Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pistola

5 bejegyzést írt és 591 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NÉBIH „borigazgatója” nemrég gyakorlatilag lesöpörte az asztalról a magyar piacon még inkább újdonságnak számító narancsborokat és pét-natokat. A szükségesnél talán arrogánsabb kinyilatkoztatásra kicsit megbolydult a honi boros közeg, a hullámok pedig egészen a tengerentúlig értek...
pistola 2020.08.28 13:41:26
@arthurthedent: Veled meg mivan baszki??? Azt hiszed írtál valami frappánsat? Hogy jön ide az, hogy mivel szívsz a magánéletben? Annak a leírása más fórumokra tartozik, ott sírdogálj, itt a borokról van szó, te szerencsétlen. Megáll az ész az ilyen idióta trolloktól, komolyan.
A világ tele van szebbnél szebb világítótornyokkal és bár néhányukat ma már múzeummá, hotellé, netán egy teljesen elhagyatott épületté alakították át, szépségük vitathatatlan - ezt most be is bizonyítom nektek. Következzenek is a világ legszebb világítótornyai!  Cape Reigne Lighthouse,…..
A tegnapi napon sokként érte a hír a sportvilágot és a rajongókat Kobe Bryant halála. A legendás kosarastól a rockzenei világ több képviselője is megemlékezett, ebből szedtünk össze egy nagyobb merítéssel. Többek között lyan arcok gondolatait, részvétnyilvánítását láthatjátok majd, mint Dino…..
Információink szerint Medgyesi Miklós riporter hivatalosan közös megegyezéssel távozik a Hír TV-től, valójában azért kell távoznia, mert olyan kérdéseket tett fel, amiket nem lett volna szabad. Először Halász János Fidesz frakciószóvivőtől a szerdai Nemzetbiztonsági Bizottsági ülés után kérdezte…..
pistola 2018.11.26 13:09:59
Adott egy kis falucska. Tényleg kicsi, tényleg cuki, ráadásul kiugróan szerencsés helyen van. Közel Pesthez, a Börzsöny szélén, ami az 1-2 napos fizetőképes kirándulóturisták miatt ideális turisztikai célponttá teszi, vonattal is könnyedén és olcsón megközelíthető. Adott tehát a mesebeli környezet,…..
pistola 2018.09.28 16:47:13
Sajnos nagyon ismerős a helyzet. :(
2009-ben léptem le a fővárosból egy Eger melletti 1000 fős faluba, ahonnan 3 év múlva hanyatt-homlok menekültem vissza. Pedig nem újonnan érkező voltam és őrülten szerettem a falut gyerek korom óta. 1981 óta van ott nyaralónk és a fél gyerekkoromat ott töltöttem. De aztán odaköltözve teljesen máshogy néztek rám az emberek. Főleg miután elkezdtem falugyűlésekre járni és beleszólni a falu életébe, mikor hihetetlenül önromboló terveket szövögettek a polgi és társai a meggazdagodás reményében. Na, onnantól csak okoskodó gyüttmentként tekintettek rám és magasról tettek arra, amit mondtam. (tisztelet a kivételnek!) Teljesen megmérgezte a kapcsolatomat rengeteg ott lakóval és hát legyünk őszinték, lakva ismeri meg az ember a másikat. Megismertem az emberek negatív oldalát, amiből van bőven egy frusztrált, munkanélküliséggel kibélelt közösségben. És persze az edukáció hiánya is rásegít erre. Szóval 2012 nyarán nem bírtam tovább is visszaköltöztem. Istenem de jól tettem! :)
Már csak egyetlen ehhez hasonló projekt érdekel az életben, de az majd öregkoromban lesz aktuális és a Balaton felvidék lesz a célterület.
Annyit még, hogy egy világ választja el a rendszerváltás előtti (és közvetlen utáni) falusi lakosság kvalitásait és a rendszerváltás utánit, főleg az utóbbi 15 évben. Az az önzetlen segítőkészség, tiszta lelkűség, naivitás már nagyon régen a múlté. Csak örülhetek, hogy megéltem, megtapasztaltam azt is annak idején az ott töltött nyarak és hétvégék alkalmával. De már nem létezik. Ámen.
Amerikai karrierről és dollármilliókról szóltak a hírek azután, hogy az Attraction árnyékszínháza megnyerte az angol Britain's Got Talent című műsorát. A csapatnak az egyik legmenőbb producer, Simon Cowell ajánlott fel Las Vegas-is szerződést, amin Szűcs Zoltánék sokat…..
Ukrajna megbízott elnöke Olekszandr Turcsinov bejelentette, hogy katonai hadműveletet indítottak kedd reggel a Donyecki régió északi részén azzal a céllal, hogy megvédjék az ukrán állampolgárokat és kiűzzék a bűnözőket az országból. ..
pistola 2014.04.15 15:22:32
@Sam the Ace:

Egy szót sem tudnék hozzátenni. Minden lényegeset elmondtál. A srácok a bősz igazságkeresésükben ezt a szitut nagyon benézik.
Putyin undorító módon provokál, keveri a szart és építi a saját új birodalmát. Az meg tényleg nagyon vicces, ahogy nálunk a régióban egyedülálló módon a jobberek elkezdték nyalni az orosz maci seggét. 180 fokos fordulattal persze! Kíváncsi vagyok emiatt mikor szakad meg a nagy Lengyel-Magyar barátság.
Saját Facebook-oldalán jelentette be egy budai downhill-biciklis, hogy megtámadott egy nőt a Fogaskerekűn, mert nem tudta kezelni indulatait a kialakult vitában. S. Dániel a Kerékagynak is elküldte a levelét, amelyben azt is bevallja, hogy egyszer tettleg is bántalmazta G. Évát. Az…..
A The New York Times 1872. október 19-i számában terjedelmes riportot közölt a magyar borokról, a hazai borfogyasztás kultúrájáról és borexport helyzetéről. A lap tudósítója hazánkat a szőlőtőkék földjének nevezte, tapasztalatai szerint pedig Magyarországon a bor olyan…..
Szombaton a Puskás Akadémia fogadta a Kispest Honvédot Székesfehérváron a Mennyei Bajnokság tavaszi 2. fordulójában, ami Puskás Ferenc miatt eleve pikánsnak ígérkezett, és nem is kellett csalódni.A Puskás Akadémia tudósítása szerint:"2. perc:Néhány száz kispesti drukker…..
pistola 2014.03.10 10:52:08
„Egyedül Oroszország képes megállítani, távol tartani a régiótól a nemkívánatos nyugati behatolást: a kíméletlen pénzvilágot, a multi cégeket, a bóvli kultúrát, a pusztító liberalizmust. Nem Ukrajnáról, Majdanról, Krim félszigetről van szó, hanem Európa jövőjéről!…..
pistola 2014.03.02 22:54:25
@bbjnick:

" ha a nyugati (liberális) demokrácia egyet jelent a kíméletlen pénzvilág, a multicégek, a bóvlikultúra és a pusztító liberalizmus parttalan tobzódásával, akkor tényleg megette a fene az egészet."

Egyáltalán nem jelent egyet. Tény hogy rohadt sok nagyhatalmi szenny és vér tapad a kezükhöz (európának inkább korábbról, amerikának még most is), de ha több időt töltenél el azokon a környékeken, vagy ismerőseid, barátaid lennének ott, akkor tudnád, hogy még mindig az egyik legélhetőbb térsége ennek a bolygónak. Olyan hely ahol a tehetség és a kreativitás érvényesülni tud. Nem pedig az ismeretség és mutyi. Ahol van becsülete a munkának, mert még akár a legegyszerűbb kulimunkából is normálisan fenn tudod tartani magad és családod. (na jó, családot nem annyira) Ahol egy pártot legyen az jobb vagy baloldali általában nem vezeti tovább 5-10 évnél az aktuális választott vezetője, r-go demokratikus. És ahol általában a legkisebb felderített ciki hírre, vagy a legkisebb elbaszásnál is lemondanak a vezetők. Felelősséget vállalnak.

Nem szaporítom a szót, szerintem pontosan érted miről beszélek és hogy a fentiekkel ellentétben nem kell leírni, hogy mi a helyzet kis hazánkban illetve a keleti fronton.

Én semmi mást nem várok el Viktoréktól most már, vagy úgy en bloc a jobboldaltól, csak azt, hogy tegyük azt világossá, hogy melyik irányba szeretnének haladni, mi a cél, mert akkor legrosszabb esetben tudomásul veszem mi a dörgés és szépen elköszönünk egymástól. Csak legyen világos végre, hogy melyik társadalmi berendezkedés felé haladunk. Egy biztos én olyan társadalomban szeretnék élni, ahol a fent leírt értékek és életlehetőségek dominálnak, nem pedig a keleti büdös lábú, velejéig korrupt, mutyisztán sógorkoma világ.
Elképesztően klassz fotót kaptam a Kiscelli Múzeumtól: egy 1880-as években készült panorámaképet a Dunáról. A dolog apropóját az adja, hogy szeptember 20-án időszaki kiállításuk nyílik BUDA–PESTI HORIZONT, Panorámaképek Budapestről címmel. A legtöbb, Pest-Budáról…..
pistola 2014.01.21 11:08:12
Január elsejétől lépett életbe az a határozat, amelyért Hugh Fearnley-Whittingstall, a Spektrum televízión nálunk is látható River Cottage alapítója évek óta küzd: az Európai Parlament új törvényt fogadott el a közösségi halászatról, amely fenntarthatóbb megoldásokra…..
pistola 2014.01.20 10:24:26
@Az evolúciót szines rajzok bizonyítják!:

Hallod bazmeg, te komolyan gondolod, hogy erre a cikkre az volt a megfelelő komment? Mi van veled???
. Az angliai Nortonban, Kent megyében található ez az otthonná alakított, '30-as évekbeli víztisztító üzem. Két, műemlékké nyilvánított víztornyában '42-ig kalcium-hidroxidos, azaz oltott meszes vízlágyítás folyt (innen a Lime Works elnevezés), majd egészen 2005-ig állt…..
pistola 2014.01.18 22:38:36
@háztáji: Szívesen! :) De több adásban is említi, hogy itt él. Ebben is.
A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak. Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár…..
A Rudas Fürdő legutóbb azzal szerepelt az Urbanistán, hogy a National Geographic rádiumos vizével riogatott, hogy hú szegény Marie Curie is attól halt meg. (Ja, Göring meg ciántól, ami a mandulában is van, soha többé ne egyetek marcipánt!). Ami miatt azonban joggal hallani róla…..
pistola 2013.03.30 16:51:56
Magyarország független ország, szokták mondani. Ennek ellenére olyan cikk jelenik meg külföldön, melyben azon elmélkednek, hogy az ország vezetőjét hogyan lehetne eltávolítani. Nem Ázsiában, nem a Közel-, vagy Távol-keleten, nem Iránban. Nem, itt Európa közepén mérlegelik…..
Európa legsikeresebb edzőjével találkozott Pep Guardiola. Orbán Viktor a FIFA-gálán fotózkodott a munkanélküli spanyollal, és kedd este töltötte fel a fényképet a Facebook-oldalára. Edzők egymás közt(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala) A képek között van még egy, amin a…..
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
Tragikus esztendőt tudhat maga mögött a kormányoldal. A Fidesz a hatalmán kívül szinte mindenét elvesztette. Akarata megtört, ereje megroppant, hitelessége semmivé lett, támogatottsága köddé foszlott, mozgástere a formális jog paragrafus-tologatására szűkült. A 2012. évi…..
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
pistola 2012.12.18 12:39:11
@szempontpuska:

Ne haragudj, de én sem értem miért ez a mártírszöveg, amit most előadsz. A poszt egyáltalán nem szalonképtelen, bayer szerintem is sokkal durvább retorikát érdemelne, mint ez.
Tiszteletreméltó dolog a higgadtság és béketűrés, de a jelen esetben ez már inkább átmegy mulyaságba. És a mai jobboldal, illetve az ilyen bayerfélék megeszik reggelire a mulyákat...

"Fight fire with fire!"
Egykori gyártelepi tömblakás, valahol a város szélén. Foszladozó kötélre kötött kutya ugatása köszönt. A főpolgármesterhez jöttünk. Az udvaron szeméthalom és tűzrakások nyomai. Koszos ruhájú, de mosolygós kisfiú játszik a kutyával. Bottal böködi, az pedig nyüszítve…..
pistola 2012.11.29 15:48:48
@Dr. (cath.univ.) Adofizeto:

Ez nem is vita, csak beszélgetünk. :)
Nem tudom, lehet igazad van amúgy. De most gondolj bele, ha nem keres eleget, esetleg méltatlannak is tartja ezt a saját pozíciójára nézve, akkor azért szerintem nagyobb a kísértés. Pszichológia ez, amihez én nem értek. :)
Baj van, kamerad. Zárjuk le a zsilipkapukat. Mostantól se ki, se be! Fegyveres őröket a parlamenti büfé és a 600 forintos narancslé mellé! Ertsey Katalin izraeli állampolgári is. Izraeli-piréz! (A Barikád már találgatja biztos, hogy a piréz askenázi fajta-e vagy szefárd...) A…..