Regisztráció Blogot indítok
Adatok
~zoli79

4 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly egy barátokkal megtett észak-kaliforniai körút egyik állomása volt Bodie. Lake Tahoe-tól haladtunk délre a Sierra Nevada hegység kopárabb, meredekebb keleti felén a Yosemite Nemzeti Park felé. Ebbe szúrtuk be az egykori aranybánya-várost, amely ma már szellemvárosként "üzemel". Az elágazástól…..
Csordás Dani neve lassan összeforr az Alfabéta-díjjal, hiszen közel minden évben jelölik valamelyik kategóriában - nem véletlen. Idő kérdése című képregénye a Szépirodalmi Figyelőben jelent meg, és kép-novella kategóriában indul a győzelemért...
Fura nap a Record Store Day. Azt mondják ünnep, de mégis a vásárlás áll a középpontjában. Ezzel a  kombinációval is csak Amerikában állhattak elő, de működik, és szerte a világon rá is kaptak. A nem túl alapos felkészülés során csak két dolgot kellett eldöntenem: mit és hol vásároljak? Mit?Ebben…..
gibic ÉTDR: Szellem a gépezetben 2016.02.21 09:24:03
Néhány éve, amikor felmondtam a „műemlékvédelemtől” (az idézőjel amiatt, hogy akkorra ez a fogalom hatáskörként létezett ugyan, de szervezetként már nem), döntésem egyik oka az ÉTDR bevezetése volt. (Az ÉTDR egy elektronikus felület, amin keresztül az egész építési hatósági eljárás lezajlik. Nem…..
gibic Mi ez itt? 2015.07.13 07:55:50
Szabó Zoltán Ádám énblogja. Építész, (volt) műemlékes, képregényes és sok minden más. Szándékaim szerint ez itt egy olyan hely, ahol összegyűjthetem outputjaimat és egy olyan felület, ahol publikálhatok olyasmiket, amelyekhez eddig nem volt tematikus csatornám. A név - gibic - egyben hárítmány is:…..
Eddig rossz mp3-as minőségre fogtad, hogy te inkább letöltöd a CD minőségű fájlokat, minthogy a Deezert vagy a Spotifyt használd? Hát ennek most vége, mert itt a Tidal. Mármint eddig is volt Tidal, de most már Magyarországról is elérhető ez a norvég tulajdonú streaming oldal,…..
~zoli79 2015.03.10 16:38:44
Miután elolvastam Szabó Zoltán Ádám remek cikkét a Kilencedik.hu-n a Délmagyarország képregényes vonatkozásairól, benne az 1936 karácsonyán közölt hosszú képregényről, belelkesültem, felkerestem a cikkben említett archívumot, letöltöttem és kicsit megszépítettem a képregényt, és most közreadom talán…..
Geekblog Batman: Strange Days 2014.04.11 11:24:01
Batman nemrég lett 75 éves, és a jubileum alkalmából a DC mindenféle újdonságokkal és jóságokkal készül (mint az Eternal). De ennél coolabb úgysem lesz egyik sem, akkor se, ha beleszakadnak: Bruce Timm, a legendás '90-es évek eleji Batman: The Animated Series alkotója visszatért a…..
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
  Illusztráció: Google Earth   A Margit körúton nagy fejlesztéseket terveznek. Jó hír, hogy nem Mammut 3 épül az egykori minisztériumi épület helyére, az viszont sokaknak nem tetszik, hogy egy műemlék* iparcsarnok is áldozatául eshet az átalakításnak. A témát…..
Előző albérletem egy volt orosz tiszti lakásban volt, a ház előtt pedig egy furcsa vasdarab volt a földbe süllyesztve. Különös, hogy így meghagyták, mert már már senki sem használta. Egyes darabjait, ha akarják, sem tudták volna, mert már beleaszfaltozták nagy részüket a…..
~zoli79 2013.12.25 20:59:12
A keleti part immár negyed százada működő stoner-pszicho-space-rockzenekara, a Monster Magnet másfél hónapja jelentette meg legújabb, Last Patrol című nagylemezét. Az albumhoz kapcsolódó európai turné január 29-én érkezik Budapestre, ahol az A38 Hajó szervezésében, de a hajó…..
Lassan véget ér az A38 Hajó tizedik, jubileumi éve, és mint mindenki az év végén, mi is listákat készítünk. Tíz év - sok-sok tízes lista, koncertekről, kiállításokról, plakátokról, koncertfotókról és sok minden másról. Elsőként zenei újságírók listáit közöljük.…..
120 ezer izzó világítja meg a London-Heathrow Repülőtér 5-ös terminálját, ami nagyon menő dolog, csakhogy az épület 2008-as átadása óta senki nem cserélt azokat. Azóta 60%-uk kiégett és nagyjából senki sem tudja, hogyan kellene majd kicserélni. Mármint természetesen nem…..
Geekblog Goodbye, Peter Parker! 2012.12.27 14:05:49
Ha még nem olvastad volna az Amazing Spider-Man egyelőre utolsó, 700. számát, és szeretnél meglepődni rajta, ÉS még nem futottál bele a tegnap óta a neten keringő milliónyi spoileres hírbe, twitter/FB/fórum/Blogbejegyzésbe, akkor most peched van, mert itt bizony lelőjük a poént:…..
~zoli79 2012.12.30 21:32:16
@Rusznyák Csaba: Egész biztos nem ugyanarról beszélünk, mert én nem látok ebben a lépésben semmi bátrat, semmi olyasmit, ami előrevihet bármit is. Számomra ez tökéletesen beleillik abba a képbe, ami az utóbbi években bennem kialakult a szuperhős képregényekről és a kényszeres szenzációlicit-spiráljukról.
Én csupán leírtam, mi lenne egy valóban bátor lépés. Ha már explicit módon kikérted a véleményünket. ;)
A 107 ezer aláírással megtámogatott, de a parlamentben hétfő éjjel lesöpört népi kezdeményezésről boldog-boldogtalan elmondta már a véleményét, de az ügyben Varga István kormánypárti képviselő szavai mentén előpattanó férfi-nő ellentétnél azért talán többről van…..
A telefonfülkék 130 éves hazai történetében nem jött létre egy olyan típus, amelynek formai jegyei korszakoktól és rendszerektől függetlenül megmaradtak volna. A telefonfülkéink változó – időnként szedett-vedettnek, vagy igénytelennek tűnő – megjelenésében benne…..
~zoli79 2012.05.22 15:22:29
@nál: Valóban gyönyörű darab. A nol egyik képmentő cikke keltette fel először a figyelmemet rá. Sajnálatos, hogy manapság az igényes közterületi pavilon/fülke egyet jelent az archaizálással.
Újra december, vagyis újra Hungarocomix ismét a Millenárison, sűrű programmal, L’art Pour L’art társulattal, képregénycsatával, szakmai beszélgetéssel és egy halom új képregényes kiadvánnyal (a részletekért teleportáljatok a Magyar Képregény Szövetség vagy a…..
~zoli79 2011.12.09 19:24:06
Az új Tintin-film november 3-i premierje előtt áttekintjük a világ egyik legismertebb képregényfigurájának magyarországi pályafutását. A rendszerváltás környékén jött Magyarországra az egyik legnagyobb európai képregénykiadó, a koppenhágai központú Egmont. Eleinte magyar-dán vegyesvállalatként…..
Az elmúlt napok lézerblokkolós botrányai után sokan betiltanák az eszközt, a HírCsárda szerint azonban inkább egyfajta Pimp My Szolgálati Autó mozgalmat kéne indítani.       Mit szereljenek még a képviselők autóira?..
Az Intercom levélben értesített minket arról, hogy a Warner stúdió mostantól kezdve nem engedélyezi a filmjei világpremierkor való bemutatását Magyarországon. A döntést azzal indokolták, hogy az utóbbi hónapokban az általuk forgalmazott filmek első kalózkópiái hazánkból…..
~zoli79 2011.06.09 23:06:22
@Rusznyák Csaba: Elolvastam, sőt még az azt megelőzőt is. Fenntartom a kérdést.
Hát történt egy érdekes dolog, ami arra utal, hogy ne játsszunk másokkal. Tegnap össze akartam állítani egy "képelrontós" képet, amin összevágtam volna azokat a kép szélén csellengő, elkapott pillanatokat, melyek egy jól komponált képet is tönkrevágnak. Akadtak itt…..
~zoli79 2011.06.05 12:23:49