Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prixi

212 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kézműves termékek népszerűsége rohamosan nő, és a fogyasztók egyre inkább értékelik azokat a termékeket, melyek mögött egy egyedi és hagyományos gyártási folyamat áll. A Banyaerő, mely a kézműves termékek piacán egyre ismertebbé válik, kifejezetten elkötelezett a minőségi és autentikus termékek…..
A kézműves termékek népszerűsége rohamosan nő, és a fogyasztók egyre inkább értékelik azokat a termékeket, melyek mögött egy egyedi és hagyományos gyártási folyamat áll. A Banyaerő, mely a kézműves termékek piacán egyre ismertebbé válik, kifejezetten elkötelezett a minőségi és autentikus termékek…..
ChatGPA klímaváltozás hatására Magyarországon korábban indul el a tavaszi virágzás, és egyes gombák is meglepő időpontban jelennek meg. Például februárban már lila pereszkét találtak, és március végén, a Római Parti Piacon májusi pereszkét is kínáltak a vásárlóknak.   Egy friss…..
Ez a kezdeményezés elsősorban azoknak a gyermekeknek szól, akik nehezen illeszkednek be az oktatási rendszerbe, és hátrányos helyzetből érkeznek. A célunk az, hogy ne csak tanulmányaikban segítsünk nekik, hanem szociális készségeiket is fejlesszük, hogy ezáltal hosszú távon is sikeresebben tudjanak…..
Via viridis - Zöld utakon! Adó 1% 2024.04.05 17:21:04
Jó pár éve lehetőségünk van arra, hogy személyi jövedelemadónk egy százalékát ne a központi költségvetésbe fizessük be, hanem egy általunk méltónak találat civil szervezet számára ajánljuk fel. Bár ez a felajánlás nem kerül semmibe az adózónk, sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel. És bár ez egy-egy…..
A gombák nem csupán ételként fontosak, hanem egész ökoszisztémákat alkotnak a föld alatt, részt vesznek a növények közötti kommunikációban, és még gyógyászati célokra is felhasználhatók. Azok a gondolatok, amelyeket a Via-viridis Egyesület szakácskönyve megoszt velünk, arra hívják fel a figyelmet,…..
a linkre kattintva elérhető új honlapunk a via-viridis.hu..
A Banyaerdő is részt vett a 2022-es Művészetek Völgye fesztiválon! Nagysikerű gombamese túrát szerveztünk a kicsiknek a közeli erdőkbe. A zöld udvarban pedig gombamesék és kvíz várta a nagyobbakat. A megjelenést a NEA támogatása biztosította.   ..
  Imádtuk a pilisexpo forgatagát, még úgy is, hogy egy boszorkányszél felkapta sátrunkat a fejünk felől. Igyekeztünk emelni ezt a hangulatot, ezért a legváltozatosabb portékával érkeztünk, és a gombamesetúránkkal kápráztattuk el a kicsiket, akik épp nem a vadállatbemutatást, a légvárat, a…..
„Az volt a célunk, hogy a természeti erőforrások megfelelő gazdálkodása révén olyan üzleti modellt dolgozzunk ki, ami a fenntarthatóságot tudja szolgálni. A projekt keretében azt a modellt kerestük, hogy a természetben található erőforrásokat hogyan tudnánk úgy hasznosítani, hogy megélhetést…..
  Dencsháza egy 560 fős falu, Baranya megyében, a Szigetvári járásban. A festői környezetben elterülő faluban működik a Banyaerdő üzeme, az azt körülvevő erdők és mezők szolgáltatják számunkra a kiváló minőségű alapanyagokat. Büszkék vagyunk arra, hogy vállalkozásunkat a kezdetektől úgy építettük…..
Pozitív tendencia, hogy az emberek egyre többet foglalkoznak az egészséggel, az egészséges táplálkozással. Mint minden divatnak, ennek is vannak túlkapásai, de sokan csak információhiányban szenvednek, amire természetesen a marketing szakma is rájátszik.  Van egy közkeletű tévhit, amelyet fontos…..
Óriási öröm, hogy az egy hónapja alakult Szeged Bike Maffia túl van az első akcióján! A szegedi csapat nemrég (2016 májusában) kezdte el működését a budapesti, a pécsi, valamint a debreceni szervezetek után. Csapatunk jelenleg körülbelül 20 főt tud magáénak, mely rohamosan növekszik, változó…..
Bicikliszerelés, kiállítások vagy minőségi élelmiszer? Budapesten egyre több olyan hely van, amit független közösségek hoztak létre és tartanak fent. Nyitott bicikliműhelytől a kortárs színházon át a közösségi kertig sok szálon kapcsolódnak a mindennapokhoz ezek a helyek, de ma még kevesen ismerik…..
Mihez kezdjünk, egy szabadnappal, most, hogy végre itt a tavasz, és nem kell bent savanyodnunk a tévé előtt? Bringázzunk vagy sétáljunk, lépjünk le a városból, vagy csak menjünk ki a Duna-partra, játszunk a barátainkkal, vagy inkább ismerkedjünk új emberekkel, alkossunk valamit a saját örömünkre,…..
A túra, amelyen részt vettünk, kifejezetten olyan helyeket szemelt ki úti célul, ahol egy átlagos városlakó nem nagyon fordul meg. Nem tudom, hányan voltak már csináld magad közösségi bicikliszerelő műhelyben. Nyilván nagyra értékeljük, ha egy hozzáértő ember megszereli a kétkerekűnket, ha épp…..
A Budapest Zöldutak csapata céljául tűzte ki, hogy a város legizgalmasabb önszerveződő közösségi kezdeményezéseit mutatja be az érdeklődőknek. Interaktív biciklitúrák során több helyre is ellátogatnak az arra vállalkozókkal, ahol az érdeklődők személyesen ismerkedhetnek meg közösségi kertek,…..
2006 folyamán újra várhatóak pályázati lehetőségek: megjelennek az Európai Uniós kiírások, és a hazai források is kiírásra kerülnek. Ezért újra meghirdetjük a pályázatírás alapjai képzésünket. A képzésre elsősorban azokat várjuk, akik most ismerkednek a pályázatokkal, a civil szervezetekkel, persze…..
Lezajlott idei első túránk a Budapest Zöldutak projektünk keretében. Budapest egyik nagy múltú - és jelenű - épületegyüttesének (azaz a Gázgyár) megismerése után hirtelen ugrással a vadonba, azaz a Népszigetre tekertünk. ..
Meghívó Zöldutak, avagy hogyan ismertessük meg a világgal a helyi közösségeket? műhely a Zöld Nyári Egyetemen a Budapest Zöldutak kezdeményezésével Időpont: 2015. július 4., 10.30 Helyszín: 1025 Budapest, Turista út 35. Gyere, és találd ki velünk a Budapest Zöldutat!…..
“A zöldutak olyan, többfunkciós útvonalak, melyeket a gyalog, lovon, kerékpáron, illetve más motormentes módon közlekedő vagy túrázó emberek számára hoznak létre. Fajtájuk szerint lehetnek zöldfolyosók, történelmi és kereskedelmi útvonalak, folyók vagy vasutak mentén haladó ösvények, vízi utak. A…..
A most induló projektünk alapvető célja létrehozni és fejleszteni a “Budapesti Zöldutakat”, mely egy fenntartható turisztikai és közösségépítő program. A projektünkben a már csíráiban meglévő Budapesti Zöldutakat kívánjuk részleteiben kidolgozni, népszerűsíteni és a…..
2015. január 1-jét követően a bíróságokra kizárólag elektronikus úton adható be a kérelem igen sok civil szervezetet érintő ügyben! Csak egykét példa: ha a kérelmező jogi képviselővel jár el, ha a kérelmező az egyszerűsített nyilvántartásba vételi (változásbejegyzési)…..