Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gin74tonic

7 bejegyzést írt és 672 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TEDxDanubia Mikor robban Afrika? 2014.03.24 10:37:48
E hét elején járta be a világsajtót a hír, hogy három nigériai faluban több mint száz embert mészároltak le fegyveres támadók az ország középső részén, Kaduna államban. A lőfegyverekkel és bozótvágókkal felszerelkezett támadók, akik a helyi hatóságok szerint a muzulmán…..
- Ez az intelligens fosóporok világnapja. - 1989. március 14-én alapították meg a pí napját éretlen, unatkozó műegyetemisták. - Pontosan 1000 éve ezen a napon vette kezdetét a katmandui fényevő klán 200 éves éhségsztrájkja. A nap bölcsessége: „Szétküldöm az arcod,…..
gin74tonic 2014.03.14 19:27:01
@Dinkainka:

maga addig piszkalja a tuzet amig megegeti magat.

... elvtars, utanna nezunk tapsoltal e utoljara mikor a Vezer beszedet tartott........

itt egy uj torvenytervezet:

2015tol aki Orban Viktor - sz. 1963 majus 31, Alcsutdoboz, tovabbiakban (Kedves Vezeto) - beszedei utan nem tapsol legalabb 20 taps/perc sebesseggel es kivulrol megallapithatoan nem kerult a beszed hatasa ala az 2-6honapi elzarassal es egy ev FIDESZ-re itelheto ( FIDESZ = Figyelem Inteligencia Es Szabadsag terapeuta tanfolyam )
Na ez az az adás, amelyhez lehetetlen ajánlót írni. Tényleg. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. Az adás direktlinkje.  ..
gin74tonic 2014.03.13 20:49:30
@nyelv-ész: egyetertek, es en azt vettem eszre hogy csak a hirszerkeszto ( egy vagy tobb ember ) szokott boduletes marhasagokat irni, foleg eszak amerikai hirekkel kapcsolatban, legtobbszor nem eszervekre hanem sztereotipiakra hagyatkozva.

Azert meg mindig a TC az amelyik a legjobb a magyar nyelvu autos ujsagirasban.
gin74tonic 2014.03.13 21:17:30
@Gomulka Béla: en azon a fickon nevettem sokat aki felszallt Frankfurtban az isztambuli gepre es el akarta teriteni ---- Isztambulba! :D

bar a gepelteritok/geprablok csak peldat vehetnek B D Cooperrol

en.wikipedia.org/wiki/D._B._Cooper
...miután elfogyott belőle a levegő, akkor is ugyanúgy hajtasz tovább. Sem azt, hogy tetszőlegesen messzi szervizbe állsz be vele. Hanem azt, hogy elvergődsz _lassan_ a legközelebbi gumis műhelyig. De! Simán elképzelhető, hogy nagy sebességnél jött a defekt, ilyenkor talán tud így…..
gin74tonic 2014.02.26 00:04:11
@nem kéne...: ora szerint kiskerekkel lehet mutat annyit - 200-210lehet valojaban.

hamar megvan egy ilyen defekt utanni allapot, gumija valogatja de ha valaki 150nel kap egy durrdefektet mire megall siman lehet ilyen - itt nem ismerjuk a korulmenyeket.

a Citroen Pallassal kaptam kb 70-80 korul ugy defektet hogy "pukk" aztan mentem tovabb, csak azert alltam meg mert "defektszeru" volt a pukkanas, de huzni nem huzott semerre az auto, lehet ha 10szer tortenik velem ilyen 7szer meg sem allok.
Olyan kemények és olyan sok volt az ugrató, hogy hátfájdalmakkal kórházba kerültek.Olyan köd volt, hogy csak a navigátor irányította a pilótát, a maximálisnál több bizalom kell ilyenkor.Olyan szűkek voltak az utak, hogy alig fértek el. És a nevek? Hányat ismersz közülük?A…..
A világszenzációnak számító mérnöki bravúr létrehozásában az összes kormánytag részt vett. Lesz turbó változat is. "Azért szükséges tovább faragni a rezsiből, mert a járművet az hajtja, ez az üzemanyaga" - nyilatkozta Szijjártó Péter, a fejlesztésért felelős…..
gin74tonic 2014.02.21 21:32:41
@bandi ba: ne vicceljunk kerem, fek nem kell, egy szabadsagharcos nem fekez, az a gyengeseg jele!!!

egyebkent lesz par extra is a kocsiban:

beepitett Orban szobor, a radion csak a Kossuth jon be ( nehogy a sok hir hallatan megzavarodjanak az allampolgarok ) es a cd jatszo csak Kover Laszlo Osszes Beszede-t tudja lejatszani.
Szabadlábon megint minden orosz feminista punkpina, újra teljes létszámú a Pussy Riot. Show must go on!  Szocsiban akartak is egyből egy kicsit gerilláskodni, de nem jött össze a történet, mert a férfi-női egyenjogúság kozák békenagykövetei udvariasan felszólították a…..
Ismerjük a látványt: turistabusz hátsó ablakában jókedvű fiatalok kézzel-lábbal kalimpálnak a mögöttük jövőnek. Azt hittem, most is ezt látom, de gyanús volt, hogy lassan csettegő városi buszból nem szokás integetni. És hogy a srác félmeztelen, meg egy női(nek tűnő, sose…..
A jó szerszám sokba kerül, a tisztességes szerelőnek fizetni kell, de a kretén ötletek ingyenesek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. Az adás direktlinkje. ..
gin74tonic 2014.02.20 21:21:49
@SimonR: ja igaz, a felhuzott ruhazat nincs relacioban az abszolute hofokkal :D

meg kell keressem az
I LOVE CANADA - IN SUMMERTIME

polomat :D

kobajkereket megneznem ahogy nekimozdulnak Thal fele naluknal sulyban konnyebb jarmuvekkel! :D:D:D
Subba Subba Coelho 2014.02.13 19:57:56
..
gin74tonic 2014.02.13 20:16:01
Ki szúrta karon Zách Danit? És mennyit csalnak össze biztosítási csalásokkal? Valamint: hogyan adj el autót, mert nem tudsz. Az Égéstér 106. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne. ..
gin74tonic 2014.02.13 19:47:14
@butschq: minden vallas ( keresztenyseg, induizmus, a zsidok, a moszlimok ) egyben biztosit kovetoinek egy etrend - utasitas "csomagot ". Koser etelek, halal foods, a buddhizmusban a mertekletesseg, az "arany kozeput" az etkezesben is, a keresztenysegben pedig a bojt.

Ez egyfajta eroforras tartalekolasra utalas a vallasokban, a keresztenysegben a teli honapokra vonatkozik, mikor rovidebbek a napok es a munkavegzes sem lehetseges "nyari" intenzitassal, ilyenkor hajlamosabbak lettek volna az emberek zabalssal mulatni az idot :)

zarojelben: Hawaiion a nemzeti etel valami szaritott ananaszos valami. Megjegyeztem nagyon kedves vendeglatomnak hogy ahonnan en vagyok ott ez nem lehetne nemzeti etel mert nincs tapoerteke, nehez paraszti munkahoz muszaj hust enni - a mai napig horgaszo, napozo, furdesekkel egybekotott nevetgelo hawaii eletformahoz stimmel, de kelet europaban "utosebb cucc kellett" a reggel 5-tol naplementeig tarto munkanapokon.

a 60'as evekig az egyszeru berbol-fizetesbol elo embereknek abszolute nem volt termeszetes a hus MINDENNAPOS fogyasztasa ( "tobb nap mint kolbasz!" ) ezt a ( nehol eroszakos ) TSZ beszervezesek utani fejlodo nagyuzemi mezogazdasag tette lehetove Magyarorszagon, lasd Kadari "gulyaskommunizmus".
Magyarorszagon - es nem akarok belemenni a napi politikaba - a 2000 evek kozepeig tartott ez az idoszak.

Lengyelorszagnak, Romanianak soha nem volt ilyen korszaka, ezt azert ne felejtsuk el.

Oregapam mindig azt mondta: " amiben nincs hus az sutemeny!!!" :D:D:D " a gyumolcs meg akkor jo ha atfolyott a rezcsovon! " :D:D:D
gin74tonic 2014.02.13 20:11:40
@butschq: kb 4 honapja laktam UK ban mikor kezdtem felvasarolni a sarki boltban a felig rohadt almat-kortet ( kesobb banant,kiwit es magot meg mindent, mert ugye amibol lekvart lehet csinalni abbol palinkat is!! ) es egy 56'-os disszidens rez palinkafozojevel elkezduk kidolgozni a tokeletes kiwi palinka receptjet! :D

amikor az USAba jottem itt kellett ket ev hogy szerezzek LAben egy levetett "szettet" :)))
gin74tonic 2014.02.13 20:12:36
@Faby: ez olyan mint a 31-es fajer kartyajatek: arrebbmesz ket faluval es mar tok masok a szabalyok.
Aszonta a mi Viktorunk, saját közszereplői Facebook oldalán, csütörtök este, csúcsidőben felpakolt videoüzenetében, hogy "Jó estét, fészbukkosok, jó hírem van!" És, hiszitek vagy nem, csípőre tette a kezét. Spontánul ha nem is. De hogy a drámai hatás igazi legyen, egyúttal…..
Az éveken át tartó tél nem csak a népszerű regény és televíziós fantasy sorozat, a Trónok harca főszereplőinek életét keseríti meg, 1500 évvel ezelőtt a Föld lakossága is megtapasztalhatta a "soha véget nem érő" telet. Immáron tudományos bizonyítékok is alátámasztják,…..
Subba Let's Kondensz! 2014.01.27 18:03:39
Azt gondolják, hogy nem tudják tulajdonképpen. Nem tűnő csíkok és hol van ennyi repülő Magyarországon. Kimtrél. Juhtúró és R Kelly. Az egész kurvára nagyon jó.  Pándi kolléga szösszenete a Chemtrail-ellenes tüntiről.  ..
gin74tonic 2014.01.27 18:20:23
@nyelvész kettő: milyen lovak voltak? Igas lo vagy hataslo? Mert az nem mindegy.

azert a legjobb inzert ever az a "Hatterhatalom - szakerto" :D:D:D:D

@CCat: a tobbi se piskota. Merem allitani, a magyar szavazok FELE nem tudja elmondani mit is jelent tulajdonkeppen hogy BAL vagy JOBB oldal.
gin74tonic 2014.01.27 22:02:43
@Frank Corti: Nekem az az egyik kedvencem Postától, hogy ez a Pintér, már nem az a Pintér, mert már az már három éve halott. :)

hat a munkajan az nem latszik meg.
@Anonym User: hogy a rakba' ne kene zebra. Csak mindig leesik.

@Fazekas Pista: alul van az a hosszu, azzal tudsz csinalni szunetet a szavak koze
Kiderult, nincsenek rendben a papirjai. So what? - ahogy a muvelt orosz kerdezne. Kezdodik - vagy pontosabban folytatodik - ami ment a Kadar es Rakosi rendszerben: az a lenyeg hogy az elvtars megbizhato legyen. Akkor ideologiailag kellett rendben lennie a kivalasztottnak, ma becsuletesnek kell…..
Filmek és downsizing, valamint némi korom a szívócsőből. És Picoscope! Az Égéstér 103. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne...
gin74tonic 2014.01.23 23:03:16
@WLaci: gondolom innen mar csak egy lepes lesz a Magyar Gardazas meg hogy VonaGabor buzi es eljen a mittudomenki. Az a resze engem nem erdekel.

Az alap az az hogy aki a 19.sz ban elvandorolt az nem lehet szlovak allampolgar, de erre mar kitertem. Ez teny, vagy ha mashogy tudod a tortenelmet azt kerlek ne oszd meg velem.
gin74tonic 2014.01.24 01:11:35
@GERI87: mi, most par kommentben meg fogtuk mi volt a baj a monarchiaval.

@Kron: "veletlenul" - inkabb azokat engedik el akik bemoszeroltak a tobbit. Miert nem haza mennek? ( valaszolok is gyorsan: mert ott a tobbi kinyirna oket mint arulokat )
gin74tonic 2014.01.24 16:06:48
@grease monkey:
Ezt irtad :
"Erdély sem létezik, mint állam."

:DD

Ki volt Bocskai, Bethlen ... A sor hosszu, most jottem ra hogy te sulyossan alulmuvelt vagy es pazarlom az idom rad.

Tanulj, radfer.
- Ez a rántott gomba világnapja. - Pontosan 100 éve tiltották be a mangalica-intimparókát az angol királyi udvarban. - 127 éve szabadalmaztatta Pjotr Guillame a lóvontatású írógépet. A nap bölcsessége: "Magis pecuniam, maiorem bitches" - L Centus, római költő ..
gin74tonic 2014.01.24 03:38:08
... Magis pecuniam, maiorem bitches" - L Centus, római költő

ezt akkor mondta amikor mar tripperes volt - csakhogy az illo tortenelmi kornyezet meglegyen.

Na de terjunk a targyra: a lovontatasu irogepeknek hosszu tortenete van, ugyhogy kezdjuk is el:
Az elso barlangrajzokon mar megjelent par irogep motivum, de irogepet effektive csak az elso avarkori asatasokkor talaltak. Erdemes itt megjegyezni, hogy a kozepkori elott fellelt irogepek mind hibatlanok voltak, mert - mivel senki nem tudott irni rajtuk - nem hasznaltak azokat. Kopasnyomok ugyan voltak rajtuk, de azok valoszinuleg attol szarmaznak hogy kozelharcban tamado fegyverkent hasznalhattak. Itt meg kell emliteni, magyar hadisikerek is fuzodnek irogephez. Allitolag Buvar Kund az ellenseg hadigalyain egy eloszerias Erika irogeppel utott lyukat, bemutatva ezzel paratlan sokoldalusagat, hogy irastudatlan letere igen jol tudta hasznalni az irogepet.
A kozepkor vege fele megjelentek a gozhajtasu, ar-apaly rendszerrel mukodo es termalviz-energia visszanyero rendszeru irogepek is, de igazabol hianyzott a lovontatasu. A mernokok es szakemberek szegyenlosen neztek cipoik orrat, senki nem mert belevagni a tervezesbe. Mikor fiatal orosz mernokok mar megalkottak az atom-meghajtasu es zsebpiszok kvantum energiaval hajtott irogepet is, Pjotr Guliamme felturte ingujjat es vallalta a feladatot, hogy o lesz az aki megtervezi a hianyzo lancszemet, az irogepek alfajat es omegajat, a "nagy" lovontatasut. Szerda volt, rogton kedd utan, egesz nap esett, Pjotr ekkor mereszen gondolt egyet es egy egesz uveg vodkat garatmandulara lekuldott - igy aznap mar nem tervezett semmit mert nagyon leittasodott, egy eros wall-to-wall hanyas utan nyugovora tert. A vilagot ketto nap mulva ajandekozta meg lovontatasu irogep szabadalmaval, mely azota is millioknak okozott boldog, onfeledt perceket.
korreláció Angol fasiszta pártok 2014.01.23 14:49:09
  Vona Gábor a hét végén Londonba utazna ...  ha beengedik. Lássuk a Guardian cikkét: Fascist Hungarian Gábor Vona: not the sort of immigrant we want in the UK The leader of the Jobbik party, the most powerful extreme-right organisation in Europe, says he's coming here to host…..
gin74tonic 2014.01.24 02:51:49
@==T==: mert a schengeni orszagoknak nem tagja GB - igy megvalogathatja kit enged be.

nezzunk szembe azzal hogy 2018, 2022ben biztossan a Jobbik lesz kormanyon: a fiatal szavazok kozott 37%-n (!!!) all.

Kerdes hogy jo lesz e az nekunk ha Vona lesz a miniszterelnok. MIndenesetre o meg nem volt, ez mellette szol.
gin74tonic 2014.01.24 03:12:40
@Könnyen elkaptuk, uram!: hogy hogy ki??? A Temzen feluszo ellenseges bekaemberek akik urgeborbe vart voroscsillagot tartanak a szajukban... ilyet kerdezni!! ( es felhaborodottan iszik egy sort, majd visszaul a laptop ele ) Vonat MINDENKI meg akarja tamadni mert.. ( es berugva elalszik )
so far so good... ...juteszembe.... 2014.01.23 22:04:05
ma pont ot eve hogy kijottem lakni amerikaba. Elotte voltam itt sokszor, de akkor lett az elhatarozas acelos es akkor lett minden korulmeny optimalis. Azota sem voltam otthon...
Jóój, a sok ismeretlen főszereplős Éjjel Nappal Budapest, Családi titkok meg Édes élet álreality már az apróhirdetésekben is visszaköszönnek, Vagy ez nem azért van?  Ez a legkeményebb, nem szar, nem? ..
gin74tonic 2014.01.23 20:46:42
so far so good... Riaszto failure 2014.01.23 18:56:46
Ma reggel a 45masodperces delaybol kicsuszva kapcsoltam ki az irodaban a riasztot, kb 2 perc mulva megjott egy rendor. Eloszor nem esett le miert jott, de aztan tisztaztuk a dolgot es elment. Na de ennyivel nem volt letudva, kb tiz perc mulva jott masik ket auto harom (!) rendorrel. Ismet…..
Nos, alakul a dolog. A ket huto bent van ( koszi Ian, innen is ) a vizrendszer alakul, meleg viz ugyan egyenlore nincs de fejben mar folyik a forro viz, uj gumik, LED lampak korben, a tetejet at kell fujni szigetelo spray-vel es mar csak a fuggonyok....    JO lesz…..
Oke, nem ertek a politikahoz, sosem voltam tagja egy partnak sem. Egyszer voltam szavazni 1994ben, mert eletkorom miatt akkor szavazhattam eloszor es ki akartam probalni milyen beleszolni a politikaba. Mentsegemre legyen szolva fiatal voltam es boho. ( ugy emlekszem a szocialistakra szavaztam, de…..