Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyugdíjas Szektor

0 bejegyzést írt és 224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Szolg.közl.: sok vót a hét. Meaculpa. Nem mondom, hogy nem lesz még ilyen, mert lesz. Deres all the way Ha valaki aszitte, hogy majd ebben a részben lesz olyan történés, ami előrébb tekeri a westerosi történelem valíriai acélpánttal megerősített, korhadó kerekét, azon még Vas-szigeteken is…..
Nyugdíjas Szektor 2019.04.28 00:26:21
@Treff Bubi: Gondolom benne volt Williams kisasszony részletes szerződési feltételeiben, hogy azt nem mutathatják. Szerencsére Miss Emmanuel nem volt ennyire alapos :)
Az európai versenyzők hamar megismerték a pályát, különösen az új-zélandi Paul Radisich. Két adáson vagyunk túl a dominikai palikozásból, és ha agyonvernek sem tudom megmondani, miről és kinek szól ez a műsor, amit Exatlonnak hívnak, és kábé olyan, mintha a Survivor…..
Nyugdíjas Szektor 2019.01.07 14:09:48
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?:
Így van, a kommentátorkodás egy külön SZAKMA, amelyre vannak alkalmas és alkalmatlan emberek. Palik sajnos a "teljesen alkalmatlan" kategóriába tartozik. Az összes F1 rajongó barátom egy emberként sóhajtott fel, amikor végre abbahagyta a közvetítéseket, addig csak azon mentek a találgatások, hogy kit kényeztethet folyamatosan a TV csatorna vezetéséből orálisan, hogy nem rúgták ki páros lábbal az első adás után azonnal.
  Június 14-én, csütörtökön, azaz holnap délután egy visszafogottnak tűnő, félórás nyitóünnepséggel, majd egy stabil hazai győzelemnek ígérkező orosz-szaudi meccsel elindul a 21. labdarúgó-világbajnokság. Itthon az M4 közvetít, minden meccset élőben, a párhuzamosan rendezett összecsapások esetén a…..
Nyugdíjas Szektor 2018.06.13 22:40:12
@perszepolisz: Te se sok VB-t néztél életedben :) A házigazdát brutálisan szokta tolni a FIFA, hogy legalább a csoportkört túlélje, az egyetlen kivétel Dél-Afrika volt, mert ők annyira gyengék voltak, hogy a bírók sem tudtak segíteni rajtuk. Ráadásul ha megnézed a szaúdiak eredményeit, meccset is alig nyertek az elmúlt időszakban.
Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós…..
Nyugdíjas Szektor 2017.07.18 00:23:41
@Vödör: Igen, ez egy elég nagy "plothole"-nak tűnik, 1000 a filmen bemutatott méretű hajó megépítése még a mai ipari technológiák bevetésével is egy több éves folyamat lett volna. Persze lehet, hogy Euron Greyjoy a hajóácsok Paganinije.
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
Nyugdíjas Szektor 2017.06.18 08:34:31
@gumirocker: Teljes téveszme. Ha azonos munkáért a nők kevesebb bért kapnának, az összes "büdös kapitalista" azonnal kirúgná az összes férfi munkavállalóját és nőket venne fel a helyükre. Az igaz, hogy a jól fizetett vezetői állásukban súlyosan alulreprezentáltak a nők, ennek elég sok történelmi és társadalmi oka van és nagyon lassan változik. A feministák viszont soha nem teszik hozzá a másik oldalt, azaz hogy az alulfizetett, nehéz fizikai munkákban sokkal-sokkal több a férfi, ezeknél a munkaköröknél érdekes módon valahogy soha nem kerül elő a kvótakérdés.
Nyugdíjas Szektor 2017.06.19 00:03:46
@eMeL: Ezt fel sem akartam hozni, mert ugye azt evidenciaként kezeljük, hogy a két nem átlagos fizikai paraméterei elég jelentősen különböznek (izomtömeg, testzsír százalék, magasság, stb.), de ha esetleg azt feltételezzük, hogy az átlagos kognitív képességeik is különbözhetnek, na az nettó nácizmus. Kíváncsi lennék mondjuk egy cégvezetői képességekről szóló tanulmányra nemek szerinti bontásban, de eddig még nem futottam bele ilyenbe.
 FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Pont harmincöt éve mutatták be minden idők három ikonikus fantasy klasszikusának legidősebbikét, a Conan, a barbárt. Tudjátok, hogy ez mit jelent? Azt, hogy éppen harmincöt éve nem készült egyetlen olyan sword&sorcery film sem, ami akár kicsit is méltó…..
Megmondom őszintén, azért volt némi félsz bennem, amikor nekifogtam ennek a bejegyzésnek. Szerkesztőtársaim szerint ennél jobb trollmágnes manapság nem kell. Mi ugyebár egy sportblog vagyunk, és ahol csak lehet, kerüljük az aktuálpolitikát. Márpedig ennek akkor is lesz politikai vetülete, ha én…..
Ahogy arról májusban már írtunk az Indexen, a TV2 az Eximbanktól kapott milliókból nemcsak brazil szappanoperákat vásárolt az Izaura TV-re, hanem sportjogokat is, első körben például az angol Premier League meccseiét, ami egyébként jelenleg a világ legdrágább ilyen jellegű sportjoga, de hát ha…..
Nyugdíjas Szektor 2016.08.09 13:29:31
@L.A.M.:

De a Digisportot lehetett "tányérosan" nézni full HD-ban ha valaki nagyon akarta. Ezt a nyomoronc Spíler TV-t hol lehet szombattól nézni?
Kezdjük azzal, hogy ez a poszt most egy Showtime Hajdú Péterrel című műsorról fog szólni, aminek a házigazdája és egyben gyártója is az a Hajdú Péter, akinél megosztóbb médiaszemélyiséget nehezen lehetne találni ebben az országban, talán ha Sebestyén Balázs és Berki Krisztián szerelemgyermeke…..
Facebookon jelentette be Vujity Tvrtko, hogy vége lehet a találgatásoknak, ugyanis megszületett a döntése, hogy hova megy dolgozni a TV2 után. Nem RTL Klub, nem az Egyesült Államokba, hanem. Hanem. Gondolom a petárdákat egy másik FB-posztra tartogatja, annyi biztos, hogy Magyarországon…..
  33 millió néző és 18,5-ös rating: ezt hozta az ESPN-nek az Oregon - Ohio State egyetemi amerikaifutball-döntő, ami egyben rekord is az amerikai televíziózás történetében. Várható volt, hogy nagy lesz az érdeklődés a meccs iránt, hiszen január 1-jén 28 millió néző (15-ös…..
Nyugdíjas Szektor 2015.01.14 23:44:21
@MThearding: Ott a pont. A világ legjobb sportja, az "igazi" futball.
A Napló című műsor megszűnését követően december 2-án, közös megegyezéssel távozik a TV2-től Vujity Tvrtko. A műsorvezető a csatorna indulásával egy időben, 1997-ben csatlakozott a kereskedelmi csatorna csapatához, vagyis 17 évig dolgozott a csatornánál, munkaviszonya…..
Bőséges gyermekáldás, közönyösen fogadott csecsemőhalál, rövidre szabott és ritkán felhőtlen gyerekkor,  feltétlen engedelmesség és tekintélytisztelet - gyermeksors címszavakban, két évszázaddal ezelőtt. A reformkorban azonban már Magyarországon is  elkezdődött a gyerek "felfedezése". Chierici…..
Nyugdíjas Szektor 2014.02.18 18:12:33
@Hoppácska: A modern szülészet-nőgyógyászat elterjedése előtt a nők 10-20%-a belehalt a szülésbe. Gyermekágyi fertőzések, a legkisebb komplikációk is gyakran a baba és/vagy a mama halálával jártak.
Az Egyesült Államokban ismét fellángolt a vita, mely szerint mennyire etikus halálra ítélni valakit, meg ha már egyszer ez elkerülhetetlen, akkor mivel lehet „humánusan” kinyírni egy embert. Fura, hogy már inkább csak ez utóbbiról van főként szó, miután az utóbbi időszakban…..
Nyugdíjas Szektor 2014.02.08 11:05:36
@Jóképességű Takarítónő: A "Monster" című filmről lehet szó, Charlize Theron Oscar-t is kapott a benne nyújtott alakításáért.

Szerintem sokkal nagyobb kegyetlenség valakit 25 évig egy 3x3 méteres cellában tartani, mint kivégezni, de ez persze egyéni megítélés kérdése.
A halálbüntetésnek eredetileg egy elég egyszerű közgazdasági érve volt, olcsóbb volt az elítéltet kivégezni, mint börtönben tartani. Az újkor előtt jellemzően csak az adósokat zárták börtönbe (ahol fizetniük kellett az ellátásukért), mivel náluk azt remélték, hogy a családjuk majd valahogy kiköhögi az adósságot, a többi büntetés zömmel azonnal végrehajtható volt.
Nyugdíjas Szektor 2014.02.08 13:23:43
@Reaper Man: Igen, de ehhez a börtönparancsnoknak is el kell hinnie, hogy a jogi eljárások zömmel tökéletesek és igazságosak.
Magyarországon például a büntetőügyekben az Ügyészség váderedményességi mutatója 96% körül van, azaz ha valaki büntetőügyben a bíróság elé kerül, 96%-os valószínűséggel elítélik. Lehet persze ezt úgy értelmezni, hogy az ügyészek kiváló munkát végeznek és csak valódi bűnösök kerülnek bíróságra, de van ennek sajnos egy sokkal aggasztóbb értelmezése is, azaz hogy a bírók érdemi megfontolások nélkül elhiszik, hogy az adott vádlott bűnös és egyedül csak a büntetés mértékén gondolkoznak.
Szakad a forint, aggasztó a helyzet? Szerencsére a kormány a helyén van, és nem habozik jelentős intézkedéseket meghozni!A "Jó Állam" végletekig leegyszerűsített, ügyfél és környezetbarát bürokráciája nem fenyegetheti a Miniszterelnök úr szívének olyan kedves programot!…..
Nagyszabású koncerttel ünnepli 30. születésnapját az Aurora a július 18-tól 20-ig, Várpalotán zajló Alfa Fesztiválon. A legendás, mindvégig aktívan koncertező punkzenekar a legfontosabb dalait adja elő két órán keresztül. Addigra megjelenik 16. nagylemezük is. 1983-ban…..
A hvg.hu tudósítása szerint  Csányi Sándor MLSZ-elnök a XXI. századi magyar labdarúgás minden problémájáragyógyírt talált. Létesítmények Gyakorló futballfanatikusként: az NB II Keleti csoportjának akkori résztvevőinek pályáit és az elmúlt…..
Erre a posztra nagyon-nagyon régóta készülünk...... Miről is van szó? Az EU 2008-tól szerette volna elindítani a teljes versenyt, de a tagállamok nyomására előbb 2011-re halasztották, azonban 10 tagállam még 2 év haladékot kapott: Magyarország, Románia, Lengyelország,…..
Nyugdíjas Szektor 2013.04.29 14:40:49
@Geza: Minden javaslat ül. Hozzátenném az EU-n kívülről érkező csomagok Orczy téri visszatartásának és vámügyintézőkkel súlyosbított megsarcolásának megszüntetését.
Az én cégem oda jutott, hogy nagyjából már bármilyen küldeményt (akár csak papírokat is) futárcég/személyes szállítás/DHL/UPS/... bevonásával kizárólag csak olyan módon szállít, hogy a Magyar Postával ne kerüljön kapcsolatba.
Nyugdíjas Szektor 2013.04.29 15:53:46
@Agyalap: A Posta egyetlen dolog miatt nyereséges, ez a "sárgacsekk" (sajnos a magyar lakosság/államigazgatás is ragaszkodik ehhez az elavult formához). A küldemények púp a hátukon.