Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BGy

185 bejegyzést írt és 3368 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A verseny hivatalos neve "12. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton" és ez az a verseny ahol két nap alatt nagyon sokféle távot futhatsz, de maratont egyben, a verseny neve ellenére, nem.  Nekem visszatérő kedvencem ezek közül a vasárnapi félmaratoni táv, mert ez egy…..
BGy 2015.11.26 14:54:48
@rrroka: UTH féltávját akarom megcsinálni. Idén májusban kicsúsztam a szintidőből. Rajtam kívül még az indulók kb. 35-40%-a, úgyhogy nem csak én voltam szar. Jövőre egy órával emelik a szintidőt. Az utolsó EP-n 20 perccel voltam a szintidőn belül. Aztán hamar elolvadt, mert jött egy genyó emelkedő. Utána már csak sétáltam. Jövőre rész szintidők is lesznek, úgyhogy kiszedik az embert a verseny közben is. A Mátrabércnél is ezt utálom. Az első EP-n 10 perccel voltam belül, már szedték szét a sátrat, aztán ezt 45 perc előnyre dolgoztam fel. Ezért nem tetszik az ötlet, hogy rész szintidők lesznek. Nem adják meg az esélyt a feltámadásra. A nevezési díj is elborzaszt, de mivel máson nem indulok, ezért kifizetem.
Almamag Lőttek a ciginek 2015.11.04 11:19:57
13 éves lehettem, amikor Zech Gabi barátom átjött hozzánk a Petőfi térre (nem lakott messze, a nagyanyám háza mögötti játszótér túloldalán) és azt mondta, menjünk le az állomás melletti felüljáró környékére, a rétre, ami kurvára nem rét volt, hanem egy építési…..
A Terhes Nő egy idő után beáll egy napi rutinra, amihez a Terhes Nő férje/pasija/nője meg alkalmazkodik, mert 1) nem geci 2) jobb a békesség. Ha a nem terhes fél rigolyás, és megvannak a bevett szokásai, amiken nem szívesen változtat, akkor készüljön fel arra, hogy fog változtatni…..
A gerincem vizsgálata során bekerültem a mókuskerékbe és természetesen más betegséget is találtak, amibe kis híján beledöglöttem. Erről itt olvashattok. Ahogy már írtam az utolsó hatos című posztomban az orvostudomány a kezdődő gerincsérvvel (előboltosulás) nem tud sok…..
BGy 2015.09.08 15:01:03
Futok. UB félig 2015.06.03 21:33:42
A 2011-es UB az eddigi legjobb csapatélményem volt, a 2012-es az eddigi legrosszabb. Két évvel ezelőtt segítőként voltam kinn a Suhanj!-ponton, tavaly totál kimaradt az UB. Idén eredetileg úgy volt, hogy kihagyom, aztán április elején úgy láttam, hogy már vagyok olyan állapotban,…..
A nyaralós időszakban kicsit el szoktam hanyagolni a rendszeres és tervszerű futást, így kapóra jött, hogy a vonyarcvashegyi üdülőnktől alig fél órárnyira, Köveskálon rendezett a Futapest Klub (óvatosan kattintani, elég régimódi kinézetű az oldal! :) ) rögtön a nyaralásunk első napján egy jó kis…..
Hatfős csapatunkból öten az Outlast Ferencziek HQ-n gyülekeztünk, Áron egy óvatlan pillanatban eljátszotta tangóharmonikán a Hava Nagila egy részletét, ezzel végzetes dallamtapadást okozva nálam, aminek később lesz még jelentősége. Mintegy másfél óra alatt bepattantunk a…..
Két éve a Futóblog segítségével összehoztuk az Ultrabalatont és a Balaton egyik jelentős borászatát, a Varga Pincészetet egymással. Úgy tűnt, hogy egy rövid terméktámogatás lesz a dologból. Ehhez képest előrébb lépett a dolog, idén egyenesen Varga Pincészet frissítőpont…..
Akik régebb óta ismernek, vagy követik futós írásaimat, azok már tudhatják, gyomorban nem vagyok túl erős. Úgy is mondhatnám, hogy nem kis problémát okoz az energiabevitel futás közben, mert ami bemegy, az rövid idő elteltével távozik is. Mondjuk legalább a hagyományos úton,…..
Handrás (aki nem ismerné: közismert Apple blogger / kereskedő) 41 évesen kezdett el futni. Mondjuk már nagyon régóta fontolgatta a dolgot, én emlékszem, hogy a Futóblog 2008-as indulásakor, még 34 éves korában, nem tudtam rábeszélni a dologra. Akkor én szenvedtem a futópályán,…..
Elrajtoltunk, mondtam Lemúr Mikinek, hogy én nem szarozok, megyek a 3:30-as iramfutó előtt, aztán majd csak lesz valami, így már az első pár száz méteren különválltunk. Szerintem megkönnyebült, hogy nem kell beszélgetnünk :) . Megint nem akartam a tempóra figyelni, csak arra, hogy…..
Szia Katóka! Régen beszéltünk, még régebben találkoztunk utoljára. Az egy szomorú esemény volt, remélem nem a következő hasonlón futunk össze legközelebb. Szép kis család a miénk… Mikor utoljára találkoztunk, szerintem még álmodban sem gondoltad volna, hogy valaha órákon…..
BGy 2015.04.29 23:30:41
A szigetszentmiklósi futóklub vezetője, a BSI futónagykövete 2005-ben, amikor az első maratonijára készült saját magát figyelte mozgás közben. Igyekezett egyre tökéletesebben futni, és a mozgás tanulmányozása közben több stílust állatokról nevezett el. Férfiasan bevallom,…..
Futóblog A kedvenc "köröm" 2015.04.20 21:36:35
Kicsit késve, és Timi beszámolója után semmiféle dobogó közeli állapotról szót sem ejtve, jöjjön az én BSZM-em: Akik naprakészen nyomon követik futótevékenységemet (vö: Facebook), azok most jogosan nyerítenek fel a cím hallatán, pedig csak a leírása után tudatosult bennem,…..
Talán mindenkinek az életében vannak olyan események, amik kicsit kiemelkednek a többi rendezvény közül. Nekem ilyen a Mátrabérc. Még ma is a szemem előtt él az a pillanat, amikor elindultam életem első teljesítménytúráján, a Mátrabércen: gurulós kofferral szálltam le a…..
BGy 2015.04.20 16:59:17
@rrroka: köszi a lehetőséget, de már "leszerződtem" az egyesületünkhöz, mint hivatalos krónikás. Meg is írtam:
nyifuse.hu/beszamolok/27-matraberc-2015
BGy 2015.04.20 17:57:56
@rrroka: az egyesületünk faszbúk oldala, ott mindig, mindent lehet rólam tudni, fókuszban vagyok. :)))
www.facebook.com/nyifuse
Ha valaki egy kellemes családi programot keres magának két hét múlva vasárnap, akkor menjen el Szentendrére a skanzenbe (azaz hivatalos nevén a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum). Egy szintidő mentes, 5 km-es futás várható, ami 11 órakor indul. A részvétel ingyenes és…..
Amikor megláttam a bemutató videóban, hogy útvonal végig egy pár méter széles gerincen halad Dömös, Szentfa-kápolnától Vadálló-köveken át, és hogy a végén milyen panoráma lesz Prédkilálószéken, azonnal jelentkeztem a Salomon Vertical 500-ra. Szerencsés voltam és…..
BGy 2015.04.08 17:38:44
@rrroka: ha jól tudom, az UTH ezt kikerüli, de van helyette másik csemege. Azt már látom, nagyhalál lesz a vége. UB páros előtt egy héttel. Jövő héten a Mátrabérc Trailen fogok meghalni. Ja, szombaton terepen nyomtam egy 1:45.40-es félmaratont. Edzetlenül, dagadtan. Ez egy kis reményt ad.
Kilométerkövek Még cirka 12 hét 2015.03.30 11:10:13
A második terhességem rohamtempóban ért az utolsó harmadához. Izabellel a pocakomban még bőven volt időm mindenféle kirohanásokra, hogy pl. mennyire hiányzik a futás, egy totyogóval az életemben egyszerűen időm sincs keseregni. A pocakom is valahogy nagyobbnak tűnik, mint volt anno…..
Futóblog UTH 50 pályabejárás 2015.03.24 22:17:46
Egy hirtelen ötlettől vezérelve arra gondoltam, milyen klassz dolog lenne elmenni bejárni az UTH 50-es pályáját, mielőtt elmegyek rá fotózni. Korábban más pályavezetésű pályákon már jártam, így gondoltam remek összehasonlítási alkalom lesz ez egy napos szombat…..