Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scourgeofgod

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nomeg egyebekből ... Marha húsoscsontot nagyon ritkán találok, de most lehetett kapni rengeteg sertést, ami szintén jó a pho leveshez. Majd marhaszeleteket is teszek bele, hogy "pho bo"-nak hívhassam, ami a marhaleves alapra épített pho leves ... Nagyon divatos mostanában ez a leves. Sok…..
2021. május 26-án a francia Alstom bemutatta az új generációs TGV szerelvények hajtófejét. Immár nem csak számítógépes grafikát láthatunk a megújult járműről, hanem az Alstom hivatalos fotóit is. Az új vonófej szemből. a kapcsolókészülékeket hatalmas ívelt ajtók rejtik el menet közben (kép forrása:…..
scourgeofgod 2021.06.01 19:26:55
Down Under, Oz… bárminek is hívjuk, Ausztráliáról a legtöbb embernek az óceánpart, a szörfözés, Sydney, a kenguruk és esetleg még a hatalmas távolságok jutnak az eszébe. Pedig a kontinensnyi ország ennél sokkal több. Lássunk tíz dolgot, amire Ausztrália megtanítja az ott élő határátkelőket! (A Tíz…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
scourgeofgod 2019.08.06 22:34:38
@Behajtó70: Viszont Nevadában nincs személyi jövedelemadó, csak a szövetségi sáp. Abban a kilenc vagy mennyi államban ahol nincs helyi jövedelemadó, ott szinte mindenhol az ingatlan tulajokat adóztatják meg 22 féle módon. Mondjuk annyiban egyszerűbb a helyzet, hogy ezek mind a havi törlesztőrészletbe vannak beleépítve. Na persze ettől nem lesz jobb senkinek a szájíze. :)
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
Miközben az Egyesült Államok, Ausztrália vagy éppen Új-Zéland egyre jobban szigorítja a bevándorlást, a jelek szerint Kanada éppen az ellenkező irányba mozdul. Más kérdés, hogy ezzel együtt sem olyan egyszerű munkavállalói vízumot szerezni az észak-amerikai országba...
A múlt héten volt egy csajos esténk és persze szóba kerültek a férfiak is. Hárman voltunk feleségek és hárman facér csajok. Érdekes volt a két csoport véleménye közötti különbség a tökéletes pasi felvázolásában. Az egyik "tökéletes férfi" amolyan apa-férj típus volt,…..
Még szerencse, hogy egy közvéleménykutatásnak nincs következménye, nem ér fel egy ügydöntő népszavazással, de még csak a rezsiköltségekre sincs hatással. Ha így lenne, most jópáran kapkodhatnák a fejüket, a Paksi Atomerőmű helyén már traktorok szántanák a földet és…..
scourgeofgod 2011.09.16 20:50:27
@flimo13: @v2peti: Na ja, német adatok szerint a megújuló kapacitás (szél, nap) mellé ugyanannyi hagyományos kapacitás kell, hogy az ellátás folyamatosságát szavatolni lehessen. A legjobb ha van egy csomó nagyteljesítményű gázturbinás erőmű, amelyik 10 perc alatt max kapacitáson van, és ugye szennyez.
Szélfarmokhoz nemcsak a tározó, hanem a szennyező nehézfémekkel készült akkumulátortelep is járulhat, megint csak az ellátás folyamatossága miatt.
scourgeofgod 2011.09.18 18:56:06
@mrZ: Ok, tételezzük fel, hogy telerakjuk a jó magyar Alföldet napelemekkel, és a hegygerinceket szélturbinákkal, veszünk egy csomó gázturbinás erőművet és bezárjuk Paksot. Mindenki boldog lesz egészen addig téli napig, amikor borult lesz az ég, mint általában télen, nem fúj a szél, és az oroszok már megint Ukrajnát büntetik a gázcsap elzárásával :)
Akárhogy is nézem, Magyarország kiszolgáltatott helyzetben van...
Igazából azt kellene tenni mint a franciáknál, hogy 75 százaléka a termelésnek atomenergia legyen...
A Totalcar egyik nagy médiatörténeti pillanatát élhetik meg velünk, kedves olvasóink. Amire oly régen készültünk és terveztük, az végre megvalósul: kihívjuk a kollégát és a földbe döngöljük, majd együtt sírunk és nevetünk a leszakadt lendkerekek, füstölgő hengerfejek…..
scourgeofgod 2011.08.27 00:05:24
csak miheztartas vegett: www.fantasycars.com/sedans/HTML/volvo_s70_75.html

volt szerencsem tulajdonolni egyet evekkel ezelott...
sok szerencset mindenki masnak :)
Amióta Bejrútba készültem (az eddigi posztok a témában: 1. rész, 2. rész), alaposan átkutattam a netet libanoni specialitások témájában. Így akadtam rá Anissa blogjára (angolul), és abban is egy Lamb testicles című bejegyzésre....  Anissa birkaheréje A dolog nem hagyott…..
Smooth Criminal csellón. Ilyen nincs, és mégis van. Csak aztán el ne kurvuljanak, mint a finnek. ..
Korábban ígértem, most betartom az adott szavam, hogy kicsit belemászunk a 8mm-es mítoszba. Steven Spielberg, M. Night Shyamalan és jó néhány sikeres rendező első csodagépéről pár méltató szó. A történet 1923-ban kezdődik, a praktikus házimozi készítés idején. A nagyobb,…..
Amikor a középiskolások a casus belli fogalmával ismerkednek, tanáruk az esetek 99%-ában az első világháború kitörésének klasszikus példájával szokta illusztrálni az új fogalmat. Aehrenthal kolléga bemutatkozó posztját olvashatjátok a szarajevói merényletről (amelynek komoly konteó-irodalma is van,…..
IDDQD Szerdai retro - Newcomer 2010.11.17 13:00:00
Ahogy ez már lenni szokott, ha nem Stöki jegyzi a heti retrót, akkor valami alibi jön - most például egy emailben készített interjú Hoilddal, alias Belánszky Istvánnal, aki az elmúlt másfél évtizedben a Newcomert fejlesztette. Bizony, azt a Newcomert, ami eredetileg 1994-ben jelent…..
Így adta ki. Ez az univerzális válasz minden miérttel kezdődő kérdésre, ami kommentekben érkezett, és bizonyára érkezni fog az ötszáz dolláros autóvásárlás történetére. Ha nem azon az augusztusi napon érkezünk, nem az a hirdető veszi fel hamarabb a telefont, nem haverkodunk már telefonon össze…..
scourgeofgod 2010.09.03 18:41:44
@kaboca36: Nyilván sok múlik a minimális karbantartáson, amúgy a Camry a legmegbíhatóbb járgányok egyike. Kb. 15 éve az eladási lista élén végez a személyautók között. Nemrég ültem egy taxiban, ami kb. 450.000 mérföldet futott. Kérdésemre a taxis elmondta, hogy, csak a kopó alkatrészeket és a löttyöket a kocsiban cserélték, és volt egy Camry-je a cégnek amit nemrég adtak el kb. 750.000 mérföld megtétele után...
Dan Brown „Angyalok és démonok” című bestsellerének egyik pozitív hozadéka (a szerző bankszámlájának gyarapodása mellett) az, hogy tíz- (ha nem száz-) milliók kapják fel a fejüket, ha az Illuminátusokról hallanak. Mivel mégiscsak egy thrillerről (és nem…..
scourgeofgod 2010.08.17 15:41:09
Hátha valaki nem ismeri: cdx-thegame.com/
Elég sok idevágó téma van benne.
Nem rossz üzlet az sem, hogy az Ajka Kristály szállít majd poharakat a Rolls-Royce-okhoz (700 autót szerelnek fel), de a svéd Orrefors Kosta Boda üveggyár legújabb megrendelésének sajnos a közelébe sem ér. A skandináv márkával ugyanis az Amerikai Egyesült Államok kötött egy laza…..
scourgeofgod 2010.03.19 20:58:44
@Blás Sailor von Wolfhausery: @Rékuc: Ennél sokkal egyszerűbb a helyzet. A Toyota egész egyszerűen azért kedvelt az USA-ban, mert nem szokott lerohadni, ellentétben a BMW-vel és más nem japán márkákkal szemben.
Ha jól számolom, kereken három hónapja (a King tiszteletesről szóló poszt óta) nem foglalkoztunk tisztázatlan hátterű halállal, márpedig az ilyen esetek a valódi konteósok számára olyanok, mint csipetnyi, házilag őrölt fűszerpaprika a lilahagymás, kacsazsíros házikenyérre.…..
scourgeofgod 2010.02.23 18:03:30
@franta: esetleg a Wicca-ra gondoltál?
A lemilblog hármas küldetéséből sohasem csináltunk titkot. Az ismeretterjesztésen és a szórakoztatáson kívül mindig is igyekeztünk egyfajta (virtuálisan egyenruhás) Róbert bácsiként segíteni olvasóinkon, megválaszolni az őket nyugtalanító kérdéseket. Vérnűsző Barom…..
scourgeofgod 2010.01.19 17:29:42
@massziv: az LM6000 kb. 9100 (nem 3000) liter dizelt eszik óránként teljes terheléssel. Ez ugyan soknak tűnik, de cserébe a sacc 42 MW az egyik legjobb eredmény.
scourgeofgod 2010.01.20 05:12:42
@massziv: így van, gázzal sokkal olcsóbb, a dízel üzemanyagrendszer az iparban általában csak tartaléknak van, ha éppen elzárják az oroszok a gázcsapot :)
A kevésbé robusztusság alatt azt értettem, hogy az LM baromi érzékeny az üzemanyag minőségére, ráadásul a bonyolultsága miatt könnyebben meghibásodhat.
Az eleve ipari célra tervezett gázturbinák meg egyszerűek, mint a faék. Az araboknál van pár, amit sima centrifugált és szűrt nyersolajjal működtetnek.
amerikai stout Bár ez a tegnapelőtti és az azelőtti cikkekben foglalt nyavajgás nyomán valószínűleg egy mániás rajongónkat sem éri újdonságképpen, azért ma is előrebocsátjuk, meg vagyunk fázva. Ehhez képest, meglepő módon, a december harmincegyedikén fogyasztott Bauer…..
Belsőség Jöhet a dízel M BMW? 2009.09.08 12:00:00
A Nagy Népvándorlás utáni pakolgatás közben akadt a kezembe a brit Autocar július végi száma. Nem is emlékszem, hogy a közös szerkesztőségi archívum-kupacból vagy Csikós asztaláról. Akkortájt nyaralhattam, így történhetett, hogy nem olvastam, a hiányt pedig illik bepótolni,…..
scourgeofgod 2009.09.09 04:04:15
@Bencesz: Szerencsére az Audi meg a Peugeot nem értenek egyet Veled.
Lásd Audi R10 TDI és Peugeot 908 HDi. Mindkettő Le Mans győztes.
scourgeofgod 2009.09.09 04:17:48
@Bencesz: Szerencsére az Audi meg a Peugeot nem értenek egyet Veled.
Lásd Audi R10 TDI és Peugeot 908 HDi. Mindkettő Le Mans győztes.
A most következő rövid történettel kapcsolatban (amelyet Zig Zagtól kaptam percekkel ezelőtt) számos találgatás és elmélet született: van, akik szerint városi legenda, s vannak, akik leteszik a nagyesküt, hogy valóban megtörtént, méghozzá valamikor az évezred elején. Mivel…..