Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eastbay1

0 bejegyzést írt és 1072 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
Eastbay1 2021.10.21 22:18:13
@Tóninéni:
Larry Birdről még érdemes annyit tudni, hogy azon nagyon kevesek egyike, akikről Michael Jordan mindig tisztelettel beszél. És ez nem csak azért van, mert minden idők top 5 játékosa, minden idők top 5 trash talk-olója, és kivételes kosárlabda intelligenciával rendelkezik, hanem mert olyan a személyisége, hogy ilyen fazont nem lehet nem szeretni.
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
A villanykorszak hajnalán jött létre és tört föl a nemzetközi élvonalba a legjelentősebb magyarországi vállalkozások egyike, amely köré hatalmas nemzetközi hálózat épült, s amely vezető ereje volt a világot uraló izzólámpa-kartellnek. Az Újpest egész társadalmi és főleg sportéletét meghatározó…..
Eastbay1 2021.02.20 01:00:26
@Aureliano Buendía:
"... de azt szemérmesen nem említed fel, hogy a kommunisták döntő többsége zsidó származású volt..."
Forrás nélkül csak egy frusztrált fröcsögés/csúsztatás/hazugság.
De nézzük csak: Wikipedia szerint (hu.m.wikipedia.org/wiki/A_zsid%C3%B3s%C3%A1g_Magyarorsz%C3%A1gon#hely:Kecsk%C3%A9s) valamivel több mint 250 ezer magyarországi zsidó élte túl a háborút. '56 után 200 ezren vándoroltak ki, jelentős részük zsidó származású volt.
E szerint a forrás szerint (dfk-online.sze.hu › HellPDF)
viszont 1957-ben 395 ezer MSZMP tag volt. 1985-ben meg közel 900 ezer.
Nyilván többségében zsidó...
Eastbay1 2021.02.21 19:07:13
@Aureliano Buendía:
Forrás? Vagy megint csak hasra ideböfögtél valamit.
Amúgy azt te is tudod, hogy jóval több nemzsidó szavazott a komcsikra, mint amennyi zsidó. De nyilván csak terelni akarsz :D
Áll, mint Katiban a gyerek. Ugye mindenki hallotta már ezt a szólást? No hát ez az alkalmatosság itt a kati, a bébikomp őse egy húszas évekbeli fotón..
Eastbay1 2021.02.02 00:22:23
@gintonic.azigazi:
De most komolyan, az 5 partner (plusz a lovász) soknak számít?
Azért elég igazságtalanok az emberek Ms Parker-Bowles-szal. Egyrészt tűrhető nőnek néz/nézett ki, szerintem sok 60as nő szeretne így kinézni. Másrészt a sok fikázó megnézhetné hogy ki mellett alszik el...
Amúgy kb egy ligában játszanak Dianával, mondjuk mindkettő hihetetlen ellenszenves számomra.
Eastbay1 2021.02.02 01:10:25
@bioLarzen: Egyesek úgy képesek bizonyos nők kinézetét kritizálni, hogy közben életük párja a kanyarban nincs a szóban forgó nőhöz képest.
Eastbay1 2021.02.03 01:58:07
@bioLarzen: Tudod a szálka meg a gerenda esete...
1905. Orosz hadifoglyok Japánban a Dōgo Onsen termálfürdőben, Macujamában..
Eastbay1 2021.01.26 14:46:26
@gigabursch:
Kitört valakiből a demokrácia álarca?
WTF?
Szerintem ne próbálj inteligencsnek látszani, nem fogsz vele senkit átverni.
Eastbay1 2021.01.26 14:50:34
@pitcairn2: Jelents fel akkor a bloggazdánál
Eastbay1 2021.01.27 00:43:58
@gigabursch: Hát most jól kibsztál velem :D
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
Eastbay1 2021.01.15 19:27:29
@pitcairn2:
A szüleim kb 20 éve voltak nyaralni Kárpátalján. Eleve qrva nehéz volt megszervezni. Turizmusban dolgozó ismerősön keresztül találtak egy nyírségi fazont aki ismerős volt arrafelé, ő leszervezte és el is vitte őket, mert ő ismerte a helyi viszonyokat (tudta, mikor hova kell pénzt dugni), tudta mit érdemes megnézni, nem 20 éves bédekkerből dolgozott, és főleg tudta, hogy hova SZABAD egyáltalán utazni. Pedig akkor már elvileg ott is demokrácia volt, csak ugye a gyakorlatban nem.
Rohadt drága volt így az út, de kb nem nagyon volt más lehetőség. Nagyon tetszett nekik amúgy, mert tisztességesen volt megszervezve, nem volt lehúzás szaga a dolognak, jók voltak a szálláshelyek (a körülményekhez képest), a kaja mindentől függetlenül is nagyon jó volt, szép helyeken jártak, szóval megérte.
András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az,…..
Eastbay1 2020.03.11 12:45:50
@KaTe: Gondolom az van, hogy OP-nek esze ágában nem volt búvárkodni, dehát az IDŐS SZÜLŐK annyira, de annyira szetették volna látni Ázsia meg a Holland-Antillák tenger alatti élővilágát...
Olyan bociszemekkel könyörögtek neki, hogy nem volt szíve megfosztani őkey ettől.
via GIPHY Hogy lehet eldönteni, hogy az üzlet ügyfélszolgálatosa milyen bankjegyeket adott át a vásárlónak? Hát ott van a biztonsági kamera felvétele, nézzük meg! Na de mi van akkor, ha nincs kamera? És ha mégis van, de nem látszik rajta? És ha na jó, igazából van és látszik is, de nem mutatjuk…..
Eastbay1 2020.01.20 19:39:14
@KaTe: Itt Írországban Te mint data subject 30 napon belül igényelhetsz adatot a data controller-től írásban, elég ha konyhanyelven van megfogalmazva, és nem kell konkrét törvényre hivatkozni, de pontosan kell körbeírni, hogy milyen adat kell. A levél/email másolatát elküldöd a Data Protection Commissionernek, ők 30 nap múlva érdeklődni fognak, hogy kaptál-é választ. Ha nem akkor, akkorErgo kikéred a kamera felvételeket, esetleg a dvd árát kérhetik ezért, többet nem.
Eastbay1 2020.01.20 19:41:08
@Eastbay1: szóval ha leszarnak és nem válaszolnak, akkor az (emlékeim szerint) category 1 offence, ami max 5 év, vagy 50ezer juro.
Eastbay1 2020.01.20 19:42:18
@Eastbay1: category 2, de a bűntetési tétel stimmel :D
Fenséges pizzák és tészták, csodás műemlékek, kultúra, gyönyörű táj – Olaszországot sok mindenért lehet imádni, de bőven akadnak bosszantó dolgok is a hétköznapokban, főleg, ha az ember ott él. Téged mik idegesítenek abban az országban, ahol élsz? Szedd pontokba és írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
                       „Az biztat, hogy van olyan – ritkán, de van – hogy képes teljesíteni az ágyban és élvezi is. De ha egy férfiben nincs vágy, nos, az eléggé látványos...” - a pasi szereti a barátnőt, sok mindent meg is tesz a kapcsolatért, csak a szex része nem tökéletes. Ő ilyenkor azt…..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Eastbay1 2019.05.12 10:22:11
@BOAR: Van rá egy ezresem, hogy te meg be leszel rakva a Tudálékos kategóriába :D
Meglehetős vihart kavart nemrégiben Márk írása Írországról, melyben összefoglalta, milyennek látja ő az országot. Tíz pontja inkább negatív volt, mint pozitív, és hát elég sokan képtelenek voltak feldolgozni, hogy nem mindenki látja ugyanolyannak az országot, mint ők. Dalma…..
Eastbay1 2019.04.25 05:34:31
@Arthamyr: De olaj nélkül készül, tudtommal a Leo Burdock's is, mint minden magára kicsit is adó hely, marhafaggyúval (beef dripping aka lard) süti a halat, a chips-et meg a battered cuccokat. A southern fried chickent (snack box és tsai) viszont valóban növényi olajban érdemes sütni.
Eastbay1 2019.04.25 05:34:36
@takarék-láng: Benézted, mert Dublinba több turista megy, mint Budapestre.
www.independent.co.uk/travel/thirty-most-visited-cities-world-a7967901.html
Rrrrraaaaaammmooon prodáktcsön ordítja az a törzsi harcos artikulálatlanul amikor felvezeti ezt az újabb remek akciófilmet. Van itt minden: kartonpapírból épített bankfiók, játékpuskák, low budget CGI tűzpárbajok, GIF verdás autós üldözés és persze egy potenciális HIV fertőzött félelemetes…..
Az Exatlon indulásakor ezt írtam a műsorról: Az egész műsor egy bazinagy "hogy állunk a minekkel" kérdés. Lényegtelen, hogy a pályák Dominkán állnak, vagy a Lupa beachen. A versenyszámok felépítése pont olyan elcseszett, mint a Játék határok nélkül emlékezetesen botrányos évadában, ahol teljesen…..
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
Eastbay1 2019.01.31 01:06:04
@lenörd hofstadter:
"Aha. Konzumidiótáéknál. Akik el is hiszik ezt a mocskos hazug maszlagot."
Tudod a gyártóknak általában nem az ilyen ruppótlan megmondóemberek a célközönsége. A döglődő nyugaton kijön a szerelő másnap, a kuncsaft meg kb letojja ha 500 euró, mert valszeg nem ért hozzá, ellenben szeretne meleg vízben zuhanyozni, és nem veri földhöz, ha rá kell dobni 1-2 napi fizut.
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
Eastbay1 2019.01.09 11:15:41
@Yoyoyo:
Mert az Interfood nyilván megterít nekem a 300 forintos bableveshez, pincér hozza ki, aztán meg el is mosogatnak utána.
A baj az, hogy hogy az óvodákba a szülők viszik a gyümölcsöt, mert nem telik rá, a kórházakban és iskolákban ehetetlen a kaja, több(tíz-, száz-)ezer ember nem tud naponta háromszor enni, a hajléktalanokról meg ne is beszéljünk.
Szóval igazából mindenki leszarná, hogy Orbán, Gyurcsány vagy a képviselők mit, hol és mennyiért esznek, ha nem lennének ilyen problémák.
A pofátlanságnak ugyan nincsen határa, de ha lenne mértékegysége, az a „vgg” (viagogo) lenne. Jó pár helyen felhívják már a figyelmet a Viagogo trükközésére, ehhez én magam is szeretnék most csatlakozni, és bemutatni, hogy működik a Viagogo pszichés manipulációja. Nem igazán az IT biztonság vagy…..
Eastbay1 2018.12.12 13:40:19
@bbrrr: Qrvára nem érted miről van itt szó. A Viagogo nem árul semmit, hanem összehozza a keresletet a kínálattal, és fordítva.
Kb mint az Ebay.
Amúgy meg faszságokat beszélsz az 1%-oddal meg a 0.1%-kal, mert pl pont az Ebayen tök fszán elprosoerálnak boltok 95-96%-os értékelésekkel.
Vagy pl most néztem a Dell webshopját, tele van 80-90%-os termékekkel.
Eastbay1 2018.12.12 18:06:50
@bbrrr: Még mindig nem érted, de már kapisgálod a problémát a Viagogoval:)
Megmondom őszintén én rengeteget használom, de (lekopogom) soha nem vertek át, és én sem vertem át senkit.
Most lehet azon filozofálni, hogy korrekt vagy sem, de ez igazából egy first world problem, ahogy a művelt orosz mondja. Jogilag nagyjából rendben van a dolog, Svájcban mindenképpen, de az USÁ-ban, az EU-ban és a UK-ben is. Utóbbi helyen már kormányzati szinten is seggbe akarták rúgni a céget, de nem találtak rajtuk fogást.
Az szerintem is probléma, hogy nem tudjuk ki az eladó, de egyrészt ezt biztosítja a cégnek a bevételt, másrészt meg az Ebayen sem tudod ki az eladó, sőt azt sem, hogy egyáltalán helyileg hol van a cucc. Most az egy dolog, hogy XYZ Store néven fut a shop, meg hogy Birmingham van bejelölve location-nek, aztán 4 hét múlva megjön a csomag (már ha egyáltalán) és egy qrva szót nem tudsz elolvasni a kínai posta címkéjén. Az Ebay meg kb letojja az egészet.
És itt a probléma, hogy a ticket exchange oldalakat ilyen kispályások üzemeltetik, mint a Livenation meg az Ebay pl. Gondolom tudod, hogy ezek egy közepes ország büdzséjét megtermelő cégek, ergo amíg politikai érdekeket nem sértenek, addig kb mindent elérhetnek amit akarnak. És ha ők azt akarják, hogy egy koncert 50ezer jegyéből 20ezer egyből a Stubhubon vagy a Viagogon jelenjen meg dupla áron, akkor az úgy is lesz.
Szóval háboroghat az Ed Sheeran meg a U2, ők is igencsak rá vannak utalva a Livenationre. De egyébként maga az előadó anyagilag általában nem függ a jegyeladástól, vagyis nem százalékot kap. Itt a kockázatot a helyi promoter viseli.
12 országban van jelen a Goldcar nevű autókölcsönző, ami a gyakorlott utazók és autóbérlők szerint 2 dologgal veteti észre magát:  az egyik legolcsóbban kínálja a szolgáltatását és a végén valahogy mindig magasabb lesz a számla. Ez utóbbi elég gyakori egyébként az…..
Eastbay1 2018.08.23 14:54:02
@protézisesh: Írországban az Enterprise ami erősen ajánlott. Totál rugalmasak, elfogadnak debit cardot is, és 250 eurót terhelnek be (Zafira/Galaxy esetén), valamint az árak sem vészesek.
Az ilyen repülőjegyhez csatolt autóbérléssel én is rábsztam pár éve. Zuglóban valami sövény mellé parkoltam, meghúztam az oldalát két panel hosszan. Mondja a csávó a Dollar/Thriftynél, hogy akkor ők ezért felszámítanak 200 eurót. Ok mondom, van rá biztim, csak angol nyelvű jegyzőkönyv másolatot meg számlát kérek. A másolatot megkaptam, a számlát meg azóta is küldik emailben. (Igen, hülye voltam, de kb egy órám volt elérni a gépet.)
Eastbay1 2018.08.23 16:01:52
@Darth Revan: Én is telefonálgattam meg emailezgettem egy darabig, de a D/T összes elérhetőségéről az jött vissza, hogy ők a sérülésekről ugyan ki nem állítanak számlát. Vitatkoztam velük pár hétig, aztán leszrtam az egészet.
Eastbay1 2018.08.23 16:18:30
@Darth Revan: Ja, várjál, emlékszem a telephelyen a csávó ráírta a jegyzőkönyv szélére, hogy 200€. Ennyit.
Aztán a telefonban valami csóka a központból váltig állította, hogy ez meg a bérleti szerződés együtt számlaként funkcionál :D
Az utóbbi években nyaranta rendszeresen jönnek a hírek arról, hogy micsoda munkaerőhiány van a Balatonon, nincsen szakember, mert aki volt vagy lenne, az Nyugatra ment dolgozni. Ami persze sok szempontból igaz is, ám a helyzet ennél kicsit bonyolultabb, mint az Feketerigó (aki maga is…..
Eastbay1 2018.08.03 17:15:22
@Arthamyr: "Biztos, hogy a 100%-os szakmai tudással rendelkező 40 éves faszi jobb a kávézó szempontjából, mint a 70%-os szakmai tudással rendelkező, csinos, 22 éves csaj, főleg, ha az utóbbi még olcsóbb is? Mi az a szakmai tudás egy pultosnál, amit 20 évig tart elsajátítani, és nem lehet mondjuk 3-5 év alatt?"
Hát mondjuk az, hogy a 40 éves faszit 20 év tapasztalattal ott hagyhatod egyedül a pultban zárni hétfőtől csütörtökig mondjuk, amikor nincs akkora busy. Ő nem fog a szakácshoz szaladgálni meg a tulajt hívogatni, ha ki kell cserélni a keget, vagy fel kell tölteni a hűtőt, vagy beszart a fél kornéliusz. Meg tudja oldani egyedül.
Eastbay1 2018.08.03 17:27:58
@Terror Dzsoni: "Egyébként én magam sem tartom nagyra a pincéreket, írni kell tudni, számolni és elsajátítani, hogy hogyan kell egyszerre 10 tányért kivinni."
Meg pikkpakk leszedni az asztalt, leültetni a vendéget, eladni a cuccot, lehetőleg minél többet, figyelni a kasszára, figyelni a vendégre, figyelni az étteremre, figyelni a konyhára. Pöttyet sztresszes, pláne ha órákig nem tudsz enni, inni, pisilni, bunkó a vendég, leszarós a séf, be van szívva a mosogató. Tudni kell az ét/ital/borlapot ától zettig, ami azt jelenti hogy kvázi meg kell tudni csinálni mindent. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a pincér a hely arca, ő tartja a hátát mindenért, de mindezt kifogástalan modorral kell megoldani.
Nem vagyok pincér, de ha úgy gondolod, hogy ezt meg tudod csinálni, akkor jelentkezz nálam, tudok egy munkát ;)
Eastbay1 2018.08.03 19:08:54
@Terror Dzsoni: Nagy kaland, egy fizikus meg gyorsanabban megtanulna programozni mint te a folyadékok hőtágulását. És akkor mi van?
Mondjuk a kőművessel meg villanyszerelővel pont szar példát hoztál, mert ad1: viszonylag ritkábban kerülsz kapcsolatba velük mint egy pincérrel (jó esetben), ergo kevesebbet fognak a te terhedre hibázni. Ad2: a pincér elnézést kér, adott esetben ad engedményt, akkor is ha a konyha baszta el. A villanyszerelő meg hibáztatja a másik villanyszerelőt, a vizest, a kőművest, a burkolót, a nagykert, az építészt, de legfőképpen a büdösqrvaistenit. Többet hárítanak mint Buffon. A kőműves detto, neki sem annyira stresszes a munkája, mint egy pincérnek. Megígéri hogy szerdán kezdenek, csak azt nem hogy melyik szerdán. Ha látja, hogy kicsúszik a határidőből, akkor iszik egy sört, meg elszív egy cigit, aztán ha nem felejti el akkor egy nappal előtte felhív, hogy mindenki más hibájából csúszni fog, de még 500ért egy hónap késéssel kész lesz a meló. Különben soha sem. És valahogy nekik nem ugatsz vissza, a pincérnek meg igen. Na ezt kell megfizetni.
Ebben a blogbejegyzésben tíz olyan hírességet fogunk bemutatni, akik életük valamely periódusában arra az elhatározásra jutottak, hogy áttérnek az iszlámra. Az összeállításban megtalálhatók színészek, sportolók, történelmi személyek és híres közéleti szereplők egyaránt.  Érdekesség, hogy a listán…..