Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vprof

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
vprof 2018.08.18 06:24:13
@Hajni222: Végre! Ezt lájkolom. :)
vprof 2018.08.18 06:39:40
@Német Mátyás: A stílus maga az ember. Én valahogy hajlamosabb vagyok annak hinni, aki épkézláb módon képes kifejezni magát. Aki képtelen erre, az eleve nehezen nyeri el a szimpátiámat. Lehet, hogy más is így van ezzel. Na, nem mintha ez számítana. Nem is igazán érdekel, ki kamuzik, és nem is az én dolgom állást foglalni az ügyben.
A Samsung Galaxy 8-ast egy drága, de vízálló, porálló csodának ígérték. A 24.hu jól el is vitte nyaralni, hogy letesztelje, mit tud a kis drága a tengerparton. Érdekes tapasztalatokhoz és infókhoz jutottak ennek kapcsán. Például, hogy a telefon IP68-as folyadékállósága…..
Hát egyszer! - vágja rá gondolkodás nélkül a címbeli kérdésre valószínűleg az autósok többsége, és ezzel a leegyszerűsítő állítással nagy vonalakban a parkolótársaságok is egyetértenének. De mi a helyzet akkor, ha már a csomag fancsali tulajdonosaként még aznap pár…..
vprof 2018.04.29 20:24:59
@Meridian74: Regisztrációs matrica nélkül az EU-s rendszám érvénytelen, ami szabálysértés, így a rendőr megbüntet ha észleli. Nem ajánlott leszedni.
Az ember és a józan paraszt ész közösen felnyerít a címbeni felvetésre, hiszen miért kéne elfogadni bármi használt dolgot, ha egyszer eleve valami vacakot vagy hibásat kaptunk, ugye? Egyes cégek azonban kötik az ebet a karóhoz. Vajon jogosan? Tisztelt Tékozló Homár! Az alábbi eset történt…..
vprof 2018.02.20 15:02:23
@Tudod Te azt jól!: Tudtommal a PlayStation konzolokat is így szervizelik: leadod, és kapsz helyette egy másik javítottat. Nekem se tetszik.
"Hogy ne csak mindig szegény Magyar Postát üssük". Tragikomikus módon ezzel a felkiáltással került ki nemrég a Homárra az extrém nagyértékű, 81 000 forintos csomagot elhagyó Trans-O-Flex sztorija. Erre nem telt bele egy hét, és ránkcáfolt az élet meg a Magyar Posta. Szomorú, de igaz történet…..
vprof 2018.01.14 21:44:08
@élhetetlen: Köszi, ma is tanultam valamit. Eddig nem is hallottam erről a túros szóról. Mától tudni fogom, és helyesen használom.

Hogy a témához is hozzászóljak: ha a Media Markttól vette online a tévét (bolti vásárláskor nem kerül a csomagolásra Media Markt zárószalag), miért nem állt el a vásárlástól? Egyszerűbb lett volna, mint az eladással vacakolni.
vprof 2018.01.15 18:50:21
@élhetetlen: Nem érdemes foglalkozni vele. Sajnos sokan telibeszarják az anyanyelvüket. Szinte mindenhonnan süt az igénytelenség. Én kényes vagyok az ilyesmire, és nem restellek utánanézni a dolgoknak, ha bizonytalan vagyok. És bizony előfordul, hogy tanulok valami újat. Mint jelen esetben is. Több mint 30 éve rosszul ismertem ezt a mondást. Van ez így. Szerintem nem szégyen, ha valaki nem mindentudó.
Új év sincsen Kevin nélkül. Balázsék úgy érezték, nem akarják kiszolgáltatni magukat a csatornák kényének-kedvének, és akkor akarják megnézni a betörőket rommá amortizáló Macaulay Culkint, amikor csak eszükbe jut, így aztán egy dvd-gyűjtemény beszerzésével futottak…..
vprof 2018.01.14 20:54:23
Hogy a poszthoz érdemben is hozzászóljunk: igen, sajnos sok gyári DVD képminősége nem hozza a formátum által nyújtható és elvárható színvonalat. A két klasszikus rész megvan Blu-ray-en is, ami nyilván mérföldekkel szebb a DVD-nél, de egy megfelelő forrásból igényesen kódolt DVD is lehet szép. A Reszkessetek betörők transzfere felett egyszerűen eljárt az idő. Hiába létezik belőle jobb, ha a hazai bődületesen nagy kereslet kielégítése érdekében a Fox nem készít új magyar szinkronos masztert. Így marad a régi. Ez van. Nagyon nem lehet mit kezdeni, mert a képminőség úgy tűnik, nem alapja a reklamációnak.

A Szabotázs DVD konkrétan szarul van kódolva. Fél másodperc után egy kocka kimarad, majd fél másodperc után egy kocka duplázódik. Emiatt borzasztóan szaggat az egész film, de a filmet forgalmazó ProVideo mossa a kezeit. Szerintük nem hibás.

Az Emlékmás Blu-ray esetében minden ezredik kocka hiányzik, mert szarul konvertálták a filmet 24 fps-ről 23,976-ra. Ez speciel Bontonfilmes kiadvány. Vizsgálgatták, de a vége ennek is az: nincs hiba.

A bosszú börtönében Blu-ray esetében egy rakás helyen el van csúszva a magyar szinkron.

Annó az Eredet DVD szándékosan pocsék minőségben jött ki, hogy lássa a paraszt, mennyivel szebb a Blu-ray. Akkora volt a felháborodás miatta, hogy végül új maszter készült. Talán ez volt az utolsó eset, hogy a gyártó helytállt a minőségi hiba miatt.
vprof 2018.01.14 22:29:18
@Xezs6: Nyilván nem minden kiesett képkocka tűnt fel elsőre, de a film megtekintése során többször észrevettem, hogy ugrik a kép. Van olyan tapasztalatom ezen a területen, hogy rögtön kieső képkockákra gyanakodtam. 23,976/24,000=0,999, tehát innen már csak matek volt kiszámolni, hová esnek a filmben a kieső kockák, ha nem 1 ezrelékes lassítással, hanem framedroppal jött létre a 23,976-os framerate. Ezt követően pár időpontot ellenőrizni már nem olyan nagy kunszt, hogy igazolódjon a teória. És minő véletlen, a kép korábban észlelt megugrásai pontosan ezekre az időpontokra esnek, illetve ezeken az időpontokon tapasztalható a kép megugrása ott is, ahol korábban nem tűnt fel!
Nikoletta problémafelvetése elég jogosnak tűnik. Laikusként nehezen képzelhető el, hogy hogy a lepergő festék kapcsolatban van a nem-szakszervizes bekötő ember ténykedésével, hacsak nem sózott rá egy oltárit az egyik csőfogójával ugye. De a kérdés, hogy a jogszabályok mit mondanak. Sziasztok.…..
vprof 2017.11.13 14:48:58
@FDToth: Komolyan érdekelt, mit írsz, de bocs, félúton feladtam, olyan szinten igénytelenre sikeredett.
via GIPHY Költői kérdésre futtatja ki Kriszta a levelét, ami egy tök hétköznapi, fixlifaxli eseményből indult: egy étteremben fura izéket tartalmazó Radlert szolgáltak fel neki, ami miatt szólt a pincérnek, de vállvonogatást meg kioktatást kapott egy "bocs, mindjárt hozok egy másikat" helyett.…..
Az Erste azt mondja, hogy érti az ügyfeleit és igényeiket. A hozzánk érkező levelek ezt nem annyira támasztják alá. Például miből gondolják, hogy bárki szeretne érvényes bankkártya nélkül maradni hirtelen? Kedves Tékozló Homár Csapat! Az augusztus 2-ai Erste Joker hitelkártyás bejegyzés…..
vprof 2017.09.12 18:19:34
@Padli: Nekem kettő is van, évente kb. 70-80eFt visszatérítéssel. Én is úgy érzem, hogy megérdemlem. :)
Attiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem…..
vprof 2017.09.08 13:53:52
Én szerintem sok nő nevében mondom, hogy megértem Gábor panaszát, és egyáltalán nem akarom lenézni a telógyilkos zsebek problémáját, de azok a zsebek legalább vannak! A női gatyákba olyan pici zsebeket terveznek, hogy oda egy telefon be se fér! Nem beszélve a szoknyákról, amelyeknek csak töredéke…..
vprof 2017.09.01 22:34:25
@Xezs6: Hasi tasi nem kér kódot, van rajta zippzár is, és belefér a buksza, iratok, kulcsok. Tudom, hogy nem trendi, de leszarom, mert így minden fontos nálam van, semmit nem hagyok el, és még a kezeim is szabadok. :)
vprof 2017.09.03 05:50:10
@Xezs6: Ha égőnek érzed - holott nem az, csak praktikus -, ne hordj hasi tasit! Ilyen egyszerű. Tömködd tele a zsebeidet, a cuccod felét hagyd otthon, tartsd a kezedben vagy válltáskában, ha az jobb! Én speciel ezek mindegyikét utálom, talán egy kisebb autós válltáskával még meg tudnék békélni, ha nagyon muszáj lenne. De szerencsére még létezik az általam kedveltebb hasi tasi, nem tiltották be, így nálam marad az egyelőre.
Amíg Schwarzenegger élő szövet a fémvázon, addig a Terminátor 2 élő legenda a filmvásznon. 26 év után újra mozikban a világ egyik legjobb akciófilmje, ráadásul 3D-ben...
Aztán írt egy levelet a Homárnak, arról, hogy mit gondol az eMagnál vásárlásról. Amiben annyi igazság van, hogy mivel nem magyar székhelyű a cég, ezért a garanciális és egyéb ügyek intézése nehezebb illetve korlátozottabb velük, amivel nem árt tisztában lenni vásárlás előtt. Bár az eMag azt állítja…..
vprof 2017.08.31 14:22:03
@borso: Én rendszeresen olvasom a Homárt, ezért némi izgalommal rendeltem egy ajánlás alapján éppen az eMagtól fali konzolt a tv-hez. Sokat mondjuk nem kockáztattam, 4eFt-os tételről van szó. A termék rendben megérkezett, minőségileg kifogástalan, kb. 6-7eFt-ot nyertem a bolton.

Mondjuk újracsomagolt telefont speciel sehol se vennék.
A Citibank árváinak panaszai annyiszor bukkantak fel az elmúlt hónapokban nálunk, hogy kezdem sajnálni, hogy anno nem próbálkoztam a bankkal. Igaz, akkor mára az Ersténél találtam volna magam, ami a panaszok alapján sokszor nem egy leányálom. Akinek van jó tippje, mihez kezdjen az ember a tízezres…..
vprof 2017.08.26 09:26:59
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Már megbocsáss, de marhaságot írsz. Én simán kifizetem az egy szem sós kiflit is paypass-szal, és biztos, hogy nem kell rá többet várnod, mintha keresgetném az aprót, netán vissza is kellene adnia a pénztárosnak. Arról nem beszélve, hogy így nem halmozok fel 50-60eFt aprót évente. Ja, de! A visszatérítéssel Erste forintok formájában, amit meg többnyire szépen eltankolok. :)
Egy 2017. június 5-től július 31-ig élő akció keretében nehezen, de ingyen aktiválható 4GB adatot csapott hozzá lakossági flottás előfizetőihez a Vodafone, ami királyul hangzik, Zsolt király viszont némi csalódottságának ad hangot közleményében. Az okos Vodafone-tól kapott…..
  Azannya! Az Erste aztán tudja, mi kell ahhoz, hogy az ügyfelek kiváltságosnak érezzék magukat! Lényegretörő és - szándékán kívül, de - nagyon hasznos tippek-trükkök poszt a bank Privilégium L számlájáról. Kedves Homár! Nyitottam 2017.05.16-án egy Erste Prviligéium L számlát, mely teljesen…..
vprof 2017.06.21 14:23:17
@aptohu: Idézet a hirdetményből: "tárgyhót megelőző hónap 15-től a tárgyhó 14-ig".

Tehát rosszul tudod.

Mellesleg nem köpködni kell a posternek, hanem írni a banknak neten egy két soros panaszt, és jóvá fogják írni.
vprof 2017.06.23 13:12:47
@laptop szerviz: Ez jogos, de a szabály az szabály. Én pl. örülök ennek, mert a munkahelyemen rendszeres, hogy a decemberi fizut még december végén elutalják, így januárra elfogadja a bank. Amikor én nyitottam a számlát, 14-én délután, az ügyintéző nekem is azt mondta, ebből természetesen nem származhat hátrányom. Persze ezekre én már régóta nem adok, és inkább még ott ráutaltam a 150ezret telóról.
Bár Tamással ellentétben nem gondolom, hogy a BKV  elsődleges feladatai között lenne az országimázs javítása, de abban mélyen egyetértek vele, hogy minden kommunikációban fontos az emberi hangnem, az egyébként normálisan viselkedő külföldiekkel szemben pedig jó lenne több türelmet és elfogadást…..
vprof 2017.06.08 13:51:04
@Darth Revan: 2007. évi I. tv. 3. par. (1) bek.

Ebben benne van, mivel lehet beutazni az országba. Ha nincs nálad az okmány egy igazoltatáskor, abból előállítás lesz, mivel a jogszerű tartózkodásodat nem tudod hitelt érdemlően igazolni.
A Teletál az egyik legnagyobb hazai ételkiszállító cég. Elég széles merítéssel dolgoznak. Szendi "Paleo" Gábortól Benke "Böllérkonyha" Laci bácsiig terjed az étlap, amiből természetesen a fitt, a vega, a turbó fogyós és a többi táplálkozási fősodortól elhajlás sem hiányzik. MAradék kaja biztos…..
Így csinálja. Kár, hogy a bankok az esetek speciális volta és az érzékeny adatok miatt nem szoktak általános okosságokat megosztani, pedig nagyon jó lenne tudni, hogy hogyan kerülhetjük el, hogy a hitelkiváltásnál hasonló történjen velünk. Kedves Homár! Történet arról, hogyan dupláztam(ták) meg…..
Na, ilyenre még a Homár sem emlékszik, pedig itt aztán lyukas törölközőktől fogadósokig mindenféle sztori megfordul. Üdvözlöm Önöket. 2014-ben vásároltam a "PcLand" nevezetű kereskedelmi egységnél webshop-os rendelés útján egy ASUS márkájú, 27" méretű monitort…..
vprof 2015.11.10 13:30:46
@atpijkamo:
Hogyan rontsunk el egy jó viccet. Így viccesebb:
- Fúj, disznó!
- Még maga mondja? Hát nézzen már magára!
Oké, a nagyitól örökölt, és az idővel (meg úgy egyáltalán mindennel) rendíthetetlen működéssel dacoló Hajduk kora lejárt, ma már nem egy életre veszünk háztartási gépet, de azért talán nem túlzás, ha több, mint 4 rozsdamentes évre számítunk egy középkategóriás…..
Abszurd elemekkel tarkított sztori következik egy tíz perces zuhanyzástól kinyúvadt vízálló óráról. A gazdája, Gergő vagy valami zen-budhista vagy valami régivágású úriember, különben biztosan nem tudott volna egyetlen káromkodás nélkül befejezni egy…..
vprof 2015.09.15 17:01:38
@lcsaszar: Nekem is 100 méterig vízálló a Casio órám. Éppen ezért nyugodtan strandolok és úszok benne órákon át. :)

Speciel zuhanyozni nem szoktam benne, max. a strandon.
Örök klasszikus a fizető parkolás témája, mégis egy ideje nem kaptunk ilyen ügyben levelet. Most úgy tűnik, egy füst alatt pótoljuk a lemaradást, mert Lac hosszú évek alatt felhalmozódott sérelemtömegét zúdítja ránk a nem működő meg a rosszul működő és a furán…..
vprof 2015.08.10 17:49:12
@mól: Pontosan így vagyok vele én is. Egyszer azzal lopta be magát a szívembe a rendszer, hogy nem lehet megadni, mikor kezdődjön a parkolás. Keszthelyen a Festetics-kastélynál parkoltam. Volt még egy órám a parkolásból, amikor kitaláltuk, hogy fel kellene ülni a városnéző járatra. Azzal azonban egy órán belül nem értünk volna vissza, így azért az óráért végül duplán fizettem.
Ha nem elég a bunyó, a Forum Hungary másik őszi sportdrámájából is kijut bőven a feliratos trailer révén. A magyar cím? Hát, akkor már a "Creed - Rocky első ellenfelének fia" jobban rávilágított volna a dolog nyitjára...