Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BlahBlah

0 bejegyzést írt és 393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység, és minden gyerek kap enni az iskolában, ami mondjuk nem feltétlenül van így, bár a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek…..
Én csak élni szeretnék! Lehetőleg a saját hazámban… Élni, és nem csak túlélni! Azt azonban nehezen tudom életnek hívni, ha napi 12-16 órányi munkával is csak annyit lehet elérni, hogy fedél van a fejed felett és esetleg étel az asztalon. Nem vitatom, hogy ezek az élet alapszükségletei közé…..
BlahBlah 2019.02.23 09:57:04
@felső határ nincs: így látom én is, de még sok ilyen van, régen 9-1 kihasználó-tisztességes volt, ma tippre 6-4 (kkv micro szintem) multi szinten 3-7
BlahBlah 2019.02.23 10:19:17
@deathproofgabor: igen, akinek nincs gyerek v nem minimálbéren dolgozik, az tartja el az országot, tudom, de inkább pozitívan nézd, üsd be egy 2008as bérkalkulátorba, így meglátod, hogy javuló tendencia van, de az ellenzék pont téged adóztatna meg jobban, mert te gazdag vagy fizess többet a minimálbér meg legyen újra adómentes
BlahBlah 2019.02.23 10:24:02
@deathproofgabor: jah persze, elviekben, a polotikus ember, nem mártír hogy saját maga alatt vágja a fát... Az hogy elvekben kinek mit kellene és gyakorlatilag mit csinál olxan távol van egymástól... Utópia... Mint az is, hogy ami a cégé az enyém is, az alkatrészek hazalopása, a céges nyomtatón/fénymásolót könyveket nyomtatnak...
A hivatali élet külső szemmel igazi idillnek tűnhet. Beérsz fél nyolcra az irodába, kényelmesen megkávézol, elolvasod a régiós napilapot (közben már csinálod a sajtófigyelést és neonlila szövegkiemelővel behúzod, hogy hol említették meg a górét), csekkolod az indexet, aztán már is ott az tízórai…..
BlahBlah 2018.11.14 11:34:15
@szuperpocok: nem rég óta lehet felnőtt, ha neked ez új, mindig is ilyen volt :)
Profigrammer's Pénz beszél… 2018.11.11 21:18:42
A fizetések kapcsán egy dologban mindenki egyetért. Az övé, kevés.   Az elmúlt hetekben egyre több - a magyar dolgozók keresetével foglalkozó elemzés, statisztika – jelent meg.  Mindemellett az év vége felé szokásos gazdasági jelentések is napvilágot láttak, melyek egy része aggodalomra adhat…..
A lehetséges új főváros létrehozható egy már létező nagyvárosból. Ebben az elképzelésben nálam kiemelt helyen szerepel Debrecen, mint a legnépesebb magyarországi város Budapest után. Hogyan lehetne Debrecen főváros? ..
Folytatódik spoileres kibeszélőnk az HBO Aranyélet című sorozatáról, a legújabb poszt témája a harmadik évad ötödik és hatodik része...
BlahBlah 2018.11.06 13:04:36
@szociál: majdnem, hogy szó szerint ezt akartam írni én is kommentben, de látom megelőztél, sajnos ebből látszik, hogy sok blogger újságíró csak az index cikkeiből, meg a néha elmegyek 1 kocsmába tudja, hogy mi zajlik az utcán, és a valósághoz nem sok köze van, pedig csak utazgatnia kellene az országban, és nem csak városokba, hanem falvakba, és nem újságíróként kamerával, hanem emberként, és beszélgetni, és hopp, máris látna egy másik lesújtó világot
"A lehető legnagyobb távolságot szeretném tartani azoktól, akik a sósavas bácsi tempójában támadnak bárkire, aki szerint nem luxus gondolkodni ezekben a vészterhes időkben sem. Ez a mindenhol árulót kereső magatartás engem azokra a facebook-aktivistákra emlékeztet, akiknek egy-két nemes ügy melletti…..
BlahBlah 2018.10.10 18:45:43
@blöff: nem, szerintem meg pont nem ez a helyzet, ugyan oda tart mindenki, és senki nem megy szemben, csak más útvonalon, egymást lökdösve, és közben szidva, mint egy dugóban ülve a másik k.va annyát, hogy ő tolta be az autót a lyukba... ugyan azt csinálja mind, de ha ő csinálja akkor az jó, ha a másik akkor az ő büdös...
Tisztelt Elnök-vezérigazgató Úr!   Először is engedje meg, hogy kinevezése alkalmából gratuláljunk Önnek és sok sikert kívánjunk a munkájához! A vasút és azon belül a MÁV-csoport régóta jelentős problémahalmaz az ország számára. Az elmúlt 10-15 évben a sok infrastrukturális fejlesztés, és a…..
Az elmúlt hetekben-hónapokban volt szerencsém beszélgetni személyesen és online a fideszes szavazók keménymagjával, néhányukkal kérdőívet is fel tudtam venni és ezek alapján néhány érdekes megállapításra jutottam - nemcsak a Fidesz, hanem összességében az ellenzéki pártok lehetőségei kapcsán...
Szeptember 23-án vasárnap este a TV2 tévétörténelmet ír, mármint kicsit sárgát és savanyút, hogy egy klasszikust idézzek, és csak itthon, de ettől még hírértékű, hogy az HBO az egyik saját gyártású sorozata, az Aranyélet első évadát országos tévén is elérhetővé teszi. Jó, a cél egyértelműen az, hogy…..
BlahBlah 2018.09.04 10:49:52
@szociál: máshogy mondom, hogy te is megértsd, neked személyes problémáid vannak, a NER embereket nem szereted, és ezért csak mutogatni, szitkozódni tudsz, számomra ez a megnyilvánulás ugyan olyan propaganda, és hiteltelen, mint amit a fidesz csinál, ennyit tudsz mondani, hogy "szarszarszar" habzó szájjal, mint a fidesz "migránsmigránsmigráns", és így csak kinevezel egy problémát, és egy látszat megoldást "nem a fociba kellene, hanem az EÜbe", nagyon jó demagóg duma...

és a valóságtól te is és ők is olyan messze vannak, mint Hollós Endre a kétkezi munkától

az hogy ki hogy mit vásárol fel, lesz.. a világ televan gigamegacégekkel, akik úgy vásárolnak fel mindent, mint ahogy én szoktam a túrórudit az ABC-ben, és a legtöbb ugyanígy politikai hátszéllel, és tőlünk fejlettebb országok....
BlahBlah 2018.09.04 11:17:02
@szociál: "Tőled konténerszám lapátolhatják ki az eu-s pénzeket, hol érdekel ez téged"
konkrétan így ahogy mondod, egész életemben lapátolták ki a pénzt a politikusok, most sincs máshogy, soha sem volt máshogy, akkor azzal, ha ezen morgok jobb lesz valami?
nem a NER-t szidom, konkrétan itt mindenki büdös, mindenki lop csal hazudik, mindenkit utálok, és nem kivételezek :) és így eljutottam arra a szintre, hogy 3 ember van, akit utálok / akit szeretek / aki semleges

politikust / vállalkozót még nem láttam tisztességest, ezért nem hiszem, hogy bármi is változhat itt egy választással, és a legjobb, hogy ha külföldi mintát nézek, ott ugyan ez az arány...

arra fogom tenni az X-et akiben látok halvány reményt, hogy nem az okoskodásból nőtt fel, és nem csak szavazókat akar venni. akinek a programjában ez van "emelni kell a családipótlékot" konkrétan oda is írhatná, hogy "szavazatot akarok venni"
BlahBlah 2018.09.04 11:18:51
@szociál: UI: amióta leszarom, és nem a politikustól várom a megváltást, azaz nem istenként tekintek rájuk, és nem egyházként hiszek egy politikai pártban, hanem magamban, és a tudásomban, gyökeresen megváltozott az életem, és azóta politikai hátszél nélkül süvítek, mint hamilton raikkonnen után :)
Szinte a kormányzópárt védjegyévé vált: senkit sem méltat arra, hogy egyenlő feltételek mellett, nyílt vitában védhesse meg álláspontját. Ezért kell számára a médiatúlsúly, ezért csökevényesedett a parlamenti munka törvénygyárrá, ezért vörös posztó a Fidesz számára a fékek és ellensúlyok rendszerére…..
Hamarosan megszűnik Magyarországon a Fox csatorna, számolt be róla a SorozatWiki, az értesülést pedig a csatorna is megerősítette. Azt közölték, hogy április 30-ig lesz elérhető a Fox a hazai kínálatban. Vagyis a Walking Dead 8. évada, ami február közepén tér vissza, még végigmegy. ..
A Vajna-féle TV2-n műsort vezető Gundel Takács Gábor blogposztban reagált az Őcsényben történtekre. "Talán az őcsényi történések kijózanítóak. Nem, az nem lehet, hogy ennyire kiszolgáltassuk magunkat annak, amit próbálnak velünk elhitetni a hatalomért folyó harcban" – írja a Szemlélek blogon…..
A heti egyszer, egy órában jelentkező műsor az ATV vasárnapi műsorrendjébe kerül be a Napló Sváby Andrással és az Esti Frizbi Hajdú Péterrel közé, és könyörgök, legyen már a címe valami olyan, hogy Faszomtudja Bochkor Gáborral. Nem az lett sajnos, pedig őszintén reméltem, hogy kell nekik a…..
Kőbájker kollégánk, a Robogó blog gazdája Debrecenbe indult az ítéletidőben, és semmi oka nem volt az aggodalomra, hiszen az autópálya-kezelő honlapja az M3-ason nem jelzett problémát. Ilyen lenne a tökéletes állapotú autópálya? Tegnap az M3 tökéletes állapotban volt.…..
BlahBlah 2013.03.16 12:32:12
@determ: pontosan, és pont ezért kell szolidaritást mutatni embertársaink felé, mert ha mindent átformáznánk egyik napról a másikra nyugati mintára, akkor az emberek nagy része pofára esne.

Most az adód nagy részét nem az út/eü/iskola fenntartásra fizeted, mert ezek kb. már rég a fenntarthatatlan állapotba kerültek, és mivel máshol több a gond, nem is lesz hamar változás. pl. az államnak csak 1 bevétele van az adó, és hatalmas kiadásai, ami mellett a nokiás dobozok lófaszok, jól lehet ezeken lovagolni, de nem itt van a gond. hanem az átgondolatlan költekezés, de ez nem 3 nem 8 és nem is 20 éve van így az országba, csak senki nem mer hozzányúlni.

pl. az első ilyen áldozat a MALÉV volt, ahol kétszer annyian dolgoztak mint pl. wizz air, fele akkora flottával...

de szerintem most már eltérünk a tárgytól, a lényeg, hogy amíg az emberek nem fogják fel, hogy nem úgy működnek a dolgok, mint ahogy megszokták, és a havat nem érdekli a politika, és ha ellopják a hófokokat dolgozni nem akaró emberek, akkor út az út el lesz zárva, szidhatunk bárkit, de olyan, hogy mi lett volna ha nincs, helyzet van, és probléma, amit megoldani kell, nem morogni rajta
BlahBlah 2013.03.16 14:09:31
@Typeir: de ez ott szinte mindennapi, azaz egyértelmű, hogy már sokkal hamarabb látják, hogy gond lesz, mint itt, mert itt ez nem megszokott... ezenkívül sok esetben mégis előfordul ott is a katasztrófa, de annak alapfeltétele, hogy nem a megszokott helyzetnek kell lennie, mint itt.

érthetőbben, pl. ha ilyen hó leesett volna ugyan ennyi idő alatt az olaszoknál v. akár spanyol déli részén, ugyan ez történt volna?

még 1 dolog, az emberek néha azt képzelik, hogy valamelyik hatalom (politikai, közéleti) maga a jó isten, és minden hülyeségtől megvédi az embereket.
BlahBlah 2013.03.16 15:49:09
@ColT: a nokiás doboz, és állami offshore, sehol sincs, a többi külföldi tulajdonú, magyarországon tevékenykedő, offshore-hoz képest, tehát ha a saját offshore lovagainkat felkötjük, azzal teljesen azt érjük el, hogy semmi pénz nem marad itthon.

azért a magyar adócsaló/optimalizáló, a pénze egy részét visszaforgatja valahogy (másik céget alapít, kurvázik, autótvásárol) de pl. egy német ezen a pénzen román gyárat épít, a magyar hasznon, majd végül a magyart bezárja, mert ott nagyobb hasznot tud termelni, majd utána pár év múlva onnan is megy tovább bulgáriába, főleg amint EU és schengeni övezet lesz
A valóságshow sokaknak még most is csak annyit jelent, a csutkáig feltolt digitális zoomtól szemcsés képen meghágják BB Évit, miközben odakint Pongó cigányozik egy sunyit, de büdöset. Pedig a valóságshow-t nem lehet letudni annyival, hogy Alekosz belenéz a kamerába, és azt…..
Te szent atyaúristen! Egy fideszes képviselőt kérdésekkel provokált a Központi Hírgyár! Intézkedést azonnal, országos hisztit, hülye nyilatkozatokat és mosakodást! Most, baszki, most! Támad a SZÍENEN, kérdésekkel gyarmatosít a rohattnyugat, puccs szaga terjed a levegőben!…..
BlahBlah 2012.02.16 11:24:52
@Hertelendi:
nem vagyok könyvelő, csak nagyságrendi számokat közlök

1 fodrász éves bevétele után társasági adót kellene, hogy fizessen, vagy EVA-t legyen ez, ha mindent bevall 200.000 Ft de fizet helyette 30.000 ft-ot azaz -170.000 Ft

legyen az országban 100 fodrász, az 17 milla adó be nem fizetés, és nem ennyi van, és nem csak fodrász van... (ez ~300 ember 47000 ft-os "fizetése")
Hol volt, hol nem volt, a cudar téli hidegben elindult a határban néhány szegény ember, meg néhány gazdag (vagy ahogy haragosaik mondják: kommunista), hogy a méltóságos urak elé járuljanak gondjukkal-bajukkal. Éhségmenetnek nevezték el utazásukat, ami Miskolc…..
BlahBlah 2012.02.09 16:32:09
@oldkarak: kivételek akadnak, de amíg a többség nem ilyen, addig nem lehet egységesen emelni

és nem emelni kell, hanem átalakítani, és kevésbé gazdaságtalanná tenni.

sajnos az orvos nem produktív munka, de a gyógyszer gyártás/eladás igen, és ezért a gyógyszerekből nem kevés pénz jut a háziorvosnak

kivételt mindenhol lehet találni, de a többség a hiányzó bérre megtalálja a megoldást...

ha emelnék a fizetést, nagyon kevés hagyná abba a legális/illegális saját bérkompenzációt
BlahBlah 2012.02.09 17:09:21
@oldkarak: nem, pont azt mondom, hogy mivel nem produktív, ezért valahonnan elő kell teremteni rá a pénzt, de az állam eddig a gyógyszertámogatásokban látta a bizniszt...

az hogy ott 2x annyit keres nem feltétlen jelent 2x olyan életszínvonalat

ez egy bevett demagóg szöveg, hogy 2x annyit keresek lálálá

értsd: emelni kell a fizetésüket, de nem úgy, hogy oké holnaptól mindenki 2x ennyit keres, mert az nem működik...

pl. az említett rendes háziorvos haza fog vinni 300-at, a gusztustalan szülész pedig 500+1000 boríték

a gond mélyebb, mint, hogy "kevés a pénz" "alacsony a fizetés"
BlahBlah 2012.02.10 08:50:03
@oldkarak: Pont nem él bennem rákosi, hanem pont ezt a problémát magyarázom én is (lehet szerencsétlenül), hogy amíg az emberek többsége így gondolkodik, addig nem lehet haladni

sajnos a legtöbb orvos is így gondolkodik, és egészíti ki a fizetését, és amíg ők csilliómilliókat visz haza, addig a tisztességes éhen hal, ezért mondom, hogy alapjában hibás a rendszer, ezért emelni egységesen igazságtalan lesz
 Oszkó és a Reformszövetség is bocsánatot kérhetne a magyar néptől, mert évekig mantrázták az egykulcsos adót. Mert itt lapulunk a bokorban egy kifejezetten keleti jövedelemadó-rendszerrel, amit már az IMF is eltörölni javasol. Miután a kormány által eleinte hangoztatott,…..
A 2006. őszi utcai összecsapások és a vörösiszap katasztrófa után a tegnapi tüntetéssel ebben a században már harmadszor sikerült magyar eseménynek a világsajtó címlapjaira kerülni. Gyakorlatilag az összes komolyabb nyugati lap és híroldal beszámol az Andrássy útra szervezett…..
G. kipróbálta milyen a +3 év garancia Acernél. Többet ilyet biztosan nem csinál. 9 javítás után sem cserélték a laptopját, bár már szinte minden új rajta, mégsem működik normálisan:Pár évvel ezelőtt vettem egy Acer laptopot. Nagy szerencsémre, vagy szerencsétlenségemre pár…..