Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noxin

0 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Csepel-sziget déli részén található Ráckeve, az 1800-as évek második felétől járási székhelyként fontos szerepet töltött be a környéken. A millennium évében a város elhatározta, hogy új városházát építtet, mely hamarosan el is készült szecessziós stílusban. A városban több, különböző nemzetiség…..
A fordítás szabályairól szóló legutóbbi bejegyzésemet azzal a megállapítással zártam, hogy a gyerekkönyvekre eltérő elvek vonatkoznak, mint a „felnőtt” irodalomra. Nézzük meg most részletesebben, méghozzá a Micimackó (azaz a Winnie-the-Pooh) Karinthy Frigyes nevével…..
Noxin 2021.07.26 22:28:40
A Polgármesteri Hivatal hivatalos facebook oldalán mutatta be a városrész új logoját, amely hasonlóságokat mutat a 2016-óta működő helyi ruhamárka, az OBU népszerű mintájával. A történet pár héttel korábbra nyúlik vissza, amikor az új vezetésű önkormányzat dr. Kiss László karácsonyi köszöntőjében…..
Noxin 2020.01.30 20:11:12
@Grimbusz Makszimusz:
annyit segítek hogy az előző logo BB expolgármester szellemi tulajdonaként már nem használható
ne kérdezd hogy ez a XXI században ez hogy lehetséges és mennyire piti gerinctelen dolog már
de felmerül néhány kérdés
miért nem bizott meg BB, vagyis az önkormányzat egy céget logo tervezéssel?
"Megtudtuk azt is, hogy a kerület internetes megjelenésének dizájnelemei (a kapcsolóra emlékeztető Ó betű) Bús Balázs tulajdonát képezik, ezeket a polgármestersége idején díjmentesen a kerület rendelkezésére bocsátotta, de a választás után vissza is vette azokat, így most a kerület címerét használják a Facebookon"
Schlosser söröző: 1034. Bécsi út 102/b http://www.schlossersorozo.com/fooldal.html   Az óbudai kocsmák nonpluszultrája, az egyetlen klasszikus söröző, ami a mai napig szinte változatlan formában áll fenn, és amit még mindig a család üzemeltet. (ezt majd némi történelemmel is kiegészítem)..
Noxin 2019.01.10 12:13:33
Charles Dickens Karácsonyi ének című műve a világirodalom egyik legismertebb alkotása, ennek megfelelően jó néhány filmes feldolgozást megélt már. Bill Murray számára is kijutott a jóból 1988-ban. A színész nem konkrétan Ebenezer Scrooge karakterét játszhatta el, hanem egy…..
Pospisil Rumcájsz vs. Lolka-Bolka 2012.06.16 15:42:00
Itt a kérdés, válaszoljatok. Plzeň vs. Dortmund. Ki a jobb: a Blaszczykowski-Piszczek kettős vagy Pilař-Limberský duó, a tavalyi cseh bajnok vagy a német bajnokság utóbbi két évének bajnoka? Ez az a páros, aminek a Bundesligában sincs ellenfele. Eljött a harc ideje a cseh oroszlán…..
A legtöbb bűvészdoboz bevezetője úgy kezdődik, hogy "Soha még a legjobb barátodnak se áruld el trükkjeid titkát". Ez a tilalom olyan mélyen benne él minden bűvészben, hogy szerintem legtöbbünknek eszébe sem jut megkérdőjelezni. De valaki meg tudja magyarázni, hogy…..
Merő rosszindulatból elegyedtem szóba a Tuning Show-n alig észrevehető kisebbséget alkotó suzukis srácokkal, akik délre már teljesen bepácolódtak a velük tőszomszédságban lévő pecsenyesütő irányából érkező ételszagtól. Személyes érintettségem miatt is érdekelt, miért…..
Noxin 2012.03.31 15:00:07
@Leadfoot:
"Részletes leírás telefonon az ár megegyezés szerint vátozhat annak függvényébe mi kell ill. mi nem kell az autóhoz."
Na azért ez nem egészen igy van jelen esetben... nyilván ennél csak magasabb lesz az ár, ha a fullos verziót vinnék.
Egy ismerősöm ajánlotta ezt a cikket, érdekes eszmefuttatás és elgondolkodtató is. Röviden arról szól, hogy Nyugat-Európa eszmeileg válságban van, mivel alapja immár „nem az egységes szellemi alapozású közösségi társadalom, hanem a szabad és független, beágyazottságoktól…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
törökgáborelemez 430. Egynek jó 2012.01.15 18:18:00
Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt…..
Noxin 2012.01.15 22:11:46
@kíváncsivagyok:
Cukorgyár: a szerencsiben elmesélték a múzeumban a következőket. Az európai piac védővámmal akadályozta meg a középamerikai cukor bejutását az eu piacra. Ezek az országok addig balhéztak, amig a védővámot meg kellett szüntetni és elárasztotta Európát az olcsó cukor. Na innentől kezdve a hazai és más európai cukorgyárak eladhatatlan árut termeltek. Az EU támogatásával zártak be cukorgyárakat, nem mellesleg a szerencsit az utolsók közt, a támogatás ára a földig rombolás volt.
De mielőtt bárki vért kiáltana, azt tudomásul kell venni, hogy egy korszerűtlen, nem feltétlenül gazdaságosan üzemelő gyárat romboltak földig. A terület most is ott áll, a cukor ára emelkedik, bármikor lehetne építeni egy modern cukorgyárat oda.
Akár magyar tulajdonban is maradhatott volna a gyár, akkor is csőd lett volna a vége...
Mostanában szeretik leszólni a 80-as évek magyar undergroundját, de azzal azért kár lenne vitatkozni, hogy egy elég kreatív időszak volt a művészetekben. És vannak olyan filmek, amiket manapság nem vetítenek túl gyakran, ennek ellenére, vagy pont emiatt kár lenne róluk…..
Noxin 2011.11.15 23:01:45
@elizon pucsnik:
Nem nyert, a fánál Boguslaw Linda volt...
Senki nem mondta, hogy mélyművészet és nem vagy bunkó, csak fogadd el, hogy másoknak ez mást jelent, mint neked. Ha ez nem egy, akkor vagy bunkó.
Noxin 2011.11.16 18:07:56
@Piciki:
Azért moziban, ha vásznon nyomják, nem ugyanaz a feeling. Mint ahogy a Trabantot se mp3-ban hallgatom...
Zuzanna Ginczanka és Juliusz Slowacki lengyel költők. Zuzanna Ginczanka (1917-1944) mindössze 27 éves, amikor évekig tartó bujkálás után szállásadója feljelenti, és a zsidóüldözés áldozata lesz. Verse a nagy lengyel nemzeti költő, Juliusz…..
Noxin 2011.10.30 22:39:47
@xenuka:
Íróniáról nem hallottál még, ugye?
Versértelmezésből 1-es...
Gondolom Radnóti se menne.
Meglehetősen rideggé vált a kapcsolat az amerikai és a magyar kormány között, ahogy azt számos híradásból, amerikai nyilatkozatból tudhatjuk.  A kormánytól balra álló ellenzék egy része a washingtoni hátszéllel igyekszik bizonygatni szólamait, miszerint valóban,…..
Noxin 2011.10.27 11:19:27
@egerészölyv:
igazad van, nem követelte...
egyenesen megígérte és az se mondhatod, hogy nem hiteles a forrás:
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=53123
Noxin 2011.10.27 11:33:52
@egerészölyv:
Nyilván lehetnek kikötései az IMF-nek, pl. hogy ne csokira költsd a pénzt.
Lefordítom: úgy kell felhasználni a pénzt, hogy ne öntsük ki a lefolyóba, hanem mellette hatékonnyabbá kellene tenni az oszágot. Sőt nem is kell felhasználni, már tartalékként is biztonságot adott az országnak. Mondjuk 10-20 Ft-tal lenne tőle jobb a Ft, már kisebb lenne az államadósság.
Belsőség Ki volt az a barom?! 2011.09.21 06:20:06
Amit mi elcsesztünk, az el van cseszve és punktum. Ám ha a közlekedésről van szó, ez kínos és hosszú életű. Mai cikkünk blogposztja...
Ősidők óta létezik a Monopoly. Népszerűsége töretlen, hiszen ez a társasjáték kortalan. A mash-up szellemében kicsit kiterjesztették a játékot a Foursquare segítségével az asztali verzióhoz képest. Lényegében megalkották a Monopoly-t újra, de most már bármelyik várost…..
Ma Homár napot tart az Urbanista: a szombat a városi bosszúságok jegyében telik. Attila levele után Gergőé következik, akit a II. kerületben büntettek meg - ugyanis táblák híján gőze nem volt róla, hogy milyen parkolási szabályok vonatkoznak rá. Íme tegnapi története:  …..
Noxin 2011.06.04 22:02:37
@Garbai Sándor:
Meg aztán be lehetne vezetni a szines parkoló területeket. Abból nyilvánvaló lenne a fizetőparkolás.
Bázelban ugyan ingyenes volt, de az egyik szinnél max. 2 órát lehetett parkolni és kötelező volt a parkolótárcsát a szélvédő mögött beállítani. A kék szinnél viszont egész nap maradhattál.
Modjuk a XXI században a mobiltelefon mellett még parkolónként egy órát számonkérni nem túl modern...
Noxin 2011.06.04 23:52:08
@ungaro:
én árultam könyvet 90 után a Deák téren, hidd el nem sírom vissza az az időszakot
nem keveset kerestem helyet és ott aztán volt mindenhol parkolás, ahol egy talpalatnyi hely volt
a Demszky karókat lehet szidni, de a körúton nem tudtál a járdán közlekedni a fent parkoló autóktól
a kereszteződéseknél is mindenhol álltak
ez egy baromság, hogy nem javít a parkolási helyzeten, bárhova mész napközben találsz fizető parkoló helyet
mobillal parkolva gyerekjáték
A Photojojo nevű online üzlet valami rettenetes ötlettől vezérelve piacra dobott egy iPhone-hoz illeszthető keretet, amivel Canon EOS vagy Nikon SLR objektívek csatlakoztathatóak – a telefonhoz.250 dollárért (46 ezer forintért) olyan szörnyet csinálhatunk az iPhone 4-ből, amilyet…..
  „Magyarországon az emberek megtanulták, hogy [...] Nyugaton van keresnivalónk. Keleten semmi keresnivalónk sincs.” (Orbán Viktor, Magyar Hírlap, 2007)   „Kína és Magyarország ilyen új szövetségesei lehetnek egymásnak. A két ország kapcsolatában a…..
addict BMW vs. betonfal 2011.06.12 10:08:00
Egy szenzációs videó kering a neten, amely úgy terjed a Youtbue-on, mint óvodában a vírusos hasmenés. A BMW Canada filmje az M1-es Cupét népszerűsíti és pár nap alatt máris több százezres nézettséget ért el. A videóban tanúi lehetünk, amint egy BMW betonfalakon hajt át. Na…..
Ebben az évezredben kevés jó paródia készült (talán egy sem?), ám ha visszatekintünk a 80-as évekre kapásból négyet is lehet mondani: Csupasz pisztoly, Airplane!, Top Secret és az Űrgolyhók. Utóbbi a Csillagok háborúját figurázta ki, Darth Vaderből Lord Helmet lett, Han…..
Napi Budapest Romokban 2011.05.28 20:28:00
A Szent Lukács fürdő Frankel Leó utcai homlokzatát pár éve újították fel és a mai napig elég szépen néz ki, mégha egy-egy graffitiző csapatot néha meg is ihlet a fala. A Dunára néző homlokzat viszont egészen tragikus. Régen egyébként mikor a partszakasz még jóval…..
A magyar állam a diákok átverésében segédkezett, aminek véget kell vetni: morális kötelesség a diplomagyárak bezárása. Nem tudjuk, hogy Hoffmann Rózsának a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos tegnap kiszivárgott tervei a valóságban mennyire előrehaladott…..