Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gift

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Kimoderálva 2009.07.12 08:01:00
  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz…..
Gift 2009.07.12 13:49:47
@jotunder:

lol
te egy nagyon komoly ember vagy!
Mandiner blog Zsákbanfutás 2009.07.12 12:01:00
Egy államférfi nehézségei rend. Babiczky László 1989 (Mácsay Pál a vád képviseletében, egy másik filmből - az Államférfi nehézségeiből nincs képkocka a neten)  Egyórás tévéjáték ért véget az imént, Sükösd Mihály darabja az 1945-tel lezárult magyar…..
Gift 2009.07.12 12:18:01
@tölgy:
ezt nem lehet csinálni murcival! itt a határ, elég legyen! még egy lépés, és sükösd is gonosz lesz! :)))
Mandiner blog Spiró patkányai 2009.07.10 14:31:00
  Az idei érettségiben citált szerző, Spiró György idén újabb regénnyel örvendeztette meg az olvasókat. Bár a Reakció nem foglalkozott az esettel, más blogokon már komoly vitákat váltott ki a szerző, ill. az eset. Végül is a vita ahhoz a kérdéshez jutott el, hogy…..
Gift 2009.07.12 07:38:59
@osborne:
itt már nem spiró szorulna védelemre, hanem murci barátunk, sajátjára. itt van ez a szimpatikus, bár virtigli liberális legény, számtalan irodalmi blog gazdája és társszerzője /párat majd betíltunk persze!/ kétségtelenül avatott és zseniális irodalomértő, és belekeveredik ebbe a méltatlan irodalmi duzzogásba. a fene sem érti. :)
Gift 2009.07.12 11:58:46
@tevevanegypupu:
és jobb nem hallgatva, mint hallgatva... :)
 Az internet tumblrbugyraiban (gyönyörű szó) most terjed Morvai Krisztina farkincás levelének vágatlan verziója. Az elhíresült levél eredetiségében sajnos nem tudunk száz százalékban biztosak lenni, de mivel maga Morvai sem cáfolta meg a levelet, fenntartásokkal, no comment…..
Gift 2009.06.18 18:09:09
@Cypriánus:
gyenge dolog. sokadutánérzés... .)
Gift 2009.06.19 17:28:39
@Google:
de megtanítottak tanulni, aztán ha volt eszed és affinitásod, akkor pótoltad a pótlandókat, a tilalmas állományból. félre ne értsed, nem kívánnám a komcsi oktatást dicsőíteni, mintegy önhibáján kívül teljesített jobban, mint a mostani, inkább nemtanítás.
 Csak úgy, mert ezt még nem írta le senki: a Fidesz a 2009-es összeurópai parlamenti választások legsikeresebb pártja: senki másra nem szavaztak ekkora arányban (56 százalék), és senki nem verte meg ekkora előnnyel (39 százalék) a második helyezettet egész Európában. Tudjuk,…..
Mandiner blog Budapest balra tart 2009.04.30 07:01:00
 Persze nem a mostani közvéleménykutatásokban, hanem az alább látható 1938-as filmfelvétel utcai jelenetein. A különböző blogokon és közösségi oldalakon már többször találkoztam ezzel a filmmel, de helyi értéke miatt dokumentáljuk itt is. Van mit: James A. Fitzpatrick, a…..
Gift 2009.04.30 19:39:28
szép, szép ez az idill, -egyébként harmadszor nézem a színes filmet- de gondoljunk arra, hogy miféle szörnyűség morog, forgolódik a politika sátáni színpadán, és árasztja kénköves bűzét:

XV. Törvénycikk a “Társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának biztosításáról”

“A kormányzat úgy érezte, hogy ezekre az intézkedésekre a társadalom békéjének és a gazdasági rend megóvásának érdekében feltétlenül szükség van. Szükség van főként a nemcsak területében, népességében, de gazdasági lehetőségeiben is megcsonkított ország nemzsidó fiatal értelmiségének jogos elhelyezkedési és kereseti igényeinek méltányos kielégítése szempontjából. De abból a szempontból is, hogy a legutóbbi évtizedek közismert birtokpolitikai intézkedései következtében megszaporodott és új erőhöz jutott földmíves rétegek erre hivatott gyermekei a helyes és az egészséges társadalmi emelkedés követelményeinek megfelelően jussanak be az ország szellemi, kulturális és gazdasági életfolyamatait ellátó és irányító értelmiségi foglalkozások keretei közé. E szempontok figyelmen kívül hagyása és a kellő intézkedések elmulasztása beláthatatlan zavarokat és komplikációkat idézne elő az ország gazdasági és társadalmi életében, és hátrányosan befolyásolná a békés nemzeti evolúció folyamatát.”

micsoda dance macabre, "járja koldus és király, a sátán örül"
jeges borzalom....
:)
  Ugye mindenki emlékszik még az MSZP őszi, nagy sikerű Beindultunk kampányára? Néhány nap után levették a köztéri plakátokat, még az online anyagokat is leradírozták. De nem adják fel, küzdenek, mint disznó a jégen.   Most azt hirdetik, hogy újult erővel veszik fel…..
   Bede Márton megmondta, mi NEM MENŐ ezen a világon. Nagyon sok problémám van Bede Rózsa-Flores Eduardóról írott cikkével, de mivel kár túl sok szót vesztegetni az egészre, csak a legnagyobbakat emelem ki. Bede a következőket írja:  „Ha jól értelmezem…..
Gift 2009.04.23 19:30:22
@Google:

az a gojkómitics, te! :)))
 A Frankfurter Allgemeine Zeitung internetes kiadása  nemrégiben remek leletanyaggal lepte meg olvasóit. Olyan fotósorozatot mutatott be a lap, melyen egy 1988 óta lakatlan lipcsei lakás ottfelejtett berendezési tárgyait és az akkori hétköznapok fogyasztási cikkeit láthatjuk.…..
Komolyan gondolkodóba ejtő, hogy vajon a radikálisok, és zászlóvivő árokásói röhögtek-e már jót életükben. Röhögtek-e egyáltalán? Ismerik-e az irónia fogalmát? És ha mégsem, akkor miért nem veszik fel végre végérvényesen a citrom-pózt és bábozódnak be? Kiváló…..
Gift 2009.02.13 21:43:05
@Gabrilo:

jaaaaaaj! már horthy sem jó? reakciósok, édes jó istenem.... :))))
Gift 2009.02.16 09:40:23
@tölgy:

hogy kicsit tisztuljon a kép a gonosz orosz, jó grúz ügyben:

lemil.blog.hu/2008/08/10/a_kaukazusi_kretakor

metazin.hu/node/1424

metazin.hu/node/143


attól, hogy az arabok, ki tudja miért, nem tüntettek gáza miatt, még nem szép civileket ölni halomra.

putyin. aztán ne mondjátok majd nekem, hogy nem szóltam időben, hogy be kéne szerezni egy szamovárt is a konzerv tea-körnek! :))))
Legyünk őszinték, a magunkféle szocionista álkonzervatív zsidócsicskáknak furcsa, de kellemes bizsergés keletkezik a vastagbelük felső szakaszában, amikor azt olvassák: Bencsik András megcenzúrázta Lovas Istvánt, aki emiatt a kiábrándult Fidesz-seggnyalók ülepítőgödrében, a…..
Mandiner blog Felszabadulás? 2009.02.11 07:01:00
Olyan ez, mintha egy pókhálót akarnánk ujjunkkal rendbeszedni Ludwig Wittgenstein  Hatvannégy éve, 1945. február 11-én megindult a kitörés: a Buda várában rekedtek, köztük a Magyar Honvédség katonái elkeseredett akciójukban megpróbálták áttörni a Vörös Hadsereg…..
Gift 2009.02.11 15:43:28
@JCB:

fel a fejjel, több is veszett mohácsnál! :)))
Földszint Előszó 2009.01.06 22:50:00
Sziasztok!Már majdnem mindenkinek van blogja, gondoltam, én is csinálok egyet.Típusát tekintve, egy nagyon tágan értelmezett kertész-gasztro blogra gondoltam.Sokan költöznek kertes házba, és az idétlenül elhelyezett ezüstfenyőket, tujasorokat egyre inkább felváltják a szakszerűen…..
Gift 2009.01.23 14:07:40
" A látszat néha csal. De ha már a közhelyeknél tartunk, rángassunk elő a hajánál fogva egy másikat. Nem minden az, aminek az első pillantásra látszik. Egyeseket talán meglep, de még a magyar jobboldal sem.Mindenféle áramlatok vannak ugyanis, igaz, egyelőre alig…..
Gift 2008.11.26 10:18:46
Konzervatórium Az orosz frigyláda 2008.11.23 13:17:00
Mint időben ide-oda bolyongó vándorok, akiket nem hat meg, sőt meg sem érint a modernség önteltsége, álomszerűen betévedhetünk az Ermitázsba is, és azon keresztül Oroszország és Európa történelmének valamely kísértetei jelenhetnek meg előttünk Marquis de Custine lelki…..
Holocaust. Trianon. Márianosztra, Recsk, GULÁG. Valahányszor meghallom ezeket, mindig az jut eszembe, hogy már megint zavar valakit az, hogy túl jó kedvem van. Pedig érintett vagyok: ami a család zsidó származású felét illeti, dédfater megjárta Dachaut, majd kétszer is…..
Kerekasztal-beszélgetés és közönségtalálkozó a Jobbklikk, Konzervatórium és a Reakció meghívott szerzőivel.   Ifjú konzervatívok? Jobboldali bloggerek? Szabadelvű-konzervatívok? Egyik sem és mindegyik. Sokfélék vagyunk, sokféleképpen látjuk a világot, de összeköt…..
A Soa egyik fő színtere Magyarország volt. Akiket érintett, azok meg mi vagyunk. Mindenképpen indokolt lett volna, hogy a holokausztnak, mint drámának az emlékezeti kultusza elterjedt volna az országban, hiszen ártatlan emberek, magyar állampolgárok százezreit ölték meg, ráadásul…..
Nem is tudom, mikor olvastam utoljára olyan meghökkentő és felkavaró írást a magyar sajtóban, mint György Péter "Az apám"-ja a legutóbbi ÉS-ben. (E pillanatban még nincs fönt a netes verzióban, ha kirakják, rögtön linkelem. Aki türelmetlen, vegye meg a lapot, csak…..
Avagy laza kis szubjektív az évforduló kapcsán 1983. novemberében egy taknyos őszi vasárnapon apám vajszínű Daciájával megállt a Krisztina körúton egy éppen pirosra váltó közlekedési lámpánál. Vasárnapi ebédre ment éppen a család anyai nagyszüleimhez, a Pasaréti tér…..
TájKép Hazánk szíve, Budapest 2008.10.14 19:05:00
Akkor most kicsit felteszem az aranylemezt. Három évszámot fogok felütésnek ideírni, mely évszámokat nem viccből találtam ki. 1873, 1920, majd 1990. Mindhárom évszám jelentős sarokpontnak mondható a főváros szerves fejlődésének a szempontjából, habár az utóbi, 90-es…..
Képvadászat VIII. Doberdotól a Don-kanyarig elviselhetetlenül hosszú a felsorolható vágóhidak száma. És akkor a civileknek szánt intézményekről még nem is beszéltünk. De ott van Drezda városa is, amely 1945-ben, Hamvazószerdán vált szó szerint hamuvá, miközben évtizedekig…..
TájKép Én és a Pajtásom 2008.09.29 18:25:00
Bemutatkozom! Illetve bemutatkozunk. Az alábbi fotón ugyanis én vagyok látható és a közel egy éve igen hűséges Pajtásom, amivel éppen célra tartok. Pontosabban célra tartanék, ha éppen nem zizzent volna elém a feleségem egy tükörreflexes digitális Nikonnal, hogy gyorsan…..
Gift 2008.09.30 19:30:04
rákerestem. a letartóztatást már elfelejtettem, hiába húsz éve beszélgettem az özveggyel. igaz, elég sokat, a szomszédom volt öt évig.

3. Juhász István (1894-1981)

A GAMMA gyár tulajdonosa és feltalálója. A nevéhez fűződik a GAMMA-Juhász lőelemképző megalkotása. A mechanikus és elektromechanikus elemekből épített analóg számítógép igen gyorsan és automatikusan számolta ki a közeledő repülőgép lelövéséhez szükséges lőelemeket. A lőelemképző - félautomatikus módon - négy összekapcsolt ágyút vezérelt, így nagyságrendekkel nagyobb hatékonysággal tudta a repülőgépeket megsemmisíteni, mint a korabeli légvédelmi rendszerek.

A berendezésből több, mint ezer darab készült, nagyon sok országba (pl Kína, Hollandia, Norvégia, Finnország, Ausztria, Olaszország, Perzsia, Argentína, Lengyelország és Szovjet-Oroszország) eljutott, a licenc-et a svéd Bofors Művek is megvásárolta - a Diósgyőri Vasgyár pedig megvette a Bofors Művektől a 8 cm-es légvédelmi ágyú licencét - a komplett légvédelmi rendszereket mind Magyarország, mind pedig Svédország gyártotta.

A háború után a GAMMA gyárat államosították, Juhász Istvánt a gyárból eltávolították, le is tartóztatták, a lőelemképzőt - némileg módosítva - azonban még sokáig gyártották.


elnézést az offért, csak a gamma művek...
persze ez koránt sem volt akkora off, mint ha azt írtam volna, hogy gasper felrakta a csajozós képét... :)