Regisztráció Blogot indítok
Adatok
probinho10

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván nem követte mindannyiótok a franciáktól megszokott selejtezőbéli csetlés-botlást, lesznek/vannak, akik sikerként értékelik, hogy az alpesi alaptáborból érkezve két felkészülési meccsen nem szenvedtek vereséget, holott erős ellenfelekkel (lásd még: Costa Rica, Tunézia)…..
A futball folyamatos változásának gyakran áldozatul esnek bizonyos posztok, míg mások csak átalakulnak. A kapusok már régen nincsenek beszögelve a ketrecbe, és a kirúgásokat sem a söprögetők végzik el helyettük – már csak azért sem, mert ez az állatfaj is kihalt, az…..
A mai napra nem jut csúcsrangadó, és lássuk be, inkább az Olimpiakosz-Bordeaux-nak van esélye rangadóvá nemesülni, mert a másik párosításban megvalósult a nyolcaddöntők legnagyobb egy páron belül tetten érhető erőkülönbsége. A Barcelonának nem valószínű, hogy gondot…..
Tizenhét szótag / Még egy nagy költőnek is / Kevés ahhoz, hogy - ööö, igazából pont elég egy haikura, nekünk meg még annyi sem kell. Ütvefúrót megszégyenítő igyekezettel keressük tovább _popp_ mester (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo,…..
Olyan érzésünk van, mintha a szerdai BL-döntő végeztével, amikor Puyol csak rázta és rázta, a 2008-2009-es fociidény is befejeződött volna. Csütörtök reggel az elvonási tünetek is megjelentek, és a Gyalog galopp felidézésénél is csak olyan lovagok jutottak eszünkbe, akik azt…..
Ahogy a farizeusok is mondották anno Pilátusnak: szögezzük le gyorsan az elején. Óriási döntő volt ez, na. Nem tudunk nem vonni párhuzamot az 1994-es és a mostani döntő között, akkor pont a Barcát gondolták topfavoritnak, és lett macska-egér játék, nagy meglepetésre pont…..
Csontrepesztő dolgoknak kell itt történniük, hogy szezon előtti jóslatunk - mely szerint a Bundás csak az utolsó előtti fordulóban dől majd el - valóra váljon. Ezen nem kell különösebben csodálkozni, hiszen a felületes tévhitet - mely szerint úgy is a Bayern, mindig a Bayern -…..
A célegyenesbe érkezett a világ második legerősebb bajnoksága (bruhaha – a szerk.) 38 fordulóból lement 35, mindegyik csapatnak ennyi mérkőzés állt a rendelkezésére begyűjteni a hőn áhított pontokat. (Statisztikusok kedvéért az idény 92,1%-án vagyunk túl egyébként.)…..
probinho10 2009.05.16 00:18:55
srácok, én is szót kérnék.

habár elkötelezett híve vagyok az angol bajnokságnak és a real madridnak (furcsa páros :D), de azt azért látni kell, hogy ez a spanyol bajnokság tényleg nagyon gyenge. hogy mihez képest? magához képest. nincs értelme sztem összehasonlítgatni a pl-lel, a bundással vagy akár a serie A-val.

csak meg kell nézni, hogy hogyan is játszik ez a real madrid: szarul. az összes valamire való csapattol zakót kaptunk (pool, barca, juve - bár a juve meccsben sztem még volt egy kis edzőbuktatás is, de ez az én kis összeesküvéselméletem), emellett végigvertük a ligát úgy, hogy sztem az nem madridista futball kedvelőknek eszébe nem jutott leülni madrid meccset nézni.

semmi látvány, semmi taktika, gusztustalan fos. tehát egy ilyen gyenge madrid is kb. 20 pontot ver a 3. helyezettre különösebb gond nélkül. a barca is végigverte a mezőnyt, csak ők mellette játszottak is, rugdalták a gólokat, plusz minket is megvertek. a BL-ben gyakorlatilag számottevő csapatot nem kaptak, a csoportjukból talán a panathinaikosz is továbbjutott volna. aztán jött a lyon és a bayern, akik azért már nem ugyanazok, mint 2-3 éve. sokkal gyengébbek. az egyetlen valamire való csapat, akivel idén játszottak, az a chelsea volt és simán ki is estek... volna, ha nem egy gyp-s faszt delegál a meccsre az uefa. a következő ilyen meccsük ugye a döntő lesz, ahol sztem simán kikapnak, de ez már nem a témához tartozik.

visszatérve a bajnokságra. idén van a barca, van a madrid és vannak a többiek. más bajnokságokban sokkal nagyobb a versenyhelyzet az élenállók között, a színvonal viszont egyértelműen más.

a lényeg: a spanyol bajnokság még mindig top bajnokság, a top3-ban gond nélkül benne van, de saját magához képest óriásit gyengült, ha csak a tavalyi szezont nézzük, akkor is. pedig egy ütőképes valencia vagy sevilla nagyon hiányzik.

Csöncsön: "A világ húsz legjobb focistája közül legalább hat-hét ma is Spanyolországban focizik."

+ van mondjuk ribéry németországban, kaká, pato és ibra olaszországban, a többi meg mind angliában.
Két dologról szokott le az ember manapság. Nyitott szemmel járni és sportnapilapot olvasni. Két hete szakítottunk mindkét hagyományunkkal, aminek gyümölcsét a Tovább után meg is csodálhatjátok. Véleményünk szerint sok kommentárt nem is kell hozzá fűzni, mert úgy szép,…..
Nou San Trafford Bulvár SPL 2009.04.09 22:15:00
A Rangers, és főleg Walter Smith nem sokat tökölt, egyszerűen véget vetett Barry Ferguson és Allan McGregor Glasgow-i karrierjének. A vasárnapot átpiáló játékosok az Izlanddal lejátszott VB-selejtezőn égették le magukat és klubjukat, így többé nem tartanak igényt játékukra…..
probinho10 2009.04.10 08:37:08
@szbszig: ezzel én is egyetértek, felesleges keménykedés ez. most biztos velük akartak példát statuálni, de ezzel az erővel a fél brazil válogatott már el lehetne tiltva. no mindegy. egyébként volt valami fordított V-betűs mutogatás is. úgy értem, hogy a tenyere az arca felé volt. bár az nem tom mi a rossebet jelent.

az ájkentdenszt meg adom. ;)
"De jó lett volna, ha még pár pillanatig bírod!" Ezt eddig a barátnőnk dörgölte az orrunk alá, de hétvégén a Chelsea-Arsenal duó duruzsolhatta a Fulham-Villa páros fülébe. Az éllovasok lasztminit pontszerzéseinek ellenére szemernyit sem lett unalmasabb a bajnoki…..
Volt itt nemrég egy poszt, amelyben a Bundesliga kabalaállatait mutattuk be nagy sikerrel, ezért mindenképpen folytatni szerettük volna a kezdeményezést, de Olaszországban foci van, úgyhogy semmi szükség idióta plüssállatokra a pályák szélén. Stadionokra már sokkal nagyobb…..
Egy normális pénteken, déli tizenkettőkor, az ember a hétvégéért üvölt. Most mégis mindenki a monitorra fog meredni, főnöke legnagyobb gyönyörűségére akinek rálátni a monitorjára, az megcummta. Az UEFA ekkor tartja az európai kupák negyeddöntőinek, illetve…..
Nou San Trafford Futballfilológia 2009.03.19 13:30:00
Egy kis nyelvtani elemzésben próbálunk rávilágítani arra, hogyan is értelmezzük a futball világával kapcsolatosan elhangzó kijelentéseket. Nem kell félni semmiféle gazdasági válságtól, vagy fizetési sapkától, mi most időtlen válaszok mögé nézünk be, és megtudjuk, hogy…..
Elnyűhetetlenül büntetünk Rorschachilag, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#), ZenZo, vár a tévé és itáliainagysándor méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott…..
A dingdingdong magyarhangja ismét magára vállalta a forduló elnevezését, vagyis egy újabb csonka fordulónak futunk neki. A Curling Cup döntője miatt a Spurs és a United meccse később kerül megrendezésre, ezért a hétvégén csak nyolc találkozót rendeznek a bajnokságban. A BL…..
In idem flumen bis non descendimus, azaz, nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Ezen poszt főszereplőit feltehetően annyira érdekli Hérakleitosz és az ő fenti tétele, mint Rafa Benítezt egy jól cselező középpályás, de ha valaki a görögöt találná idézni nekik,…..
probinho10 2009.02.23 23:35:22
@popp: persze, hogy túlzás, de az utolsó mondatrész attól még tény marad.
probinho10 2009.02.23 23:43:08
@popp: ez jogos. viszont erre szokták mondani, hogy a fociban nincsen "ha". HA megadják wilmots gólját, a brazilok nem nyernek vb-t. a 2002-es játékvezetés meg gusztustalan volt. a spanyol játékvezetés is kezd elfajulni az utóbbi időkben. na de ez már off. :)
Itt a gyorsaság számít, kérem szépen, nem a szépség. Mivel tökéletes megfejtés nem érkezett, de a születésnapi kvíznek természetesen a születésnapon kell kihirdetni a győztesét, az első olyan játékost hoztuk ki bajnoknak, akinél csak egy nagyon kis híja volt a hibátlan…..
Születésnapi Rorschach-tesztünkben ismét keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#) és ZenZo méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem…..
Visszatért David. Mindkettő. Születésnapi kvízünkben ismét próbára tesszük annak a tudásnak a hátterét, amelynek meglétéről a kommentek között győzköditek a nektek ellentmondókat. A szabályok ismertek, a hozzászólások között okoskodni tilos, tippelni, hülyeségeket…..
probinho10 2009.02.23 12:37:09
probinho10 2009.02.23 13:39:35
@luis garcia: az király, mer már találtam egy játékost. :S elvileg már csak ez a fáradt inter-féle 10-es kérdés maradt.
A legutóbbi fordulóban rácsodálkoztunk, hogy talán a Milan a bajnokság legnagyobb esélyese, de az Inter azonnal a segítségünkre sietett. Amit nem tud sem a világválogatottként fungáló Milan, sem a Wagner-sorozatnál is unalmasabb Juventus, azt az Inter edzője nélkül, gyakorlatilag…..
probinho10 2009.02.01 22:25:24
Nagy az öröm most a Football League-ben, miután az alsóbbosztályú angol klubok (vagyis a Championship, valamint a League One és Two csapatai) elsöprő többséggel elfogadták azt a szabályt, hogy a jövő szezontól kezdve minden csapatnak minimum négy saját nevelésű játékost kell…..
A múlt heti papírforma eredmények után, a hétvégén emeljük a csapásszámot. A nagyok legalább egy fokkal nehezebb ellenfeleket kapnak most, lesz kiesési rangadó, és erre a fordulóra is jut egy "harc a kupaindulást erő helyekért". A beharangozóban a vágyainkat most is az…..
A Valencia sevillai vendégjátéka kapcsán még egy kicsit szkeptikusak voltunk, elvégre a gólnélküli döntetlen igencsak távol áll mindentől, amit a fociban ízlésnek lehet nevezni. A Barcelona most kárpótolt minket valamennyire, bár a rangadón látott játék sok tekintetben…..
Nem mintha megingott volna a hitünk az angol bajnoksággal szemben, de azért féltünk egy picit, hogy a múlt heti borzalmaknak lesz következménye most is. Szerencsére nem így történt. Igaz, a szombat most is hagyott kívánni valót maga után, de vasárnap azt kaptuk, amit vártunk. A…..