyilván nagyra értékeljük, ha egy hozzáértő ember megszereli a kétkerekűnket, ha épp…..
A Budapest Zöldutak csapata céljául tűzte ki, hogy a város legizgalmasabb önszerveződő közösségi kezdeményezéseit mutatja be az érdeklődőknek. Interaktív biciklitúrák során több helyre is ellátogatnak az arra vállalkozókkal, ahol az érdeklődők személyesen ismerkedhetnek meg közösségi kertek,…..
2006 folyamán újra várhatóak pályázati lehetőségek: megjelennek az Európai Uniós kiírások, és a hazai források is kiírásra kerülnek. Ezért újra meghirdetjük a pályázatírás alapjai képzésünket. A képzésre elsősorban azokat várjuk, akik most ismerkednek a pályázatokkal, a civil szervezetekkel, persze…..
Ha mostanában sétáltál a Szarvas utcai irodaház előtt (régi pártszékház, amit a nyíregyháziak csak "kacsalábon forgó palotaként" emlegettek régen), feltűnhetett neked, hogy a "kirakat mögött" nagy a sürgés-forgás, festés, pakolás, hogy itt valami nagy dolog készül...…..
Lezajlott idei első túránk a Budapest Zöldutak projektünk keretében. Budapest egyik nagy múltú - és jelenű - épületegyüttesének (azaz a Gázgyár) megismerése után hirtelen ugrással a vadonba, azaz a Népszigetre tekertünk. ..
Meghívó Zöldutak, avagy hogyan ismertessük meg a világgal a helyi közösségeket? műhely a Zöld Nyári Egyetemen a Budapest Zöldutak kezdeményezésével Időpont: 2015. július 4., 10.30 Helyszín: 1025 Budapest, Turista út 35. Gyere, és találd ki velünk a Budapest Zöldutat!…..
“A zöldutak olyan, többfunkciós útvonalak, melyeket a gyalog, lovon, kerékpáron, illetve más motormentes módon közlekedő vagy túrázó emberek számára hoznak létre. Fajtájuk szerint lehetnek zöldfolyosók, történelmi és kereskedelmi útvonalak, folyók vagy vasutak mentén haladó ösvények, vízi utak. A…..
A most induló projektünk alapvető célja létrehozni és fejleszteni a “Budapesti Zöldutakat”, mely egy fenntartható turisztikai és közösségépítő program. A projektünkben a már csíráiban meglévő Budapesti Zöldutakat kívánjuk részleteiben kidolgozni, népszerűsíteni és a…..
2015. január 1-jét követően a bíróságokra kizárólag elektronikus úton adható be a kérelem igen sok civil szervezetet érintő ügyben! Csak egykét példa: ha a kérelmező jogi képviselővel jár el, ha a kérelmező az egyszerűsített nyilvántartásba vételi (változásbejegyzési)…..
Évente több mint 2 millió ember érzi szükségét annak, hogy nyilatkozzon az 1+1 % -ról , támogatást adjon a civil szervezeteknek, egyházaknak, bizonyos közintézményeknek és közgyűjteményeknek. Reméljük idén tovább emelkedik ez a szám. A cikkünkkel 1% felajánlásának…..
A Zöldvámos Szociális Szövetkezet az Új Széchenyi Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett TÁMOP-2.4.3.D-1-13/1 „Szociális gazdaság fejlesztése – Az önfenntartást célzó szociális szövetkezetek támogatása" „kódszámú pályázati felhívás…..
Megjelent a NAV tájékoztató füzete Nonprofit szervezetek adózásának szabályai címmel. Az egyesületek, alapítványok [civil szervezetek], köztestületek, közalapítványok [mind együtt: nonprofit szervezetek] alapítására, működésére vonatkozó legfontosabb szabályokat a Ptk. és…..
Képzésünkön elsősorban gyakorlat orientáltan kívánjuk a pályázatírást áttekinteni. Természetesen alapinformációkat is megismerhetnek a résztvevők, de lehetőséget biztosítunk arra, hogy közös munkában a projekt tervezésben is jártasságot szerezzenek a résztvevők. A…..
Az 2015 folyamán újra indul a pályázati dömping: várhatók az Európai Uniós kiírások, és a hazai források is kiírásra kerülnek. Ezért újra meghirdetjük a pályázatírás alapjai képzésünket. A képzésre elsősorban azokat várjuk, akik most ismerkednek a pályázatokkal, a…..
Látogass meg minket a Szigeten a civil sátraknál, ahol a Megyünk mint a birk(á)k akciónk mintájára üzenünk a világnak! Gyere és üzenj velünk! Minden este kitesszük a képeket a facebook oldalunkra. Ha üzensz és szerencsés is vagy, mindennap ajándékcsomagot nyerhetsz! Milyen…..
Magyarországon a hajléktalanok száma igen magas, sajnos sok esetben a politika sem támogatja megfelelő eszközökkel a probléma felszámolását, a kriminalizálás a jellemző. Elidegenedés jellemzi a társadalmat, a lakosság jelentős része nem érzékeny az embertársaik problémái…..
Nem tetszik a boltban kapható áruk minősége? Szeretnéd magad javítani az eszközeidet? Kell egy hely a táncpróbára, ahol másokkal is találkozhatsz? Szombati teszt-túránkon olyan kezdeményezések különleges helyszíneire látogatunk el, amelyek efféle kérdésekre adtak üdítő…..
Letölthető az egyesületünk éves beszámolója,..