Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Independent

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ágikák és politikusok Igen, a 2019-es EP-választás magyarországi győztese a rejtőzködő, a Demokratikus Koalícióra szavazó polgár, méghozzá kettős értelemben is.Egyfelől azért, mert máris az ellenzéki oldal vezető erejévé emelte a DK-t, másfelől pedig azért, mert gyakorlatilag előzmény nélkül,…..
Independent 2019.05.28 17:23:57
@Bognár L: Én a FB-on 30 napos büntit kaptam, pedig kínosan vigyáztam hogy ne adjak rá okot - miközben a reklamálás lehetőségét ellehetetlenítették....
Independent 2019.05.28 17:24:20
@bandiras2: Ezt narkó hatása alatt írtad? :-) Szavazóköri megoldásokkal gyak. nem lehet belenyúlni, nem szavazóköriekkel - pl. a htáron túliak élősúlyban történő megvásárlásával igen, de azok nem szavaznak ill. nem szavaztak a DK-ra. A Momentumra nincs valami jó elméleted? :-)
A horogkeresztet, más néven szvasztikát sokak hajlamosak a nácizmussal azonosítani. Azonban önkényuralmi jelképként való megjelenése előtt már sokan használták a pozitív jelentést hordozó, jószerencse jelképeként általánosan elfogadott motívumot...
A fideszes alaptörvény ellen hirdetett tüntetést a Demokratikus Koalíció jövő hétfőre. A tüntetés jól mutatja, hogy milyen bajban van a DK. Hiszen Gyurcsány Ferenc tavaly azt ígérte a bocsoknak, hogy 2016 nyarára az ellenzék vezető ereje lesz az DK, nagyobb támogatottsággal, mint az MSZP. Ehhez…..
Independent 2016.04.23 19:07:56
Nem akarok olcsó poénokat elsütni, de talán egy helyesírás ellenőrzést le lehetett volna futtatni. Ez persze azt nem dobta volna ki hogy Gréczy nem Grécz. Néztem, mint a moziban, hogy milyen rendezvényről összegez a szerző, és meglepődve láttam hogy egy jövőben lejátszandóról.... :-) Véleménye persze mindenkinek lehet, nekiállhatnék tételesen kipreparálni, de talán jobb ha Oszkót idézem:
" Bár az alábbi esetben várhatóan egy félreeső vitáról van szó, de remek példa arra, ami ellenzéki oldalon lényegében jó hat éve zajlik és amivel kapcsolatban éppen most nem tudom magamban tartani a véleményem. Az aktuális kurzus a lehető legnemtelenebb eszközökkel akadályoz demokratikus jogokat, akár verőlegények gátolnak népszavazási kezdeményezéseket, aki ez ellen tiltakozik, azt hetek alatt ítélik el büntetőeljárásban, az elkövetők meg röhögnek a markukba. És ebben az érdemi eszközeitől megfosztott ellenzéki világban, ha bárki bármivel próbálkozik, azonnal nekiesnek, hogy nem elég elegáns, nem illeszkedik tökéletesen az ideológiai platformhoz stb. Olyan ez, mintha annak, aki hajlandó kiállni egy box meccsre a kormányoldallal, előre eltörnék kezét és lábát, és amikor még így is kiállna, de emiatt az összecsapás során nem tudna szép egyeneseket ütni, a sajtó a csúnya stílusáért ócsárolná. Jelenleg minimális eszköztára és megjelenési felülete van aktív ellenzéki politikusoknak arra, hogy bármit is tegyenek. Ha ezeket a felületeket továbbra is az egymás pocskondiázása fogja kitölteni, továbbra sem lesz ellenzék. Nem tudom mi kell ahhoz, hogy kialakuljon a képesség az egymás kezdeményezéseinek és törekvéseinek megértésére és támogatására, közös célok és kompromisszumok meghatározására és egy ahhoz szükséges politikai kultúra elterjedése mikorra várható az ellenzéki oldalon. De amíg az nem lesz, addig nem lesz ellenzék és addig egy ellenzék nélküli kormány lényegében vidáman azt csinál, amit akar." Lehet hogy ez utóbbi a derék szerző célja?
Olvasom, hogy pénteken, október 23-án nemzeti ünnep volt Magyarországon, és ez alkalomból a haza elsőszámú embereinek különböző okoknál fogva nem fért bele, hogy a nemzet színe előtt bizonyítsák, mennyire fontos esemény ez a hazafias oldal életében. Se nagygyűlés, se egy…..
Independent 2015.10.26 07:22:59
@a nagy hohoohooo: Nem, tényleg nem a Népszabadságé. A Munkásőré. Azé is jár az 1 milka?
A „rezsiháború” elbukott Brüsszelben, ennek költségeit pedig minden valószínűség szerint az állam, vagyis az adófizetők állják majd. Az új, állami közműszolgáltatóval ugyanis befürdött a kormány. A lakossági földgázellátás egész piacát kellene nyereségesen…..
Independent 2015.09.19 06:15:42
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ok, vegyük a Pécsi Vízmű esetét. Mint minden Vízmű cégnél, a külföldi volt a KISEBBSÉGI TULAJDONOS, az önkormányzat a TÖBBSÉGI TULAJDONOS. A profit is ilyen arányban osztódott! Kipöckölték a franciákat, egyszemélyi tulajdonos lett, az önkormányzat, azóta többször emeltek díjat, már az első évben is (mi van az extraprofittal?). A profit eltünt (vajon hova? _ csak nem költségszámlákba?...), viszont a hálózatfenntartásra, karbantartásra kevesebb pénzt költenek, aminek hatása úgy 10 év múlva kezd látszani... Az új cég pedig mit csinált? www.gvh.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2015-os_sajtokozlemenyek/visszaelt_erofolenyevel_a_tettye_zrt.html Néha nem ártana kicsit gondolkozni is....
Az elmúlt két-három hónapban rendkívül felpörögtek a politikai események. Ez idő alatt annyi hazugságot, szélkakaskodást és mellébeszélést lehetett hallani, hogy talán ideje őket összegyűjteni az utókornak, hogy láthassák, milyen „zseniálisan” kezelte a kormány az…..
Independent 2015.09.14 16:12:37
@anonymand: Igenis jelképes! A mi igényeinkhez képest... Mi ugyanis ennyiből építünk kerítést:" Megnéztem,hogy egy üzletben mennyibe kerül az a Drótkerítés ami több
mint 22 milliárdba kerül az adófizetőknek!
Horganyzott kerítésoszlop,ugyan olyan mint amit a határon használnak!
4 m-es 5334 ft db Ezt 4 méterenként rakják le! Tehát akkor 175 km-be 43750 oszlopot raknak! Ennek az ára 233.362.500 ft,azaz (Kettőszázharninchárommillióháromszázhatvankétezerötszáz)

Horgonyzott kerítés fonat ugyanolyan mint amit a határnál használnak!
4 m magas 1400 ft fm! tehát 175 ezer m x 1400= 245.000.000 azaz, (Kettőszáznegyvenötmillió)

Betonacél amit ideiglenes kerítés oszlophoz használta 6 m 5 ezer ft, de ezt 2 oszlophoz használták,vagyis ketté lett vágva! akkor 2500 ft egy beton vas amit leraktak 4 méterenként!
A 175 km-be 43750-et raknak! szorozva 2500 ft=109.375.000 ft azaz,
(Egyszázkilencmillióháromszázhetvenötezer!)

Nátó pengés drót Átmérő: 45cm, kihúzható: 8 - 10m 7600 ft tekercs! Tehát egy méter 760 ft ez 3 sor az annyi mint 2280 ft-ba kerül 1 m
teljes magasságában 175 km kerül 399.000.000 ft azaz
(Háromszázkilenvenkilencmillió!)

A kerítés nyomvonalának előkészítése kerüljön 200 millióba!
A földhasználat kárpótlása kerüljön 200 millióba!
A gépek bérlése kerüljön az is 50 millióba!
A munkások elszállásolása kerüljön 50 millióba!
Munkabért nem számolok mert közmunkások!

........233.362.500
........245.000.000
........109.375.000
........399.000.000
........200.000.000
........200.000.000
..........50.000.000
..........50.000.000
____________
1.486.732.500 (Egymilliárdnégyszáznyolcvanhatmillióhétszázharminckétezerötszáz)

De,mivel ezeket a megrendeléseket a valamelyik jóbarát vagy rokon szerezte be,nekik számoljunk háromszoros áron,mindent beleértve! Akkor is 4,5 milliárd! De,még ezt az összeget is duplázzuk meg!
Akkor is 9 milliárd! AKKOR MIÉRT KERÜL 22 MILLIÁRDBA ????"

Facebook, Lengyel József
A június 25-i testületi ülés a napirend elfogadásának hiányában elmaradt. A nagykoalícióban kivitelezett obstrukció célja leginkább Karácsony polgármester és  a jegyző megleckéztetése volt -  tudják már ki az úr a háznál. A két nagy frakció indoka erre a sokat látott…..
„Jás ti kócipor had, láttam az anyátok! Volna puskaporunk, tudom megbánnátok! Itt lövöldöznénk le, az utolsó lábig, Sosem érnétek el az akasztófáig!” Arany János: A nagyidai cigányok          Csak legörbült a szája Fodor Gábornak,…..
     Azon nagyon kevés ember közé tartozom, aki kedveli Pintér Sándort. Nem dicsekedni szeretnék ezzel, vagy személyiségem egyéb problémáit elbagatelizálni, de van a csávóban valami. Ha kirakja az ember a fotóját a tyúkólban, a csirkék alakzatban mozognak és…..
 Magyarországon közel 800 ezer rokkantnyugdíjas él (akik fele korhatár alatti ellátott), miközben a feleakkora Szlovákiában csak 70 ezer. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által közzétett statisztikák szerint a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok…..
"Nem megfelelően használta személygépkocsiját" - közölte az ausztrál rendőrség, miért kobozta el az exbajnok Mercedesét pénteken.Hamilton az Ausztrál GP helyszínén, Melbourne-ben helyi idő szerint este negyed tíz körül közúton farolt és égetett gumit, de…..
Olvasónk egy ájulás szélén lévő utasra lett figyelmes az Árpád hídnál a metrómegállóban. Az utas segítségére sietett, aki csak egy pohár vizet kért, ám ezt nem volt egyszerű beszerezni. Az állomáson álló ellenőröktől és biztonsági őröktől próbált segítséget…..
A héten megkaptam a kis borítékomat és a kopogtató cédulát. Közelegnek az EP választások. Kibontottam, kicsit informálódtam, majd széttéptem és kidobtam a kukába. Az első szavazásomon nem veszek részt, két okból:1,) Nem szavazok, mert nincs kire. Azért nem fogok az egyik szar…..
A legtöbb vonat sajnos nem azért tűnik koszosnak, mert azokat a MÁV nem takarítja, hanem azért, mert néhány „utas” tönkreteszi őket. Felsikálhatják a MÁV takarítói akárhogy a padlót, kipucolhatják a WC-t, és lemoshatják az üléseket, de a komfortérzetünk semmit sem…..
w Neveket akarok hallani 2009.03.21 16:59:11
Ha a szocialisták azt hiszik, hogy eltölthetnek két hetet pöcsvakargatással, akkor éppen elkövetik az utolsó súlyos hibájukat. Az új miniszterelnököt napokon belül meg kell nevezni, vagy legalább azt a kettőt-hármat, aki szóba jöhet. Itt most nem lesz szundikálás, nincs tévé,…..
Ahogy már beharangoztuk, csütörtökön megtörtént az április elsejei Magyarország-Málta labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatos zászló- és transzparens-ellenőrzés. A jelentős médiaérdeklődés közepette lezajlott kontrollon jelen voltak a szövetség biztonsági bizottságának,…..
Paranoiás ügyfél már régóta figyelheti a biztonsági őröket, akik tidzséhúkeres vetődésekkel kápráztatják el a raklapokat, amikor a vásárlók elfordulnak. Most azonban végre sikerült rajtakapnia egyet, amint személyleírásukat cébézte be, miután megfogtak egy üveg Metaxát:…..
Árokásó Top100 Hardy Mihály 2009.01.17 17:31:00
Épp nézegettem, hogy a fenti úriember kimaradt a gyűjteményünkből, pedig ha valaki, hát ő biztosan emeli illusztris társaságunk fényét. Nem hiszitek? Akkor olvassatok! Egy kis előzmény: Hardy Mihály két és fél évtizeden át dolgozott televíziós újságíróként. 2003 és…..
Independent 2009.01.18 11:37:25
@borigabi: Bizony.... Az oroszoknál, ez tény, az üzletben igen sok az érzelmi tényező. Például az is, hogy 2 fillér árelőnyért nem árul el a partnered, mint nálunk. Vagy meg lehet nézni az ukrán helyzetet, ők a mai napig olcsóbban kapják a gázt pl.-ul. A tovariscsi konyec az itteni orosz katonákra vonatkozott, nem másra. Mivel nem tudtak mit kezdeni a több tízezer katonával odahaza (lakásuk se volt, hazatelepülésük után sokan évekig vasúti kocsikban laktak, mint nálunk Trianon után a hazamenekülők), szóval kérték, hogy hadd csúsztassák el lépcsőzetesen a kivonást. Mi ezt elvetettük (gondoljuk el, milyen hozzáállást nyerhettünk volna meg), és akkor ehhez jött még a "Tovaris konyec". A belpolitikai előnyökért (volt mivel villogni) eldobtuk a külpolitikai és külgazdasági előnyszerzés lehetőségét.
Independent 2009.01.18 11:55:59
@pupak30:
Hozzáteszem: Orbán folytatta azzal, hogy az egész ciklus alatt tudomást sem vett arról, hogy egy nagyhatalom van innen nem is olyan messze. Négy év alatt 0 darab csúcsszintű találkozó volt. Aztán a választások előtt találkozóra hívta Bush-t is, Putyint is, természetesen mindkettő elzárkózott, mivel nem kívántak választási dekoráció lenni. Ma ugyanez a Putyin gyakorolja a hatalmat az oroszoknál, az USÁ-ban új elnök lett, rögtön a választások idején be is szólt a mi drága jövendő miniszterelnökünk, hogy a demokratáknak nincs mondanivalójuk....
Independent 2009.01.18 12:43:57
@politicus: Erről beszéltünk: 1998-ról, és a TF-es beszédről.
Először is: Sólyom László újévi köszöntője nagyon rendben volt. Másodszor: Éppen ezért kevés embernek tetszett/fog tetszeni, amit mondott."Mindenkihez, a jóakaratú emberekhez szeretnék szólni ma." - így szólította meg hallgatóságát, és bár valószínűleg…..
Independent 2009.01.02 11:56:24
T: dzsucseharcos -

-Az elszámolásokat nem parlamenti bizottságoknál kell(ene) megejteni, mint hogy adózásunkat sem a Parlamentben számoljuk el. Erre van pl. az APEH, de ha ez valamiért nem felel meg, tehetné pl. a Számvevőszék is. Aki úgyszintén hiába szólal meg pártfinanszírozás ügyben, ezzel egyetértek, csak hát az én álláspontom az, hogy bizony egyforma szankciót kell alkalmazni egy gazdálkodó magáncég és egy politikai párt esetében is, ha lop, csal és hazudik, zum Beispiel.
-Ha a vizitdíjas politikai kérdés volt, akkor azzal kormányt nem lehet leváltani, másrészt meg hova tegyem a Fidesz kampányát, ami arra volt kihegyezve, hogy miért fizessünk még egyszer azért, amiért egyszer már fizettünk.
-Hát igen, lehet hogy én naív vagyok, csak akkor fölösleges a szájtépés kétszázzal pl a vitafórumokon (is), ha még abban sem akarunk hinni, hogy ellopott gengszterváltásunkat egyszer még korrigálhatjuk. Akkor minden szép, minden jó, minden fasza, politikusaink meg játszhatják velünk az "itt a piros, hol a piros"-t, velünk, bólogató birkákkal, úgy látszik igény még bőven van rá. Aztán majd jól leváltjuk ezt a kormányt, és jön a másik, amitől pontosan ennyit várhatunk:

"Riporter: Mi az a más út, amivel – ezek szerint minden megszorítás nélkül - ki tudná vezetni az országot egy párt a válságból?

O..V.: Ez egy jó válasz, ez egy jó válasz, egy jó kormányzati válasz első számú feltétele, az embernek jól kell feltennie a kérdést. Rosszul feltett kérdésre csak véletlenszerűen lehet.jó választ adni

Riporter: Ez a kérdés rosszul lett feltéve?

O..V.:Hát én másként tenném fel…, megengedi nem minősítem a riportert…az mégis csak, egy vendégrészéről elég udvariatlan magatartás lenne …

Riporter: Hogy helyes?:

O..V.: Végülis méltányolom, hogy ön sem minősíti az én válaszaimat, ezért nem minősítem ka kérdéseit azt akarnám inkább mondani , hogy azt a kérdést tegyük fel…
(MR1, 2008. december 20.)
Independent 2009.01.03 10:21:48
dzsucseharcos · songun.blog.hu 2009.01.02. 12:38:38
Independent 2009.01.02. 11:56:24

>Erre van pl. az APEH, de ha ez valamiért nem felel meg, tehetné pl. a Számvevőszék is.

APEH és számvevőszék eddig is volt. Sőt, némelyik olajügy bírósági szakaszba is került. Rendszerint vagy nincs bűncselekmény, vagy nincs felelős, vagy minden elévült. APEH-hel, rendőrséggel, bírósággal stb. lehet szivatni feketemunkásokat alkalmazó építtetőket, meg ajándékozási illeték fizetését elmulasztókat stb. Erre alkalmas. A többit felejtsük el. Egyébként a korrupciós ügyek nem a legfontosabb probléma, korrupcióval a költségvetésnek csak néhány százaléka vész el.
-----------------
A kérdés egész pontosan az volt, hogy ki ellenőrizze a képviselők költségelszámolását.
De tényleg ne zavarjon... :-)
Azt mondja nekem a bíró (igen, hivatalos tárgyalóteremben, talárban, ügyészek és ügyvédek, vádlottak és tanúk, népiülnök-fejű hivatalosságok és írnokok körében, persze nyilván jegyzőkönyvön kívül), hogy „van rá jogszabály, de így egyszerűbb.” Nem,…..
Van, aki felkészületlenül érkezik egy négycsillagos szállódába, ahol van termálvíz és nem viisz magával papucsot. Ilyenkor egy normális helyen adnak. Mi történik a Margitszigeten? Aki lakosztályt bérel, az kap papucsot, aki csak egy sima szobát vesz ki, annak nem jár. Mi…..