Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jean sol partre

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valakiben van egy kis jó érzés, lehetőség szerint elkerüli azt a kényes szituációt, hogy papokat, egyházi embereket basztasson Magyarországon. Egyszerűen azért, mert - történelmi távlatban - sajnos túl közeli még az az időszak, amikor nagyon sok kitűnő és ártatlan egyházi…..
"[a miniszterelnök] diktátor módjára, saját képére és arculatára kívánja formálni a monetáris tanácsot (...) Ennek a független szervezetnek az életébe ilyen módon való beavatkozás az példátlan, nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi gyakorlatban is"-…..
A Csendes-óceán partjától nem messze, a Costa Rica-i dzsungelben épült meg a Finca Bellavista, a világ első fenntartható lombház közössége. A erdő lombkoronájába épített házak a Tarzan-filmek hangulatát idézik. Az ötlet kiagyalói egy amerikai pár Erica és Matt Hogan…..
Kenderzsupp Isten veled, valóság! 2011.02.15 09:11:00
Újabb győnyörű tanulmánnyal gyarapodott tudományos rovatunk. Ezúttal azt sikerült kideríteniük a derék kutatóknak, hogy aki füvet szív, hamarabb elveszti a valóságérzékét, mint aki nem szív. A kulcsszó a hamarabb: 8000 marihuánát használó és 14 000 droggal nem élő…..
Daily Shark magazin Vesztes oldalon 2010.08.28 16:39:00
Nem vagyok se katona, se politikus, se olyan, aki ért a biztonságpolitika "magasabb szempontjaihoz". Ez egy laikus véleménye.Az USA vesztett Afganisztánban. Talán még nem tudja, talán még nem hajlandó elismerni és megpróbál méltósága roncsaival valami elfogadható indokkal…..
Tisztelt blog! Anyukámat nemrég a mentő a Károlyi kórházba szállította be, amikor rosszul lett otthon. Szegény 2 napig szenvedett a betegségével, pedig egy infúzió segített volna rajta. De azért nem kaphatott, mert kevés volt az osztályon. Meg kellett várnia, hogy…..
jean sol partre 2010.08.28 13:50:27
@Leroi:
próbálkoztam egy két helyen Pest környékén, és azt tapasztaltam, hogy ua. vagy még rosszabb a helyzet. (Ezen egyébként nem lepődtem meg: minden területen több munkalehetőség van Pesten, mint vidéken.
jean sol partre 2010.08.28 13:55:31
@Leroi:
Ráaádsul, ha valaki Pestrpl akarna ingázni vidékre azt biztos, hogy sehol nem fizetik ki.
akkor pedig: Bp-Esztergom havi bérlet 42100 HUF

segédápolói/beteghordói fizetés 70000 HUF
jean sol partre 2010.08.28 13:57:21
@adamantium:
Van pár orvos ismerősöm és megkérdeztem mindenkit: senki sem tudtak segíteni.

ismeretlenként odamegyek egy főorvoshoz, vagy főnővérhez, akkor küld az igazgatóhoz

ha tudsz segíteni szólj
A napokban Budapesten történt kukás balesetet a a www.kisalfold.hu is közreadta. Most néztem csak meg a hírlevelüket, s a kommentek között ezt a gyöngyszemet találtam. Itt nincsen semmi gyűlölet, én nem érzek gyűlöletet, de nem tudom az ilyeneket sajnálni. Persze nem érdemelte…..
jean sol partre 2010.08.20 22:31:26
@Görény Jenő:

Kedves Jenő!
Nagyon sok érdekes és megfontolandó dolgot írt, és sokszor úgy éreztem nem hiányzik az empátia sem a hozzászólásaiból, mégis végeredményben azt hiszem valami, talán a személyes érintettség, félreviszik önt több dologban, például az egyéni felelősség kérdésében.
És sajnos a hozzászólók többsége ezzel igazoltnak látja a ma már általános vélekedést, miszerint mindenki maga a felelős, a sorsáért; maga tehet róla ha hajléktalanná válik. Ráadásul a megfogalmazásai is folyamatosan azt erősítik, hogy a társadalommal minden rendben van („rendes emberek”)…
Én úgy érzem a hajléktalanná válás egy nagyon összetett és sokrétű folyamat, aminek sok oka lehet (kedves öreg fizikatanárom mondta: aminek csak egy oka van az meg sem történik), de mindenképpen csak akkor érthető, ha megvizsgálja az ember ezeket az okokat.
Szóval ez a téma visszanyúlik egészen a sors, a karma, a szabad akarat. az eleve elrendeltetettség kérdésköréig, illetve másik oldalról pedig a tudományos személyiségfejlődési, krízispszichológiai, illetve általában a pszichológia elméleteket, valamint a társadalmi (ne adj Isten történelmi) folyamatok magyarázatait érinti.

A válasz attól fog függeni, hogy miként értelmezzük a fenti fogalmakat, illetve milyen az aktuális világképünk (persze, ha hisz valaki valamelyik konkrét elméletrendszerben vagy tanításban, annak könnyű a dolga, de én most a kérdésre választ kereső szemszögéből fogom vizsgálni ezt az egészet).

• Egy ember akkor lesz hajléktalan, ha „szociális beágyazottsága” addig csökken, - magyarul lassan elveszíti barátait, elválik a feleségétől, összeveszik a rokonaival, elküldik a munkahelyéről, meghalnak a szülei -, míg végül már nem tud kihez fordulni segítségért. Persze ez még mindig ordenáré leegyszerűsítés, és ez a folyamat nagyon sokféleképpen mehet végbe, de nagyjából ez a legfontosabb. Kezdetben ugyanis, gyermekkora végére, mindenkinek, van legalább egy minimális társadalmi beágyazottsága, vagyis van legalább egy ember, aki ismeri őt és akitől segítséget kérhet. Ez Magyarországon (talán egy-két kirívó esettől eltekintve) így van (még az ebből a szempontból legveszélyeztetettebbek, az intézetben felnőtt gyerekek is számíthatnak valamilyen mértékben volt intézetis társaikra és nevelőikre, + van még némi segítség a társadalom részéről is az élet indításhoz számukra), de persze a világ sok országában gyermekek milliói élnek az utcákon.
• Tudományos szempontból vizsgálva azt, hogy miért veszíti el valaki a társadalmi beágyazottságát, a következőképpen fest:
Először is, az egyén fejlődését (főleg a kora gyermekkori szakasz a döntő) elsősorban a környezeti tényezők másodsorban öröklött hajlamok alakítják. (Ma már a tud. elméletek többsége elfogadja a környezeti hatások elsődleges szerepét, de a józan ész is könnyen beláthatja ennek valóságát: a legjobb magból sem fejlődik ki teljes pompájában az a növény amelyik „a génjeibe van kódolva”, ha fejlődése során valamiből hiányt szenved – vagy stressz éri.) Ebből az következik, hogy a saját személyiségünk, és sorsunk alakulását, - legalábbis gyermekkorunk végéig – nem mi irányítjuk. Azt pedig, hogy mi történik az emberrel kamaszkora után, igen nagy mértékben függ attól, hogy miként alakult sorsa és személyisége addig. Aki nem kapott szeretetet, akit bántottak és ezért elveszítette bizalmát az emberekben, aki sok rossz mintát tanult, akinek lehetősége sem volt megismerkednie a világ, az élet és önmaga valóságával, aki nem tanulhatott, aki nem olvashatott, aki nem játszhatott szabadon és ezzel intellektuális fejlődését is korlátozták, aki érzelmileg egy négy -ötéves gyermek szintjén rekedt, mert akkor erőszakolta meg az apja és az akkor és azóta érzett rettegést a tudatalattijába száműzve személyiségfejlődése teljesen eltorzult, de már csak az is, akinek nem magyarázták szeretettel és odafigyeléssel, hogy mitől nő a virág, és mitől repülnek a madarak, mert a szülők saját problémás életútjuk és személyiségük miatt nem tudták mi a feladatuk, vagy nem tudták megtenni azt … nos mindezek az emberek sérültek. Olyan hátrányokkal indulnak, amik sokszor elképzelhetetlenek egy „szerencsésebb” ember számára. Ez azt jelenti, hogy az őket érő gondokra-bajokra nem fognak tudni megfelelően reagálni, illetve a reakciójuk egyenes következménye lesz az addigi életútjuknak. Segítség híján többnyire egyre jobban elveszítik a reményt, kapcsolataik fellazulnak, kiüresednek, végül megszűnnek. Teljesen egyedül, pedig még egy optimista, életerős ember is csak addig tudja biztosítani az egzisztenciáját, amíg nem éri őt valami baj.

-Ezen kívül mind a szociológia, mind a történelemtudomány számtalan módon alátámasztja a társadalom felelősségét az emberek közötti kapcsolatok csökkenését és kiüresedését, az elidegenedés növekedését és mind direkt, mind indirekt módon is a hajléktalanná válást illetően is.
Szóval a tudományos megközelítés semmiképpen sem az egyént teszi felelőssé. A vallások és sprirituális/misztikus megközelítések alapvetően megint csak nem, igaz erről már szinte értelmetlen is beszélni a hitbéli zűrzavar, a „valláskárosultság” mai időszakában.

Ha ön saját egyéni tapasztalatai , vagy valamilyen forrásból, illetve elmélkedése során a fentieket cáfoló ténnyel találkozott volna, az nagyon érdekelne!

Végül következzen néhány kérdés, mert azok visznek előrébb bennünket:

Vajon, a lelki sérülések és a lelki sérültek kezelése nem lenne ugyanolyan feladat, mint a testi sérüléseké?

Ha eltörik a lába az embernek és utána nem kap megfelelő ápolást (nem tehermentesítik a sérült végtagot, és közben nem gondoskodnak rólad, mivel magad ekkor képtelen vagy saját ellátásodra ), nem-vagy rosszul fog összeforrni és nyomorék lesz: nem lehet, hogy egy „lelki törést” is tehermentesíteni kell, és hasonlóképpen ápolni az azt elszenvedőket, mert máskülönben a személyiség is maradandó torzulásokat szenved?

Ha ma már megpróbáljuk a testi és szellemi fogyatékkal élők hátrányait kiküszöbölni (miközben régen egy testi/szellemi fogyatékos szinte mindenképpen az utcára került, mert a testi/szellemi rendellenességeket is a gonosz művének tekintették), akkor nem kellene a lelkileg megnyomorodott emberekkel is hasonlóképpen bánni?

jean-sol
Folyékony Kenyér Kis radlerteszt 2010.08.02 09:02:00
Tipikus lapos vitatéma, hogy a radler sörnek számít-e avagy valami hitvány árulásnak. Ránézel valakire, és előre tudod, mit fog mondani ezügyben. Én ilyesmin rég nem vitázom. A megoldás pofonegyszerű: akkor iszom radlert, ha üdítőre vágyom. Márpedig én nagyon szeretem az…..
Egy hivatalosan megfogalmazott demonstráció-bejelentés ritkán szórakoztató és még ritkábban romantikus. Nos amit itt mutatok be, az a ritka kivételek közé tartozik. Egy jegyespár úgy döntött, a házasságkötésük után rövid ideig egy parkban ünnepelnek a násznéppel, mielőtt…..
Sziasztok! Én egy 21 éves ápoló hallgató vagyok, jövőre diplomázom. Dolgoztam már segédápolóként onkológián, intenzív osztályon, krónikus belgyógyászaton (értsd: elfekvő), sebészeteken. Az egyetemet nappali tagozaton végzem, emellett félállásban dolgozom, általában…..
jean sol partre 2010.07.18 15:58:10
Én soha nem hálából adtam hálapénzt, mint borravalót amikor elégedett vagyok a szolgáltatással
amikor adtam hálapénzt '98-ban, azért adtam - még a kórházi tartózkodás közben és nem utána, mert féltem, hogy máskülönben még kevésbé figyelnek rám és így még nagyobb eséllyel történik valami galiba (már történt velem korábban)valamint reménykedtem, hogy kicsit emberibben bánnak velem
nagyjából úgy is lett

magam azóta magánintézménybe mentem ha kellett és elégedett voltam

amikor adtam tavaly apukám agyvérzése után ugyancsak a fenti indokból adtam: az egyik helyen semmit sem ért (cegléd),a másik helyen nem fogadták el (aek)
viszont azért, hogy ne kelljen 2-3 hónapot várni a rehab ágyra és addig ne az elfekvőbe kerüljön, illetve h. egyáltalán mehessen máshova mint területileg kellene, azért nagyon sokat kellett fizetnem (200e+ HUF)és nem biztos hogy komoly kapcsolatok nélkül ez sikerült volna

igaz még emléxem azokra az időkre, amikor ha nem adtál borravalót valahol és még egyszer odamentél, akkor minimum kinéztek a helyről, de akár még bele is köptek a kajádba (és még most is sok ilyen lehúzós vendéglátós és hely van)
szóval úgy lenne a párhuzam a hálapénz és a borravaló között ha borravalót is előre (vagy mondjuk már az ital felszolgálása után) odaadnánk, mert félünk, hogy különben még meleg se lesz az étel...

számlát a múlt héten a vizestől, a villanyostól meg a gázszerelőtől azért nem kértem, mert ha kértem volna, nem jöttek volna ki pár napon belül, nem lett volna idejük csak jóval később, hetek múlva arra járni én viszont csak most értem rá. Ezek ismerős mesterek, akik nagyon jól dolgoznak. Nagyon nehéz jól dolgozó szakembert találni mostanában (nem Pest környékén), és egy új szakiról idő amíg kiderül hogy megbízható-e, ezért nem szeretnék összeveszni az ismerősökkel. Ha számlát kérnék egy 10-20-30 ezres munkáért nagyon nem szeretnének...
Engem szilveszter éjszakáján vittek be a Jánosba, eltörtem a lábam. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy egy duhaj buli és ivászat következtében, nem: krónikus izületi beteg vagyok, lement a vérnyomásom, elájultam. Egyórai várakozás után megvizsgált az orvos, közölte műtét,…..
jean sol partre 2010.06.28 00:58:33
@Irise:
és ti kihez fordultok majd, ha gondotok lesz?

bárki bármikor kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe, de így viselkedni, ilyeneket mondani, mint ti, csak olyan tud, aki maga még nem volt kétségbeesett és magatehetetlen egy betegség, vagy baleset miatt
jean sol partre 2010.06.28 01:06:20
@Edecker Bürger:
akkor most egy kicsit az ide író orvosok stílusában:
ez a bejegyzés egyszerűen hülyeség
olyan kijelentéseket tartalmaz amik nem lehetnek köszönőviszonyban sem a valósággal
ott bukik le a komment írója, hogy frissen áthúzott ágyneműről beszél, hiszen mindenki tudja, hogy naponta csak 1 ágyneműre van pénz betegenként és, maximum, ha 80%-ban összeszarta, vagy összevérezte, akkor lehet cserélni
ezek után a komment valóságtartalma elég megkérdőjelezhető
(mellesleg viccet félretéve alap, hogy műtét után friss ágynemű)
jean sol partre 2010.06.28 01:54:11
@Edecker Bürger:
mindenhol alap (kellene hogy legyen)
még csak nem is úgy, mint a tiszta abrosz az étteremben (mert az egy luxus szolgáltatás kényelmi összetevője), hanem, mint a tiszta kifutópálya a reptéren
nem szoktak hálálkodni miatta
Olvasgattam ezt a a”Rendőrrel akartak kivezettetni” című blogot és mosolyogtam. Ez is valami? A fiamat egy életre elintézték. Az eset a következőképpen zajlott. Alhasi fájdalmak miatt beutalták az érettségi előtt álló fiamat a korházba, ahol vakbélgyulladást…..
jean sol partre 2010.06.26 13:03:33
@pgergely: "A laikus meg tudja ítélni, ha csúnyán néztek rá a boltban, vagy nem romlott a virsli a hotdogjában"
Nem feltétlenül lehet észrevenni, ha egy hot-dog, vagy más kaja pl. szalmonella fertőzött.
És nézd meg azt a konyhai dolgozót/vezetőt, vendéglátó egységet, ahol csak egyszer is hibáznak az élelmiszerbiztonságban és valaki szalmonellafertőzést kap.
A szakmai hiba azszakmai hiba, és nem csak az eü dolgozók szakmai hibái járnak nagy kockázattal.
jean sol partre 2010.06.26 13:06:23
@_Molly: havi 200000 nyugdíj egy rendőrnek/tűzoltónak???

Ezredes? Tábornok?
jean sol partre 2010.06.26 13:34:58
@giulio_vecchio: Nagyon fárasztó már a kevés pénzre való hivatkozás, és a nyugat-európai országokkal való példálózás. Szerintem, aki ilyenekkel jön, annak nincs saját tapasztalata az ottani eü intézményekkel.
Már más posztokhoz is próbáltam írni ezt:
anglia
(1év segédápolóskodás + betegként tapasztalat járóbetegrendelésen és kórházban) - állami kórházak rosszabbak mint itthon, protokol sokszor nincs betartva, beteg leszarva, sokszor megalázva és még fizikailag is bántalmazva; magán orvosok/kórházak - normál emberi halandónak megfizethetetlen

luxemburg, belgium
(több év kinttartózkodás, tapasztalat csak betegként járóbetegrendelésen, kórházban és magánrendelésen)
állami eü - színvonal nem olyan rossz, de iszonyat lassú, hónapokra előre kell időpont, hatalmas zsúfoltság, ráadásul mindent ami nem sürgősségi ellátás ki kell fizetni, és utáni kell a biztosítónál kijárni a visszatérítést, ami nem eccerű, ráadásul sokszor itt sem túl kedvesek, ugyanúgy túlhajszoltak, leterheltek
magánorvosok - iszonyú drága, de sokszor csak ez marad, mert nincs idő két hónapot várni egy hasi UH-ra

franciaország
(több év kinntartózkodás, idegenvezetőként rengeteg utast, projekt asszisztensként rengeteg munkást vittem orvoshoz6kórházba)
kb. ugyanaz, mint belgium, ill luxemburg

ausztria
(fél év + hugom 9éve él kinn, 4 műtéten is túl van)
még a legjobb, de az állami kórházban itt sem feltétlen kedvesek és figyelmesek az ápolók

De a legtöbbet akkor tapasztal az ember, ha maga is dolgozik egy-egy team-ben egy-egy eü intézményben "nyugaton".
Nem a pénz számít. A 2000 eurót kereső ápoló is lehet hanyag és nemtörődöm, sőt bunkó és agresszív is. Én többször láttam idős magatehetlen betegekkel szembeni ordibálást, sőt fizikai erőszakot is.
És nem igaz, hogy mindig elküldik a hibázó/alkalmatlan munkaerőt. Ápolóból és orvosból is mindenhol hiány van, mindenhol kénytelenek a rosszabbakat is megtartani. Ráadásul azt, hogy 1 team milyen az dönti el, milyenek a vezetők. Sokszor nem a jó szakmai színvonal/etikusság/emberségesség számít...
Praxis Ordibáltak a betegekkel 2010.06.23 06:00:00
Sajnos rossz tapasztalat nem csak a pszichiátrián terem. Édesanyámmal a neurológián esett meg az alábbi történet. Közel 2 hónappal ezelőtt sajnos stroke érte. Viszonylag hamar kórházba került, a felépülése is a körülményekhez képest gyorsan zajlott. Újra tudott beszélni, a…..
jean sol partre 2010.06.23 10:33:29
Édsapám tavaly áprilisban kapott agyvérzést, Cegléden, a ceglédi kórházba került be. Mire bekerült sajnos a keringési összeomlás szélén állt, súlyos szívritmuszavarral, szénhidrát háztartás felborulásával.
Két hétig tartott, amíg stabilizálták vhogy az állapotát, aztán még egy hetet volt ott, mire találtunk új helyet neki.
Persze szerettük volna azonnal egy jobb kórházba vitetni, Pestre, (hugommal Pestről jártunk le naponta, amíg cegléden feküdt), de elég jó közvetett ismeretségeink révén sem tudtuk ezt elérni: mindenhol azt mondták, hogy amíg az állapota nem stabil, addig nem tudják átvenni.
A ceglédi kórházban (II. bel osztály) az állapotok a posztban is leírtakhoz haonlóan katasztrófálisak voltak. Mivel én is dolgoztam hasonló helyen (Angliában), meg eleve tudtam mire számíthatok, ezért nem harcoltunk a személyzettel, meg nem rohangáltunk a betegjogi képviselőhöz (már csak azért sem, mert tisztában voltam vele, hogy mennyit ér), illetve egyszer igen, de az már tényleg nagyon durva volt: este 6-kor értem oda aznap(péntek), látom apukám naon rosszul néz ki, reszket, sápadt. Szaladok nővérkéhez, azt mondja minden ok, egy órája járt arra, akkor semmi baja nem volt. Kérdezem szobatársait, azt mondják egész délután ilyen volt már, szóltak is a nővérnek. Az általunk bevitt digi fülhőmérővel, ami a kisszekrényén volt mellette, gyorsan megmértem a lázát: 39,8.
Vissza a nővérkéhez, mondom mi a helyzet: neki most nincs ideje, mindjárt jön úgyis a vizit, majd a főorvos úr megmondja mi legyen. Megkerestem a főorvost, elmondatm mivan, jött egyből persze és lebaszta a nővért, mert sajnálkozott, hogy nem tudja hogy fordulhatott elő.
Ez a második hét végén volt. Innentől kezdve ez a nővér ott baszott ki velünk ahol tudott, plusz ahogy beszélt...
Emiatt próbáltuk megkeresni a betegjogi képviselőt, de egy hét alatt nem sikerült találkozunk vele, pedig órákat töltöttünk ott minden nap.
Mosdatást, pelenkacserét, etetést stb. mindent mi csináltunk - ha épp ott tudtunk lenni. Egy alkalommal ebéd után érkeztem: egy órával az inzulin beadását követően a kajája még ott volt a szekrényen. Senki sem etette meg.
A kezelőorvosa 50000-et kapott, a nővérkék alkalmanként 1-2 ezret, bonbonnal, csokival stb. - összesen a három hét alatt leglább még egy ötvenest szétosztogattunk. (az ominózus eseményig az említett legtirpákabb nővérke is kapott).
Szerencsére 3 hét után sikerült egy jó rehabilitációs intézetbe bejuttatni (200000 HUF a zsebbe). A kezelőorvosa a kapott pénz ellenére is irtó flegma és nemtörődöm volt: azt mondta két-három hónapot kell várni egy rehab ágyra, addig az elfekvőben tudja elhelyezni.

Természetesen amint tudtuk, vittük haza és otthon ápoltuk. Szerencsére egyre jobban van.
Egy hazugság megkerüli a világot, mire az igazság felhúzza a bakancsát. (Mark Twain) Mi újság a nagyvilágban? Képzeljünk el egy embert, aki azt állítja, hogy 20 napig nem vett levegőt, és ennek bizonyítására tanúk előtt 20 percig visszatartaná a lélegzetét. Vagy egy orvost, amint bejelenti,…..
jean sol partre 2010.06.02 12:51:47
Hoppá mi?

Irrefutable Facts About The Alleged Black Magician ‘Pandit Surinder Sharma’ That Strongly Suggest A Hoax & Publicity Stunt By India TV And Sanal Edamaruku::
Besides stories duplicating the ‘Great Tantra Challenge’, there are no credible sources, reliable references or independent websites that confirm that ‘Pandit Surinder Sharma’ (not to be confused with the Hindi Poet, Surinder Sharma) is:
A real person.
A “tantrik of top politicians”.
A person “well known from his TV shows”.
One would think that such a famous “tantrik” and “black magician” would have at least one webpage dedicated in his honor, at least one newspaper article covering his philosophy or at least one blogged article making reference to him. There are no independent articles, webpages, media or blogged posts about ‘Pandit Surinder Sharma’ on the internet whatsoever.
Sanal Edamaruku acknowledged that the claims of Uma Bharti accusing opponents of using tantrik powers against her were false (no reputable media ever made such a claim). Therefore, the entire premise for the encounter was based on a known untruth. Sanal Edamaruku said:
“Both of us were invited to comment on the claims of Uma Bharti, former chief minister of Indian state Madhya Pradesh, that her political opponents were using tantrik powers to damage her. It was a staged controversy. (Ref)
Sanal Edamaruku clearly stated numerous times that the alleged “Shaman” - “Black Magic Priest” - “Tantric” was an actual and genuine person who was widely regarded by politicians and television as a renown Priest of Tantra and explicitly stated that the encounter was not a stunt (Listen To Edamaruku’s Interview With NPR’s Rachel).
The alleged “Tantrik” broke down laughing a couple of times during his attempt to kill Sanal Edamaruku with mantras (See YouTube Video 02). One could easily discern how the “Tantrik” quickly tried to conceal his laughter and regain his composure. Even a viewer on YouTube (who believed the video) expressed surprise by this behavior.
Several Indians familiar with Sanskrit were thoroughly perplexed by the fact that ‘Pandit Surinder Sharma’ was chanting the Mahamrityunjaya Mantra (which is a well-known life-restoring mantra that is never used to induce death). Why would a Black Magician chant a mantra that is believed to protect one from death while trying to inflict death? The “Tantric” clearly chanted:
Om Tryambakam Yajamahe
Sugandhim Pushtivardhanam
Urvarukamiva Bandhanan
Mrityor Mukshiya Maamritat
‘Pandit Surinder Sharma’ chanted vedic slokas that are never used to induce death. Several Indians familiar with Sanskrit also pointed out that ‘Pandit Surinder Sharma’ incorrectly pronounced some of the mantras. He mostly repeated (ad nauseam) “Om Linga Linga Linga Linga”, which is unknown in Vedic or Tantric circles to cause or induce death.
India TV received a tremendous boost in ratings while the event was aired and Sanal Edamaruku alleged there were several hundred-million viewers. Strangely enough, after this unexpected and tremendous viewership, another night program was scheduled for the “ultimate destruction ceremony”.
Although it was alleged that ‘Pandit Surinder Sharma’ was unaware and unprepared to be challenged on national TV to kill Sanal Edamaruku, he apparently brought his own music cd that played eerie background music (with mantra sounds) while he chanted his death invocations.
Numerous viewers expressed utter astonishment that ‘Pandit Surinder Sharma’ would publicly engage in this type of behavior when he had everything to lose in front of hundreds of millions of viewers. This would not be astonishing if the event was a hoax or a set up. It would be very astonishing otherwise.
Contrary to Edamaruku’s claim that the Tantric Priest was “trapped” by his challenge to kill him using Tantra, the alleged Tantric Priest could have resorted to any numer of innumerable excuses to avoid being humiliated before hundreds of millions of viewers (amusingly, many excuses that could have been used to avoid the drama were raised by skeptics and critics on numerous webpages).
Indian Rationalists are notorious for their “Anti-Superstition Campaigns” in which Rationalists dress up as Holy Men, Gurus, Saints, Tantric Priests, Witch Doctors, Magicians, etc., to perform magic tricks and expose what they believe to be blind faith in religion and miracles by uneducated Indian villagers. Even Sanal Edamaruku’s son, Samkhya Edamaruku, pretended to be a devotee of a fake Guru (rationalist K.M. Sunny in guru attire) while working with his father at these “Anti-Superstition Campaigns”.
Indian Rationalists are well known for this type of theatrics. A similar incident occurred in the GuruBusters Documentary (View Actual Video) in which a dog was subjected to a bite from a venomous snake and an alleged ‘witch doctor’ was produced who said he could cure the dog using mantras. The ‘witch doctor’ failed, instantly became a rationalist, denounced his trade as a farce and told the crowd they should embrace rationalism and to not believe in religion, mantras or gurus. To the educated eye, the entire drama was an unconvincing set up. Nevertheless, to the uneducated Indian villagers, it was a convincing performance.
ikaljan blogja Burka not dead 2010.05.29 12:06:00
Most komolyan… kit érdekel, ha a gyerek lila hajjal, tarajosan,szegecselt dzsekiben szembe lógó hajjal , depizik.? Ok, a hatvanas években még kiválóan lehetett polgárt pukkasztani indiánszerkóban trippezve, még a 80-as években is elérte a nyárspolgár ingerküszöbét, ha az ember…..
comment:com Claudia visszatért 2010.05.27 16:00:00
Liptai Claudia Daróczi Dávid halála után majdnem két hónappal a szerdai esti Jóban Rosszban-ban tért vissza a képernyőre. Liptai április végén kezdett el forgatni a sorozatban. A visszatérés utáni első részben volt szeretője, Attila (akit volt férje, Gesztesi Károly alakít)…..
jean sol partre 2010.05.27 19:23:40
Kíváncsi lennék az arcotokra, ha azt mondanám, hogy – bizonyos vélemények szerint – bolygónkon létezik egy növény, melynek értelmes és célzatos felhasználása megszüntetné (de legalábbis csökkentené) az éhezést, környezetbarát üzemanyagforrás, kiváló alapanyaga…..
jean sol partre 2010.05.14 11:11:55
@lOc (a pasztafáriánus):
Mi az a pszichotikus zavar igazából? Mi a tényleges összefüggés az idegrendszer biokémiai folyamatai és a tudat működése, megnyilvánulásai között? Szerinted tudja ezt akár 1 tudós is?
Milyen alapon nevezünk valamilyen tudatállapotot, v. viselkedést pszichotikusnak, abnormálisnak egy olyan társadalomban, amelyben tombol a tudatlanság és az őrület, amit a babona és a hazugság irányít, amelynek normái szerint élve öngyilkos módon pusztítjuk a környezetünket, kizsákmányoljuk magunkat és másokat, harcolunk, elnyomunk és kínzunk?
Lehetne majd egy posztot a pszichiátria diktatúrájáról, az elmebetegnek címkézés összeseküvéséről (Tomas Sas: Az elmebetgés mítosza).
jean sol partre 2010.05.14 11:19:19
Vajon hogyan fognak bűnhődni ezek a pöfeteg médiarohadékok? Miért gondolja bárki, hogy a nyereségvágyból szándékosan elkövetett szemétségért elég az egyszerű bocsánatkérés?! Pista bácsi 91 esztendős dudás, egy személyben megtestesíti a magyar kulturális hagyatékot. Több…..
  Na tessék már megint szerda van :-) A szinkronrendezés kivesézése után újabb áldozatot találtam, de egyelőre összességében úgy értékelem, hogy néhány bitangot leszámítva viszonylag kíméletesek voltatok a kommentekben. Nem mintha cenzúra lenne, csak meg kell mondanom,…..
jean sol partre 2010.05.05 14:00:34
@nyolc_mini_vese:
egy másodperc megtudni az ímélcímem, ami a nevem is, onnan meg a többit, ha érdekel, nem titkolom, de nem is akarom reklámozni magam
jean sol partre 2010.05.05 14:25:15
@Leiter Jakab:
akkor hali!
ennél többet nem akartam mondani
Egyszerűen nem találok szavakat, ilyen nincs tőlünk keletre, délre, nyugatra, északra, ilyen nincs Kirgizisztánban, Mongóliában, Botswanában, Indiában, sehol a Földön. Ilyen csak Magyarországon van: 40 centiméteres kilátót építettek Bodrogkeresztúron. Az alpolgármester azért…..
jean sol partre 2009.10.05 13:12:49
@altimus:
mennyibe kerülhet egy 8-10 méter magas fa kilátó, mint pl. a Kis hárshegyen, vagy még sok más helyen?
Ezek is nagyon szépek tudnak lenni.
Nem fért volna bele még tereprendezéssel meg lenyúlással együtt is?
jean sol partre 2009.10.05 13:13:21