Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sankó panza

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvastam egy blogbejegyzést arról, milyen zseniális trükkökkel adja el nekünk a hülyeséget a Fidesz. Általában elég a hazafias érzést erősíteni a választókban, elidegeníteni magunkat a külföldi megszállóktól, és máris elhiszik nekünk, hogy Magyarország akár egy dekával…..
sankó panza 2015.01.14 13:51:03
@zizi77: Kedves Zizi! CBA-s sumákolásból annyi van, mint a szerb határnál menekült! Többek közt a lejárt szavis áru igenis kint van, el kell adni, mert ha nem a dolgozókkal fizettetik ki...miután a szerencsétlen dolgozó kifizeti a januárban központilag kiküldött romlott adventi sört , az egész megy a szemétbe, nem is viheti haza! jó példa, tesóméknak leküldött a központ valami gombás lófaszos felvágottat, amiből annyi került 10 dekába , mint egy kiló platina. persze a kisnyugdíjasok nem cuppantak rá, így ott illatozott vagy egy hónapig. mikor már tényleg felháborítóan nézett ki, leírták mint veszteséget, szétdobták a dolgozók közt, aztán az egész cuccot bedobatták a kukába....no, és a lényeg! tesómat kiküldték , hogy locsolja le hipóval , nehogy valamelyik dolgozó hazavigye(!) egyébként az összes cba-nál bevett szokás , hogy a nevetséges bérből nincs mit levonni, ezért a szabadságból vonnak le...persze ettől a barátságos mi kutyánk kölykétől szabadulni sem könnyű. tesóm mikor kilépett tőlük, rá két hétre kapott a központtól egy csinos kis levelet, hogy hát hiány, meg miegymás, fizessen be gyorsan 370.000 ft-ot...természetesen se leltár, se jegyzőkönyv...úgy voltak vele hogy baldauf laci porschéja sokat eszik oszt kell a lé üzemanyagra. szerencsére az ott dolgozók és a közvetlen főnöke (aki tényleg jó fej) mondták, hogy nehogy egy fillért is fizessen,mert ezt mindenkivel eljátsszák, vagy bejön vagy nem alapon...szóval cba-ba dolgozókat tényleg sajnálom, mert úgy bánnak velük mint a kutyával, a belüket kihajtják 70.000-ért, míg a vezetés dőzsöl a meglopott dolgozók és vásárlók pénzén...ja, mielőtt bárki azt gondolja, hogy majd jól rájuk hívja a fogyi védelmet vagy bárkit, számoljon azzal, hogy azt is az ott dolgozókkal fizettetik ki ill. vonják le a szabadságukból...
Sajnos mára a zeneipar futószallagon hozza a sok, szaros műanyag sztárt, akik nem tudnak énekelni, csak a seggüket rázzák - de producerre és Photoshop-művészekre telik nekik bőven. Nincs egy eredeti riffjük sem, csak lopnak, feldolgoznak, sample-eznek, tátognak. Szánalmas. Úgy…..
sörfigyelő Nemzeti Italboltok 2014.09.04 11:36:44
 Egy éve még teljesen agyrém gondolatnak látszódott, hogy a dohány után az alkoholkereskedelmet is monopolizálják. Miért? -Akkor harcolt a kormány a pálinka liberalizációért Brüsszelben. (Feltehetőleg ott meg fogják vétózni, de a választási kampányban már sikeresen…..
A történet röviden:Zsigó Róbert, Baja polgármestere (és a Fidesz szóvivője), szerette volna, ha az ő jelöltje nyer az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatói posztjára kiírt pályázaton. Csakhogy a jelölt nem tudta teljesíteni az elvárt…..
Bayer Zsolt cigányozós publicisztikájának hosszú utóélete van. Még január végén 24 civil szervezet arra szólított fel a Magyar Hírlapban hirdető vállalatokat, hogy vonják vissza azokat. Többek között az NFÜ hosszabb választ írt a Kreatívnak amelyben "külön vastagon kiemeli,…..
sankó panza 2013.03.02 10:12:04
Ma délelőtt éppen akkor jártam a Kossuth téren, amikor javában folyt a készülődés: rendőrök és más egyenruhások forró tea helyett gusztustalan meglepetésekkel várták az Éhségmenetet. Több képet is készítettem, ezeken látszik, hogy az egyenruhás rendőr laptoppal a kezében…..
A mai posztban egy újdonsült prepper osztja meg a gondolatait velünk. Mivel még nagyon az elején jár és sok mindennel csak elméletben foglalkozik, ezért arra gondoltam, hogy a blog veterán olvasóival közösen "zsürizhetnénk" az írót a poszt végén található útmutató alapján.…..
sankó panza 2013.02.11 13:30:41
nagyon tetszett a cikk.nagyanyámtól tanulva, nekem mindig van otthon a spájzban szalonna, hagyma, krumpli, tészta, 4 kanna víz, üveg pálinka (bár azt mindig megiszom így folyamatosan pótolnom kell)
-a kaja rész jól össze van szedve, de egy-két dologgal kiegészíteném, a fent említett szalonna, mint zsíradék nagyon fontos és hűvös helyen nagyon sokáig eláll, csoki szintén és magas a kalória tartalma, aszalt gyümölcs, lekvárok szintén, pálinka fertőtlenít, kisebb hasmenés ellen jó emellett, ahogy egy posztoló említette nagyon helyesen, néhány háziállat is kellene pl. csirke igénytelen, elkapirgál gyakorlatilag a szemétből is elél, kis helyen is elvan. biztosítja a friss húst és a tojást. nyúl, kis helyen tartható, kevés élelemmel is beéri, szapora, a bundája felhasználható...a vízre később térek rá.
közösség. szerintem 5-6 főnél nem érdemes nagyobb csoportot alkotni, klikkesedés és ellentétek miatt. valamint szerintem igenis nagyon fontos a mobilitás, ha kell ennyi ember akár 10 perc alatt is "összekapja" magát,+befér egy autóba. mindenképp olyan társaságot érdemes választani, akiket jól ismersz és megbízol bennük. pl a szomszédomat biztos vinném, mert olyan, mint mekgájver:) mondjuk egy doki is elkelne a csapatban, de szerintem nagyon ilyen helyzetben nem lehet válogatni.
a hely ahol meghúznám magam , valószínű nem egy panelház lenne...ha nagy lenne a gebasz és az emberek öldösnék egymást inkább valami erdei helyet keresnék pl. hegységeink közül olyan helyet, ami nem túl ismert, könnyen figyelemmel tartható a környéke van a közelében forrás...az erdőből van tűzifa, lehet csapdákat, hurkokat kirakni így élelmet szerezni, könnyű rejtőzni, menekülni (egy panelban ha beszorítanak, csak felfelé tudsz menni...egy darabig) a forrás vize mindig friss, de 2-3 napra valót tárolnék is folyamatosan, ha véletlen hirtelen el kell hagyni a területet. a csoporttal megbeszélnék 2-3 menekülő útvonalat és egy másik helyen találkozási pontot jelölnék meg , ahol beásva lenne egy kis túlélő csomag, kajával,elsősegély cuccokkal, takaróval. önvédelemre bárhol vásárolható gázpisztoly és közelharcban jelentősen növeli az esélyeid, kés feltétlen valamint egy fejsze (fát és támadót aprítani:) nagyon szükséges és nem olvastam, hogy néhány kéziszerszám is legyen a csomagodban vagy a táborhelyen pl. fent említett fejsze, fűrész, kézifúró, csavarhúzó
egyéb kapcsolódó cuccok: szögek, csavarok, drót, ragasztó, szigszalag, kötél, madzag, szemetes zsák, visszazárható zacsik, egyszerű edények, bogrács, ponyva. Nagyon fontos, hogy legyen egy jó hálózsákunk, lehetőleg mínuszos, ha szabad égen kell éjszakáznunk, hátizsák amiben a cuccainkat tároljuk ill. visszük.
autók közül valami egyszerű szerkezetű régi dízelt választanék (kevés fogyasztás, igénytelen) vagy dobozos uazt, ami ugyan sokat eszik de elmegy mindenhol és jól pakolható (ezt esetleg a táborhely közelében álcázva tartanám)
gondolj bele egy modern autóban a szgép mondjuk letilt valamit oszt ott állsz, mint az a bizonyos a lagziban (régi dízel elmegy sütőolajjal is, és könnyű bütykölni)
a kommunikációnál a walkie-talkie elegendő ha pl. a csoport nem együtt mozog. a többieket nem biztos hogy szórólappal szeretném értesíteni, hogy "hahó csávokáim van egy rakás szalonnám meg páleszom" az óvatosság szerintem a legfontosabb ilyen helyzetekben.
energia, a napkollektor jó ötlet, de én a mobil változatát választanám, ha kataklizma nyugis és nem őrjöngenek az emberek, akkor lehet akár sörkollektort is készíteni kikukázott dobozokból vagy házi szélerőművet.
ha gyerek/ek is vannak nekik képregényt, társasjátékot, játékkártyát, tetrist vagy mobilt adnék játszani és persze vinnék könyveket is (ezt magamnak is)
a fentieket leírva inkább a mobil túlélést jelentenék, ha a helyzet normálisabb és állandó lakhelyen lehet élni, akkor több minden beleférne a "csomagba"
Bárhova nézek, ott vannak. Rengetegen - de csak első látszatra. Valójában csupán borzasztóan hangosak és aktívak. Nem csodálom: hatalmas, felgyülemlett, tehetetlen dühüket máshol már nem nagyon tudják levezetni, és Opera előtti  csoportos bóvli-skandálás se lehet minden…..
Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad…..
A "Rock of Ages" a 2006-ban bemutatott, Chris D'Arienzo azonos című broadway musical-je alapján készült, és hihetetlen, de én nagyon vártam már ezt a filmet. A musical abszolút nem az én műfajom, a "Grease"-n kívűl még nem is láttam egyet sem, amire azt mondtam volna, hogy ez igen!…..
A HVG nem kér bocsánatot Semjén Zsolttól. Szent Habakuk, mondd édes próféta mi lesz most a látomással? Mert a borzalmas hiszti közben azt az egyet nem cáfolta senki, hogy Semjén apostol a 40%-ot csak másolta innen onnan. Helyette elővették a leghülyébbeknek szóló…..
sankó panza 2012.11.22 14:19:30
A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosításért felelős bizottsága FPH061 /6462 – 2/2012 számú határozatával (PDF) megtiltotta, hogy november 11-én este a Flórián téri aluljáróban karitatív rendezvény keretében hajléktalanok számára magánszemélyek ételt és ruhát…..
A legutóbbi pofavizit átfogóbb volt, ezért (és nem csak ezért, idő, miegymás) most csak egy kurta ambuláns diagnózis erejéig zavarom önöket. Van a nem kifejezetten kormánypárti médiának egy olyan vicces szokása, hogy odadug az arcok elé egy mikrofont, és többnyire valamiféle…..
Tisztelt Terror blog! Lányom esetét szeretném leírni, válaszokat kapni erre a fura esetre. Öt hónapja dolgozik egy munkahelyen, ahol nincs kézmosási lehetőség sem, sem WC. amikor odament dolgozni, a főnök mondta ő gyakran bejár majd, olyankor eltud menni a dolgait elintézni a…..
sankó panza 2012.03.21 09:48:25
A fent leírtak teljesen életszerűek. Hasonló üzletben én is dolgoztam, mert nem volt más és a sárga csekkek meg ugyanúgy jöttek. Rácsot lehúzni nem lehetet, különben ordas nagy leb*szás járt érte! Egyszer rajtakapott a főnök, szintén az volt megoldás szerinte hogy meg kellett volna várnom. Mondjuk nem tudom mit szólt volna ha látja hogy az eladótérben épp egy JANA-s flakonba csorgatok...A szankciókról meg annyit, hogy az egyik szerencsétlen miután eljöttem rendszeresen 9-re vagy előtte 1-2 percre ért be (nyitás 9)+ volt hogy elment pössenteni...le is bukott úgy ahogy kell...persze ezután a kajajegyét csak köv. hónapban kapta meg+ a szabadságait nem tudta kivenni mikor ő akarta. A nyári szabi áttolódott mondjuk novemberre, rendszeres leb*szások, folyamatos ellenőrzés. Ha pl. a főnök nyáron elment nyaralni egy spanját beküldte , hogy minden nap nézelődjön, szimatoljon a boltban. Persze tudtam én hogy kicsoda, mert egy sima vásárló nem húzgálja az ujját a polcon , hogy poros-e. A központba nem tudom miért , de valahogy sose tűnt fel, hogy 2 havonta új dolgozók vannak, mert a régiek nem bírták...(mondjuk az erős 64000 Ft-os fizetések is betettek) meg az sem , hogy a főnök munkaideje a 11-től d.u. 3-ig terjedt...szerencsére leléptem még időben...persze mikor arra járok szánom azokat a szerencsétleneket, akik napi szinten 11 órában ácsorognak (eleinte nem is lehetett leülni, mert ha megláttak véged volt) lopva esznek falatokat, se pisi-,cigiszünet. Már vasárnapra pótlék sincs meg kajajegy sem...szóval kerüljétek nagy ívben az ilyen munkahelyeket!!!
Kezd mindennapjaink normális üzemmenetének részévé válni, hogy halálra kínzott, fára felakasztott kutyák, macskák és mellettük pózoló szarháziak fotóit nézegetjük - lassan, ha akarjuk, ha nem. Facebookon, e-mailen, bulvárlapokban és ki tudja még hány helyről ömlik felénk…..
Nagyszabású katasztrófavédelmi riasztási gyakorlat zajlik a mai napon, amely során huszonötezer embert mozgósít a katasztrófavédelem. 2500 sziréna fog megszólalni szerte az országban, tizenhat tévé és rádió közöl majd közérdekű közleményeket... olvasható a mai hírek…..
sankó panza 2011.11.21 14:49:07
különböző katasztrófák esetén alapvetően más csomaggal kezdenék neki a túléléshez. Természeti katasztrófa, lakástűz esetén az ember bízhat a különböző szervezetek, társaságok, civil szervezetek (önkormányzat, vöröskereszt, állam, biztosítók) segítségében. Ilyen helyzetben inkább a személyes holmikat menteném, de egy kisebb túlélőfelszerelés lenne azért nálam, ha véletlen fűtetlen helységben kell aludnom vagy nem megoldott a tisztálkodás: iratok, telefon, pénz, ékszer, néhány ruha, meleg kabát, hálózsák, tisztasági csomag, bicska, kötszer, gyógyszerek és egy üveg vodka a hideg ellen:)...Más a helyzet háború, ufó, világvége, stb... esetén, ilyenkor átértékelődik néhány dolog...egy tekercs spárga vagy drót életet menthet, míg a laptopommal nem sok mindent tudnék kezdeni...max. megvesztegetésként az ellennek felajánlani (az ufók mondjuk lehet csak hülyén forgatnák , hogy mi az) tehát: -35-ös hálózsákom, túrasátor, mini gázfőző, bicska, fűrész, spárga, 10m drót, szigetelő szalag,egy marék szög, napelemes fejlámpa, kötszer, gyógyszer, víztisztító tabletta,egy csomag teamécses, bakancs,kamásli, esőkabát, meleg ruha, szappan, takaró fólia,termosz, alu evőszett, zacskós leves, szalonna,kétszersült, csoki, cukor, pálinka vagy vodka (kisebb fertőzésekre), telefon napelemes töltővel (a térkép rész miatt),meg amennyi víz elfér a hátizsákra akasztva...
sankó panza 2011.11.21 16:21:45
@Taragia Mark: Köszönöm, megnyugtató, hogy elmarad a világvége...bár volt már hogy január elsején úgy éreztem, pont most van:) egyébként a felsoroltak nem nyomnak olyan nagy súlyt. Egy 65 literes túrazsákba befér minden, tudom mert így szoktam túrázni...csak még fel van fogatva egy önfelfújó matrac is...Mondjuk megvallom férfiasan, szöget és fűrészt nem szoktam magammal vinni , de a többit igen.
Csaba a külföldi vonatos élményeiről ír a mai levélben. Azt már gondolom minden blog olvasó ismeri, mi a helyzet a német vonatokkal és vasúttal, de hogy a hozzáállás Szlovákiában és Csehországban is jobb legyen, azt szomorú olvasni. Vagy nem ez a szomorú, inkább az, hogy itthon…..
sankó panza 2011.08.10 10:45:57
A minap kitaláltuk egy barátommal , hogy az augusztusi szabadnapjainkat egy kis határ menti túrázással fogjuk eltölteni. Gondoltuk remek túra ha Salgótarjánból elmegyünk Somoskőújfalun keresztül Fülekre és gyalog visszaszivárgunk kis hazánkba. Be is írom az Elvirába , hogy Salgótarján-Filakovo...kis is dob néhány utat Miskolc meg Pest felé 11-12 órás menetidővel...Gondoltam valamit rosszul csinálhatok, mert emlékeim szerint a kishatáron van vonatforgalom (utólag kiderült, csak volt) Sebaj, felhívom a Tarjáni vasútállomást (megyeszékhely) és megkérdezem...Az online tudakozóban nem szerepelt, megnéztem a város honlapján semmi, hívom a MÁV Direktet "Minden munkatársunk foglalt"...Kínomban felhívtam a Salgótarjáni Tourinformot, hátha tudnak valamit...(ekkor már vagy egy órája böngésztem a netet) Egy segítőkész munkatárs azt mondta , hogy azonnal utánanéz egy pár perc múlva hívjam vissza... Így is történt, a válasz viszont olyan megdöbbentő volt, hogy percekig csak makogtam a telefonba , mint egy elmeroggyant..."A vasútállomásnak nincs telefonja, érdeklődni csak személyesen lehet!valamint ő úgy emlékszik májusban megszűnt az a vonat"...AZt a q***-va...nem hiszem el! Nesze neked Abszurdisztán!!! Megyeszékhely!!! Nincs egy elérhető készülék! A Euronicsban van 1990-ért, de MÁV-nak nem telik rá??? Mi van ha egy csapat kiránduló gyerek vonata késik és a szülő aggódik, és netán nem helyben lakik? Így , hogy várják majd a külföldi turistákat is? Dél-Szudánban lehet jobb a helyzet...el is kéne küldeni a MÁV vezetőket oda tanulmányútra...vonattal...
Nézegetem ennek a Balázs Józsefnek a parlamenti adatlapját. Önálló indítványok száma: 0. Felszólalások száma: 3. Kemény ... Végzettség: jogi szakokleveles közgazda, ELTE, Jogi Továbbképző Intézet. Nyelvvizsgák száma: 0. Nagyréde polgármestere, Gyöngyös…..
Sziasztok!  Szeretném ha közzétennétek az én történetemet. Talán teljesen átlagos, és nem szokatlan sztori, de kíváncsi lennék mások véleményére. Tavaly érettségi után összeköltöztünk a párommal, jelenleg hárman élünk együtt, és hárman vagyunk munkanélküliek:…..
sankó panza 2011.02.17 13:06:03
Na, harmadjára futok neki...szóval nemrég elhatároztam, hogy a büdös életbe többet nem írok ilyen levelekre kommentet...mindezt azért mert néhány "nagy tudású" okostojásnak fogalma sincs milyen lehet hasonló cipőben járni...cinikusan írogatják , hogy mit kéne csinálni, meg hogy megérdemli, miért nem csinált mást, stb...az ilyen embereket leküldeném egy 'csak oda'buszjeggyel mondjuk Tiszabőre, aztán na komám keress munkát, élj meg! Sírva kapaszkodna vissza a következő járatra...Ha az embernek nincs komoly megtakarítása vagy aki segítse, netán vidéki is annak kutya kemény a fővárosban vagy más nagyvárosban munkához jutnia.Csak néhány kiadás: 1 hónap albérlet+1-2hónap kaució,rezsi(közüzemi díjak,ennivaló, minimális egyéb kiadások-gondoljatok bele a nőknek csak a tampon komoly kiadás havonta-,helyi utazás, stb...) ez csak kezdésnek min. 150-200e ft...a hőbörgőknek ha kell tételesen is ki tudom fejteni...és akkor még nem is biztos hogy azonnal találsz munkát. A fizetést a hó végén kapod (ha kapod) tehát addig csak a "hozottból" tudsz gazdálkodni...én sajnálom, hogy manapság ilyen nehéz helyzetbe került az átlagember...én szurkolok nektek. (ja, kis adalék, azoknak akik azt hiszik milyen könnyű elhelyezkedni: 45 éves volt kolléga jelentkezett adminisztrátori állásra egy meg nem nevezett vidéki megyeszékhelyen..több mint 300 jelentkező, ebből cirka 100-an tölthettek tesztet és egyet vettek fel, ugyanitt boltos állás 2 nap alatt 120 jelentkezés...szóval sokan dolgoznának de nincs mit)
sankó panza 2011.02.17 13:36:09
@mojoking77: az első pár sort nyugodtan átfuthatod még1x...