Regisztráció Blogot indítok
Adatok
udvardy

67 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Velencében Arany Oroszlánt kapott, a kritikusokat megosztja, a nézők imádják. Todd "Másnaposok" Philips Jokere már most az év egyik legvitatottabb filmje, és a diskurzusból mi sem akartunk kimaradni. Megbeszéljük (spoileresen), hogy: képregényfilmnek minősíthető-e, hol a helye a megidézett…..
A mostanában extrém módon bővülő magyar startup, a Prezi.com irodai fotóit nézegettem Facebookon, mikor figyelmes lettem a következő képre: Mint látható, a Prezinél többféle (technológiai és "there i fixed it") módon védekeznek az irodába napközben beáramló…..
Appleblog Kéne az iPhone 3GS 2009.07.19 07:54:00
A Szilícium Völgyben már megnyomkodtam egyszer az új mobilt, most megint a markomba került Handrásnak hála. Olaszországból rendelte, kártyafüggetlenül közel 180 ezer forintba került, ami azért elég komoly összeg, Apple-kereskedőnek, vagy a márka fanatikus hívének kell lenned…..
A hétvégén volt a Maladype társulat új bemutatójának, a Alfred de Musset Lorenzaccio c. darabjának munkabemutatója a Krétakör bázisán. Az előadást Zsótér Sándor rendezi, a bemutató várhatóan októberben, a következő évadban lesz, a Thália Színházban. Az együttműködés…..
A Maladype társulat Lorenzaccio c. új darabjának nyílt próbái, majd munkabemutatója lesz a Krétakör bázisán május utolsó két hetében. Alfred de Musset darabját így ajánlja a rendező, Zsótér Sándor:"Minden ismerős, ami bizonytalan és zavaros. Lorenzaccio léte,…..
A kiállítások láthatatlan története című projekt a kiállítás, mint domináns kortárs művészeti produkció és bemutatási forma történetét és mai értelmezési lehetőségeit vizsgálja. A projekt olyan, a művészet történetével párhuzamosan létező, azt kiegészítő…..
Októbertől ismét Arts & Business menedzser szakirányú továbbképzés a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. A fősikola egyik legsikeresebb szakának ez már a harmadik induló évfolyama lesz. A május 31-ig jelentkezők 30.000 Ft kedvezményt kapnak a képzés díjából. Riportfilm a…..
Május 22-én, pénteken 20:30-kor a Soharóza koncertezik Halas Dóri vezetésével a MU Színház Szputnyik Műhelyében (XI. ker. Körösy József u. 17.). Jegyek a szinhaz@mu.hu címen foglalhatók. Dórival és lánykórusának tagjaival A szabadulóművész apológiája során többször…..
Ó, mennyire várom már, hogy teljes valómban visszatérhessek Közétek! De sajnos még több hét, mire szusszanásnyi időre bezárnak az Alma Mater ódon kapui, hogy végre csak a nyári modorosságnak és a munkának adózhassak! A modormérő úgy tűnik, továbbra is szorgalmasan csipog…..
udvardy 2009.05.14 14:55:50
@skovalsky: nem megoldhatatlan, végy egy fényképezőgépet és készíts egy shotot a screenről.
Egy lelkes gyeptéglatekercselő résztvevő, Hoffmann Júlia, egyik kezében egy virágcseréppel, másikban egy filmes Olympussal a május 1-jei Finálé hangulatát örökítette meg, itt nézhetitek a képeit: INDAFOTO.slideshow.run({…..
A Szabad Európa Társaság tematikus rendezvénysorozatot indít, olyan ún. jó gyakorlatok (best practices) megismertetése a résztvevőkkel, amelyet a meghívott előadók szívesen hoznának be az Európai Unióból. A május 13-ai este 7-kor kezdődő beszélgetés kultúrális importőrei:…..
Még egy interjú, Árpádot a litera.hu kérdezte A szabadulóművész apológiájának lezárásáról és a következő évadra vonatkozó külföldi és itthoni tervekről. Itt olvassátok!..
Interjúkat olvashattok Gáspár Máté ügyvezetővel a Fidelio.hu weblapon, Schilling Árpád művészeti vezetővel pedig a Kultúra.hu hasábjain. Máté az átalakulásunkról, ennek fogadtatásáról és a betöltött új szerepünkről beszélt, Árpádot pedig a Wroclawban kapott európai…..
A Krétakör művészeti vezetője az Európai Bizottság által 1986-ban alapított elismerés Európa-díj – Új Színházi Valóságok nevű kitüntetését vette át Wroclawban, az április 5-én tartott díjátadó gálaesten. A zsűri (mintegy 300 szakember jelölése alapján) évről…..
Teltházas, pótszékes előadás volt a Vígszínházban játszott Made in China, a fotókat itt nézhetitek: INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/kretakor/made_in_china_a_vigszinhazban/feed", "width":"470", "height":"150", "orientation":"horizontal", "size":"auto",…..
Pár nap és lezárul a Krétakör A szabadulóművész apológiája címmel március 8-án indított városterápiája. Utolsó eseményünk előtt még Schilling Árpád tart előadást és vezet beszélgetést csütörtökön 6-kor a Krétakör bázison (IX. ker. Gönczy Pál u. 2.) az…..
udvardy 2009.05.02 10:47:21
@gviki: ahhoz, hogy új születhessen, előbb a régit kell megölni. szerintem ezt Júlia is megértette, megjegyzését én cinkos összekacsintásnak értettem, hogy fiúk, ti nem cicóztok. vagy?
Holnap lezárul A szabadulóművész apológiája eseménysorozata. A befejezést munkával és felvonulással ünnepeljük május 1-én: találkozó május 1-jén délelőtt 10-kor a BÁV egykori székházának udvarán (Kinizsi u. 12.). Kérünk hozz magaddal valamit, amitől szabadulni…..
udvardy 2009.05.02 10:43:45
@rememberme: nem mertük nagyobb csinnadrattával meghirdetni, mert nem tudtunk volna mihez kezdeni, ha megjelenik több száz lelkes résztvevő. a Krétakör még mindig csak egy 10 fős stáb által terelgetett független színházból kinőtt csoport, nem vagyunk még készen százak "szórakoztatására". nem veled akartunk kiszúrni a titkolózással, de embereket hazaküldeni is tud elcseszett dolog lenni. lesz még ilyen, figyelj és szólunk, hívunk!
Ide írjátok meg Artproletarz előadásokkal, eseményekkel kapcsolatos élményeiteket. Vannak még helyek az Örökséta buszos túrán, érdemes megpróbálni a szerdai 14 órás turnust. Ma este még játszhattok egy meccset a Kulti kiszabadításáért a Kinizsi u. 28-ban este 9-től. A 18…..
Ma (szombaton) délelőtt 10-től 14-ig kirakodóvásár és bolhapiac lesz a Pipa u. 4. alatti udvarban (a Vásárcsarnok mellett, a Krétakör bázis szomszédságában) a Medence Csoport szervezésében, ahol az árusok a ház lakói lesznek, maguk készítette portékájuk mellé pedig…..
Ezt a bejegyzést csak azért csináltam, hogy ne kelljen sokat keresgélni ha van valami mondanivalótok az előadásról...
udvardy 2009.04.20 10:56:46
@hajnau: bátrak vagytok, hogy kétfelé mentetek barátnőddel, kíváncsi vagyok, hogy mit raktatok össze belőle, miben más a kettő. pár olvasat bennem is felmerült a kettéosztás határvonaláról, de mi nem jutottunk teljes konszenzusra.
udvardy 2009.04.23 09:17:03
@abnormal: van egy olyan érzésem, hogy ahogy te ebben mindenütt színházat látsz, az messze nem a megszokott értelmezése a fogalomnak, de ez a fogalom baja, és nem a tiéd. és az szuper, hogy neked már _ez_ az egész (a szartól a 18 éves csajokig :) jelenti majd a színházat!
Eszenyi Enikő meghívására a Vígszínház Háziszínpadán játszuk a Made in China április 28-ai előadását este fél 8-kor. Az előadásra kaphatók még jegyek a Vígszínház jegypénztárában és online is itt. Annamari játszik a IX. POSzT versenyprogramjába frissen beválogatott…..
Krétakörblog Mire jó a banán? 2009.04.21 17:19:00
Kellékek: Anna Banana (performer, bananológus, mail art és bélyegművész, Banana Queen...) banán-éhes, jókedvű közönség (korhatár nélkül) 300 finom, érett banán vetítés: banán-ihlette és banán témájú ismert és kevésbé ismert műalkotások kitöltendő…..
Vasárnap este Feldmár András vezette a Laborhotel utolsó beszélgetős eseményét, ezzel lezárult az április 10-én indult 11 előadásból és 3 beszélgetésből (ebből egy elmaradt) álló második felvonás. Képek a beszélgetésről: INDAFOTO.slideshow.run({…..
Ismerkedünk a Feldmár Intézettel, keressük az együttműködés lehetőségeit, szintjeit. Hétfőn délután 3-kor az ő kérésükre játszunk egy hamlet.ws előadást, amelyre egy pár helyet fel tudunk ajánlani a leggyorsabb blogolvasóknak. Ha szeretnél jönni, akkor írd meg a…..
Április 20-án kezdődik A szabadulóművész apológiájának 3. felvonása Artproletarz címmel. A felvonás helyszíne a IX. kerület, tartalma pedig olyan előadások, amelyeket A szabadulóművész apológiájának tematikája mentén a helyi közösségekkel együttműködésben hoztunk…..