Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pepe83 (törölt)

0 bejegyzést írt és 873 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
pakolunk Májusi hidegzuhany 2010.05.25 09:20:00
A szakszervezetek egyhangúan tiltakoznak a Fidesz-KDNP-nek a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvénymódosító javaslata ellen, amelynek ma lesz általános vitája a parlamentben.A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elfogadhatatlannak tartja a még…..
Értelmetlen a "három csapás" törvénye, mondják egyes kriminológusok.Ezzel az erővel kritizálni lehetne a tényleges életfogytiglant is, ugyanazokkal az érvekkel, mint a halálbüntetést : nincs elrettentő ereje. Csakhogy van egy másik szempont is, ami már régóta nem alapja…..
A nem újdonság, hogy Budapest kedvelt helyszín a filmforgatásokhoz, mert más országok nagyvárosaihoz képest olcsón lehet területet lefoglalni. Nyilvánvaló, hogy ilyenkor a közterületen parkoló autókat máshol kell elhelyezni, még ez is elfogadható lenne. Péter azt nem érti,…..
Pepe83 (törölt) 2010.05.17 11:40:23
@location:

Nehéz dolog egy tárgy - jelen esetben egy papír - létezéséről vitatkozni. A mi kapunkon nem volt értesítő, ez tény. Lehet, hogy letépték, lehet, hogy véletlenül elfelejtettétek, ez soha nem fog kiderülni.

Ismétlem: magával a forgatással és a közterület használatával nincs semmi gond. Én azt nehezményeztem, hogy nem tettetek meg mindent azért, hogy az autósokat értesítsétek.

A környélre jellemző, hogy viszonylag gyorsan cserélődnek a parkolóhelyek. Mikor reggel megérkeztem a Bem rkp. említett szakaszára mindössze egy szabad hely volt. Ebből is az látszik, hogy nem jutott el túl sok emberhez az információ.
Pepe83 (törölt) 2010.05.18 17:17:28
@rolls:

Kedves Rolls!

A bejegyzés valóban feltételezéseken alapul, de ezt egyértelművé is tettem rögtön az elején. Nem rágalmaztalak, nem állítottam valótlanságot.

Egy dolgot ismerek el: a "de aki csak este ment vissza a kocsihoz az csak a hűlt helyét találta" mondatot valóban feltételes módban kellett volna írnom, bár az írásból egyértelműen kiderül, hogy ezt sem tényként közöltem.

A szórólapot szintén változtatás nélkül csatoltam, nem módosítottam, ti pedig az abban leírtakat névvel vállaltátok.

Tudod mi a személyeskedés?

„majd azt a magad egyszerű módján”
„A hozzászólásaidban egyetlen dolog volt rendben: - az avatarod.”
A katasztrófák azok a pillanatok, amikor kiderül, mennyit is ér az állam, mennyire számíthatunk a vezetőinkre. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) 70-80 éve nem volt példa olyan özönvízszerű esőzésre, mint az elmúlt napokban. Nem csoda, hogy számos magyar település…..
Budapest Száksz Napirokkant 2010.05.13 07:30:00
Réka küldte a mai Napirokkant-adagot, amelyen a Mitsubishi legújabb fejlesztését, a kifejezetten a zöldön lassan átkelő tetves gyalogosok, terhes kismamák és rohadt nyuggerek ellen fejlesztettek ki.A sikeres gázolást a következő szériafelszerelések segítik:431 lóerő, hogy nehogy…..
Gulyásdemokrácia Szívás 2010.05.10 13:29:42
Igazán aranyos volt az a két KDNP-s ellentüntető, akik nagyon lelkesen bemutatták, hogy ők bizony nem értenek egyet a könnyűdrogok legalizációjával. Kevésbé aranyos az a néhány tucatnyi majdnem ugyanilyen lelkes júzer, akik a net minden létező pontján magyarázzák, hogy az élet…..
Pepe83 (törölt) 2010.05.10 16:25:28
@Fehérvár Kapitány:

Cigaretta- és alkoholcsempészet is létezik Magyarországon, de ez még nem érv a legalizálás ellen.
Pepe83 (törölt) 2010.05.10 16:35:56
@Fehérvár Kapitány:

A cigarettát és a piát is vehetjük az aluljáróban - zárjegy nélkül - az emberek mégis inkább a boltit veszik drágábban, mert nem akarnak kockáztatni, hogy pl. ablakmosót isznak tömény helyett.

„Egy-egy szál mariskát nehéz beazonosítani.”

Ez megint nem a mi bajunk. Ha lesz kormányzati akarat a legalizálásra, akkor hidd el, hogy megtalálják a módját a törvény betartatásának, olyan felderítési aránnyal legalábbis, mint a cigi vagy az alkohol esetében.
Gondolkodtam rajta, hogy Ádám linkjét csak a blog facebook oldalára linkeljem-e be, vagy annak ellenére tegyem ki külön posztnak, hogy semmi kommentár nincsen hozzá. A videó viszont megér annyit, hogy utóbbi változat mellett döntsek, mert tökéletesen látszik általa, sokszor hiába…..
Pepe83 (törölt) 2010.05.10 12:46:03
@Deluxe the ForumTroll:

Mindenki találkozott már bunkó mentőssel. Pár napja előttem is tötymörgött egy kb. negyvennel és csak akkor kapcsolta be a szirénát ha azt akarta, hogy szétspicceljenek előle az autók. Ettől függetlenül tényleg nehéz munkát végeznek és fontos, hogy ezt elismerjük.
Klasszikus zárás körüli történetnek indult, amikor a biztonságiak egyrészt már nagyon mennének haza, másrészt eljött az ő idejük és kicsit keménykedhetnek a lassan szedelőzködőkkel. Csakhogy keménykedés helyett most majdnem agyonverés lett a dologból, a vadparasztok még egy…..
Pepe83 (törölt) 2010.05.10 11:25:08
Egy kis hétköznapi abszurd a környezetemből.Jó tíz évvel ezelőtt, az akkori munkahelyemen bevezették a fényképes kitűzőt, kvázi belépőkártyaként. A többség elfogadta, hisz mi baja lehet tőle, de néhányan lázadni kezdtek, és szabotálták a fotózást, mondván, hogy a…..
Budapest Száksz 23rewjksdf 2010.05.06 12:49:00
Faszért ilyen büdösek az emberek. A Combino ajtajai fölé kellene pár kurva nagy víztartály, bazsarózsa illatanyaggal, aztán hadd szóljon. ..
Pepe83 (törölt) 2010.05.06 16:46:44
Emlékeztek Zsazsa 2008-as (természetesen) zseniális Időtaposó című cikkére, ami egy Buffalóban (természetesen) hülyén táncoló fickóról szólt? A Buffalo már akkor is kuriózumnak számított, de ne aggódjatok, a napiszartól megtudtuk, hogy vannak akik még most, 2010-ben is…..
Pepe83 (törölt) 2010.05.06 15:05:00
Bár korábban Szíjjártó még "költségvetési összeomlás" esetére is radikális adócsökkentést ígért, újabban a Fidesz kommunikáció gazdaságpolitika irányt váltott. Most a fenyegető csontvázak teszik lehetetlenné, hogy a Nép Barátai azonnal radikálisan tudják…..
Pepe83 (törölt) 2010.05.06 14:14:20
@Rwindx:

Az üzemanyag árának emelése pont rossz példa, mert mint azt a statisztikák mutatják, nem csökken a kereslet sem a fuvarozói oldalon, sem pedig a magánhasználat esetében.

Az év eleji csökkenés természetes dolog, hiszen a teljes fogyasztás is visszaesik.
Rendkívül érdekes kiadvány akadt a kezünkbe. A címe: Joseph Pulitzer emlékdíj 1991-1994. Tökéletes kordokumentum, ténylegesen megmutatja a rendszerváltozás környéki médiaviszonyokat. Ez volt az az időszak, amikor nem voltak kereskedelmi televíziók, nem volt internet, viszont a…..
  Ha van oka annak a morális többletnek, amit az új kormánypárt (és a radikális jobboldal) az elmúlt években fölhalmozott, és ami - sok más tényező mellett - végső soron a kétharmados sikert eredményezte a Fidesznek, akkor az a 2006-os gyalázatos őszi események története,…..
Pepe83 (törölt) 2010.05.05 15:00:49
@tevevanegypupu:

Gondolom úgy, hogy az esetleges rendőri erőszakért csak az azt elkövető rendőrt lehet felelősségre vonni. Valljuk be: van benne igazság.
Pepe83 (törölt) 2010.05.05 16:06:11
@politicus:

Egy páran kaptak felfüggesztett börtönt, azt hiszem egy ember letöltendőt, a többit meg szóban figyelmeztették.

Ezek elég karcsú ítéletek, még akkor is ha csak az okozott kár mértékét nézzük. Arról már ne is beszéljünk, hogy milyen sérülést tud okozni egy tégla vagy egy Molotov-koktél.
Amikor először futottam át Cork77 levelét, azt gondoltam, hogy a kanyarban van kitáblázva a két irányban különböző sebességkorlátozás, ami még magyarázható lenne azzal, hogy a belső íven élesebb a kanyar, mint ahogy ez a Lágymányosi híd budai oldalán is van, de nem. Itt a…..
Sokan kivesézték már a rettenetes ötletet a kötelező vasárnapi zárva tartásról, most, hogy a KDNP is felkarolta ezt a jó ezer évvel ezelőtt aktuális kezdeményezést. Nem akarom sokadikként elkezdeni védeni a kapitalizmust és a szabad piacot, benne a nyitvatartási idő szabadon…..
Pepe83 (törölt) 2010.05.05 14:07:15
@mutyilufi:

Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de a posztban nem a munkaerőpiac összeomlásáról van szó, hanem a multiknál várható létszámleépítésről.

Ha a vasárnapi kereslet, tegyük fel szombaton jelentkezik, összességében akkor is kevesebb pénztárosra és takarítóra lenne szükség, mint egy egész hétvégés nyitva tartás esetén.
Pepe83 (törölt) 2010.05.05 15:18:51
@RobinGood:

Látom vetted a lényeget. Itt nem csak arról van szó, hogy az emberek kimehetne-e a Tescoba vasárnap, hanem, hogy a kormányzat beleszólhat-e ilyen durván a piaci folyamatokba.
Nem gondoltam volna, hogy indulhat ilyen szarul egy nap... (Több éves sztori, de én ma szembesültem a tényekkel.)Egy félnótás, semmirekellő "art" mozis banda pornót forgatott a Hősök terén. Nem rendhagyó eset, hisz pornóban a világ elitjéhez tartozunk, de gondolom…..
Az LMP egy kiváló közleményt adott ki a köztársasági elnök megválasztásával kapcsolatban. Sólyom megválasztását már csak a kíváncsiság is indokolná, vajon olyan karakán lenne egy Fidesz kormánnyal szemben is? Persze Laci bácsi sose lesz népszerű az elvakult pártkatonák…..
Pepe83 (törölt) 2010.04.30 19:24:02
@Arkhimedesz:

Szó sincs házasságról, csak bejegyzett élettársi kapcsolatról. Én még soha nem hallottam olyat, hogy a melegek "ajánlgatták volna saját életvitelüket"

Itt most nem is erről van szó. Az LMP-nek nagyon szimpatikus a társadalompolitikája és ezzel nehezen egyeztethető össze Sólyom támogatása, a fent említett két példa miatt többek között.
Durva Holotagadás vs. Orbán 2010.04.27 20:51:00
Gondoltam, hogy így a választások után a durva blognak is kéne valamit írni. Persze, csak minden elemzés, okoskodás megvolt, a kétharmadozás pedig kivesézett téma. Épp ezért én most valami mással foglalkozom: Orbán Viktor és a társadalmi tabuk. Azon belül is a holotagadás.…..
Pepe83 (törölt) 2010.04.30 10:50:38
@AdamT:

Ha már a szóhasználaton vitatkozunk: egy puli jobbnak tart egy másik pulit, mint egy vizslát? :)))
Pepe83 (törölt) 2010.04.30 11:12:53
@AdamT:

Az ember azért értelmesebb mint egy kutya.
Ha látod, hogy két magyar azért ver egy busmannt, mert busmann, akkor mit csinálsz?
Olyan szépeket írt a mandiner a Fidesz által újabban nem preferált Sólyom Lászlóról, hogy szóljunk mi is a köztársasági elnökről egy szót. Vajon mi állhat a Fidesz döntése mögött? Miért nem akarják a konzervatívok Sólyomot elnöknek? Nem hiszem, hogy azért, mert Orbán…..
A Fidesz kétharmados győzelme sok kérdést vet fel. Itt most nem a jövőről, nem arról lesz szó, hogy mit kezd majd vele, hanem a múltról, arról, hogy miért alakult így. Hallani olyan véleményt, hogy a magyar választási rendszer sajátosságai eredményezték a földcsuszamlást. És…..
Pepe83 (törölt) 2010.04.28 09:53:50
@lorantka_a_gall:

Ez elég általánosító hozzáállás.

Van egy réteg, - ha nem is nagy - amelyik nem tudja elfogadni, hogy a Fidesz még mindig kacsintgat a szélsőségesek felé és amelyiknek nem tetszik az LMP piacellenes hozzáállása.