Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megaminta

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnél egy különleges ehető design dekorációt készíteni az ünnepi asztalodra? Akkor erre egy remek ötletet mutatunk! Készíts először egy kókuszgolyó masszát, majd ezt formáld kúpos formává, és szurkáld bele a reggelizőpelyhet! Csináltunk egy kis 2 perces bemutató videót…..
Nem kell feltétlen a szemétben landolniuk a régi ablakoknak! Amikor lakás- illetve házfelújításra kerül a sor, gyakran szükséges korszerűsíteni a fűtést. Ilyenkor hőtechnikai és gazdaságossági szempontból is kedvezőbb, ha van rá keretünk, lecserélni a régi…..
Miért jó, ha van ablaka a fürdőszobának? Erre a kérdésre triviális a válasz. Miért jó, ha sok és nagy ablaka van a fürdőszobának? Erre a kérdésre már nem triviális a válasz, hanem elgondolkodtató. Sokféle verzió létezik, melyek többféle megvilágításból érzékeltetik…..
Ma nem igazán kedvez az időjárás szabadtérre vágyóknak,  pedig a nemzeti ünnep alkalmával érdekes programokon lehetne részt venni.  Hogy ne bánkódjon senki otthon maradó sem, igazi lélekmelengető olvasmányokat hoztam Nektek, hogy ellenpontozzuk ezt a szomorkás időjárást. Hogy…..
Az eltűnt hanghordozók új életre keltésével rengeteg művész és designer foglalkozott már. Sokféle újrahasznosítási ötletet láthattatok már, többek között bakelit táska, bakelit könyvborító, bakelit faldísz, ám egyiknek sem volt semmi köze a lemez előző funkciójához.…..
  A londoni JAILmake stúdió tervezte ezt a különleges étkezőasztalt. A zöld lábakon álló bútordarabot saját ültetésű futó növényekkel tehetjük egyedivé. Az alap koncepciójuk a természettel történő interakció fontosságának kihangsúlyozása volt. Elképzelésük…..
A pointillizmus térhódítása az 1800-as években kezdődött. Már akkor megcsodálták az emberek azt a látásmódot, hogy a színek átveszik az uralmat a formák felett. A korabeli festmények is magával ragadóak, de azért egy bizonyos határvonalat a látás és láttatás határán nem…..
Elkezdődött a szeptember, mindenki jó kedvvel vagy kevésbé örömtelien, de visszatér a jól megszokott kerékvágásba. Nemrég feltettem a blogomon egy kérdést, hogy miért szeretitek az őszt. A következő válaszok érkeztek: gyönyörű őszi színek miatt, az indián nyár finom…..
Lélegzet elállító függesztékek, 270 kártya felhasználásával. Egy komplex geometrikus műalkotást hozott létre a tehetséges grafikus művész, Nick Sayers. Matematikai számítások után megszületett az első különleges világító test, összesen 270 darab kártya…..
Első benyomásra egy gigantikus méretű CD buborék mezőnek tűnik ez a képzőművészeti alkotás, ami nem kevesebb, mint 65,000 elhasználódott CD újrafelhasználásával alkottak. Adva volt 2 francia művész: egy képzőművész, Elise Morin, és egy építész Clémence Eliard,  az SML…..
Egy giga méretű 42 méter x 24 méteres homok "vászonra" rajzolt-gereblyézett-lapátolt-formázott animációt készítettek egy wales-i tengerpartra. A "Gulp" (nyelet, korty) címen futó világrekordot megdöntő animáció idén, 2011-ben készült el. A világ legnagyobb méretű…..
 Tojástartó, műanyag keverőpálcika, kiégett izzó, régi gumiállatka: csak néhány példa, amiből egy kreatív barkácsoló csodaszép lámpát varázsolhat. Miért is vennénk drága új design lámpát, ha kidobálásra váró tárgyakból magunk is készíthetünk egyet? A következő…..
10 különleges ötlet, amiért érdemes gyűjtögetni a tojástartókat. Számtalan elképesztően kreatív ötletet lehet találni az interneten böngészve. Tojástartó újrahasznosítására már biztosan mindenki látott tippeket, ám most olyanokat mutatok Nektek, amiben garantáltan lesz…..
Karim Rashid legújabb belsőépítészeti munkája, New Yorkban. A méltán híres designer tervezői kvalitásának nagysága megkérdőjelezhetetlen. Ha megnézitek honlapját , pusztán  grafikai és esztétikai megjelenése egy komoly vizuális élményt jelent, hozzáértőknek és…..
Nehéz hét van mögötted? A kikapcsolódásra most jó lehetőséged nyílik, ugyanis szuper, lazító, szépséges képekkel teli válogatást hoztam Nektek! Mire vágysz? Egy kis hűsítő hangulatra egy ódon házban, egy jó könyv ajánlóra, netán aktívan szeretnéd tölteni a…..
Az UNESCO 2011-ben Buenos Airest nevezte ki, a világ Könyves Fővárosának.  Ezt a megtiszteltetést köszönték meg az argentínaiak azzal, hogy létrehozták ezt a gigantikus méretű alkotást. A bábeli toronyt megformázó installáció, nem kevesebb, mint 30,000 könyvből építkezett.…..
John Powers absztakt geometrikus installációi magával ragadóak. Méretük, formálásuk, lebegő hatásuk beindították a fantáziámat. Vajon mik lehetnek ezek a szobrok? Vízionált városok képmásai, űrbeli titokzatos bolygók, esetleg hópihék részletei óriás nagyításban... A…..
Melegebb nyári estéken, amikor összegyűlik egy kis baráti társaság, nem ritka, hogy borosüvegek dugójának halk pukkanása hallik. Ha ez a jól eső hang nálatok is gyakori vendég, akkor biztosan megtaláljátok otthon a következő néhány barkácsötlethez a…..
Németország, 2011 június 8. A Düsseldorf NRW-Fórum 24 neves, ismert művészt, építészt hívott meg szerte a világból, hogy konténerek felhasználásával valami egyedit alkossanak. A meghívásos pályázatra több, mint 100 pályamunka érkezett be. 24 kiválasztott tervet…..
Bekukkantunk egy alacsony költségvetésből kialakított környezettudatos kávézóba, Melbourne-ben. A  picurka kávézó, Melbourne egyik legkedveltebb kerületében, Fitzroyban található. Fő érdekessége, az a gyönyörű texturált fal, amit használt, illetve már nem használatos…..
Paul Menand új alapokra helyezte a rakásolható székek fogalmát. A francia designer legújabb tervezésű széke első pillantásra egy teljesen átlagos, kecses,  formatervezett ülőalkalmatosságnak tűnik. Amikor elárulom Nektek, hogy ez egy különleges rakásolható szék, szerintem…..
Stílusos, ingyenesen letölthető képernyővédő MAC OSX gépekre. Stefan Trifan, nem egy tehetséges időjós, hanem a kreatív igazgatója egy vizuális kommunikációval foglalkozó cégnek, a SilkEight-nek. Székhelyük a szomszédos Románia, és lám, ott is vannak jókezű grafikusok,…..
Frissítő, játékos, és színes: ezek abszolút nem jellemzőek egy bank épületére, igaz? Az Emanuell Moureaux stúdió által tervezett épület, alapjaiban ellenkezik minden olyan általános szabállyal, amiket az ilyen "komoly" és "mértéktartó" helyek rendszerint magukénak…..
Belekóstolhattunk ezen a héten igazi nyárba (kár, hogy egyelőre ennek vége)! Igazi virágillatot szippanthattunk, nézhettük a holdfényes eget didergés nélkül, elkezdődhettek a grillparty-k,  meleg napsugarak cirógattak, és a hosszas esti beszélgetések indulhattak. Ha semmi ilyesmi…..
Áprilisban elkészült Sevilla új építészeti jelképének szánt építmény: a Metropol Parasol. Épület neve: Metropol Parasol (városi napernyő) Spanyolország, Sevilla Funkció:piac, pláza, büfék és bárok, éttermek Terület: 18,000 nm Épület alapterülete: 5,000 nm Szintszám:…..