Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csillagp

88 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BigData hype egyre másra hívja életre a Hadoop elefántos és más állatos logóval rendelkező termékeket gyártó cégeket. A startup-ok mögött, mellett, előtt meg ott izzadnak és hiperventillálnak a "régi" (értsd: már több mint 5 éves) piaci szereplők is, pl itt van a Cloudera,…..
Egy új, izgalmas, aktuális problémába botlottam az elmúlt napokban, amit reményeim szerint még élvezetesebb lesz megoldani, mint egy zsák fehéregeret elengedni egy női fehérnemű boltban.Van egy nagy cég, ahol már jó pár éve használnak BusinessObjects-et. Persze nem elég jól,…..
Hogy tovább ostorozzam a SAP-t (hisz mindaddig jópofa rekreációs tevékenység egy X milliárd dolláros forgalmú céget sárral dobálni, mindaddig míg annak legalább pár százaléka nincs a birtokunkban) kesergek egy kicsit az elfeledett, sarokba állított, kispadra ültetett, B oldalra…..
Többször panaszkodtam már ennek a blognak a hasábjain, és néhány szerencsétlen kiválasztottnak személyesen is: az elmebetegség határáig nagyra, funkció-gazdagra és ezáltal bonyolultra nőnek a BI eszközök. Különösen igaz ez az SAP BO 4.0-ra, hiszen az enterprise csomagban vagy 8…..
Ha nem a Greenplum lenne a kis dédelgetett ölebem az adattárházas technológiák között, akkor valószínűleg az Infobright hozná nekem az enyhén összenyálazott papucsomat reggelente. Ami igazán kedvemre való mindkét eszközben: a fejlesztők nem kizárólag a sebességet hajszolják,…..
Hát már megint egy Google-s hír, mi is unjuk ezeket egy kicsit, de ez van, belénk ivódott az okos, de segíteni nem akaró ismerőseink által hajtogatott örök igazság: Google a barátod.Ez a cimboránk az utóbbi időben kicsit visszacsúszott az innovációs versenyben, vagy talán…..
Nagy a kísértés, hogy magyarázkodni kezdjek, miért is halt ki a blog, mint a szép emlékű fehérfarkú erszényesnyúl annak idején, de nem teszem. Tekintsük ezt a szólás-szünetet egy hosszú, sikeres és rekreációban gazdag periódusnak, aminek azonban vége, és itt az ideje, hogy…..
Idén is, mint már annyiszor, itt vannak a Gartner MQ elemzései, ami azért jó, mert van valaki, akinek a véleményét sokan ismerik, és amivel mi tüntetőleg szembe helyezkedhetünk, és szőrös mellünket döngetve megmondhatjuk, miért nincs igaza. Ráadásul a Gartner várhatóan nem fog…..
Akik ismernek engem tudhatják, hogy sosem voltam nagy rajongója a Business Objects Xcelsiusnak (most már asszem SAP Dashboard néven fut…). Elismerem, van helye a csilivili, pörgő-forgó chartoknak és a az egy dashboardra megfelelő kontextusban többféle információt egymás mellé…..
Üzleti Intelligencia SQL not Dead 2011.12.19 11:57:00
2011-ben egy komoly paradigmaváltást élhettünk meg: ez az év leginkább arról szólt, hogy a piac nagy öregjei próbálták maguk alá begyűrni az új technológiákat kifejlesztő, gyorsan piacképes termékké formáló kicsiket, fölvásárlás, vagy a technológia lemásolása útján.…..
Több korábbi bejegyzésben is beletöröltük kissé a cipőnk orrát az Infobright-ba. Nem csak azért tettük ezt mert jólesett, hanem mert az Infobright lemaradozni látszott a többi adattárházas célú adatbázis mögött. Aki lusta végigolvasni a fél internetet meg a DWBI blog magvas…..
Manapság minden magára valamit is adó BI szoftverszállító telekiabálja a médiát, mint másnapos egyetemista a férfivécét, a mobil BI, OnDemand BI, Self-service BI és egyéb hívószavakkal, amik reményeik szerint fölkelthetik a csirkepöri ebéd után álmosan a neten böngésző IT…..
Pletykák terjednek a neten (a pornó videók, jópofa táncoló malacos flash-ek meg a vírusok mellett), miszerint az OpenSource BI és adattárház világ is megérett a „mega” fúziókra (a Cognos felvásárláshoz képest azért vágjunk le pár nullát az elképzelt összegekből).…..
csillagp 2011.05.04 13:09:10
@asdsa11: Kedves asdsa11!
Mélyen a fölzaklatott a bejegyzéseinkkel kapcsolatos kritikád, napok óta alig alszom, 3 óránként verem a gyereket és most is zárlatos a billentyűzet a krokodilkönnyektől amiket sírok :)
Félkomolyra fordítva a szót, természetesen tiszteletben tartom a véleményedet és köszönöm hogy megosztottad velünk. Ám a tisztelet nem gátol meg abban, hogy a már megszokott ökörködős stílusban folytassuk a blog írását. Indokaim az alábbiak:
1, - elég sok komoly, felkészültséget, fegyelmet és tiszteletet igénylő munkát végzünk a kollégáimmal, ami miatt a "szünetekben" végrehajtott ökörködés nálunk szinte kötelező rekreációs tevékenység.
2,- aggódom, hogy Ti, becses olvasók, hasonló módon hegesztitek az adattárházakat és csigultok el a napi robotban, ezért feltételezem, hogy a többség a mégoly komoly témaválasztás ellenére is igényli a vérsavót is hígító hülyeségeket.
3,- én tényleg élvezem azt, ha egy komoly témáról is szabados, a saját nézeteimet tükröző, erősen komolytalan véleményt fogalmazok meg és azt megoszthatom másokkal. Mindenkinek megvan a maga perverzitása, van aki bélyeget gyűjt, én francia kocsikat vezetek, verekszem és viccelődöm (néha egyszerre).

Remélem továbbra is az olvasóink között tudhatunk és megtalálod a sok marhaság között elrejtett értelmes gondolatok nyomait!
üdv,
CsP
Idén is megvolt a kötelező HOUG kör, Földi kolléga előadott, én most csak söröztem. A válság talán még mindig rányomta a bélyegét a rendezvényre, nem éreztem a nagyon komoly pörgést, kivétel volt ez alól a rumkóstoló,  a BMW tesztvezetés és persze a hastáncoslányok…..
Volt sok polémia és találgatás, mi a marharépának kell annyira a MySQL az Oracle-nek, hogy szembeszálljon érte még a trösztellenes hivatalok vontcsövű, forgótáras aktakukacaival is? Vajon hova pozícionálja a termékvonalában a MySQL-t egy olyan szállító, akinek adatbázis…..
Mint a kombájn, aminek besörözött a sofőrje és most levág mindent a búzától a birkanyájig: a technológiai versenyben nagyságuk, lassúságuk, esetleg kockázatkerülő menedzsmentjük, vagy a nyakukon hurcolt kompatibilitási elvárásaik miatt lemaradóban lévő, (vagy a lemaradás…..
AZ SQL írásban, relációs adatbázis kezelésben megkérgesedett tenyerű bitvadászoknak, mint nekem is, néha nehezükre esik megérteni, mit és hogyan csinál egy Map-Reduce lekérdezés. Aki csak kicsit is érzi a bizsergést az ujjbegyeiben, ha a végtelenségbe skálázható MapReduce…..
Az adattárház szakmában dolgozók kicsit olyanok, mint Móricka, akinek mindenről AZ jut az eszébe. És hát Shakespeare óta tudjuk, hogy Adattárház az egész világ, s dimenzió benne minden férfi és nő… (bocs). Pl. nekem, a képzavarok  koronázatlan uralkodójának is az…..
Hasznos és érdektelen információkat egyaránt tartalmazó bejegyzést olvastam nemrégen Dallas Marks tollából a BO felhasználók 2011-es „javasolt” fókusz területeiről. A bejegyzés kiemelendő jó tulajdonságai közé tartozik, hogy nem hord össze hetet-havat a BO 4.0-ról,…..
 Véget értek az ünnepek? Még most is émelyegsz a púposra pakolt bejglis tál látványától? Rókáznod kell, ha virslire, lencsére vagy halászlére gondolsz? Azt hiszem, kedves olvasó, épp itt az ideje, hogy olvass egy összehasonlító tesztet az adattárházas technológiákról,…..
Pár hónapja olvastam a Palo játékszeréről, miszerint a Palo OLAP és BI szervert nem hagyományos vason, hanem grafikus egységeket - GPU-kat - (1-8 közötti számban egymás mellé fűzve) üzleti kalkulációkra használó speciális hardveren futatták. Érdekes volt a koncepció, és a…..
Megjelent a BO Explorer második generációjának prototípusa, amit a keresztségben csak Exploration Views-nak hívnak az internetet olvasó, művelt egyének.A SAP szemlátomást egyensúlyozni próbál a szép és hülyebiztos riportok és a testreszabható, egyedi (akár komplex) igényeket…..
Az Adobe-tól elvárjuk, hogy esztétikailag magas színvonalon álló termékekkel, megoldásokkal rukkoljon elő, ez tiszta sor. Mint informatikában erősen érdekelt cég, az sem meglepő, hogy a saját döntéshozatali folyamataikat is fejlett informatikai eszközökkel, technológiával…..
Az SAP Májusban jelentette be a SAPPHIRE rendezvény keretein belül a HANA (High-Performance Analytic Appliance) kódnévre hallgató új termékét, ami a saját fejlesztésű BAE (Business Analytic Engine ) szoftver és bizonyos hardver gyártók szervereinek boldog frigyéből született…..
Itt vagyunk hát újra, visszatértünk! Kedves olvasóink, bárcsak azt mondhatnám, hogy az elmúlt hetekben rajongók tömege koptatta véresre a körmeit a billentyűzeten, hogy újabb és újabb post-okat követeljen tőlünk, de az igazság az, hogy 1-2 „mi van veletek srácok?”…..