Regisztráció Blogot indítok
Adatok
attilag78

15 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adam Orth a Microsoft kreatív igazgatója – elég magasan van tehát a céges a táplálékláncban, még ha nem is a piramis legtetején áll. Éppen ezért kellene vigyáznia arra, hogyan kommunikál. Történt ugyanis, hogy a Kotaku két bennfentes forrásra hivatkozva megírta, hogy a…..
Ha nyár, akkor szúnyog irtás. Sok milliónyi kis "Dávid" vérszívó ellen mindössze két nagy "Góliát" An-2-es szállt harcba Kecskemét felett. A Spotter Blogger a küzdelem krónikásaként ezúttal a HA-MES lajstromjelű kétfedelű munkáját…..
attilag78 2011.08.08 18:31:28
Azt ugye elég alaposan leírtuk, hogy miben tud többet az új Air: jóval gyorsabb processzort kapott, a grafikus gyorsító teljesítménye nem különösebben változott, ahogy az ssd sem lett elvileg gyorsabb, pontosabban minden attól függ, hogy melyik gépet teszteljük, mert valamelyik…..
Appleblog Nem lesz Lion Family Pack 2011.06.17 17:43:19
Steve Jobs hosszú idő után újra elkezdett válaszolni a levelekre, leglalábbis két új bejegyzés született a kurta válaszait összegyűjtő emailsfromstevejobs.com oldalon.Az első kérdés az iWebre vonatkozott: ez a program már elég régóta nem frissült, a kérdező pedig kíváncsi…..
Akár találós kérdés is lehetne: mi köze van egy 55 éve elhunyt olasz Forma-1-es világbajnoknak egy holland milliomos telekügyleteihez? Hogy a kérdésre választ kapjunk, érdemes megismerkednünk egy autóbolond, szőrmók angol mérnökkel, Lee Noble-al, aki már közel harminc éve…..
Appleblog Jön az iPad 2 2010.11.19 12:25:00
Nagyjából összeállt az Apple következő táblagépének terve, a távol-keleti beszállítók állítása szerint legalábbis már megkapták a visszaigazolást Cupertinóból, és decemberben megkezdik a nyomtatott áramkörök szállítását az iPád 2-höz.Becslésük szerint az új gép…..
Az Apple ismét kitolta a fehér iPhone 4 megjelenésének dátumát, ezúttal az a mondás, hogy 2011 tavaszán érkezik a nyilván csak borzasztó nehézségek árán legyártható fehér szín. Meg nem erősített források szerint új neve is lesz, úgy hívják majd, hogy iPhone 5. Az (előbbi,…..
Steve Jobstól mást sem hallottunk az elmúlt években, minthogy a netbookok szarok. A netbookokkal szembeni ellenérzéseit nyilvánvalóan két dolog szülte. Az egyik, hogy a netbookok az elmúlt években extrém népszerűségre tettek szert. A másik pedig, hogy 2009 áprilisában már az is…..
Ha már úgyis Pekingben járt, Professor Pizka gondolt egyet és átnézett az onnan alig 11 ezer kilométerre és 13 órányi időzóna-távolságban található St. Louisba (Illinois), ahol készített pár fotót az amerikai légierő Air Mobility Command-járól. És mivel úriember vagyok, nem…..
TakerOne-nak köszönhetően kaptunk néhány igen érdekes képet az új OS fejlesztői bétájáról, amiből megtudjuk, miért fura a magyar nyelv, és miért jó a karakterszámláló az sms-eknél. TakerOne gyorsan letöltötte, restore-olta, feltelepítette az iPhone OS 4-et, amitől…..
Bár ahogy közeledik a bemutató, úgy nő az érdeklődésem a tábla iránt, van egy funkció, amit képtelen vagyok komolyan venni: az ekönyvség. Az iPad sok egyéb mellett ugye arra is alkalmas Steve Jobs szerint, hogy könyveket olvassunk rajta, ami szerintem hülyeség, hiszen nem e-papír…..
attilag78 2010.03.16 17:01:06
@Denny Crane: www.apple.com/ipad/features/ibooks.html -> bal oldaon: From the App Store: iBooks:
"Grow your library. ... And you can add free ePub titles to iTunes and sync them to the iBooks app on your iPad."

Ha ePub, alapvetően menni fog (gondolom ohne DRM).
Egy kalandomat osztanám meg veletek, aminek a végén - vagy legalábbis majdnem a végén - a fenti mondat áll. Mondanom sem kell, nekem kellett mentegetőznöm.Történt egyszer, hogy megnéztem a The Good Night című filmet Penelope Cruzzal és Danny DeVitóval, maga a mozi nem volt egy nagy…..
Steve Jobs tegnapi Apple Keynote-ja mindjárt egy nagyon merész felvetéssel indított. Tudniillik azzal, hogy van-e szükség egy harmadik készülékre a laptop és az okostelefon között, félúton. (Természetesen nincs. De ezt most hagyjuk.)Jobs szerint csak akkor van szükség erre a…..
Greer őrmestert a kísérleti nyúl szerepében látjuk viszont: Franklinék kitúrtak valami idegen bolygón egy édesburgonyának látszó növényt, ami az analízis alapján minden lesz, csak édes nem. Greer fapofával megrágja, lenyeli, örvendezik egyet a KINOba, mire mindenki lelkesen…..
attilag78 2009.12.10 21:19:35
@Pierr Kardán: SyFy (leánykori nevén SciFi ), péntek este 9 és 11. Nekem a 9 kicsit korai, de a 11-es ismétlést meg tudom általában nézni. De azért megnézem a második ismétlést is az iPodomon hétfő reggel :)
attilag78 2009.12.10 22:40:11
@Cicus Maximus: A válaszodból az jön le, hogy valaki csinálja, de én nem találtam (még), esetleg később lesz? A Merlint nem ismerem, de az SGU sincs otthon (és a V sem, ha már itt tartunk), ha jól tudom.
Életképek a Végzeten. Láthatóan a múltkori fertőzést a megoldás birtokában különösebb következmények nélkül kiheverték. Chloe a kilátófedélzeten jógázik, Scott a tudósok reggeli tornáját vezényli, dr. Park pedig a testmozgás sokkal ősibb formáját választotta egy…..
attilag78 2009.12.08 17:49:05
@Danis: légyszi legközelebb írd oda, hogy SPOILER spoiler SPOILER VÉGE, azoknak akik még nem látták. Engem nem zavar, már láttam és általában megnézem a SyFy-on (ha nem 9-kor, akkor 11-kor), de a spoiler akkor is spoiler. Remélem, elég normális volt ;)
A Google meglépte azt, amit valószínűleg minden operációs rendszer gyártójának meg kellett volna már lépnie. Az OS-t elsősorban a böngésző háttereként használja. (Nem véletlenül nevezték el a Google böngészője után.) Ez az első benyomás. Na de majd kommentbe kitárgyaljuk…..
attilag78 2009.11.19 20:33:05
attilag78 2009.11.19 20:54:05
@syck: az OS ingyenes és csak bizonyos hardveren fog futni (bővebben: Engadget.com, Gizmodo.com). A megfelelő gépet persze meg kell venni hozzá, pl. 2011 -es karácsonyi ajándéknak - vagy letöltöd most/később, és futtatod virtuális gépként.

A touchscreen-t nem említették, valaki majd csak megkérdezi a Google-t (ma nem tette meg senki).
Appleblog Én want to go to Amerika 2009.10.22 12:19:00
Megjöttek az új Macek, "minden van!", ahogy a GTA megyarítása anno kijelentette, de hát mi azért csak szívjuk a fogunkat, amikor az európai árakat nézzük hozzá az amerikaiakhoz. Még akkor is, ha tisztában vagyunk vele, hogy a kinti árak nem tartalmazzák a forgalmi adót, az…..
attilag78 2009.10.30 20:37:55
@Art Mooney: Köszönöm kedves szavaid, megteszek mindent, hogy ne kelljen hazamennem. Annyi azért engedtessék meg, hogy elsősorban nem az alacsonyabb "epöl"-árak miatt kívánok itt maradni (itt: értsd nem Magyarorszag, hanem valamelyik nyugati ország), hanem mert több okból is elegem van/volt Magyarországból, adódott egy lehetőség, én pedig kihasználtam - és nem bántam meg azóta sem.

Mondjuk a hozzászólásod sajnos a tipikus magyar viselkedés mintapéldája. A magyarság - melynek büszke tagja vagyok, és ezt úton-útfélen hangoztatom is (lehet, hogy nem kéne?) - egy dologhoz ért, de ahhoz nagyon: a széthúzáshoz, egymás szapulásához. Körbenézek, rengeteg ír, lengyel és indiai kollégám van (IT-témában nyomulok), ők érdekes módon összetartanak. Nem kicsit, nagyon.

Mindegy is, valakinek otthon is kell maradni, különben, hogy maradna meg az ország? :)
Hát ez hosszú idők óta a legizgalmasabb magyar vonatkozású hír. Az elmúlt hónapokban ugye egyre közelebb került hozzánk az Apple, és most úgy néz ki, hogy a legjobban várt szolgáltatás is megérkezhet hozzánk: az online zenebolt. Ráadásul mindezt az Európai Uniónak…..
attilag78 2009.10.23 22:22:39
@iCostee: így legyen :)
attilag78 2009.10.23 22:25:18
@sHelf: Hát nem tudom, hogy ez biztosan így van-e. A német iTunes Store-ban bizony vannak filmek és TV sorozatok, és amennyire tudom, nem angol a hivatalos nyelv Németországban. Igaz, júliusban voltam otthon utoljára, de akkor még minden németül volt kiírva. Persze lehet, hogy azóta ezen változtattak :)
Komolyan mondom, lassan apróhirdetés-rovatot fogok indítani a blogon. A múltkor, miután leírtam, hogy mekkora egy szar, sikerült elpasszolnom a HP 914c-m, amin annyira felbuzdult egy haver, hogy megkért rá, próbáljuk meg eladni az iPod Touch-csát is (táccsát, mi?).Szóval Tamást az a…..
attilag78 2009.09.22 21:11:00
@Syr Wullam: itt a gép szériaszáma a lényeg, nem az alaplapé. Elvileg a házon, valahol alul megtalálod.
Lefogadom, hogy marhára kíváncsiak vagytok, melyek a legkeresettebb okostelefon-típusok az Egyesült Államokban. Íme a top tízes lista az IDC kimutatása alapján:1. BlackBerry Curve (right)2. Apple iPhone 3GS3. BlackBerry Pearl4. Apple iPhone 3G5. BlackBerry Bold6. BlackBerry Storm7. HTC…..
attilag78 2009.09.03 20:08:43
@yxcyxc: azért mielőtt belinkelsz egy képet, keress egy kicsivel tovább. A Curve jelenlegi formájában (na.blackberry.com/eng/devices/blackberrycurve8900/) szerintem nem megvetendő. Mondom ezt úgy, hogy itt a gépem mellett egy (céges persze) és személyes tapasztalatom, hogy nagyon jó kis szerkezet, sokkal jobb, mint az eddigi BlackBerrym (8800).

Ez persze nem jelenti azt, hogy szebb/jobb lenne az iPhone-nál. Arra, hogy privát miért nincs, nem mennék bele (nem, nem a költségek miatt), van viszont iPod touch-om (2G), amit élvezet használni, mondhatjuk, hogy megvan az iPhone-feeling (bár a végső cél a témában egy iPhone).

Sok szempontból fanboy-nak tartom magam, de az elvakultság és a tájékozatlanság rendkívűl felbosszant...
Belsőség Túl a csúcson 2009.08.24 19:07:00
Az autós társadalom piramisának csúcsán üldögélő szupergazdag gyűjtők egyik legnagyobb, leghíresebb és leghangosabb médiafelhajtással kísért rendezvénye a Pebble Beach Concours d’Elegance. Már a francia név is mutatja, hogy sznobériáért nem kell a szomszédba menniük…..
Ádám levélben küldte nekünk ezt a remek kis történetet, amiből kiderül, hogy egy amerikai Apple Store-ban még a System Preferences beállításai sem feltétlenül közismertek, valamint hogy egy működésképtelen kártyaolvasó egyáltalán nem égés, ha Windows embléma van az…..