Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adt

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom Te hogy vagy vele, de szerintem nincs Karácsony jellegzetes ünnepi zenék nélkül. Minden évben érdemes felfedezni az újakat, de a régi klasszikusokat is ér hallgatni. Ma elhoztam neked a kedvenc zenéimből egy válogatást és pár új zenével is gyarapodott a repertoárom. :D..
A magyar történelem egyik legismertebb alakja, Horthy Miklós épp 100 évvel ezelőtt, 1919 november 16-án vonult be fehér lován és nemzeti hadserege élén Budapestre, hogy átvegye a hatalmat és egy teljesen új berendezkedés létrehozásával konszolidálja az országot, megteremtve a háború poklát "megjárt"…..
adt 2019.11.17 22:46:21
@math0: "Horthy döntései közt öt képezi a legtöbb vita tárgyát: a fehérterror megengedése 1919 és 1921 között, belépésünk a második világháborúba (és az ehhez kapcsolódó doni katasztrófa), a német megszállás legitimálása (a német csapatok "barátként" való fogadása), a magyar holokauszt állami szervekkel történő aktív segítése és a hatalom nyilasok kezébe jutása (a sikertelen kiugrási kísérlet után). "

Szerintem ez nem csupán vita tárgya, hanem förtelmesen rossz döntsek voltak. Soha többé Horthyzmust! "
Ha ezt te így ítéled meg, akkor jobb ha meg sem nyilatkozol. Ez kb Karácsony Gergely szint.
A fent felsorolt állításokkal az a baj, hogy ez nem fekete vagy fehér alapon működő dolog, és nem lehet ilyen elvakultan vizsgálni. Nézzük:
-a fehérterror megengedése 1919 és 1921 között: nem megengedte, hanem inkább helyesen kifejezve, nem tett ellene semmit, és valójában a Tanácsköztársaság ellenében vívott harcnak fogta fel. Háborúban mindig vannak áldozatok. De mi volt az előzménye? Arról miért nem beszél itt senki? Hát Kun Béláék VÖRÖS TERRORJA! Az I. vh elvesztése után a kommunisták megszerezték a káoszba süllyedt ország irányítását, és és minden jobb oldali érzetű embert, vagy arisztokratát üldöztek, a Lenin fiúk néven elhíresült brigádok pedig nyíltan terror cselekményeket hajtottak végre az országban mindenfelé, és öltek meg embereket csupán kedvtelésből. Ezeke után nem kell csodálkozni, hogy mikor fordult a kocka jött a retorzió, na ez volt a fehér terror.
-belépésünk a második világháborúba (és az ehhez kapcsolódó doni katasztrófa): most komolyan? Valaki az 1938-as Anschluss után (amikor simán magához csatolta Ausztriát Németország, így egy országgá váltak) komolyan gondolja, hogy így szomszédos országként egy olyan fejlett hadiiparral és gazdasággal rendelkező ország ellenében (mint ma kb az USA) lehetett volna mást mondani? Mert aki ezt hiszi az nem normális. kb 1 nap alatt leradírozták volna Magyarországot a térképről, mint a lengyeleket, vagy ahogy a franciák jártak.
-a német megszállás legitimálása (a német csapatok "barátként" való fogadása): ez már eleve kényszer helyzet volt, mást szövetségeskén nem is tehetett volna Horthy. Más se. Azonnal kivégzi a Gestapo.
-a magyar holokauszt állami szervekkel történő aktív segítése: Horthy nem segítette a deportálást, de fogalma sem volt amúgy a magyar vezetésnek(és legtöbb országnak sem) hogy egyáltalán mi történik Auschwitzban. Ha itt a szerző a zsidó törvényekre gondolt, akkor ezt elfogadom. De igaz az is, hogy azok tették lehetővé azt hogy innen, tőlünk kezdték meg talán legutoljára a zsidóság elhurcolását, ezzel lehetett valamelyest befogni a németek száját...egy ideig.
-és a hatalom nyilasok kezébe jutása (a sikertelen kiugrási kísérlet után). : és ha sikeres a kiugrási kísérlet? De legalább megpróbálta. Mégis előbb azzal vádolják hogy lepaktált a németekkel, utána meg hogy nem megpróbált kiugrani a II. vh-ból? Az hogy a nyilasok hatalomra jutottak éppen a Hitler által megunt Horthy-féle állandó ellenállása, "dolgok alól megpróbálni kibújni" féle politika miatt történt. Őt magát így is úgy is letartóztatták volna, családját, fiát fogjul ejtették. Mást nagyon nem tehetett. max megölik ha nyíltan ellenáll de ettől még a mai kommunisták szemében nem lett volna így sem mártír, az országot meg már a nyilas hatalom átvételtől megakadályozni nem tudta volna sehogy sem.
adt 2019.11.17 22:46:26
@MEDVE1978: teljesen pontos megfogalmazás. Egyetértek.
Ritka az olyan film, amit a közönség és a kritikusok ennyire különbözően ítélnének meg, mint a Bohém rapszódiát. 3 és fél hónappal a premier után még most is szinte telt házzal vetítik a filmet, amelyhez sokaknak életük moziélménye fűződik, ódákat zengenek róla, és újra meg újra át akarják élni a…..
Ridley Scott tíz évvel a Prometheus eseményeit követően veszi fel a fonalat és tér vissza az általa megalkotott stílusteremtő franchise-hoz, hogy továbbgördítse a cselekményt, ami majd végül elvileg elvezet az első filmig. Mármint hogy A nyolcadik utas: a Halálig. Hálátlan és valljuk be, sok esetben…..
„…vigyázó szemetek Párizsra vessétek!” Batsányi 1789 Most, amikor az osztrák és a holland populisták után Orbán újabb szellemi szövetségese (Le Pen) szenvedett választási vereséget, amikor még emlékezünk kezébe temetett fejére a magyar népszavazási és alkotmánymódosítási bukás után, mégiscsak be…..
Ma már szinte mindent zenét megtalálhatunk az interneten. A Spotify, a Deezer, a Google Play Music, az Amazon Prime meg a többi zeneszolgáltató hatalmas kínálattal rendelkeznek, mindezt pedig érdemes kihasználni mert sokszor igazi csemegékre bukkanhatunk. Én magam személy szerint…..
adt 2017.04.05 20:16:19
@Kopter69: Bizony! Pl: Gazebo - I like Chopin nagy kedvenc.
Egyebkent ha angolszasz eloadok akkor pl Talk Talk - It's my Life, vagy ha mar Depeche Mode akkor imkabb a Shake the desease.
Ahogy előző nap Gareth Edwards rendező megígérte, megérkezett a Zsivány Egyes harmadik előzetese, amely annak rendje s módja szerint az eddigi leghosszabb, legmozgalmasabb és leglátványosabb. Hogy a legjobb, azt nem mondanám, mert én még mindig az első előzetesbe vagyok beleszeretve a Halálcsillag…..
adt 2016.10.15 08:07:08
@Sir Gombóc: Semmilyen baki nincs. Ott csak a tervek bukkannak fel. Ido kell nyilvan mig megepitik es ez a tortenet akkor jatszodik, mikor mar vegre elkeszult a Halacsillag.
FullCult Lófej a Golgota alatt 2016.09.21 13:22:26
460 cm magas, 712 cm széles bakot készül a Magyar állam lőni. Azt is ágyúval.   A Munkácsy Mihály Trilógia Golgota című darabjának kálváriája az évek során minden művészet iránt érdeklődőhöz így, vagy úgy, eljutott. Olyan is tud valamit róla, aki egyébként nem műpártoló, nem jár múzeumba, mégis, a…..
adt 2016.09.22 03:51:56
@Márk_Márk: Műkincseknél már bocs,de egyáltalán nem így működik.
Baromi sokáig birtokolta a Ryanair a leggörényebb európai diszkont légitársaság címet, kirobbanthatatlannak tűnt ebből a pozícióból, láthatólag nem is zavarta, de aztán két éve váltott, elkezdte tudatosan javítani a szolgáltatásait, ma pedig rögtön magasra fel is pontozták a meglepett utasok. Ki…..
adt 2016.09.21 07:16:15
@bkkzol: En is igy gondolom! Ami a posztban jobban meglepett, az az, hogy valaki uzleti targyalasra,konferenciara sporolosan akar eljutni! Szerintem a minimum egy normalis cegnel, hogy alap hogy nem fapadossal hanem normalis legitarsasaggal(nagytarsasag:Air France,British,Alitalia,KLM...) megy a celjara,es az esetek tobbsegeben elso osztalyon!
Míg Magyarországnak 10 milliós éves utasforgalmával (2015-ös adat, idén már meglehet a 11 is) ott van a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, mint az ország fő nemzetközi repülőtere, addig a bolygó más tájain ezen utasforgalomnak akár a tízszeresét is kiszolgálják a világ legnagyobbjainak számító…..
adt 2016.09.13 22:19:51
@Stohl András: Kicsit olvass figyelmesebben! Nem azt irja,hogy 10 millio eves,hanem hogy 10 millios, eves utasforgalmaval!
V. Pál ügyével többször is foglalkoztam korábbi bejegyzéseimben, a borlopásos-mérgezéses ügynek ugyanis kertészeti vonatkozású vetületei is vannak, a szomorú eset jól világított rá, hogy a vidéki háztáji gazdálkodás lassú kihalásában főszerepet játszanak a gazdák életét megkeserítő terménytolvajok.…..
adt 2016.09.02 15:09:39
@papierusz: Azt tartok otthon MAGAMNAK jeloletlenul amit akarok!!! A kemiai niztonsagi eloiras akkor vonatkozna barkire is, ha azt nyilvanos, vagy kozhelyen vagy kozepuletben teszi. A magantulajdon szent es serthetetlen! A tolvaj meg azt kapta amit megerdemelt! t
Mivel előző, nagy vihart kavart cikkünk csak egy szubjektív, egyéni vélemény volt, és azok az olvasóink, akik szövegértésből nem túl erősek, úgy értelmezték, hogy írásom minden pontja mindenkire és mindig vonatkozik – elsősorban rám, ha már le mertem írni –, következzen egy kicsit részletesebb…..
adt 2016.09.01 03:38:53
@Mr. Waszabi: Nekem idaig 3 olyan partnerem volt aki spriccelve elvezett. Es igen elvezett, mert kozben nem tudta kontrollalni a testet sem
Ilyen az, amikor nem a szervilitás, hanem a józanész dönt. A demokrácia egyértelműen elutasította a gyűlöletkeltés koronázatlan királyának – csak kiérdemelte a koronát, bárlehet, hogy  nem ilyen szövegkörnyezetre gondolt – személyes megjelenését és hagymázas gondolatainak kifejtését a részben…..
adt 2016.08.18 17:35:44
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nagy Imre is az volt. De ma a "kommunista" szitok szot azokra a budos bunkokra hasznaljak, akik eppen Nagy Imret es tarsait koncepcios perekben iteltek el es vegztek ki. Valamint az olyan hazaarulokra mint amilyen Bajnai, Gyurcsany, vagy eppen az a Niedermuller vagy ki aki nyiltan mokszerolja be a hazajat Brusszelben. Az ilyeneknek kellene meg az allampolgarsagat is visszavonni!
adt 2016.08.18 20:38:35
@Lucifer Morningstar: Pozsgaynak legalabb megjott az esze, mert otthagyta ezt a bagazst, es inkabb a jobboldal fele huzott.
Amugy a rendszervaltas egyik kiemelkedo alakjanak tartom, tobbek kozott neki koszonheted hogy vegre beszelhetunk nyugodtan 56-rol.
Es te egeted meg magad mszp-dk-s seggnyalo hulye gyerek?
adt 2016.08.18 20:39:58
@Voznyák Pista2: minden szavaddal egyetertek!!!
Az országban 36 ezer betöltetlen álláshely és 234 ezer munkanélküli van. Papíron. Ugyanis mindkét adatot számos tényező árnyalja a valóságban. Például akinek nyaralója van a Balatonnál, jól tudja, kik azok a férfiak a közeli faluban, akik teleírt naptárral a kézben vállalják a fűnyírást,…..
adt 2016.08.08 17:20:09
@GiaMarie: Jol fogalmazol, a tobbseg nem!
Akkor tehat mi a teendo? Ha nincs legalisan kitermelheto profit,nem kell vallakozni, el kell menni alkalmazottkent dolgozni!
...es az a baj hogy ma a valallkozok 85%-a trukkozik, azaz adot csal, igy probal hasznot termelni, ezzel jol atverve minden, becsuletesen adot fizeto polgart. Ahogy szoktak mondan, Magyarorszagon vadkapitalizmus van. Itt mindenki aki vallalkozik szinte kivetel nelkul belathato-ROVID- idon belul busas profitot akar kitermelni, es eppen ez a baj.
adt 2016.08.08 17:54:58
@Punxsutawney Mormota: Nem teljesen ertek egyet veled! Mindneki ismeri a helyi adoviszonyokat, ennek fuggvenyeben kell vallakozni is! Ha mar eleve ugy indul hogy legalis uton egy vallakozas nem kepes hasznit termrlni, akkor az ne vallalkozzon!!! Itt a kutya elasva! Mint irtam korabban, a puac tudja szabalyozni onmagat. Leht hogy egy adott vallalkozasbol tul sok van egy varosban! Pl : majd ha nem hatvan fagyis csak 9, vagy nem mondjuk 25 optikzs uzlet lesz egy varsoban hanem csak 4 , akkor lehet hogy az a 4 majd siman kitudja tetmelni a profitot ilyen adotorvenyek es jarulekok megfizetese mellett is, hiszen majd mindenki naluk vasarol.A vallakozas alapja a piac kutatas! Eloszor fel kell merni mi az igeny, es arra mekkora a kereslet, majd kiszamolni hogy adott torvenyek mellett, legalis uton termelheto e egy belathato idon belul progut. Ha legalis uton nem, akkor az nem elezkepes vallalkozas!Ma Magyarorszagin a vallalkozasok tobb mint a fele nem eletkepes, ebbil adodoan! t
Lett megint sok olcsó fapados jegy, immár őszre - ez eddig papírforma. De van néhány, amely annyira kirívóan jóáras, hogy szinte bűn kihagyni. Bulisziget, lüktető európai nagyváros, gyönyörű kora őszi riviéra és télen 30 fokot tudó tengerparti célpont. Van itt minden olyan áron, amennyiért…..
adt 2016.07.31 14:37:53
@Nibelis.22:
Hello!
En elso korben a facebook Utazomajom portaljat ajanlom, rengeteg olcso USA jegy lett az elmilt napokba velinkelve. Nezd meg azt!
Amugy en szemely szerint a Kayak.com, vagy a kayak.de-re eskuszom (neha ugyanaz a kereses a nemet es angol nyelvu domain neven mas-mas aron szerepel).
adt 2016.07.31 23:23:03
@Brandagamba: Kossz, nekem nem kell segitened. Amit irtam puszta joindulatbol irtam. Kioktatnod nem kell nem vagy az apam. ....ahogy segitened sem.
Tudod engem meg az szomorit el hogy mindig jon egy-egy sudribunko aki hasonlo stilusban kommunikal.
...es ha mar ilyen ugyesen beirogattal domain cimeket, miert nem linkeltel konkret peldakat is?
Az Utazomajom egyebkent csak a figyelmet hivja fel olyan dolgokra, akik nem jaratosak vagy gyakorlottak (meg!) az utazas keresesekben es helyfoglalasokban.
Huszonnégy órával azután, hogy az amerikai CBS leadja a 2017 elején induló, új Star Trek-sorozat részeit, az epizódok felkerülnek a Netflixre is, ahol emellett 2016 végéig elérhető lesz a korábbi sorozatok 727 része is...
adt 2016.07.19 00:19:16
@JG: Kar hogy nincs ez nagyfelbontasban, mert szamomra a Voyager a legjobb a filmsorozatok kozul, mikozben a Next Generation volt sokaig a kedvencem.
(SPOILERES KRITIKA!) Szomorúan kell bejelentenem: a Jedi ezúttal sajnos nem tért vissza. J.J. Abramsszel kapcsolatban sokszor elhangzott, hogy a Star Wars-saga azért van jó kezekben nála, mert ő maga is fanatikus rajongója a szériának. Vagy ha úgy tetszik, elkötelezett híve egy…..
adt 2015.12.20 00:50:36
Teljesen egyetértek a cikk íróval. Ez a film az SW filmek között max a 4-ik helyig tudta nálam feltornászni magát. Bizony, a Sithek bosszúját már nagyon nem veri meg. Sem látványban, sem hangulatában. Egy szerethető, de kissé lapos film, sok akcióval, de nem több. Az meg különösen idegesített, hogy ez a Kylo egy egy tipikus idióta. A sehonnan jött emberek mint a két főszereplő meg azonnal tud vívni karddal? Max csapkodni tudna a levegőbe, nem vívni! Röhejes.
Ahogy az is, hogy a Birodalom bukása után az Új Köztársaság veszi át a hatalmat a galaxisban, mégis egy-egy csatában 10-15 x-Winggel tudnak csak felvonulni? Hát hol vannak a Mon Calamari cirkálók, vagy a Nebulon-B fregattok? Meg a Birodalom bukása után, nem lett az övék az összes megmaradt csillagromboló? Akkor most hogy is vannak az erőviszonyok? Mert ezt rohadtul elfelejtették tisztázni...
Anno a Thrawn admirálisos "Sötét Erők Ébredésében"(könyvbeli folytatás Timothy Zahntól, ami már nem hivatalos) legalább megmagyarázták, hogy az Endornál elpusztított Birodalom, csak maximum a magja volt a Birodalomnak, de nagyon sok helyőrség fent maradt, többek között több Szupercsillagromboló is.
...és ha már az előbb említett könyv, hát ott van szór egy Napzúzó nevű pusztító fegyverről, ami szinte azonnal eszembe jutott erről a hatalmas bolygó méretű izéről.
Nem rossz film, nézhető, de nagyon remélem, hogy a következő rész az sokkal ütősebb, csavarokkal telibb, és ötletesebb alkotás lesz ennél...
  A napokban került a mozikba Ridley Scott új filmje, a The Martian (Mentőexpedíció) Matt Damon főszereplésével, és mivel mindenki ódákat zengett a filmről, magam is úgy döntöttem hogy beülök egy zacsi popcornnal a helyi vetítőbe, és bizony megnézem én is. Nos jelentem, ha…..
adt 2015.10.06 22:30:05
@fm4gus: Komolyan venni egy sci-fi kalandfilm főhősét? Ezt most én is vegyem komolyan? Amúgy a két film totál más kategória. A Mentőexpedíciót inkább a realisztikusabbnak tűnő sci-fik közé sorolnám mint pl a Napfény.
A John Cartert meg inkább Avatar vagy Jupiter felemelkedése szintűnek. Szerintem a John Carter egy kifejezetten könnyed, szórakoztató egynyári sci-fi volt és annak tökéletes. :-)