Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attan

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes és fontos évforduló kötődik az idei januárhoz a világpolitikában, melyről csak néhány sajtóorgánum tett említést világszerte: az USA afganisztáni háborújának hossza túllépte a vietnami háborúét és ezzel az Egyesült Államok történetének leghosszabb háborújává nőtte ki magát. Az amerikaiak…..
Attan 2019.02.21 09:12:57
@Pour le Mérite: Egy háborúban nem az a döntő, hogy melyik oldalon mennyi a veszteség, hanem hogy ki éri el a célját, ki tud érvényt szerezni az akaratának. Ugye nem gondolod, hogy a Harmadik Birodalom legyőzte a Szovjetuniót, csak mert utóbbi több embert vesztett? Ugyanez vonatkozik a vietnámi háborúra is. Vietnám két részre szakadt. Kommunista, szovjetbarát északra és nyugatbarát délre. Mi volt az USA célja? Egységes Vietnám, amerikai bábkormánnyal az élén. Mi valósult meg? Egységes, kommunista Vietnám. Ezt elég nehéz győzelemként eladni. Kiirtott vietnámi civilek milliói ide vagy oda...
bircahang Lehullott a lepel 2019.02.14 12:12:00
Még valamennyire szimpatikusnak is tartottam eddig a kétfarkú kutyákat, szeretem a humort. Bár egyes számaik erőltettek voltak már, mégis alapvetően jó humort műveltek. A jó politkai humort akkor is szeretem, ha céljaival nem értek egyet. Erre példának egy Putyin elleni orosz…..
Csattanós választ adott a magyar családtámogatási rendszerre a francia kormány: tekintettel a gyermeket nevelő (?) buzikra, ezentúl nincs apa és anya, hanem egyes meg kettes szülő. Jó, tudom. Nem válasznak szánták. De ahogy elnézzük, elolvassuk a haladó baloldal kétségbeesett reakcióját a magyar…..
Európában le kell építeni fokozatosan a kontinentális és globális problémákat kezelni képtelen nemzetállamokat és a politikai élet felszínére kell felhozni a nemzetállamok által elsüllyesztett történelmi-kulturális régiókat. Egy olyan Európai Köztársaságra van szükség, amely a közös hadügy, pénzügy,…..
Deansdale Miféle iszlamizáció?! 2018.02.05 20:51:37
Nincs kedvem körítést írni a dologhoz, csapjunk a lecsóba: íme egy tanulmány a brit kormányzat honlapjáról, amiben a brit kormányzat pénzén azt vizsgálja Mona Siddiqui professzornő, hogy hogyan s miként lehetne bevezetni a sharia törvényeket Angliában és Walesben. Ha a muzulmánok csak úgy hobbiból…..
Az ember gyermeke című filmben a menekülteket rács mögé zárják, embertelen körülmények között tartják őket és a végén visszatoloncolják őket a reménytelenségbe. A Fidesz a belpolitikai haszonszerzés vágyában égve két lábbal tapos embertársaink jogain és játszik sorsokkal...
Kardos András kezdte cikke felolvasását a Szent István parkban még álló Lukács-szobor lebontása elleni demonstráción, a címben idézett fekete bomoval. Sajnos nagyon kevesen hallgattuk a filozófia mesterére emlékező mondatokat. Alig voltunk többen, - na jó, ez persze költői túlzás - mint azok,…..
Attan 2017.02.27 14:11:15
Merkel szerint minél gyorsabban munkát kell adni a migránsoknak, aminek legjobb és legegyszerűbb módja kamionsofőröket csinálni belőlük. Ezt még azelőtt nyilatkozta, hogy a béke vallásának kamionja meglátogatta volna a német keresztényeket, viszont azután, hogy Nizzában lejátszódott valami…..
Attan 2016.12.23 05:29:31
@Cisgendered shitlord: Különös és költséges módja az öngyilkosságnak, de hajrá.
NemGogol Ellenzék, ellenkezz! 2016.04.14 13:31:44
Régi római oszlopok maradványai a Via Recta mentén a háború előtti Damaszkuszban "Igenis az egész politikai elit a velejéig rohadt, az ellenzékkel együtt. Nyugodtan megsértődhet ezen pl. az általam egyébként kedvelt és becsült Vágó István és Gréczy Zsolt is, aki ott van köztük, szemmel láthatólag…..
1. Nem prioritás az „A-ból B-be legrövidebb” elv Mikor Budapesten szoktam kerékpározni nekem sem szokott ez fontos lenni. Minek menjek kinn a nagy forgalomban, vagy párhuzamosan a járdán/gyalog- és kerékpárúton gyök kettővel, mikor pár utcával arrébb párhuzamosan ugyanoda jutok? Alig van forgalom,…..
Attan 2016.04.14 19:30:55
@BircaHang Média: Így van. Biciklizni faluhelyen kell.
Nagyon benézte a lelkes elbocsátáshullámot a TV2: az infotainment és hírműsoraikra mindössze négy férfi műsorvezetőjük maradt, akik közül az egyik az a Gönczi Gábor, aki életében nem volt híradós (nem mintha Váczi Gergőnek nagyobb tapasztalatai lennének ezen a téren), de akit a csatorna meglehetősen…..
Az Eurostat felmérése azt vizsgálta, hogy hol élnek a boldog emberek az Európai Unióban. Az adatok alapján a városban élő magyarok boldogabbak, mint a vidékiek. Ez egyébként jellemző a balkáni és déli országokra, de Csehországban, Belgiumban és a két balti országban is hasonló…..
Még sosem volt rá példa az elmúlt huszonhat évben, hogy egy miniszterelnök kettős redőrsorfal mögött mondjon beszédet. Még sosem volt rá példa, hogy egy magyar miniszterelnök ellenségnek nevezzen mindenkit, aki nem ért vele egyet. Legyen az magyar ellentüntető vagy uniós döntéshozó. Sőt, előbbieket…..
Attan 2016.03.17 17:38:48
@Afrika steht an der Elbe: Majd a Gyuri bá' megüzeni, mi legyen erről a véleménye.
Celestino Caballero 2014-ben akasztotta szögre a kesztyűit, most komoly bajba kerülhet...
Az Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tájékoztatása szerint rekordszintre emelkedett a térségben dolgozó doktorok, nővérek száma. Míg 2000-ben még mindössze 2,9 millió orvos, és 8,3 millió nővér gyógyította a betegeket az OECD-országokban, addig…..
Attan 2016.03.17 06:27:28
@Chayenne: Mondhatod, persze, csak faszság.
A magyar ballibekről már sokszor írtam. A magyar balosokról nem írtam sokat, de nem is szükséges, mert mennyiségük minimális, s eleve számtalan apró csoportra oszlanak. Vannak zöld újbalosok (LMP), vannak hagyományos szélsőbalosok (Munkáspárt), vannak egyebek is (pl. Mebal, 4K).…..
  Február van. A jelenleg 34-35%-on álló CDU – a felmérések szerint – szeptember óta 5-9% között veszített népszerűségéből. Az FDP két hónapja stabilan az 5%-os küszöb felett van, több intézetnél hat százalékon mérik, az AfD pedig a nyár vége óta megkétszerezte népszerűségét, tíz százalék felett…..
bircahang Nagyranőtt utópiák 2015.07.28 20:20:00
A kommunista utópiában a társadalom minden tagja kizárólag a közösség érdekeit nézi, eszébe se jutna a saját érdekeit nézni, ill. ha nézi is saját érdekeit, azokat úgy értelmezi, hogy egyeznek a közösség érdekeivel. A liberális utópiában a társadalom minden tagja…..
Megy itt ez a nagy bevándorlási hisztéria, ami attól kap különös és beteg bukét, hogy nálunk a kormányzat gerjeszti a hisztériát. Egy normális ország kormányzata a problémákat kezelni és tompítani szokta, de mi ebből a szempontból is egy beragadt posztkomcsi ország vagyunk,…..
Megpróbáltuk úgy csinálni, ahogy a profik: egyforma hőmérsékletűre hűtött sörök, vakteszt, jegyzetek… Mindezt azért, hogy megtaláljuk, a magyar ízléshez melyik bolgár sör áll a legközelebb...
Attan 2015.07.28 16:32:28
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Azóta csak rövidet? :D
Egyértelmű jelei vannak annak, hogy az ISIS tevékenysége egyre intenzívebb a Balkánon. A térség országaiból sokan indulnak Szíriába, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz, de nem mindenki vágyik távoli hadszínterekre. Elvégre valakinek a odahaza is harcolni…..
Attan 2015.07.22 16:56:56
@kewcheg: Rosszul tudtad.
bircahang DK 2015.07.06 08:08:00
Véletlenül akadt egy normális ember a DK-ban. Fejlemény: azonnali hatállyal kizárták a pártból. Az alapszabály tiltja normális emberek részvételét. A DK a háttérhatalom és a nemzetközi nagytőke legreakciósabb, leginkább népellenes körei leginkább magyarellenes…..
„Napok alatt fél Európa rárontott a magyar kormányra: szankciókat, szavazatmegvonást, vizsgálatokat követeltek” – emlékezik vissza Panyi Miklós 2010-2011 forró napjaira. Az Európai Parlament volt néppárti tanácsosa most az Előreelítélve.hu oldalon közölte feljegyzéseit egy…..
Attan 2015.07.03 19:22:36
@Velemenyem szerint....: „Barroso nem egy kifejezetten balos”

www.youtube.com/watch?v=gmTOo6avlZ0
Attan 2015.07.05 15:25:05
@Velemenyem szerint....: Salazar már '70-ben meghalt, amikor Barroso 14 éves volt. Kiskölyökként biztos gyémántkemény ellensége volt a rendszernek. Az a kíméletlen, elnyomó diktatúra annyira meghurcolta szegénykémet, hogy még egyetemre is engedték, ahol zavartalanul szervezhette a kis maoista szakkörét. Még a húgyagyú Demszky is nagyobb bajba került egy komcsi diktatúrában a maoista faszságai miatt, mint ez ott, a „fasizmusban”.
Egy-két napja posztoltam a Facebook oldalamon arról, hogy mi az Együttben határozottan kiállunk az mellett, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságjogok illetnek meg. Alapvetően erről szól a Budapest Pride is. Erre jött egy komment, miszerint az utódnemzésre képtelen…..
A KARD Baj van Baján 2013.09.28 21:14:27
Meglepő hírt tudhattunk meg szombaton: a Kecskeméti Törvényszék felülbírálta a helyi és a területi választási bizottságok döntését - amelyek szerint nem történt törvénysértés a bajai időközi önkormányzati választáson - és egyetlen szavazókörben, az inkriminált…..