Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerdo

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerűen nem értem, egy ilyen, szemmel láthatóan a múltban leragadt és a valós problémára süket orvost ki és hogyan tehetett oda az ügyeletbe felelősen. Kedves Praxis-olvasók! Elég sokan ismertek engem, és szerintem mind tudjátok, ahhoz, hogy én ide posztot írjak, nagyon durva…..
(FOLYT.) A Polgári Konzervatív Párt (PKP) többlépcsős modernizációs programon dolgozik, amelynek közvetlen célja a jogállam újjászervezése és az államháztartás stabilizálása, középtávú célja egy hármas (szabadság, érdem- és esélyegyenlőség alapú) társadalmi…..
gerdo 2014.01.13 13:17:39
@clozapine56: "'Mi ' megtettük, amit megkövetelt a haza, az eredmény meg lényegtelen.
AdDionak meggondolandó tanácsa: ne HaFr akarjon 'politikus' lenni, arra alkalmatlannak látszik (szerintem)."

Egy "felazsiai" nemzetnek lehet szuksege egy Putyin tipusu "fejedelemre" .... a magyarnak nem.

Ami pedig a kozeljovore vonatkozo jovokep hianyat illeti...te melyik orszagban elsz? A GDP szazalekokban merheto reszet leosztjak maguknak, a media tulnyomo resze a kezukben, az intezmenyrendszer nagy reszen huseges vazullusaik szekelnek mikozben az MKP egy szuletoben levo part ... egyelore kiepult infrastruktura es kiterjedt szellemi bazis nelkul.
Alacsony hatékonyságú pártrendszerünket a korrupt társadalom tartja életben. A pártrendszer kártékonysága semmi mást nem tükröz, mint a társadalom egészének erkölcsi, adózási, bizalmi hiányosságait. A tágabb politikai rendszerünk lényege valójában a rossz gyakorlatban…..
Rácuppantak a fideszes nagyarcok a friss növekedési adatra, mint kiflis szőke a nyugdíjra. Tök érthető, ekkora ziccer ritkán van, be kellett lőni. Hiába semmi közük a jó számhoz, hiszen nagyrészt az időjárásfüggő mezőgazdaságnak és a korábbi kormányok által idehozott…..
gerdo 2013.11.17 22:52:25
@nincs_itt: A nep mindenhol hulye, az emberek IQ-ja atlag 100: ennyit tud a homo sapiens. Ennek ellenere tudnek en olyan orszagot mondani, ahol ha megvan igerve az ingyensor+orokelet, akkor beindulnak bizonyos mechanizmusok:
- burzsulyok letelefonalnak, hogy akkor majd ki a fasz fog dolgozni,
- az ujsagirok elkezdenek anyazni, hogy akkor ezt most hogy
- megszolal valami tiszteletremelto szagerto, hogy orokelet marpedig nincs is
- a borospincek beperelik a sorfozdeket jogosulatlan versenyelony miatt.

Mondjam meg? Nincs ertelme. Ezek itt nalunk nem fognak megtortenni, mert a magyar demokracia friss es ertotlen, mara foldbe taposott pillerei mar nem leteznek. Ki kell abranditsalak, a neptol hiaba varod a felemelkedest. Ezt vagy kiharcolja az aki erti mire jo, vagy maradunk ott ahol voltunk.
Hosszan mondjam vagy röviden? Hosszan: a blogban. Röviden: az értékteremtés fogalmát. (Nem a közgazdasági hozzáadott értékről beszélek, amit persze nagyon is jól ismernek és 27%-kal adóztatnak, hanem az ennek hátterében lévő értékteremtési képességről és értékteremtő…..
gerdo 2013.11.11 05:02:09
@nincs_itt: A forradalmi hevuletrol: nem gyurcsany nyugdijasai, se nem Orban agymosottjai a hibasak a mai allapotokert. Azok mindig minden orszagban ott vannak. Ezert mi vagyunk a felelosek, akik ertettuk, lattuk, hogy mi folyik, de nem emeltuk fel a hangunkat, nem orditottunk, ha kellett.
gerdo 2013.11.11 05:04:46
@nincs_itt: erre gondolj, amikor azzal nyugtatod magad, hogy az orszag elveszett, mert a lakoi ezek meg azok es te tehetetlen vagy.
gerdo 2013.11.12 03:40:08
@BKrisz: nem kene etetni a berbloggereket, semmi ertelme es csak teleszemetelik a posztokat.
Hogy is mondjam finoman. _ (Bevezetés) A 2010-ben uralomra jutott egy ilyen új, egy másik, egy, nos, egy adminisztráció. (A továbbiakban: izé.) Ez a izé a legóvatosabb becslések szerint is kevesebb, mint három év alatt maradéktalanul felszámolta a magyar demokráciát,…..
gerdo 2013.08.08 04:43:10
@visszakettopadlogaz: itt akarmelyik mocskot lehet szidni, megpedig azert, mert semmi jelentosege. Itt potencialis szavazoik nincsenek, azok tobbsege sosem olvas blogokat/indexet, amit azok olvasnak, az pedig mar regen kozponti iranyitas alatt all.
Rettegned nem kell, a tekintelyelvu rendszerek szeretik a talpnyalokat.
Szándékosan aludtam pár napot a magyar kupacsapatok szégyenletesen gyors kupabúcsújára, de így se tudok más címet adni ennek az írásnak, mint amit a sorsüldözött debreceni ultrák megfogalmaztak kórusban a jó nevű norvég Strömsgodset elleni szívás (0-3) utolsó perceiben. Ez a…..
Na, kevves felejim! Ejött az idő, hogy amagyar fodball a magyar politika szintyére emelkeggyen. Avagy egy magyar futpallcsapat egyenértékü legyen pontossan egy tarisznya kiszáratt trágyáva. Biztossan avvan, hogy nem őtünk elég milijárd forintot beléjük, mostan ettő sértődötten…..
A mai napon találkoztam a legnagyobb közösségi oldalon egy hirdetéssel. Azzal, ami a képen látható. A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), Bokros Lajos pártja a jobboldal igazi pártjaként hirdeti magát, és azt, hogy Orbán bukni fog. Az nem derül ki, hogy vajon a bajszos bácsi…..
Nem igazán szeretnék elveszni a hazai politika mocsarában, de Orbán Viktor Wall Street Journal interjúja kapcsán (magyarul itt található beszámoló) szeretném az ott elhangzottakat a tényekkel szembeállítani. Miközben a kormányzati propaganda gőzerővel hirdeti a sikereket leginkább…..
gerdo 2013.07.20 22:37:48
@zobod: ha nem tetszik, el lehet takarodni innen (az osszes accountoddal), ha itt akarod hirdetni az iget, rossz helyen jarsz.
gerdo 2013.07.21 00:20:29
@zobod: "A tény az, hogy az szociktól örökölt romokon az Orbán kormány sikeresen teremtette meg a külső egyensúlyt."
Tenyek? Figyelj csak kis pajtas, a tenyek azok ott vannak fent a posztban grafikonok formajaban, egy pelda: az allamadossag ugy NEM csokkent, hogy a GDP 8%-nak megfelelo nyugdijvagyon kerult szetosztasra. Szamok amik elerhetok, nyilvanosak.

"Orokolt romok", "kulso egyensuly" azok nem tenyek, es olyan kifejezesekkel egy mondatban mint "sikeres" ugy hivjak propaganda, hazugsag, amit te a huberuraiddal egyutt mesterien uztok: belehazudni a vilagba! Minel nagyobb a hazugsag, annal tobben ketelkednek a tenyekben! Ismerjuk a receptet, undorito vilag volt az undorito emberekkel. Azt tudom csak neked mondani: nezd meg hol vannak azok az emberek most, talan segit megtervezni a jovodet.
gerdo 2013.07.21 00:45:27
@Blogger Géza: Igy is van Geza, nyomjal le meg egy-ket kommentet mama, nehogy panasz legyen a teljesitmenyedre a holnapi megbeszelesen!
Ahogy sorjáznak a hírekben - persze nem az állami médiában - a beszámolók az újabb és újabb mutyikról, felvetődik a kérdés, hogy hogyan élik meg ezt a Fidesz támogatói? Nyilván nem egységesen. Egyesek mindent automatikusan elfogadnak, amit a párt és a kormány csinál, sőt meg…..
gerdo 2013.07.20 06:45:55
@Blogger Géza: Te vagy a valasz erre a blogra nyomorult. Jol felfogott erdekbol nyomjak a hazugsagaikat, felnek a a sarkukra allni a vilagban mert ostobak es csak veszithetnek, ha nem vedi meg oket egy ilyen taplo bagazs mint a fidesz. Takarodj Azerbajdzsanba, ott van rad igeny.
Orbán Viktor ismét tudott önmagát alulmúlva a szemébe hazudni mindenkinek aki képes volt végignézni az EU parlamentjében történt szétcincálását követő sajtótájékoztatót. Ezt a képességet azért nem mindenki képes elsajátítani, kell hozzá némi gátlástalanság,…..
gerdo 2013.07.08 04:05:57
@belgabela: Olvasni tudsz? Itt van ez is, hatha ezen konnyebben eligazodsz, melyik tomorules, mit kepvisel:

en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament

Kit akarsz belekeverni a "baloldali szovetsegedbe"? A zoldeket, a liberalisokat, esetleg a szelsojobbot? Ez az "aki nincs velunk az budos komcsi es ellenunk van" itthon bejon, de Europaban egyszeruen nevetseges.
gerdo 2013.07.08 04:09:02
@belgabela: Latom ide is kormolted szepen, lassa csak mindenki mekkora primitiv allat vagy: a zoldek meg a liberalisok mint a "szocialista szovetseg" resze....te is berbloggolo vagy?
gerdo 2013.07.08 13:17:50
@Blogger Géza: Vesd a kicsi fejedbe: ez EU es nem Magyarorszag, a liberalisok es a zoldek nem tartoznek se a bal se a jobboldalhoz, mindket part alapvetoen kozepen helyezkedik el. Hogy egy peldat hozzak: az antikapitalista losungoktol undorodik minden jobboldali es liberalis, de imadjak a baloldaliak (es az Orban kormany).
A bizottság kalkulált, majd előállt az összeggel, mely jövedelem alatt minden dániai szegénynek számít. Irigyeljük kicsit a szegény dánokat! 103 200 dán korona. Ez pontosan az országos átlagkereset fele Dániában, és aki nem keres meg ennyi nettót egymást követő három…..
Bár az ember azt gondolná, Afganisztánban szolgálni veszélyesebb, mint veteránként megpróbálni újra felépíteni az életet, a legfrissebb amerikai adatok nem ezt mutatják. Drámai számok következnek. Az Egyesült Államokban hagyományosan minden utolsó májusi hétfő a Memorial…..
Egy nagyon komoly témát szeretnék érinteni, amely a mindennapjainkban rejlik, és sokkal komolyabb annál, hogy politikai szakzsargonként funkcionáljon, és összevissza dobálózzunk vele. A rasszizmusról lesz most szó, és már az szomorú, hogy a téma 2013 modern…..
Nem gondoltuk volna, hogy épp a legprogresszívebb progresszívek mennek neki a progresszívek reménységének, Barack Obamának, de az amerikai elnök így járt az elmúlt napokban. Obama ugyanis bocsánatot kényszerült kérni azért, mert szépnek nevezett egy amerikai főügyésznőt, Kamala…..
gerdo 2013.04.10 02:00:14
@Dekatlon: "Nem értitek a lényeget, azt mondta ő a legcsinosabb főügyész. Ki sértődött meg? Hát a többi! :D"

Azert valakiben csak fellelheto itt egy kis empatia....habar ez viccesen hangzik, jol mutatja, hogy egy ilyen megjegyzes Obama reszerol bonyolult de tokeletesen szakmaiatlan folyamatokat indit be.

Ezt persze eleg nehez megmagyarazni urambatyam orszagban, ahol a miniszterelnok osztalytarsi nyernek minden kozbeszerzest, a fobirono ferje irja az alkotmanyt, a koztarsasagi elnok a kormanypart alapito tagja, stb stb stb.
Piroslap Ne verd meg a fideszest! 2013.04.06 18:02:47
Ha lehet hinni a fideszes pártpolitikusnak, Kocsis Máténak, ma is és tegnap is megvertek egy Fideszes aktivistát. Na ezt ne! Van az a pont, amit nem lehet és nem is szabad átlépni. Normális és békés Magyarországon szeretnék élni. Igen, engem is mélyen felháborít a Fidesz…..
Több várható fejlemény finom "befogadásának", megemésztésének előkészítésére használta fel Orbán Viktor a pénteki, szokásos reggeli rádióinterjúját.Mindenekelőtt azt vizionálja, hogy az EU talán nem csak a tények alapján dönt, amikor megvizsgálja, hogy kikerülhetünk-e…..
gerdo 2013.04.07 14:10:18
@collateral collector: Egyetertek, ennek egyre kevesebb koze vana piacgazdasaghoz. Az intezmenyrendszert letaroltak es most arra tamaszkodva jonnek a gazdasagi elet szereploi. Nem allamositasnak fogjak hivni, mint ahogyan a demokraciat sem toroltek el (nevleg tovabbra is demokracia van): kisajatitas, csod, felvasarlas jon.
A jereváni rádiós bejegyzéshez, mert azt a videót töröltette az MTVA. A felvételen össze volt vágva magyar és német közszolgálati híradó, hogy plasztikusan látszódjon, hol mit is tartanak fontosnak, közpénzből tájékoztatásnak érdemesnek. És míg nálunk sonka körül…..
gerdo 2013.04.03 23:52:37
@tundrazuzmo: Akinek egy csopp esze is van az csak azert kapcsolja be, hogy rohogjon/sirjon egy jot, de a baj az, hogy tobb szazezer(1-2 millio?) agymosott idiotanak tovabbra is a kiralyi hirado az egyetlen ablaka a vilagra.
Múlt héten Orbán Viktor az őt cikiző német rajzfilm hatása alatt úgy fogalmazott, hogy sajnálja a német gyermekeket, Magyarországon ugyanis elképzelhetetlen lenne, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt…..
gerdo 2013.04.01 04:36:10
@Ches Desmond:
Abba, hogy szarhaziak nemcsak a nemetek penzevel bannak ugy mint a mi nyugdijunkkal, most nem megyek bele mert semmi szuksg ra. Amit irtal ugy baromsag ahogy van:
Gerrymandering, Roosevelt court packing, Szalai Annamaria nmhh elnoki jogkorei, Szajerne fobirono jogkorei, a szelsojobb tamogatasa, valasztasi kampany betiltasa, mindez egy velejeig romolott korrupt vegrehajto hatalomtol.... ezek a kurva nemetek csak ugy gyartjak az urugyeket, mi?
Balról Negyedszázadnyi Fidesz 2013.03.29 16:09:57
Ha Orbán Viktornak 25 évvel ezelőtt azt mondják, hogy a Fidesz kétharmados kormánypártként lényegében titokban fogja ünnepelni negyedszázados születésnapját, valószínűleg kinevette volna a jóslat szerzőjét. A Fidesz 25 éve elsősorban nem azt mutatja meg, milyen magasra…..
gerdo 2013.04.01 03:32:21
25 ev? Ha az orszagot iranyitotta volna ennyi ideig, azzal nar benn lenne az elso tizben, persze meg lenne hova fejlodni:
en.wikipedia.org/wiki/Muammar_Gaddafi

De szerintem partot se sokan vezettek ennyi ideig. A jol ismert kommunista vezetokon es diktatorokon kivul nekem senki nem jut az eszembe. ???
Ma este lépett ismét szorítóba csaknem két éves kihagyást követően Erdei Zsolt, hogy a Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes torna első körében megmérkőzzön Denis Grachev ellenében. Ahogy már délután írtam, Zsolti technikai repertoárja és rutinja…..