Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silverf@x

0 bejegyzést írt és 366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány poszttal korábban elegem volt a rendőrség embereket feleslegesen megalázó gyakorlatából. Akkor egyes kommentelőktől kaptam rendesen, nem sikerült megértetnem velük, hogy a rendőrnek nem dolga ítélkezni, és előre hozott büntetést alkalmazni. A mostani hírrel kapcsolatban…..
A deviza jelzáloghitelek tragikus hatásai mellett foglalkozni kellene magának az ingatlan, mint befektetési instrumentum helyes megközelítésével. Életcél a lakástulajdon vagy a rossz beidegződések és a helytelen kockázatértékelések foglyai vagyunk? Tegnap egy kedves családtagom…..
Silverf@x 2014.08.13 18:09:15
Időről időre visszatérő témaként igen sok oldalát járjuk körbe az ingatlan vétel vagy bérlés kérdésének. Ha megmaradunk a "mint befektetési instrumentum" definíciónál, akkor ez egy tök jó poszt. De ha odakerül mellé a "rossz beidegződések és a helytelen kockázatértékelések foglyai" kifejezés, akkor sokadjára sem állom meg kiegészíteni néhány szemponttal, amit véleményem szerint nem hagyhatunk figyelmen kívül.
1. A hazai bérleti díjak és hitel törlesztőrészletek mértékéből kiindulva (nagyságrendileg megegyezik) inkább az a kérdés, hogy a havi lakhatásra szánt pénzt mire költjük: bérleti díjra vagy hitelre. Ez utóbbi esetben az idő előrehaladtával egyre több lesz az enyém, a végén még marad is valami. Vagyis 20 év múlva már nem kell fizetnem a lakhatásért, a magyar nyugdíjból valószínűleg elég nehéz lenne kigazdálkodni.
2. A hazai lakásbérleti piac jellemzői nem összehasonlíthatóak a nyugati országokéval. Míg kint vannak erre (ésszerű) szabályok, üzletként, sőt, hagyományként működik a dolog; addig itthon jellemzően kétféle bérlői hozzáállással találkozni: tisztán üzleti (=igénytelen bérlemény) vagy kis mellékes (=állandó ellenőrzés és belepofázás). Ritka esetben van lehetőség saját kezű renoválásra, otthonossá tételre. Hosszú távon az embernek igénye, hogy otthon komfortosan érezze magát - legyen az bérlemény vagy saját ingatlan.
3. A családoknak nagyon kis része engedheti meg magának, hogy a "szabad vagyonának döntő részét" ne ingatlanba, hanem saját vállalkozásba, tanulásba stb.-be fektesse. Leginkább azért, mert nincs ilyenjük. A vagyon hitel igénybevételével évek alatt gyülemlik fel, lakni pedig addig is kell valahol. Tehát felvehet hitelt vállalkozáshoz, hátha bejön, de közben a bérleti díjat is ki kell fizetni. Ahhoz pedig már egy nagyon jól menő vállalkozás kell.
A választás előtti gatyarepesztő átadási hajrá egyik kimagasló eredménye volt, hogy nem csak a négyes metrót kapták az arcukba a fővárosiak, hanem a Bubi névre keresztelt bringarendszert is. Őszintén szólva alig vártuk, hogy kipróbáljuk az egyik közösségi drótszamarat, de…..
Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért annyi adóellenőrt alkalmaz a NAV, amennyit jelenleg, illetve hogy miért éppen annyi adóellenőrzést végeznek, amennyit. A válasz, bármit is kapnánk az illetékesektől, valószínűleg nem lesz tudományosan megalapozva, és az igazság…..
Izgalmas pizzavacsorába csöppent a minap a Pénzcentrum.hu olvasója: se számla, se sörök, se elfogadható vendéglátós hozzáállás. A végén persze valaki fizetni fog. "Gondolom, sokakkal előfordult már az eset, hogy egy nagyobb baráti társasággal közösen eltöltött vacsora…..
Kimondottan érdekes és sokak számára tanulságos történetet küldött a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe egy hűséges olvasónk. A fiatalember egy önkormányzati lakást vásárolt, amit a rövid határidő miatt készpénzben kellett kifizetnie, ezért csak utólag tudott rá hitelt…..
Az én történetem se mindennapi. Miután lediplomáztam, azt hittem kapkodni fognak utánam, legrosszabb esetben is lesz egy állás Magyarországon, amit csak nekem tartogatnak. Idővel rájöttem, hogy mindez csak naív álmodozás volt. Másfél évig nem tudtam a szakmámban elhelyezkedni,…..
Silverf@x 2010.12.30 23:07:57
@Reggie: Egyetértek. Csak szociális érzékenységem révén arra szerettem volna rávilágítani, hogy végülis ha senki nem mondja el szerencsétlennek, nem sok fog magától elgondolkodni rajta. Nem tudom ismered-e az Idiokrácia c. filmet. Én csak a történetét, de szerintem ez a jövő :D Szerintem ilyen irányba mennek el a dolgok, ha az embereket laissez faire módra hagyjuk élni. Én nem akarom azt megvárni, nem tudnék biorobotokat tartani :(
Nem történt meg a csoda, igaz azt én személy szerint nem is vártam.Néhány hónapja született meg a bankadó és nagyon úgy néz ki, hogy szeretett bankjaink nem is hagjyák ezt annyiban. Elkezdték ugyanis az ügyfelekre hárítani a költségeket:A Bankometer.hu 24 magyarországi bank…..
Budapesten olyan rétegek élnek a város közepén, akik máshol Európában leginkább a külső kerületekben. És miközben a városvezetés milliárdokért sem tudta kitalálni Budapestet, vállalkozóknak és fiataloknak ez sikerült: a romkocsmákkal. (Fotó: szimpla.hu) Nemrég…..
Péter megtanulta, hogya Raiffeisennél annyira felkészült a telefonos ügyfélszolgálat, hogy személyesen nem is tudnak segíteni, ha számlát akar lemondani az ember. Csak miután felhívta, derült ki, hogy az előtte ülő pénztároskisasszony hogyan akarta lehúzni: Van egy…..
Nehéz ügy, amikor a Naiv Ügyfél úgy érzi, hogy a pincérek kinézik egy étteremből és megjegyzéseket tesznek rá, majd erről levelet ír a Homárnak. Nem voltunk ott ugye, nagyon konkrét vádak nem hangoznak el, az egész ügy hiperszubjektív és ellenőrizhetetlen. Sziszi például…..
Na jó, valójában Gábor csak tanítóként nevezi az önkéntes rendőröket a levelében, de esetünkben egy hölgyről van szó vagy legalábbis valami olyasmiről, ezért lett a címben tanítónéni. Különben meg önkéntes rendőrnő is lehetett volna akár.Először a korábbi szemetelős…..
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
Meg kell, hogy állapítsam, mindig van lejjebb. Persze a történetben szereplőhöz hasonló nyuggerek is megérik a pénzüket, Von Schwarz érthető módon ezesetben nem a piroson átsétálás miatt akadt ki és írt levelet. Múlt szombat 13:00 körül nyugodtan sétálgatok a Teréz krt-on,…..
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
Silverf@x 2010.07.29 21:30:35
Silverf@x 2010.07.29 21:42:49
@Szandi0624: Valóban szívás ez a helyzet, de gondolkodj előre. Most a nem túl előnyös CHF/HUF árfolyam miatt olyan nagy a tartozásod az ingatlanon, de ha most átvészeled ezt az időszakot, az árfolyam ingadozik, visszamegy majd oda is, ahol felvetted a hitelt és akkor a tartozás is kevesebb lesz. Ekkor gondolkodhatsz rajta, hogy eladod a lakást és kiszállsz belőle, vagy átváltod forintra stb. Pont az árfolyam miatt nem bebetonozott összeg a tartozásod. A törlesztő most megterhelő, de előtte milyen könnyebbség volt a forinthoz képest.
IDDQD A csodálatos csipofon 2010.07.27 15:31:00
Linus Åkesson egy zseni. Meg egy svéd mérnök, aki egy öreg elektromos orgonát átalakított úgy, hogy le lehessen vele játszani klasszikus 8-bites játékok zenéjét az Auf Wiedersehen Montytól a Tetrisen át a Commandóig. A csipofon nevű szerkezet félelmetes bemutatója a lenti…..
Silverf@x 2010.07.27 21:26:47
Silverf@x 2010.07.27 21:34:10
Noémi sztoriját olvasva kárörvendően dörzsöljük a kezünket, mert a belvárosi Stand bisztró, ami egyébként kiváló ebédmenüt adott, azért ment tönkre nemrég egy év után, mert rohadt lassan hozták ki az amúgy a gyorsaság miatt létező déli menüt. Most itt az újabb lajhár,…..
Silverf@x 2010.07.27 18:44:56
Zsófi otthagyta a CIB-et, mert a még az IEB-nél szerzett Visa Electron kártyája egyszercsak nem működött tovább online:Update 07.13: Kedves Homar, most hivott a bank es bocsanatot kert es visszaallitotta az internetes hasznalatot. Nagyon vicces ez a bank... koszonom homar a segitseget!…..
A hegyekben álló akciós szlovák tej naiv ügyfelünkre is csábítólag hatott, be is pakolt a kosarába laza 18 dobozzal. Az otthoni kóstolásnál viszont kiderült: az összes rohadt, ihatatlan, romlott, borzalmas. A blokk sajnos már nem volt meg, de gondolta legalább az ügyfélszolgálat…..