Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Girhes

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapokban a határátkelők sokan sokszor elmesélték, milyen nehezen élték meg, hogy a járvány miatt bevezetett korlátozások nyomán nem tudtak hazautazni, nem láthatták családtagjaikat. A tragikus történetek sorában illeszkedik Noráé is. A fotó illusztráció..
Girhes 2020.07.22 12:51:23
@desvv: @sZulamith: Hány idős családtagotokat ápoltátok eddig? Van közvetlen tapasztalat, vagy csak fotelhuszárkodtok?
Én feladtam az országot, ahol éltem, a munkámat, az együttlétet a férjemmel, hogy hazajöjjek ápolni az apámat.
Nekem lehetne elmarasztaló véleményem a történetről, de nincs, mert van közvetlen tapasztalatom, tudom, mit jelent.
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
Girhes 2020.01.10 18:15:07
@Terézágyú: vannak olyan vevőtájékoztatók, amelyeket még szemüveggel sem lehet elolvasni. Sajnos az én táskámban nem alapfelszerelés a nagyító, a tiedben igen?
Az Azori-szigetek ugyan az Európai Unió része (lévén Portugáliához tartozik), a kontinensről nézve mégis a világ végén van, hiszen 1500 kilométerre található Lisszabontól. Itt élnek Barbaráék április óta, de amikor kórházba került ott, még csak január volt. Vajon milyen tapasztalatokkal…..
Girhes 2020.01.03 09:39:30
@London2009: ugyan nem nekem címezted, de mentem és kezeltettem magam vidéki kórházban, Budapesttől 300 kilométerre, délnyugatra. Életem legjobb kórházi élménye volt, ha lehet ilyet mondani két nagy műtétre és az azt követő ellátásra. Az orvosaim osztályon felüliek voltak, sebész és intenzíves egyaránt. A nővérek - bár nagyon kevesen voltak - mindenkit magas színvonalon láttak el. A betegeket a nevükön szólították, nem volt "egyeske" és "ketteske", a magatehetetleneket naponta fürdették, akit kellett, megetettek és amitől igazán hátast dobtam, senki nem fogadott el hálapénzt. Nem volt deklaráció a folyosón, ahogy pár helyen, itt csak szájról szájra járt az információ, egyszerűen nem akartam elhinni. Aztán megtapasztaltam.
Árnyalni kell a képet. Nem jelentheted ki, hogy mindenhol minden szar. Igenis vannak kivételek. Az összkép viszont siralmas, ebben igazad van.
Girhes 2020.01.03 11:47:57
@adg: Ott a pont, elírtam, csak 200 km. A többi igaz :)
Olvasónk kifogásolja, hogy egy webáruház mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül a csomag átvételekor fel akarta írnia a személyi igazolványa számát. A személyes adatok kezelése nem vicc, érdemes róla beszélni. A legtisztább az, ha előre tudjuk, milyen adatokra lesz szükség és az alapján döntjük el,…..
Girhes 2019.11.20 13:44:29
@nicolasito: Édes faszom, ezt most komolyan kérdezed?
Az útlevélszám azért kell, mert valamilyen okmánnyal el fogod hagyni az országot. Alapesetben útlevéllel, EU-esetben személyivel. Ha nincs okmányod, nem vehetsz jegyet.
A lejárat meg azért kell, mert ha lejárt az okmányod az utazás napjáig, a büdös életben nem szállsz fel a repellőre.
Ezek a szabályok az ilyenek miatt vannak, mint te.
Girhes 2019.11.21 08:11:13
@nicolasito: ilyen attitűddel legjobb, ha itthon maradsz az atombunkeredben. Ott nem fenyeget semmi veszély.
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Girhes 2019.10.08 10:10:23
@Kritikus Intrikus: rábasztál, népi mázas cserépedény, nem a reptéren dolgozom. Hála istennek, mert különben naponta kellene találkoznom ilyen bunkókkal, mint amilyen te vagy. A barátnőm is elmenekült négy hónap után, mert nem bírta a "kedves" utasokat. A mostani munkahelyén szerencsére nincsenek suttyók.

Te meg vezess csak a bontószökevényeddel, majd csak lerohadsz valahol.
Egyre több otthont hirdetnek amerikai konyhás nappalival. Vannak jó tulajdonságai, de az éremnek mindig két oldala van, így most egy kicsit mögé nézünk ennek a típusú konyhának és kivesézzük, hogy milyen hátrányokkal jár, ha valaki ilyen lakás mellett dönt...
Egészen megdöbbentő dolgokat lehet hallani egy-egy esküvő szervezése kapcsán. A legújabb az, hogy megszabják a kedves mamáknak mit vegyenek fel az esküvőre. Míg régen az volt a szokás, hogy az örömanyák (direkt erre az alkalomra vásárolt) kiskosztüműkben pihegték végig a szertartást, hogy aztán…..
Ma megkeresett egy hölgy, hogy elmesélje mi történt vele az 1990-es agárdi Fidesz táborban. A hölgy fél, ezért kérte neve elhallgatását...
Girhes 2019.08.13 15:36:42
@Ballib vagyok mert rettegek: erőszakolja meg a lányodat egy jó magyar ember, de inkább több.
Erre vágyott sok-sok álláskereső, most megérkezett. Jelöltélmény okán küldik szorgalmasan a HR-esek a visszajelzéseket, időnként tényleg sokat dolgoznak azon, hogy a jelölt megkapja a visszajelzést. Alapvetően kétfelé oszthatók a sikertelen jelentkezések: amikor már a beküldött álláspályázatra…..
Girhes 2019.08.12 19:11:28
@Im just here for the comments: mi miatt nem illik, ezt lehet tudni? Életkor, hajszín, túl kövér, nem megfelelő nemű?
Girhes 2019.08.13 07:55:05
@humorpalanta: a politikatudomány nem releváns, hacsak nem a Századvéghez jelentkeztél :) Marad a közgazdasági, arra meg a nettó százkilencven belépő pozíciónak teljesen jó.
Girhes 2019.08.13 08:01:17
@tonypek: kaptam már ilyen visszajelzést, hogy "szakmailag, emberileg kiváló, de nem illik a csapatba". Ezért érdekelt volna a döntéshozó gondolkodása a kommentelő által leírt szituációban. Nagy merészségnek tartom egy egyórás találkozó után kimondani, hogy valaki nem fog beilleszkedni egy társaságba, úgy, hogy a társasággal nem is találkozott.
Egy történet: főnököm az utódját kereste. A neki szimpatikus jelölteket behozta közénk, bemutatta és kb. 10-15 percet beszélgettünk vele. Utána mi is véleményt mondhattunk, persze a döntés joga az övé volt. Kicsit munkás, de így is lehet. Végül szuper főnökünk lett :)
Emlékszel arra az érzésre, amikor azért aggódsz, hogy a gyereked vajon haza ér-e egy hétvégi buli után? Arra, amikor álmatlanul forgolódsz az ágyban, nézed az órát, figyeled az ajtóhoz vezető lépteket, azt, ahogy fordul a zár és belép? Akkor megnyugszol és egy sóhajjal végre elalszol. Nem számít,…..
A Deutsche Welle beszámolója szerint a Rammstein frontembere, Till Lindemann a müncheni Bayerischer Hof Hotel bárjában keveredett összetűzésbe egy másik vendéggel a június 8-i koncertjük után. Az 54 éves "áldozat" állítólag előzőleg a Till Lindemann társaságában levő…..
Girhes 2019.06.13 14:22:24
A nagy nap közeledtével elérkezett az idő, hogy kiengedd a fáradt gőzt, és búcsút ints a lányságodnak vagy épp legénységednek. Még mielőtt fejest ugranál az éjszakába, no meg az alkoholmámorba, nem árt, ha bizonyos forgatókönyveket számításba veszel, hogy ne érjen meglepetés…   Girls night out…..
Forrás: Tízperc - Blog.hu Nem hoztam ma se meleg, se hideg ételt ebédre magamnak a munkahelyre. Este nem foglalkoztam a pakolással, reggel pedig túl álmos voltam, hogy eltegyek valami ennivalót. Sebaj, van a munkahelyem mellett egy kávézó, ahol a kávé mellé nem csak édes süteményt lehet kapni,…..
Girhes 2019.02.20 11:31:06
@eloi: Dolgozz meg a pénzedért, keresd meg magad, házmester.

@nnnnnnnn: Ne aggódj, aki fiatalon elment, az nem fog visszajönni.
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
Girhes 2018.11.12 17:32:25
@ételizésítő: Ó, te nagyon hülye! Nálunk a termelésben dolgozók mindegyikének kötelező munkaruhát hordani. A munkaruha színe megmutatja, ki milyen területen dolgozik. Zöld=logisztika, szállítmányozás. Kék=üzemi munkás. Piros=üzemi munkavezető (művezető, üzemvezető). Fehér=minőségellenőrzés.
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
Girhes 2018.10.25 18:13:59
@Antalbaba: despota már rég leszarta a munkahelyit, inkább a praxissal foglalkozott, de ahogy most megnéztem, azt is feladta. Kár értük.
Girhes 2018.10.25 18:15:49
@Xezs7: Igen, tulajdonosváltás után csak pozitív eseményeket lehet majd posztolni névvel, címmel, ujjlenyomattal.
Az otthonunk nagyon sok mindent elárul rólunk és a vendégség egyik kiemelt színterének, a nappalinak, a közepén pont a dohányzóasztal áll. Vajon mit sugall rólad a saját dohányzóasztalkád? Hogy a legközelebbi áruházban megvetted az első veled szembejövő darabot, amire leteheted a szemüvegedet vagy…..
Skandinávia borzalmas hely, rengeteget esik az eső, túrázni sem lehet normálisan, az iskola nem az életre nevel – és még sorolhatnánk. Soroljuk is, mármint nem mi, hanem Judit, aki korábban már írt egy elég nagy visszhangot kiváltó posztot Norvégiából. Ez az írása kicsit más…..
Girhes 2018.10.01 11:40:14
@catnip cupcake: ezért jöttem én is, hogy megnézzem, ti még megvagytok-e.
Kép: Čepec Laci Photography Kezdő szülőként minden tanács jól jön. De csak a tanács, a tanulság. Nem a jóindulatnak álcázott kioktatás, az álruhába bújtatott sértegetés vagy a nekem minden jobban megy és ezt az egész világnak tudnia kell című kis előadás. Éppen ezért megosztom Veletek, hogy mit…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..