Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kobres

12 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                                                     „Az anyai szeretet feltétlen…                                                                      nem kell megszerezni, nem kell kiérdemelni.                                                                     Ha van, az maga az…..
Ha jó társas kapcsolatokat alakítunk ki, a stressz is csökken az életünkbe. Ha fejlesztjük a szociális képességeinket, az hatással van a mentális egészségünkre. Egy jó barát segít megküzdeni a szorongásunkkal, rossz hangulatunkkal. Ez különösen igaz, ha szociális szorongásunk van. Szeretnénk…..
Expózió – kitenni magunkat a félelemteli helyzetnek Egy fontos lépés a szorongással való megküzdésben, hogy szembenézzünk a félelmeinkkel (félelmetes helyzetekkel, helyekkel, tárgyakkal). Ha elkerüljük a félelmetes dolgokat, az teljesen normális. De az elkerülés megakadályoz annak a megtanulásában,…..
Tanuljunk a szorongásról Fontos, hogy tudjuk, hogy mi történik, amikor kellemetlenül érezzük magunkat társas helyzetekben. Az összes aggódásunknak és testi érzéseinknek neve van: Szorongás. Tény 1: A szorongás normális és segít minket felkészülni a veszélyre (Amikor a szívünk gyorsabban ver,…..
Az életstílusunknak nagy hatása van arra, hogyan érezzük magunkat. Ha figyelünk magunkra, számos problémát tapasztalhatunk: alvási nehézséget, fáradtságot, motiválatlanságot, koncentrálási nehézséget, növekvő feszültséget és stresszt. Ezek a problémák sérülékennyé tesznek minket a szorongással…..
  1. lépés – Tudjunk meg többet a szorongásról Tény 1: A szorongás normális. Amikor jött a kardfogú tigris, akkor az ősember vagy harcolt, vagy menekült. Megemelkedik az adrenalin szint, ez okozza a szapora szívverést, a gyorsabb légzést, a feszes izmokat, az izzadást, így készülünk fel a harcra…..
Az ADHD az egyik leggyakoribb gyermekkori pszichiátriai betegség. Három csoportba sorolhatóak a tünetek.  A hiperaktivitás - túlmozgást jelent. (a továbbiakban az ADHD–t néhol csak hiperaktivitással helyettesítem) Amikor a hiperaktivitás a vezető tünet, azt hipermotilitásnak is nevezzük. Nem…..
Mi a depresszió? A depresszió átélése nehéz és fájdalmas. 10-ből egy ember megtapasztalja életében egyszer vagy többször. Néhány embernél csak egyszer fordul elő, és gyorsan túllép rajta külső segítség nélkül. Másoknál sokkal súlyosabb, többször is előjöhet, és hosszabb ideig tart. Ebben az esetben…..
Pánik Pánik roham alatt intenzív félelmet, rettegést élünk át. A roham hirtelen jön (5-10 perc alatt kialakul), alig van előjele. A roham alatt úgy érezzük, hogy valami szörnyű dolog történik. Szívrohamra gondolunk, fulladásra, megőrülésre, ájulásra, hányásra, bevizelésre… 10 emberből egy…..
Sok gyerek érkezik magas, toxikus stresszel az iskolába. Az idegsejtjeik, agyuk működése eltér az átlagostól, szabályozatlan, ami meghatározza a viselkedésüket, és nehezíti a tanulásukat. T. 8 éves, de a szókincse olyan, mint egy 18 éves utcagyereké. Dühös, agresszív, dacos. Mindezek mellett mélyen…..
Absztrakt   A nők és a férfiak számos területen eltérően gondolkodnak, többek közt különböznek verbális és téri képességeik tekintetében. A nők valamivel empatikusabbak, a férfiaknak némileg jobb a rendszerező képességük. Ennek hátterében számos biológiai és környezeti faktor megtalálható. Ezen…..
A pszichológia meghatározó alakja Sigmund Freud 1900-ban adta ki Álomfejtés című művét. Elmélete evolúciós alapokra épült előrevivő volt a saját korában, azonban mára elavulttá vált, hátráltatja a pszichológiát, mint tudományt. Freud úgy vont le következtetéseket a gyermekkori fejlődésről, hogy soha…..
Subba Happy meal 2014.08.01 18:00:00
Csak ha nagyon muszáj B) Peti, már megint! ..
Kobres 2014.08.02 13:03:22
Subba Subba reklám: Viszony.hu 2013.12.20 18:24:37
Fasza és köszönjük! ..
Na készítsétek a pélót, Tan Mom újra szabad, leteszi a régi pöcköt! Új köll neki, mégpedig a Tied! ..
Subba Sütiszörny él! 2013.08.28 13:23:02
Aztakurvaéletbemár. ..
Ilyen amikor Réka dilizik. Természetesen a kommentelők sokkal viccesebbek. Ipari szinten megy az oltás. Szakadok..
Nagyon köszi ezt a sejtelmesen semmitsokatmondó ajánlót Kari! Hallgassuk is meg izibe! Tűzforró lett a duett, de a kedvenc részem mégis csak az, amikor a legelején Oba Dopekid azzal az utánozhatatlan nigériai akcentusával kiejti Szácsodi Kári nevét. ..
Kobres 2013.06.20 13:12:05
Tegyük fel, hogy van nekem egy tévém. Mindegy, hogyan jutottam hozzá, van és kész. Én vagyok a góré, az én pénzemből vágnak a vágók, sajtóznak a sajtósok és főznek kávét a titkárnők. Én mondom meg, hogy ki mennyit keres, és ha valakinek nem tetszik a pofája, hát kirúgom,…..
Kobres 2013.06.08 14:30:17
@esefe: Az okot és az okozatot kevered. Attól figyelnek rájuk, hogy betiltották őket. Egy punk együttes elég szűk rétegnek játszik. Ez nem a Fásy-féle mulató.
ez KURVA jó! by Polgár Peti ..
Kobres 2013.06.05 20:48:59
@mr.guargumi: a töredékét keresheti a könyvön, de legalább megmutatta magát :)
..
Kobres 2013.04.17 18:34:31
@Goddamit: ennyiért? Döbbenet...