Regisztráció Blogot indítok
Adatok
djsms

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan az ESPHome régóta, a Tasmota pedig mostanában már támogatja a Bluetooth-os Xiaomi hőmérőkből történő adatkinyerést, igazából nem találtam Domoticz-barát megoldást, amit ESP32-re tudnék tenni. Raspberry PI-n, vagy x86 PC-n persze könnyen használhatóak az RPIEasy BLE pluginok, aminek a Domoticz…..
djsms 2021.02.18 12:23:48
@eNeS: nem boldogulok a dashboarddal... Hozzáadom, enabled pipa majd se előre se hátra. Sort és oszlopot hiába állítom, csak homokóra van, nem történik semmi. Ha fent rákattintok a devices-re ismét majd újra a dashboard plugin szerkesztésre akkor 0-0 van ott. RpiEasynél egyszer sikerül 3 oszlop 5 sorra beállítani, de aztán azt sem tudom szerkeszteni. Ugyan ez a jelenség. Illetve RpiEasynél a (rosszul, nem létező ip-re) beállított kontrollert sem lehet szerkeszteni, teljesen kifagy tőle az rpieasy (a raspbian alatta nem) Végül úgy tudtam csak megoldani, hogy letöltöttem a konfigot, a zip-ben szerkesztettem a controllerst majd feltöltöttem. Ha nem csesztetem akkor egyébként stabilan megy.
djsms 2021.02.20 22:31:04
@eNeS: azóta nem volt időm ránézni. Zsír új rpi zero w, új sd-re frissen letöltött raspbain image. Ezután a leírásod szerint feltettem az rpieasyt. Szükséges csomagok telepítése (Domo mqtt, ble csomagok) controller beállítás, 6db BLE sniffer beállítás majd jönne a dashboard. Esp32 esetén sorrend ugyan ez, csak ott értelem szerűen image feltöltés van és csomag telepítés nincs. Sudoval indítottam, ahogy a leírásban van és bekapcsoltam az autostartot egyből. Hétfőn ránézek újra
autózz! Nagy pofájú kisautósok 2009.05.07 10:28:00
Attila egy újabb fajt fedezett fel az autós társadalomban. Eddig főként a nagy autósok nagyon bunkó akciói voltak terítéken, ám ezúttal pedig a kis autó, nagy pofa elv látszik érvényesülni, ráadásul nem egyedi esetről van szó. Azt kellett észrevennem az elmúlt napokban, hogy…..
Belsőség Tavaszi gumicserék 2009.05.01 12:09:00
Amikor kis híján eltaláltam az oszlopot a Subaruval, rájöttem: itt valami nem stimmel. Elfordítottam a kormányt, és az orra csak ment, ment az oszlop felé. Gázelvétel, kisebb kormányszög, és befordult. Hiszen most volt gumicserén, lekerültek az új Pirelli téli gumik, és jöttek…..
Mókusélet ugyan sztorija végén úgy érzi nincs tanulság, mégis sokat mondó kis történettel állunk szemben. Hogy miért is? Olvassátok! A Fiumei úton haladtam az Orczy felé - tudom, sikeres nem lehetek, ha erre járok. Aki ismeri a környéket, az tudja, hogy a Kőbányaihoz érve egy…..
Különösen az ünnepek előtt szeret szívni az ember fia, mint ahogy József is tette csak azért, mert körültekintő próbált lenni, hogy véletlenül se taszítson a másvilágra önmagát is beleszámítva húsz lelket. Rájött erre a siófoki műszaki vizsgabiztos is és mindenképpen…..
autózz! A járdára menekültem 2008.12.28 10:43:00
Egy anonimitását kérő levélírónk azért fordult hozzánk, hogy hátha együtt többre megyünk az alábbi történettel kapcsolatban. Vajon kinek van igaza?Adott egy parkoló (Veszprém, Stadion köz), ami egyirányú, és "ferdén" lehet benne parkolni. Én is ezt tettem, amikor…..
Azt hiszem, Györgyi hidegvérének köszönhette, hogy megúszta egy kis ijedtséggel a kamikaze bácsi akcióját. Nemrégiben egy hasonló, szembemenős sztorit olvashattatok, de ez annál is sokkal veszélyesebb, hiszen autópályán jóval nagyobb sebességnél, rövidebb idő alatt kell jó…..
Levélírónk arra kért minket, ne közöljük nevét. Lehet, hogy némileg hibásnak érzi magát a baleset miatt? Ha így van, akkor elég szörnyű, hogy idáig jutottunk, hogy a gyalogos elsőbbsége ellenére balesetet "okoz". Persze sokminden függ a körülményektől. Mennyire…..
autózz! Ki a hülye, én vagy te? 2008.10.30 13:04:00
Megmondtuk mi már többször, hogy Debrecen egyre inkább renitens város. A KRESZ-nek ugye vannak előírásai, jelzések, táblák és vannak az alkalmazói, mi emberek, akik gyakran félreértjük egymást az életben is, nemhogy az utakon. Gyula arra kíváncsi az ő sztorijában ki volt a…..