Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Földi Tamás

17 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BigData hype egyre másra hívja életre a Hadoop elefántos és más állatos logóval rendelkező termékeket gyártó cégeket. A startup-ok mögött, mellett, előtt meg ott izzadnak és hiperventillálnak a "régi" (értsd: már több mint 5 éves) piaci szereplők is, pl itt van a Cloudera,…..
Földi Tamás 2012.12.03 16:19:38
wiki.apache.org/hadoop/ZooKeeper

Szóval más van ilyen sajna :)
Mivel abban a megtiszteltetésben lehettet részem, hogy kiválasztottak a legújabb SAP BusinessObjects XI 4.0 béta-tesztelésére (talán a sok feladott service request, esetleg a SAP Developer Networkos munkáink segíthettek), mindenesetre az early-access program keretében a…..
Kínzó fájdalmat érez, ha leírva látja a REGR_SLOPE és REGR_INTERCEPT függvényeket? Furcsa remegés járja át a testét, ha egy SQL SELECT-ben MODEL REFERENCE-t és DIMENSION BY kifejezéseket talál?  Akkor ideje bepótolni a lemaradást, és elolvasni az alábbi bejegyzést, hiszen…..
Bárki, aki három napnál többet dolgozott a "hagyományos" relációs adatbázis-kezelőkkel, hamar rájöhetett, hogy mindig azok a függvények hiányoznak a legjobban, amik nincsenek is implementálva egyáltalán. Ezúttal a mértani közép (geometric mean, GEOMEAN) függvénybe…..
A héten rendezték meg európa első hivatalos EMC Greenplum szemináriumát Frankfurtban, amelyen volt szerencsém személyes valómban is részt venni. A kifejezetten technikai jellegű adminisztrátori tréningek és workshopok mellett szó esett az EMC és Greenplum közös jövőjéről,…..
Jelképes helyen, az idei Hadoop Summit 2010-en jelentette be a Microstrategy Inc. a Magyarországon is népszerű BI csomagukba integrált MapReduce támogatást. A MicroStrategy9 frissítésével ezáltal elérhetőek az Apache Hadoop és Amazon Elastic MapReduce szolgáltatásai HiveQL és AWS…..
Gondolom olvasóink közül mindenki lázasan várja a HTML5 szabvány megjelenését, talán jobban mint a télapót és a jézuskát együttvéve. Azonban csak kevesen tudják, mik azok az újítások, amelyek segítségével még kényelmesébbé és hatékonyabbá válhat a vállalati BI…..
Aki ismer engem, az tudja, hogy nyilvánvalóan ömlengeni fogok a Toad for Oracle előnyeiről, miközben páros lábbal fogom tiporni az olyan égetnivaló, semmirekellő szoftvereket, mint a PLSQL Developer. De mielőtt előreszaladnánk, nézzük, milyen újdonságok hangzottak el a mai…..
Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy egy nem személyre szabott BI portál olyan, mint az XXL-es börtönruha: jó, jó, de azért mégsem érezzük benne olyan komfortosan magunkat. Kell, hogy az elemző a felületről tudjon manuális adatokat felvinni az adatpiacokat kibővítendő,…..
Mi az amitől minden valamire való adattárház szakértő óv minket? Mi az, amitől a jól képzett DBA-k rettegnek? Mi az adatbázis-klaszterek esküdt ellensége, a skálázhatóság mumusa, amelynek már évekkel ezelőtt el kellett volna tűnnie? Mi az, amit mégis a legtöbb…..
A magyarok eddig főleg a hátrafelé nyilazásról, a gulyásról és a csinos tenyeres-talpas menyecskékről voltak messzeföldön híresek. Azonban a már nevében is ízig-vérig magyar Scalien ki akarja bővíteni a tradíciókat, saját fejlesztésű, igazi hiánypótló termékükkel - az…..
Mivel az olyan trendi blogok, mint a dwbi, odafigyel a következo évezredek technikai újításaira, így gyakran fog szó esni olyan remek és felső körökben divatos technológiákról, mint a manapság megkerülhetetlen Big Data adatbázisok. Hogy olvasóink maguk is ki tudják próbálni az…..
Régen mi is gyakran álmodoztunk a hintaszéken a vasárnapi ebéd után egy, a szélrózsa minden irányábá skálázodó, másodgenerációs elosztott adatbáziskezelőről. Az akkor még csak a Google, Amazon és Facebook számára elérhető technológiák azóta napjaink szerves részét…..
Ingyenesen, regisztráció nélkül letölthető a Crystal Reports Java fejlesztőknek szánt verziója, amelynek segítségével Java applikációkba és jsp alapú webalkalmazásokba integrálható a Crystal Reports funkcionalitása. A Crystal 2008-al megegyező licenszelési…..
Írtunk már róla, hogy van némi pity-puty az Oracle / MySQL háza táján, például összevonta a szemöldökét az EU Versenyjogi Hivatala a SUN (MySQL) felvásárlás kapcsán. Ha valaki utána olvasgat a témának, gyorsan megtalálja Monty Widenius blogját, illetve a MySQL…..
Földi Tamás 2010.01.23 12:40:30
Brüsszel rábólintott az Oracle-Sun fúzióra
bruxinfo.hu/index.php?lap=dokument/dokument&dok_id=26573

Egyébként meg az Java technológia és az Oraclenél van, mégis
a) ingyenes
b) az Oracle a konkurenciával közösen fejleszti (pl. IBM-mel)
Ismét egy nagy hal kapott be egy másik nagy, - de azért nem akkora - halat. Az IBM a Cognos felvásárlása után most az adatelemző- és statisztikai szoftver, valamint prediktív elemzési eszközök feketeöves fejlesztőcégét, az SPSS -t vásárolta fel potom 1.2 milliárd…..
A hírt mostanra már az Oracle is megerősítette: a cég felvásárolta a valós idejű adatintegrációval foglalkozó GoldenGate-et. Az akvizíció nem csupán a real-time adattárházak és döntéstámogatás területén jelent majd technológiai előnyt az Oracle számára, hanem a…..
A SearchDataManagement.com nemrégiben pulikált cikkében Jeff Kelly a Microsoft kitartó BI stratégiájájról, illetve az SQL Server 10-ben (Kilimanjaro) található Gemini self-service BI megoldásairól írt. A cikkben megszólalt Guy Weismantel, a Microsoft BI marketing…..
A Crystal Reports 2008-hoz kapcsolt szolgáltatások közül ez előző posztban már említettük a crystalreports.com szolgáltatást. Amit az oldal ígér, az nem túl sok: nem csak helyi InfoView portálunkra tudjuk publikálni meglévő riportjainkat, hanem egy saját, SAP BusinessObjects…..
Blog.hu Sablonok Lightword 2009.07.16 13:01:00
Ismét egy minimalista dizájnnal jelentkezünk: fekete-fehér, áttekinthető, nem hivalkodó. Reméljük, sokaknak tetszeni fog. Jellemzői: egy hasáb, RSS-olvasó, beépített menü. Tesztelni itt lehet. Letöltés Ps.: Javítva a kis kocka a CSS-ben, aki már telepítette, cserélje ki a…..
Az üzleti intelligencia és a manapság oly divatos "cloud computing" közeledése még sosem volt ilyen dinamikus, mint napjainkban. Manapság gyakorlatilag minden magára valamit is adó BI megoldást fejlesztő cég előrukkolt valami menő, ámde mérsékelten használható cloud…..