Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuzsanon

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amúgy hogy kell gyereket nevelni? Hogyan veszem rá az egyévest, hogy engedelmeskedjen? :) Jó, tudom, sehogy, de csak egy dologban szeretném. Konkrétan: ledobálja az ételt az etetőszékből. Elvesz a tányérkájából egy banánkarikát és ledobja a földre. Rászólok, hogy nem szabad…..
zsuzsanon 2014.06.09 13:44:38
@isolde: Vagy csak átismétli a tanultakat. :D
 Az amerikai indiánok, afrikai bennszülöttek gyógynövényeinek említése sokakban a csodálatos gyógyulás reményét csillantja fel. Divat lett az egzotikumok kapszulázása, és azok árusítása a nehezen kezelhető betegségek gyógyítására - persze nem teljesen alaptalanul. Az…..
zsuzsanon 2014.05.31 11:16:18
@BonFire: Igen, én is erre gondoltam, angol oldalakon még natúr termékeket reklámozó oldalakon sem, csak magyaron. Azért is kérdeztem meg itt, mert lehet, hogy nem tudom, hol keressem.

- Csak ültem a meggyfán és ettem a meggyet, ledobáltam a meggy szárát (ami lehet, hogy kincs :D), ekkor villant be, amit anno egyszer olvastam. :) -
ködpiszkáló szintetikumallergia 2014.04.21 23:19:22
Rasszizmus: politikai-történelemfilozófiai elmélet, amely az egységes emberi fajon belül egyes csoportokat, emberfajtákat rangsorol; egyes csoportok a más csoportba tartozók antropológiai adottságait, viselkedését, szokásait, erkölcseit, kultúráját - a sajátjukhoz viszonyítva -…..
zsuzsanon 2014.04.22 18:35:40
@[Prolixus]: " Nagyságrendekkel több emberre patogén vírus van, ami ellen semmilyen oki terápiával nem rendelkezünk."

AZONNAL írni szeretnék (privát) Neked. Meg Ködpiszkálónak is, de még nem írt vissza, én meg engedély nélkül nem akarok.
Szabad?
zsuzsanon 2014.04.22 22:56:49
@[Prolixus]: Elküldtem. Most.
zsuzsanon 2014.05.26 15:41:02
@Untermensch4: Úgy hallottam, 50 év vegyszermentesség kell (bizonyítottan), aztán lehet. Ez ausztriai norma, itt nem tudom.
A másik nagymamám két kézzel szórta a DDT-t az uborkájára, hogy le tudjon jó sokat adni a gyűjtőhelyre. Veserákja lett, lehet, hogy ezért. Ennyit a háztáji termelésről.
Akar Ön műanyagszatyrot enni? Esetleg kőolajból készült ételeket? Ugye, hogy nem? És a margarint megenné-e? Az utóbbi kérdésre adott válasz nem csak az egyéni ízléstől függ, hanem attól is, mit tudunk (rosszul) a margarinról. Ettől függ ugyanis, hogy tudatos vagy tudatlan…..
zsuzsanon 2014.05.08 21:38:25
@Piere de La Croix: NYME Apáczai Kar

Újságból diktáltak nehezebb szövegű cikkeket. Kifejezetten a helyesírást nézték.
zsuzsanon 2014.05.25 18:26:30
Hej, de jó írást találtam! :)

www.mdche.u-szeged.hu/~kovacs/Gunda_bevezetes.pdf

Azt mondta a nagymamám, mindenből ehetsz, de semmiből sem sokat. 92 évet élt. 90 éves korára kezdett kopni a térde, mérges is volt érte. :)))
A méz már ősidők óta jól ismert (és szeretett) táplálék, hosszú időn keresztül, ameddig a cukorgyártást nem fedezték föl, a legfontosabb édesítőszernek számított. Meghűlés, felső légúti panaszok esetén ma is szívesen alkalmazzák teában, de más indikációkban is…..
ködpiszkáló a kullancsokról 2014.04.16 17:18:12
Szépen kitavaszodott, egyre többen döntenek úgy, hogy szabadidejüket, hétvégéiket a szabadban töltik. Hazánkban nem élnek skorpiók, mérges kígyók (a viperát leszámítva), sem veszélyes nagyragadozók, viszont van egy aprócska ízeltlábú, amelytől sokan félnek, s amelyről…..
Itt ez a hír, hogy megkezdték beszántani Kishantoson a mintagazdaság földjeit. Ezeken a földeken 21 éve folyt vegyszermentes termelés, nem tudom, ez mennyire egyedi, de az biztos, hogy ha most akarna valaki ilyet kezdeni, 2035-re tartana ugyanitt.  Ja és amiért pitiáner dolog, az egész…..
A 21. század embere számára talán már a feledésbe merült, hogy a védőoltások bevezetése milyen forradalmi módon változtatta meg az életkilátásokat, csökkentette a gyermekhalandóságot és növelte meg a születéskor várható élettartamot. Ma bizonyos csoportok, nem teljesen…..
A cikkben természetesen nem a híres dalról lesz szó, hanem a virágterápiát, virágterápiákat (mivel több is van belőlük) járjuk körül. A szép, színes szirmú virágokat ki ne szeretné, de vajon tényleg bírnak gyógyító hatással? Írásunkban két, elterjedt módszert, a…..
zsuzsanon 2014.03.15 02:32:18
@kodpiszkalo: Főleg, ha illata is van. :)
isolde Babablog, főleg alvásról 2014.02.14 10:48:19
Szóval az alvás.  Úgy kb. hathónapos korában romlott el a Lány alvása, először csak kétszer, majd háromszor, majd többször kezdett ébredni. Ez egybeesett a fogzással, nyáladzott, nyűgös volt nappal is, ujjait meg mindent rágcsált és látszott is a kis fogcsíra, ami mintegy…..
Az édesítőszerek használata ma már általánosnak mondható, nem csak az élelmiszeriparban, de a gyógyszeriparban is alkalmazzák őket ízjavítóként. Cukorbetegnek, fogyni vágyóknak alternatívát jelentenek energiatartalmuk miatt. Az első részben kiveséztük a cukoralkoholokat.…..
Az van, hogy egészen ambivalens viszonyba kerültem a könyveimmel.  Elmondom.  A könyveim szépen ülnek a polcon, jelenleg ABC-sorrendben, de voltak már szín szerint is rendezve. Főként magyar nyelvű regények, sok szakmai könyv, idegtudomány és pszichoterápia, útikönyvek,…..
Ki ne szeretné az édességet? Azt mindenki jól tudja, hogy édesíteni nem csak cukorral lehet, hanem számtalan más anyagot is használnak erre a célra. Elsőre nem könnyű közöttük eligazodni: melyik hizlal, melyik nem? Mennyire édesek, okozhatnak egészségkárosodást nagyobb…..
Újabb "ige" kering a közösségi oldalakon, most a fluorid veszélyeire hívva fel a figyelmet: Keressétek a FLUOR mentes fogkrémet! A legtöbb fogkrém fluoridot tartalmaz, amely egy potenciálisan mérgező vegyszer, ami elvékonyítja a fogzománcot. A fluorid annyira erős, hogy átmarja…..
Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos a XIX. században dolgozta ki terápiás rendszerét, 1873-ban publikálta a biokémiai sók tanát. Módszere a homeopátián alapul (de több aspektusában eltér tőle), a mai napig népszerű, a természetgyógyászok előszeretettel…..
zsuzsanon 2014.01.11 00:49:45
@fordulo_bogyo:

"Azt sem ertem, hogy ilyenekert miert adnak penzt az emberek, miert nem maguk "tenyesztik" otthon, ugy, ahogy a kefirt, kristalygombat, a kovaszos uborkat..."

Hogy ez mekkora ötlet! :D
És biztos ami biztos alapon hangosan rá is lehetne olvasni az információt...

Bár a homeopátiával kapcsolatban még mindig nem vagyok meggyőzve, hogy ördögtől való. Egyszer ez gyógyította meg a kisfiamat. Nem hiszem, hogy placebóhatás volt, a helyzet miatt sem, pedig eléggé racionális vagyok.
A HPV vakcina feltalálója távozott az élők sorából. Dr. Anne Szarewski (ejtsd: szarevszki) váratlan halálára nem találnak magyarázatot a boncolóorvosai. A keleti tanok szerint minden tettünk visszaszáll ránk, a másoknak okozott szenvedések óhatatlanul megjelennek életünkben. A…..
zsuzsanon 2013.12.19 11:17:38
@fordulo_bogyo: Hát csak védjen is meg. :) Én nem igazán értem az oltáselleneseket, főleg amikor összeesküvéselméleteket gyártanak...
Az lehet, hogy a gyógyszercégek némi hátsó gondolattal adnak pénzt kutatásra (profit miatt), de hogy több száz ember, akinek a feladata, hogy egy gyógyszer vagy vakcina biztonságos legyen, ne jelezne, ha baj van, nekem felfoghatatlan lenne. És ki is kérném a kutatók, fejlesztők és orvosok nevében is, ha az lennék.
A cikk is csak azt bizonyítja, hogy az oltásellenesek eléggé megvezetett társaság.
zsuzsanon 2013.12.19 11:26:01
@Vincente82: Köszönöm, már olvastam anno. :)

Mivel én is oltatom a gyerekemet, legalábbis mindent elolvasok a témában, főleg megbízhatóakat. Ajánlanám minden oltásellenesnek azt az alapművet, amit el kellene olvasniuk, pártatlan és egyszerű képzetlen ember számára is tökéletesen érthető: Peter Radetsky: Láthatatlan betolakodók
Ahol már a könyv elején ki is derül, hogy az oltások vivőanyagának az égvilágon semmi köze az autizmushoz.

És igenis össze kellene tenni a kezünket, hogy vannak oltások, van infúzió és egyebek, és olyan társadalomban élünk, ahol alap az emberi élet védelme.
zsuzsanon 2013.12.19 11:27:13
isolde Főleg alvás 2013.11.12 09:29:17
Hát igaza lett Renáta néninek, aki a Lány kb. öt hónapos korában arra, hogy éjszakánként egyszer-kétszer kel fel enni, azt mondta, hogy "á, most van ez az átmeneti nyugodt időszak". Mert féléves kor körül el szokott romlani a babák alvása megint. El is romlott basszus, valamint…..
isolde Főleg evés 2013.11.04 20:44:03
Ma meg itt volt Judit néni, babajáték helyett egy üveg bort hozott, és kérésemnek megfelelően példaértékűen és jóízűen falatozott a tejmentes sütiből, amíg megetettem a Lányt*. A Lány már két kávéskanál sütőtököt is megeszik, sőt, ma először adtam hozzá három…..
Redox jelzőmolekulák, sejtszintű egészség, több billió palackbazárt molekula, tudományos áttörés, hihetetlen gyógyulások – ilyen és ezekhez hasonló jelzőkkel találkozhatunk az interneten, ha beütjük a keresőbe az „ASEA" szót. De vajon mi van mögötte, tényleg hatásos-e,…..
isolde Gratulál 2013.10.08 11:10:45
Soproniak, akikre büszkék vagyunk rovatunkban: Terezia Mora kapta idén a Német Könyvdíjat, A szörny című regényéért. Terezia ugyan Berlinben él és németül ír, de eredetileg Móra Teréziának Bögi Teréziának hívják és a soproni Széchenyi István Gimnáziumban végzett…..
A címben olvasható mondat jutott eszembe, amikor megkaptam az alábbi körlevelet. Figyelem, maratoni mélyszántás következik! (Akinek nincs ideje végigolvasni, elárulom: 76 tanácsból 29 ér valamit, a téves javaslatok között pedig több igen súlyos következményekkel is…..
zsuzsanon 2013.09.21 03:04:00
@okoska törp: A juglont egyedül a már kialakult rákos daganat elpusztítására tudnám elképzelni. Direktben használva, nem italban.