Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luckye

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lauren Blog Zene, kötetlenül 2015.07.12 09:10:25
A vezeték nélküli fejhallgatók régóta elérhetőek, de ugyanilyen fülhallgatóval kevesen próbálkoztak. Az Earin ergonomikus, letisztult, kicsi – minden benne van, ami a modern zenét hallgató fogyasztó álma. Ezt az innovatív ketyerét is a Kickstarter projekt keretében igyekeztek…..
Az egy dolog, hogy szánalmas a lajosmizsei vasútvonal szintbeli kereszteződése az Üllői úton, ráadásul hosszú percekkel lezárják egy amúgy is cammogó vonat érkezése előtt. Rendes torlódások alakulnak ki, az egyébként sűrűn járó 50-es villamosok követési időköze is…..
Luckye 2015.03.23 08:55:16
@abcd1234: A lámpákat program vezérli. Szerintem semmi problémát nem jelentene beprogramozni a vasárnapi lámpakikapcsolást.

A lajosmizsei vonal - üllői kereszteződés egyébként a másik irányból is igen érdekesen működik. Ott egy zebra miatt van lámpa. Ez a lámpa a belváros irányába menő sávban időnként - érthetetlen megfontolásból - átvált pirosra. Mindeközben a külvárosi irányban szabadot mutat, a gyalogosokat sem engedi át a lámpa. Ja, és vonat sem jön....

Mert ugye mindkét kereszteződés lámpavezérlésébe beleszól a vasúti lámpa is: ha vonat jön, akkor ez a két lámpa fixen piros marad.

Gábor
Luckye 2015.04.02 10:43:31
@Xeor: Jogos! Az az egész kereszteződés elmegy állatorvosi lónak....
Évek óta tervezgetik a használatarányos útdíj elektronikus rendszerének bevezetését nálunk és külföldön sok országban is, István e témában osztja meg veletek a véleményét és ötleteit. A közút ugyanolyan közmű (kéne legyen), mint bármelyik másik. Rendelkezésre áll…..
"Igen, lefoglalom Artúr király legendás kardját bevezető, kedvezményes áron, 990,- forintért (+postaköltség)" - kiáltja lmrck boldogan a csütörtöki sötétségbe, mi pedig nem is csodálkozunk a lelkesedésén. ..
Gyerekek? Szeretjük őket. A szüleiket viszont sokszor meg tudnánk fojtani. Néhány ilyen tapasztalat megosztása következik, melyet leginkább az ihletett, hogy az utóbbi hetekben sűrűn mozgolódtunk olyan környezetben, ahol az egy m2-re eső kiskorúak száma nagyobb volt, mint 0.…..
Luckye 2010.09.01 10:34:07
Kedves B-KV!
Első körben szeretnék neked gratulálni. Remélem,felnőtt korodra megtanulsz tolerálni másokat, ugyanis írásod alapján nem sok tolerancia szorult beléd....
Négy gyermekes apukaként szeretnék néhány észrevételedre reagálni:
1. A többesszám használatával kapcsolatos véleményeddel egyetértek, rettentően irritáló tud lenni.
2. Étterem, kiállítás, múzeum: a gyereket nem feltétlenül azért viszem oda, hogy az ott szervírozott / kiállított dolgokat megértse. Nagyon hasznos a gyereknek már az is, hogy azt látja: ilyen helyekre járnak a szülei. Nagyon fontos értékteremtő tényező. Az, hogy te kifogtál két lurkót, akik odamentek melléd, hogy a madarat nézegessék, felvet több kérdést is bennem: Ideges típus vagy? Nem bírod a gyerekhangokat? Miért pont a madár mellé ültél? Ismered a helyet? Ha igen, tudod, hogy esetleg sokszor vannak ott többen is gyerekkel? Ezen kívül szvsz sokkal jobb volt a gyerekeket odaengedni a madarak mellé, mint esetleg az asztal mellett tartani őket, reszkirózva mondjuk egy hisztit. Az pedig, hogy te úgy látod, nem figyelnek rájuk, nem azt jelenti, hogy ez így is van valójában. Bármennyire hihetetlen, de a szülő sokszor a gyerek hangjából is tudja, hogy az hol van, mit csinál, nem kell hozzá a szemét is folytonosan odalógatnia.
3. Motoros "banditák": Nagyon nem értek veled egyet! Hogy mersz egy gyereket "banditának" hívni? Te nem voltál gyerek? Ha voltál, mit gondolsz, te nem voltál "bandita"? Legalább annyira az voltál, mint ők. Hozzá kell szoknod, hogy ahol gyerek van, ott igenis figyelni kell rájuk!
4. Babakocsis anyukák: toltál már magad előtt babakocsit? Tudod, mennyire lehet azzal manőverezni? Persze, nem nehéz, de te futás közben még akkor is jóval könnyebben kikerülöd, mint ő téged. Ezen kívül altattál már benne csöppséget? Aki esetleg attól fel tud ébredni, ha hangosabban szólalnak meg mellette, hát még attól, hogy ha jól felrázzák köves, kavicsos úton? Akkor meg azon sápítoznál, hogy miért üvölt a gyerek, miért nem csinál vele valamit anyuci. Nem ismerem ilyen részletességgel a Margit szigetet, nem tudom, mennyi lehetősége volt az anyukának lemenni a pályáról, így nem tudom azt se mondani, hogy nem tudott volna máshol sétáltatni, de az egész írásodból süt a teljes intolerancia.
Csak ennyit akartam. További jó blogozást!
Luckye 2010.09.01 13:24:43
@mezítlábasfellebbezés: :) Jól elbeszélgetünk, nem baj.
Szóval: A Margit szigetet nem ismerem ilyen szinten, bár voltam már kint jópárszor, de csak sétálgatási célzattal, így - kövezzenek meg - de nem tudom, milyen futópályáról beszélsz. Természetesen, ha az az anyuka nem rendeltetésszerűen használta (pl jelezve van, hogy az egy futópálya és nem csak egy sétáló járda), akkor jogos a felháborodásod abban, hogy mit keres ott. De ha ez a tény nincs jelezve, akkor ezt az anyukának honnan kellene tudnia? Akkor ő azt látja, hogy ott egy járda/útfelület, ami sima és lehet rajta tolni a kocsit. Ettől függetlenül tartom azt, hogy a gyalogos / futó ember könnyebben kikerüli a babakocsit, mint fordítva.
Kiállítás: mint írtam, nem azt fogja fel a gyerek, hogy milyen szép képek, nem feltétlenül a kultúra fog benne lecsapódni. Valamint nem azonnal fogja felfogni, hogy ő ilyen helyeken járt a szüleivel. Lehet, hogy aznap este csak ennyi lesz benne, hogy "sokat mászkáltunk unalmas helyeken". De később, nagyobb korában, amikor már érett lesz ezekre a dolgokra, akkor erre emlékezni fog és azt fogja belőle megtanulni, hogy a szülei szeretik a kultúrát, és őt is erre szeretnék tanítani. És igenis ez nagyon fontos dolog! Az a gyerek, akit a szülei nem vittek kiállításra, színházba, az nagy valószínűség szerint felnőttkorában sem fog ezekért rajongani. Persze, nem 3 évesen vinném el Van Gogh kiállításra, akkor talán alkalmasabb egy baba- vagy játékmúzeum, ez igaz.
Étterem: van igazság abban, amit mondasz és természetesen nem nektek kellett volna arréb ülnötök. De véleményem szerint a felháborodáson kívül van még néhány dolog, amit meg lehet ilyen esetben tenni, teszem fel, lehet szólni - kedvesen, udvariasan! - a gyerekeknek, hogy keressék meg a szüleiket, vagy lehet a szülőnek is szólni, hogy zavar titeket a csemete. Tudom, különbözőek vagyunk, de pl engem a gyerekek csacsogása semmilyen körülmények között sem zavar egészen addig, amíg a csacsogás nem fordul üvöltésbe, hisztibe, vagy sikításba....
Ja, és természetesen attól, hogy szülő vagyok, egyáltalán nem érzem azt, hogy ettől az enyém az egész világ. Mi is igyekszünk úgy figyelni a gyerekeinkre, (és arra nevelni őket), hogy figyeljenek másokra, ne lökjék fel őket, ne hangoskodjanak, stb. Ez nem mindig könnyű, sőt, néha kompromisszumot kell kötni. Ilyen kompromisszum lehet az is, hogy esetleg ráparancsolok a gyerekre, hogy üljön le, kockáztatva, hogy hisztizni fog, vagy engedem, hogy megnézegesse a madarat. Ebből persze te, mint kivülálló csak az utóbbit látod esetleg....
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
Luckye 2010.08.27 16:20:28
@KaPé: Kedves KaPé!
Mutass nekem egy helyet kérlek, ahol azonos feltételekkel rendelkező lakást feleannyiért bérelek, mint amennyit törlesztőben fizetnék!
Azonnal rohanok váltani!
(Jelenleg 67nm-re fizetek 20 évig (még 12-ig) havi 38e-t. Ugyanilyen paraméterű lakás bérlete min. 60-70e, de azok is a lepukkantabb fajtából)
Ha BzS személy szerint csak engem kérdezett volna meg, határozott nemmel feleltem volna. Amikor elkezdtem vezetni, felelősségteljes kezdő módjára kitettem a T betűt az autó fenekére, egész pontosan két hétig volt ott. Ha az emberek meglátták, valami ellenállhatatlan késztetést…..
A Homár amikor csak teheti, nem fogyaszt se vajat, se margarint, de biztos van akit érint a Delma legújabb vad fejlesztése, a vajízű margarin. A terméket felfedező Pitta sajnos nem volt elég bátor egy rendes teszthez, úgyhogy akinek van tapasztalata, kommentelje bátran, milyen is az…..
Nem is tudom, milyen következtetést is vonjak le Utcamacska képei láttán. A legszembetűnőbb, hogy ott van a gyerekülés, de első ülésen, mert hát hova is tenné hátra, Astrát, Focust venni helyette meg milyen ciki lenne, azt nem nézik meg a halandók. Emberünk ugyanakkor bátor is,…..
Szabolcs dörzsölt és felkészült ügyfél, diktafonnal jár bankba. És milyen jól teszi, levele szerint az Erste ügyintézője alaposan félretájékoztatta, majd ezt később elismerte, majd még később letagadta, úgyhogy most lesz mivel bizonyítani az igazát, akár a bíróság előtt…..
J. a banki termékmarketing extrém példájával találkozott. Vett egy autót, fizette a hitel részleteit az MKB Eurolízingnek, míg egy nap fel nem ajánlotta a pénzintézet, hogy vegyen hitelbiztosítás nevű terméket. Hogy miért? Arra célozgattak, hogy akkor nem is kéne olyan szigorúan…..
Luckye 2009.04.24 14:53:37
@Eastbay1: Részben meg kell, hogy cáfoljalak. Autókereskedéseknek írunk programot, napi kapcsolatunk van 100+ kereskedővel. Ez a dolg teljesen bankja válogatja, van, aki egyből kifizeti a jutalékot a kereskedőnek, de van olyan is, ahol csak akkor fizet (persze jó későn) jutalékot, ha az ügyfél már legalább x hónapot befizetett.
Péter riadtan kotorászott egy Milli mazsoláskrémtúrós doboz belsejében, és közben nem is sejtette, hogy ő lesz a Homár új állatorvosi lova. Péter azért kotorászott, mert imádja a terméket, de a korábban felbontott 3 dobozban összesen 3 szem mazsola volt, és bizonyítékot akart…..
autózz! Kerékbilincs papírból 2009.03.16 14:03:00
Jobban szeretjük, ha amikor valaki küld nekünk valami érdekes fotót, akkor mellékel hozzá némi véleményt, körülményleírást, magyarázatot, ámde Boylepke néhány képe a különösen szűkszavú levél ellenére mindenképpen kiérdemelt magának egy posztot. Leleményes megoldás a…..
A domainjogok és az internetes kereskedelem kérdéseivel kapcsolatban sok tévhit kering a köztudatban. Azonfelül, hogy a domainek kezelését egy független testület végzi, belefolyik a rendszerbe a védjegyjog is többek között. Az internetes kereskedelemnél sem csak a felhasználási…..
Luckye 2009.01.08 14:27:09
@trónkövetelő:
[Off]
Tisztelt Trónkövetelő!
Ugye a www.leopardsoftware.com domain-en levő oldal fake?
[/Off]