Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zime

0 bejegyzést írt és 345 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre kevésbé érdemes 20-30 százalékos akciókban foglalni, máskor olcsóbbak a jegyek. Íme néhány példa, hogy eshetnek le az árak a töredékükre, a két ultránál miért nem érdemes sok hónappal előre jegyet venni. Ma véget ér egy újabb semmire se jó Wizz-akció: a 30 százalékos leárazás jól hangzik, de…..
Legutóbbi cikkem óta nyilvánosságra hozták, hogy mennyi gáztartaléka van pillanatnyilag az országnak. Azóta az Ukrán helyzet is élesebb lett. Mit jelent ez a számunkra? A gáztartalék szintje 8%-os. Azért 8%-os, mert kevesebb nem nagyon lehet. Eladták mindet, amit ki tudtak szedni a…..
A szavazatok összeszámolása megtörtént 99,99%-ig, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem változhat már az eredmény. Megvan a FIDESZ 2/3, de csak csisszre. Aminek gyakorlati jelentősége van.  A FIDESZ-nek 133 képviselője van a parlamentben 199 képviselő közül. Ez pont kiadja a…..
Ha szerencsénk van, akkor holnap megtudjuk, hogy mi is lett az egy hete tartott választások eredménye. Nem is kis kérdés fog eldőlni, hanem az, hogy a FIDESZ 2/3-ot szerez-e újra vagy sima többséget. A különbség óriási. A tét is óriási pont emiatt. Megint sikerült elkúrxni a…..
Ismerősi körből folyamatosan jönnek a hírek, hogy egy-egy újabb család kimenekült az országból. Arról azonban kevés információ van, hogy mennyi is akkor a kimenekültek száma. Hazatérni eddig egyetlen polgár tért vissza, akit ismerek, de neki is külföldön maradt a…..
Meghalt Welsz Tamás, egy rendőrautóban, miközben irodájából a rendőrségre vitték. A FIDESZ szempontjából a létező legrosszabb időpontban távozott el az élők sorából. A FIDESZ lejárató kampányt időzített az MSZP ellen - a híres Simon Gábor ügy - aminek egyik szereplője…..
Az "elmúlt 8 év" természetesen 2002-2010. A válasz az, hogy senki sem tudja pontosan. Amit tudunk, az a korrupció mértéke. Átlag 2000 Mrd-ot loptak el évente. Ez 8 év alatt 16 000 Mrd Ft, az éves GDP kb. 50%-a. A számokat nem én találtam ki, hanem nemzetközi szervezetek becsülték…..
A QE csökkentése elindult és elkezdte nyírni a gyengébb piacokat. Most értünk el oda, hogy kialakult egy olyan vihar, ami érinti Magyarországot is. Nem mi vagyunk a célpont, a számok még nekünk dolgoznak. De belekerültünk és a forint megsínyli a dolgot egy kicsit. Most így…..
Az Együtt kezdeményezésének vége az lett, hogy a nagy kavarások közepette visszajött a régi MSZP-SZDSZ koalíció, ami 8 éven keresztül vezette a csődbe Magyarországot. A FIDESZ természetesen rekord gyorsasággal lecsapott a fejleményekre és azonnal erre helyezte át a…..
Zime 2014.01.23 12:28:45
Feleségem kapott egy régen esedékes tabletet. A választás a N*xus 7-re esett, ami per pillanat a legjobb ár-érték arányú tablet a piacon. Feleségem imádja, ezért én is - mindig van hely a PC v. a laptop előtt... Néha én is használom, kizárólag Youtube videók nézésére,…..
Kim Jong-un Észak-Korea nemrégen kinevezett kommunista diktátora (2012 április). Hatalomra kerülése óta megtisztította az ország vezetését az apja követőitől, csak saját embere maradhatott meg. Természetesen kommunista szokás szerint a nem megbízható elvtársak eltűntek vagy…..
Ami szabványos az jó. A szabványok egy elvárt minőséget szállítanak, ami szintén jó. A nem szabványos dolgokkal az a probléma, hogy a gyakorlatban a termelők nem a jobb, hanem a rosszabb minőség felé szoktak eltérni a szabványtól. Ez kifejezetten igaz Magyarországon, ahol a…..
A 2011-es önkormányzati törvény előírja, hogy az önkormányzatoknak nullás költségvetési tervet kell készítenie. Az új szabályozás kifejezetten jó mindenkinek. Az önkormányzatnak nullás, tehát null szaldós költségvetést kell készítenie. Ez azért helyes, mert így az…..
Tartósan 300 fölé került a forint. Mi lehet a háttérben? A gazdaság nem teljesít nagyon rosszul az utolsó negyedévben, már egy kis GDP növekedésre is futotta. Az export folyamatosan, ha lassan is, de erősödik. A költségvetési hiány már kicsit gyenge lábakon áll, de…..
A P2P hitelezés érdekes új kezdeményezés, ami elvileg csökkenti a bankrendszer marzsát. A P2P hitelező cég nem bank, hanem egy pénzügyi befektetési szolgáltató, ami hitelt ad és vesz. A díj kettő részből áll össze, egyrészt van egy fix díja a hitel adásának és…..
Mindenki hallott már a bitcoinról. Mire jó? Miért fél tőle az állam minden országban? A bitcoin egy pénz. Olyan, mint egy külföldi deviza, számunkra olyan, mint pl. a dollár vagy yen. A bitcoin csak digitálisan létezik. Folyószámla helyett pénztárcánk van, amiből ki és…..
A vörösök (szocialisták és kommunisták) emberemlékezet óta mindig azzal riogatják a népet, hogy a technológiai fejlődés eltünteti a munkahelyeket. A vörösök mennyiségben az ipari forradalom óta léteznek az újkori történelemben, azóta, ha bármilyen technológiai fejlődés…..
Megkapta a szükséges aláírásokat az alapjövedelem kezdeményezés Svájcban. A népszavazás időpontja még nincsen kitűzve, de lesz. Az alapjövedelem azt jelenti, hogy minden Svájci állampolgár alapjövedelmet kap. Ennek összege felnőtteknek CHF 2500/hó (600K/hó), gyerekeknek CHF…..
Komoly, időnként anyázós hangvételű vitát váltott ki a blogon, amikor leírtam, hogy az online pénztárgépek tisztítani fogják a gazdaságot. Mostanra jöttek meg az első számok és nagyon világosan látszik, hogy az online pénztárgépek valóban tisztítják a gazdaságot. 13%-al…..
Az elektromos energia termelés egyre nagyobb mértékben származik megújuló forrásból - legalábbis az EU-ban. A kiegyensúlyozáshoz szükséges energia pedig egyre nagyobb mértékben származik szénből. Ez azt vetíti előre, hogy az olaj és a gáz felhasználása vissza fog szorulni az…..
Kamatot vágott az ECB 0,5%-ról 0,25%-ra. A lépés nem meglepetés, az időzítés sem az. Az EUR zóna inflációja elkezdett süllyedni, a dollár jelentősen gyengült az euróval szemben, valamint pár tagország nyomást is gyakorolt az ECB-re, ezért a lépés erősen valószínű volt. Az…..
Egyes közgazdászok deflációtól félnek az EUR zónában, mások pedig túl erős inflációtól. Vajon kinek van igaza? Az inflációtól tartó szakértök úgy gondolják, hogy az ECB folyamatos pénznyomtatása elinflálja az Eurót. A deflációtól tartó szakértök megy úgy…..
Megérkezett az első jelentős leminősítés a tegnapi fejlemények után. Kína minősítette le A- kategóriába a US-t, ami jóval az átlag EU ország minősítése alatt van, csak 1 fokkal jobb, mint Magyarországé és gyengébb, mint Csehországé. Az indoklásban az szerepel, amit az…..