Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nade

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A barabási rendőrök 2010. április 10-én négy személyt igazoltattak az ukrán – magyar határ közelében. A tiszakerecsenyi határ meglehetősen eldugott részén fémkeresőző személyekre a helyi lakosok figyeltek fel, akik határsértőknek nézték a gyanús idegeneket, így…..
Nade 2010.04.28 17:20:08
@Mr. Acid: "Egy szigorúan szakmai kérdésbe hogyan lehet belerángatni a demokráciát? "

Helyben vagyunk! Erről van szó: a diktatúrából itt maradt szemlélettel lehetetlen felfogni, hogy egy demokráciában nincsenek "szigorúan szakmai" kérdések, olyanok, amelyeknek az eldöntéséhez ne lenne köze a népnek. Akár a piacon keresztül, mint felhasználó, akár a közpénzen finanszírozott intézmények - például törvényhozás - legfelsőbb felügyelete révén. Ezt hívják népfelségnek, amelytől a diktatúra "szakmaisága" úgy retteg, mint ördög a tömjénfüsttől. Ami persze csak addig tart, amíg diktátori hajlamú "vezetők" bele nem a szólnak a "szigorúan szakmai" kérdésekbe. Lehet arról vitatkozni, hogy a demokrácia jobb, vagy a diktatúra. Lehet, hogy amikor Ausztriában nyolcmillió "atomfizikus" egy népszavazáson eldöntötte, hogy soha ne helyezzék üzembe a csillagászati összegért megépült zwentendorfi atomerőművet, akkor rosszul döntött. Lehet azt mondani, hogy ezzel egyidőben mennyivel egyszerűbben ment ugyanez Magyarországon, amikor Kádár elvtársék döntöttek Paksról.
Csakhogy a tapasztalat azt mutatja, hogy az esetlegesen hibás döntések ellenére a demokrácia életképes, a diktatúra meg nem. Ausztriában a mai napig is nyolcszor jobban élnek, Magyarország meg 20 éve óta sem táncolt el a szakadék széléről.
Tegnap már megírtuk, hogy a South Park 200., jubileumi epizódjában mutogatott maciruhás Mohamed próféta kiverte a kollektív muszlim biztosítékot, mert őt aztán ábrázolni nem lehet, sehogyse. Kissé érthetetlen a dolog, hiszen nem Mohamedet mutogatták az egyébként meglehetősen…..
Nade 2010.04.23 10:14:14
@orient: "Muszlim világgal meg az a baj, hogy a fanatikusok erősödtek meg a nyugati agresszió miatt."

Annak ellenére, hogy a többi megállapításod igaz, ez a fenti mondat alapvető tévedés és az iszlám terrorizmus legfőbb hazugsága. A védekezés nem agresszió, ahogyan a fegyverrel rád támadót is jogosan lőheted le. Ok és okozat felcserélése jogossá hazudja az agressziót, és agresszióvá a védekezést.

Ez már a vietnami háború esetében is "gyönyörűen" működött a kommunista világpropaganda kezében. Csak sajnos most még annál is veszélyesebb ugyanez a "játék".
Magyarország nem attól lesz szar hely, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez az új parlamentben, hanem attól, amitől eddig is az volt, az elmúlt húsz évben, és előtte is. Ez pedig az állami felelősségvállalás és gondoskodás igénye és preferenciája az egyéni…..
Nade 2010.04.20 08:39:36
@egyittlakó: "szocialista és nemzeti" Hoppácska, az nem nemzeti-szocialista? Azaz Nazionalsozialist, vagyis náci.

Azért kell ezt itt levezetni, mert a szovjet és bolsevik propaganda nem véletlenül nevezte mindig is fasisztának azt, ami valójában náci. (Fasiszta ugyanis csak az olasz nácizmus volt.) Éppen a kínos névrokonság miatt. Meg persze a letagadott Hitler-Sztálin szövetség miatt, ami alapján a háború elején felosztották egymást közt Lengyelországot, amelynek a helyén - úgy középtájt - meghúzták a "béke határát". Náci-szovjet propagandanéven, aminek pontosan annyi volt az igazsága, mint minden más hazugságuknak.
Viktor levele alapvetően nem nekünk, hanem a BRFK-nak íródott, ám nyilván nem véletlenül az autózz!blog is a címzettek közt szerepelt. Nem tudom, hogy a statisztikák hogy alakulnak autólopások tekintetében az elmúlt évekhez képest, de ezek szerint az biztos, hogy közelében sincs…..
Nade 2010.04.19 13:26:52
@newtehen: De jó felvetés! A Zsanett ügyében is perbe hívták a kamerafelvételek manipulálóit, ugyebár...?
Az Index nem engedett egy nyilatkozó kérésének, s élt a törvény adta jogával: ma ez Magyarországon forradalmi tett.A szóbanforgó nyilatkozatot Balog Zoltán adta, akiről az a hír járja, hogy a romákkal foglalkozó kormányzati megbízott lesz. A magyar média még azzal a joggal sem…..
Nade 2010.04.16 17:41:07
Tisztelt Kóczián Péter! Nem tudtam, hogy ez Magyarországon így megy. Elképesztő, hogy egy interjúalany "visszavonhatja" amit mondott. Így valóban vicc a hazai sajtó és semmi csoda nincs abban, hogy itt tart az ország, a közélet.

Egyetlen politikusnak sem kívánom, hogy így járjon, de a feltételeknek igenis olyanoknak kellene lenniük, mint abban az országban (USA), ahol a csúnya bűntényen kapott közéleti szereplő főbe lőtte magát a sajtótájékoztató előtt.

Hasonlítsuk most ezt össze azzal a magyar helyzettel: egy közéleti szereplő simán elháríthatja a kérdéseket azzal, hogy "nem kíván" nyilatkozni!

Mit tettek, tesznek Önök ez ellen Kóczián úr? Majd most fogják megoldani, az egyik párt 2/3-os hatalma mellett?

Hajaj!

Pedig annyi is elég lett volna, ha újságírói normává teszik például, hogy nem tűrik a kérdések elől való kitérést. Mint az megtörtént az egyik kormánytényezővel (aki diplomát hazudott magának), és csak annyit mondott: "Kérem a következő kérdést!" - amikor azt kérdezték tőle, ő írta-e azt a netes bemutatkozó szöveget, amiről azt állította, hogy elkerülte a figyelmét. Ezután a lelkes újságírók tették fel a következő kérdéseket.

Pedig semmi mást nem kellett volna csinálni, mint ugyanezt a kérdést feltenni mindenki részéről - amíg választ nem kapnak rá.

Másnap meg címoldalon lehozni minden - valódi - újságban a demokrata egységet megtörő újságok és kérdezőik nevét. Ehhez persze olyan szakmai egység és konfliktusvállalás kellene, amit a 40 évnyi pártsajtóhoz szokott hazai "szakma" nem ismer.

De lehet, hogy én gondolom rosszul. Ön szerint mi lenne a megoldás egy olyan közélethez, ahol a nép az újságírókat nagyobb hatalmúnak látja, mint a politikusokat. Ez az USA, ahol a közélet minősége ezt a felállást igazolja. Ahol nem a buszsofőröket, hanem az újságírókat tekintik közfeladatot ellátó személyeknek - mert a nép kérdéseit teszik fel. Ott magától értetődő például, hogy az újságíróknak megkülönböztetett jelzésű járművük van. Amit sokkal szabadabban használhatnak, mint a politikusok. Az országuk meg működik.

Kicsit normálisabban, mint a mienk. Hát nem érdekes?
Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség V. Lászlót, akinek a parancsnoksága alatt szolgáló rebiszes alosztály rendőrei több kirívóan durva 2006. őszi túlkapás miatt is bíróság elé kerültek az elmúlt években. Egykori beosztottja vallott a rendőrtisztre...
Nade 2010.04.14 12:28:41
@sapuh: Ebben természetesen igaza van, ahogyan Nürnbergben sem feledkeztek meg a törvénytelenségre utasító parancsot kiadókról SEM.
Bár sokáig titkolták létezésüket, a mágnesszalagokon a pártállam ügynökeinek teljes adatbázisa van. Titkosításukba mostantól egy háromtagú civil testületnek is beleszólása lehet. Ez nagyon szép, de kevés. (Fotó: Hetek)Sajtóhírek szerint ma a Bajnai-kormány megteszi az…..
Nade 2010.04.07 09:19:45
@Valahol Máshol: Leírtad, amit akartam. Ez itt a lényeg.

Az ország, és "'prominens" gondolkodóinak szégyene - azzal a párttal együtt, amelyiknek 20 évig hittem -, hogy itt tartunk ma ügynökügyben. Az erkölcsi és gazdasági mocsár mind ebből fakad.
Talán a lenti levél írója is érzi így utólag, hogy féklámpát villantani is fölösleges volt, talán hibának is mondhatjuk, mert azt kérte, hogy a nevét ne írjam bele a posztba. Van az az állatfaj, aki senkire sincs tekintettel, a szabályokat is leszarva közlekedik úgy, mintha…..
Nade 2010.04.05 22:04:25
@casey rybak: A követési távolság be nem tartása egy bizonyos határon túl már más jogi kategória. Ahogyan a konyhakés mellkasodtól mért távolságra helyezése egy bizonyos határon túl már emberölési kísérlet.

Az már más kérdés, hogy a hazai rendőrség mivel foglalkozik és mivel nem. Azaz hogy az állampolgárok érdekeinek közvetlen védelmével milyen mértékben.
Nade 2010.04.05 22:14:45
@maholnap: De még mennyire, hogy politika az, hogy milyen rendőrségünk van és lesz! Németország keleti fele nem posztkommunista, még véletlenül sem! Abban az értelemben nagyon nem, hogy az NDK bukásának másnapján megszűnt a hírhedt VOPO (FOPÓ - Volkspolizei), és a nyugatnémet rendőrséget terjesztették ki oda is. A szemléletével, egyenruhájával (bizony ez is lényeges!) és munkamódszerével együtt.

"... amelyik nem papírokat lapozgat az út szélén megállított autósoknál" - szerinted akkor ezek szerint lehetne májustól papírok nélkül vezetni?!
Nahát képzeld el, hogy a nyugati demokráciák jó részében nem kell papírokat vinni magaddal! Nem kell személyi azonosító okmány, de még forgalmi sem, hogy közterületen légy, vagy szabályosan haladj az úton. Szerinted akkor mit csinál egy ottani rendőr a napjának nagy részében? Tudom, el sem vagy képes képzelni, de elárulom neked: csupa olyat, aminek haszna van.
Nade 2010.04.05 23:14:34
@maholnap: Egy kicsit konkrétabban kifejtenéd? Hadd idézzem reája a fenyegetés tényállását, ha már le akarnék ereszkedni a szintedre.
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
Még ilyet! Lézeres szúnyogirtó 2010.03.13 13:05:00
 Az Intellectual Ventures hordozható készülékének kamerája észleli, szoftvere azonosítja, lézersugara lelövi a gonosz kis vérszívókat. (A fejlesztők szerint még a hím és nőstény szúnyog közti különbséget is észleli, és az előbbieket, mivel azok nem szívnak vért…..
Van a KRESZ, amit be kell tartani, pont. Ettől függetlenül nincs ember, aki rendszeresen vezet autót, gyalogol, kerékpározik, vagy bárhogy máshogy közlekedik és soha nem szeg szabályt akár véletlenül, akár tudatosan, mert az teljesen értelmetlen és életszerűtlen. Aztán van az,…..
Nade 2010.03.10 19:30:53
@Papóci: Abba a "parkolóba" más utcákból is be lehet menni.
Egyébként meg fényképezzenek a 30-nál is, rendben van! Csak éppen a sokkal veszélyesebb, folyamatos halálveszélyt jelentő idiótákkal mi lesz a hazai autópályákon, akik 20 centire rád másznak, mert merészeled betartania sebességhatárokat?! Még SOHA nem láttam, hogy az ilyeneket lekapcsolták volna.
A magyar katona - amikor éppen nem húsz százalékot csorgat vissza, vagy nemzetközi cégeket próbál zsarolni - igazi nyalka, mulatós fajta. Nem véletlenül tartozik a honvédelmi tárcához a zuglói Stefánia palota, ahol jól lehet mulatni. Csakhogy több százalékponttal csökken a…..
Mi sem tudjuk, hogy fake (annyira nem is érdekel), mindenesetre itt a sztori: valaki állítólag feltörte Vona Gábor azóta törölt iwiwes accountját, és az ott található levelezésről készült screenshotokat kitette a netre. További infók az üggyel részletesebben foglalkozó…..
Nem volt elég a szemceruzás sztori, jön József, akinek azt mondták a Tescóban, hogy nem működik a bankkártyája, de a végén kiderült, hogy le is szedték a pénzét és kápéban is kifizettették vele. Olvasónk február közepe óta nem kapja vissza a pénzét. Fogcsikorgatás alant:…..